Autonvuokraus Suomi - vertaa autovuokraamojen tarjoukset

Löydä halpa autonvuokraus kohteessa Suomi seuraavalle matkallesi. Vuokraa omasi vain muutamassa minuutissa!

ma 31.1.
Keskipäivä
to 3.2.
Keskipäivä
Vertaile vs. momondo |

Suomi: suosituimmat kaupungit autonvuokraukselle

Vertaile maan suosituimpien kaupunkien autovuokraamojen hintoja
Nykyinen hintaluokka
37 € - 61 € per päivä
HALVIN KAUPUNKI KOHTEESSA SUOMI Turku 22 % halvempi Auton vuokraaminen kaupungista Turku on yleensä halvinta maassa Suomi, jossa hinta per yö on keskimäärin 37 €.
KALLEIN KAUPUNKI KOHTEESSA SUOMI Ivalo 27% kalliimpi Kaupungissa Ivalo on yleensä kalleimmat autonvuokraushinnat Suomi maan sisällä, jossa vuokra-auto maksaa yleensä 61 € per päivä.
SUOSITUIN KAUPUNKI: SUOMI Helsinki 82% useampi käyttäjä vieraili Enemmistö momondon käyttäjistä etsi autonvuokrauksia Helsinki kuin mistään muusta alueelta maan Suomi sisällä.

Autovuokraamot maassa Suomi

Alla on luettelo jokaisesta valtakunnallisesta autovuokraamoista ja tieto siitä, kuinka monta vuokraamoa heiltä löytyy ympäri maata ja missä kaupungeissa ne sijaitsevat
Scandia Rent
98 sijaintia
Helsinki 34 €/pvä
Jyväskylä 173 €/pvä
Turku 44 €/pvä
Rovaniemi 57 €/pvä
Hertz
65 sijaintia
Helsinki 50 €/pvä
Vaasa 81 €/pvä
Joensuu 44 €/pvä
Tampere 56 €/pvä
Firent
61 sijaintia
Vantaa 55 €/pvä
Helsinki 56 €/pvä
Turku 40 €/pvä
Rovaniemi 42 €/pvä
Europcar
57 sijaintia
Rovaniemi 115 €/pvä
Helsinki 62 €/pvä
Turku 60 €/pvä
Oulu 56 €/pvä
Maarianhamina 78 €/pvä
keddy by Europcar
54 sijaintia
Helsinki 31 €/pvä
Oulu 32 €/pvä
Rovaniemi 46 €/pvä
Turku 36 €/pvä
Espoo 29 €/pvä
Avis
53 sijaintia
Helsinki 46 €/pvä
Tampere 52 €/pvä
Oulu 42 €/pvä
Rovaniemi 134 €/pvä
Sixt
41 sijaintia
Helsinki 47 €/pvä
Rovaniemi 42 €/pvä
Oulu 35 €/pvä
Tampere 34 €/pvä

Suosituimmat vuokra-autotyypit

Alla on suosituimmat vuokra-autotyypit maassa Suomi ja halvimmat kaupungit, joista niitä vuokrata
Pieni
Pieni

Osuvin

Rovaniemi

37 €/päivä
Pieni

1. suosituin

Espoo

45 €/päivä
Pieni

2. suosituin

Oulu

44 €/päivä
Pieni

3. suosituin

Vaasa

51 €/päivä
Pieni

4. suosituin

Vantaa

47 €/päivä
Pieni

5. suosituin

Joensuu

44 €/päivä
Keskikoko
Keskikoko

Osuvin

Turku

65 €/päivä
Keskikoko

1. suosituin

Espoo

77 €/päivä
Keskikoko

2. suosituin

Rovaniemi

67 €/päivä
Keskikoko

3. suosituin

Oulu

90 €/päivä
Keskikoko

4. suosituin

Vaasa

65 €/päivä
Keskikoko

5. suosituin

Helsinki

72 €/päivä
Suuri
Suuri

Osuvin

Vaasa

107 €/päivä
Suuri

1. suosituin

Espoo

137 €/päivä
Suuri

2. suosituin

Oulu

123 €/päivä
Suuri

3. suosituin

Turku

153 €/päivä
Suuri

4. suosituin

Tampere

163 €/päivä
Suuri

5. suosituin

Helsinki

121 €/päivä
Pakettiauto
Pakettiauto

Osuvin

Rovaniemi

116 €/päivä
Pakettiauto

1. suosituin

Espoo

141 €/päivä
Pakettiauto

2. suosituin

Oulu

133 €/päivä
Pakettiauto

3. suosituin

Tampere

157 €/päivä
Maasturi
Maasturi

Osuvin

Oulu

69 €/päivä
Maasturi

1. suosituin

Espoo

81 €/päivä
Maasturi

2. suosituin

Mikkeli

111 €/päivä
Maasturi

3. suosituin

Turku

133 €/päivä
Maasturi

4. suosituin

Helsinki

113 €/päivä
Maasturi

5. suosituin

Rovaniemi

118 €/päivä

Auton vuokraaminen maassa Suomi

Tässä on muutamia vinkkejä ja sääntöjä, jotka sinun tulisi tietää ajamisesta maassa Suomi ennen kuin vuokraat auton.

Mitkä ovat Suomen ainutlaatuiset liikennelait?

Suomi on pitkien etäisyyksien maa, jossa on paljon luonnonkauniita teitä ajettavaksi. Ajamaan lähdettäessä on kuitenkin hyvä olla tietoinen Suomen liikennelaista. Uudessa, vuonna 2020 voimaan tulleessa Suomen tieliikennelaissa matkailijalle tärkeä kohta on maininta vähimmäisnopeudesta. On mahdollista, että tiellä tai ajokaistalla on määrätty vähimmäisnopeus, jonka alle ei saa ajaa, ellei liikennetilanne sitä erityisesti edellytä. Tämä on hyvä muistaa etenkin, jos joku automatkaajista haluaa ihastella Suomen luonnonkauniita maisemia. Vähimmäisnopeuden alkaminen ja päättyminen ilmoitetaan sinipohjaisilla liikennemerkeillä. Sekä yli- että alinopeudesta voi saada sakot. Toinen mielenkiintoinen kohta tieliikennelaissa on se, että humalaisen oloinen kuski voidaan pysäyttää. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että poliisi voi estää ajamisen, vaikka humalaiselta vaikuttava kuski puhaltaisikin alle 0,5 promillen (rattijuoppouden raja) lukemat.

Mitkä ovat oikeudelliset ja dokumentaatiovaatimukset auton vuokraamiseen Suomessa?

Autonvuokraus Suomessa on kätevää. Kun haluat vuokrata auton, pidä kuitenkin huoli siitä, että sinulla on käsillä kaikki tarvittavat dokumentit. Vuokraajalla on oltava ainakin voimassa oleva ajokortti, henkilöllisyystodistus ja luottokortti. Vuokraajan ikään liittyen on tärkeä pitää mielessä, että esimerkiksi Hertz ja monet muut vuokraamot edellyttävät autonvuokraajilta 19 vuoden ikää ja ainakin vuoden vanhaa ajokorttia. Autovuokraamolta kannattaa myös tarkistaa etukäteen mahdollinen nuoren kuljettajan lisämaksu. Autonvuokraus on Suomessa helppoa myös ulkomailta saapuville matkailijoille, sillä vuoden 2018 alussa kaikkien ulkomaalaisten autoilijoiden tilannetta helpotettiin. Tuolloin astui voimaan sääntö, jonka mukaan kaikissa Suomen tunnustamissa maissa myönnetyt, voimassa olevat ajokortit oikeuttavat kuljettamaan autoa Suomessa. Ajokortin tekstien on kuitenkin oltava latinalaisilla aakkosilla tai kortista on oltava virallinen käännös suomeksi tai ruotsiksi. Automatkailua Suomessa suunnittelevien matkailijoiden on tärkeää ottaa passi mukaan autonvuokrausliikkeeseen, sillä ajokortti ei riitä henkilöllisyystodistukseksi.

Millä Suomen alueella on eniten liikennettä?

Suomessa on reilusti yli 400 000 kilometriä teitä, mutta liikenne ei jakaannu teille kovin tasaisesti. Maan tieverkoston vilkkain kohta on Pohjois-Helsingissä, jonka teillä kulkee lähes 100 000 autoa päivässä. Suomen liikennöidyin tiealue sijaitsee Kehä I -tiellä, eli pääkaupunkiseudun sisimmällä kehätiellä, joka on myös Suomen ruuhkaisin tie. Suomen toiseksi vilkkain kohta on puolestaan Vantaan kauppakeskus Jumbon kohdalla, eli Kehä III -tiellä. Muita vilkkaita kohtia löytyy esimerkiksi Koillis-Helsingissä Lahdenväylältä, Vantaan Tuusulanväylältä, Espoon Turunväylältä ja Helsingin Lauttasaaren Länsiväylältä. Muualla Suomessa vilkasliikenteisiä teitä löytyy Tampereen, Oulun ja Turun suunnalta. Suomessa autoilijan ei kuitenkaan tarvitse huolehtia niin massiivista ruuhkista kuin esimerkiksi monissa Keski-Euroopan maissa. Suomi on harvaan asuttu maa ja suurimmat ruuhkat ovat Etelä-Suomessa. Parkkipaikkojen etsimiseen kannattaa varata varmuuden vuoksi aikaa, mikäli haluat ajaa autolla kaupunkien keskustoihin. Esimerkiksi Helsingissä on kuitenkin mahdollista jättää auto hieman kaupungin ulkopuolelle ja matkustaa lähijunalla keskustaan. Matkailijoiden on hyvä muistaa, että yleensä heinä-elokuun paikkeilla Suomessa ajettava MM-ralli ruuhkauttaa teitä Keski-Suomessa. Tähän on hyvä varautua, jos suunnittelee matkaa Keski-Suomeen kesällä.

Mitkä ovat Suomen parhaat luonnonkauniit tiet?

Suomessa riittää komeita ja luonnonkauniita teitä matkaajille ihasteltaviksi. Yksi eksoottisimmista on varmasti Lapissa sijaitseva Kaamasentie. Tie tunnetaan myös nimellä kantatie 92, ja se kulkee Karigasniemeltä Näätämöön. Tie alkaa ja päättyy Suomen ja Norjan välisellä rajalla. Se tarjoaa komeita maisemia kaikkiaan 192 kilometrin verran. Toinen kokemisen arvoinen tie on niin sanottu Taikayön tie (seututie 230), joka vie matkaajan Urjalasta Punkalaitumelle ja sieltä Huittisiin. Pituutta sillä on noin 50 kilometriä ja se tarjoilee maalaismaisemia ja jokia. Nimensä tie on saanut kappaleesta "Urjalan taikayö". Saaristokaupungin reitti puolestaan vie matkaajan Kuopion kaupungin keskustasta Saaristokaupungin kaupunginosaan. Viisi kilometriä pitkä reitti kulkee yli siltojen ja Kallaveden rantoja pitkin. Hyvä vaihtoehto maisemareitiksi on lisäksi Kantatie 62, joka vie Mikkelistä Anttolan, Puumalan sekä Ruokolahden kautta Imatralle. Paikoin kapea ja mutkainen tie on 141 kilometriä pitkä, ja sen varrella voi nähdä Saimaan upeita maisemia. Vuokra-autolla on mahdollista kokea suuria elämyksiä Suomessa, eikä vuokraus välttämättä maksa maltaita. Halvat vuokra-autot ovat hyvä vaihtoehto kotimaanmatkailuun, ja hintoja kannattaa selvitellä hintavertailun avulla. Vuokra-autoja vertailemalla löydät omaan budjettiisi sekä tarpeisiisi sopiva auton.

 • Mikä on halvin vuokraamo kohteessa Suomi?

  Scandia Rent tarjoaa yleensä halvinta autonvuokrausta kohteessa Suomi. Käyttäjät löytävät usein vuokra-autoja niinkin alhaiseen hintaan kuin 29 €/päivä, kun varaus tapahtuu Scandia Rent kautta. Löydät todennäköisemmin vuokra-autotarjouksia Scandia Rent kautta halvemmalla kuin mitä kansallisen hinta 47 €/päivä on. Hinnat voivat vaihdella vuokraamasi autotyypin ja kaupungin mukaan.

 • Mikä on suosituin autovuokraamo kohteessa Suomi?

  Suosituin autovuokraamo kohteessa Suomi on Sixt. Tällä vuokraamolla on tällä hetkellä 54 arvostelua asiakasarviopisteiden ollessa 8,5 / 10. 22 % of momondon käyttäjistä valitsi äskettäin vuokraamon Sixt kohteessa Suomi vietetyn loman ajaksi.

 • Millä vuokraamolla on eniten toimipaikkoja maassa Suomi?

  Sunnycars omistaa enemmän toimipaikkoja maan Suomi sisällä kuin mikään muu vuokraamo. 107 toimipaikkaa sijaitsevat eri puolella maata ja löydät hyvin todennäköisesti yhden heidän vuokra-autokeskuksistaan joko lentoasemalta tai kaupungin rajojen sisältä. Jos et ole vielä valinnut kaupunkia, jossa haluat vierailla, Helsinki on tällä hetkellä suosituin kohde. Kaupungista Helsinki löytyy myös 9 Sunnycars autonvuokrauksen keskusta.

 • Millä puolen tietä ihmiset ajavat maassa Suomi?

  Maassa Suomi autolla ajavien paikallisen ja turistien täytyy ajaa oikealla puolella tietä. Vastakkaisella puolella ajaminen voi johtaa sekä liikennerikkomuksiin että vakaviin onnettomuuksiin.

 • Kuinka hyviä tiet ovat kohteessa Suomi?

  Suomi on saanut teiden laatupisteiksi 5,8 asteikolla 1 - 7 ykkösen ollessa alhaisin lukema. Tämä antaa Suomi sijan 12/137 maan joukossa tieolosuhteille. Saatat huomata, että tien laatu vaihtelee sen mukaan, missä matkustat maan Suomi sisällä.

 • Mikä on alkoholin alaisena ajamisen rajat maassa Suomi?

  0,50‰ on sallittu alkoholipitoisuus veressä maassa Suomi - tämä koskee sekä vierailijoita että asukkaita.Veren alkoholipitoisuuden avulla pyritään määrittämään, kuinka päihtyneessä tilassa kuski on. Ajoneuvon kuljettaminen päihtyneessä tilassa veren alkoholipitoisuuden ollessa yli 0,50‰ on maan Suomi lakien vastaista ja sinut määritellään ‘alkoholin vaikutuksen alaisena ajavaksi kuskiksi’. Otathan huomioon, että alaikäisille kuskeilla, jotka ajavat autoa päihtyneenä langetaan tiukempia tuomioita kuin täysi-ikäisille, jotka ovat saavuttaneet alkoholin nauttimisiän. Maassa Suomi alkoholin nauttimisen ikäraja on 18 vuotta.

 • Mikä on suosituin vuokra-autotyyppi kohteessa Suomi?

  Voit valita useista erityyppisistä vuokra-autoista, mutta matkustaessasi kohteeseen Suomi kaikkein suosituin vuokra-autotyyppi on Economy. Arviolta 34 % käyttäjistämme valitsi Economy viimeisen 30 päivän aikana ja maksoi vuokrauksestaan keskimäärin 33 € päivässä. Huomioithan, että olet enemmän kuin tervetullut valitsemaan erityyppisiä vuokra-autoja budjettisi, aktiviteettien ja sään perusteella.

 • Kuinka paljon maassa Suomi maksaa polttoaine?

  Viime viikolla bensiinin hinta maassa Suomi oli keskimäärin 1,80 € per litra. Bensahinnat saattavat vaihdella kaupungin, vuodenajan ja maan taloustilanteen perusteella. Sen sijaan maassa Algeria on tällä hetkellä alhaisin bensiinin keskimääräinen hinta, joka on 0,29 € per litra. Harkitse myös vierailua maassa Hong Kong, josta löydät kalleimman keskimääräisen bensiinin hinnan eli 2,27 € per litra.Autonvuokraus Eurooppa muilla alueilla

Löydä täydellinen vuokra-auto matkallesi minne tahansa tämän maan mielenkiintoisista alueista
 • Keskiyö
 • 01:00
 • 02:00
 • 03:00
 • 04:00
 • 05:00
 • 06:00
 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • Keskipäivä
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00
 • Keskiyö
 • 01:00
 • 02:00
 • 03:00
 • 04:00
 • 05:00
 • 06:00
 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • Keskipäivä
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00