Autonvuokraus Norja - vertaa autovuokraamojen tarjoukset

Löydä halpa autonvuokraus kohteessa Norja seuraavalle matkallesi. Vuokraa omasi vain muutamassa minuutissa!

su 7.11.
Keskipäivä
ke 10.11.
Keskipäivä
Vertaile vs. momondo |

Norja: suosituimmat kaupungit autonvuokraukselle

Vertaile maan suosituimpien kaupunkien autovuokraamojen hintoja
Nykyinen hintaluokka
52 € - 68 € per päivä
HALVIN KAUPUNKI KOHTEESSA NORJA Oslo 12 % halvempi Auton vuokraaminen kaupungista Oslo on yleensä halvinta maassa Norja, jossa hinta per yö on keskimäärin 52 €.
KALLEIN KAUPUNKI KOHTEESSA NORJA Tromssa 16% kalliimpi Kaupungissa Tromssa on yleensä kalleimmat autonvuokraushinnat Norja maan sisällä, jossa vuokra-auto maksaa yleensä 68 € per päivä.
SUOSITUIN KAUPUNKI: NORJA Oslo 82% useampi käyttäjä vieraili Enemmistö momondon käyttäjistä etsi autonvuokrauksia Oslo kuin mistään muusta alueelta maan Norja sisällä.

Autovuokraamot maassa Norja

Alla on luettelo jokaisesta valtakunnallisesta autovuokraamoista ja tieto siitä, kuinka monta vuokraamoa heiltä löytyy ympäri maata ja missä kaupungeissa ne sijaitsevat
Hertz
122 sijaintia
Oslo 69 €/pvä
Bergen 103 €/pvä
Tromssa 92 €/pvä

Suosituimmat vuokra-autotyypit

Alla on suosituimmat vuokra-autotyypit maassa Norja ja halvimmat kaupungit, joista niitä vuokrata
Pieni
Pieni

Osuvin

Oslo

69 €/päivä
Pieni

1. suosituin

Ålesund

83 €/päivä
Pieni

2. suosituin

Narvik

70 €/päivä
Pieni

3. suosituin

Bergen

71 €/päivä
Keskikoko
Keskikoko

Osuvin

Evenes

64 €/päivä
Keskikoko

1. suosituin

Oslo

73 €/päivä
Keskikoko

2. suosituin

Bergen

90 €/päivä
Keskikoko

3. suosituin

Tromssa

188 €/päivä
Maasturi
Maasturi

Osuvin

Oslo

59 €/päivä
Maasturi

1. suosituin

Narvik

100 €/päivä
Suuri
Suuri

Osuvin

Bergen

116 €/päivä
Suuri

1. suosituin

Oslo

156 €/päivä
Suuri

2. suosituin

Tromssa

141 €/päivä

Auton vuokraaminen maassa Norja

Tässä on muutamia vinkkejä ja sääntöjä, jotka sinun tulisi tietää ajamisesta maassa Norja ennen kuin vuokraat auton.

Mitkä ovat Norjan ainutlaatuiset liikennelait?

Norjan tieliikennelait muistuttavat Pohjoismaiden ja Suomen tieliikennelakeja, joten suomalaisille Norja on helppo kohde. Norja on myös turvallinen autoilumaa. Se on nimetty jopa liikenneturvallisuudeltaan maailman parhaaksi. Turvallisuutta on kohennettu paitsi rakentamalla keskikaiteita ja nelikaistaisia moottoriteitä myös panostamalla automatisoituun ylinopeuksien valvontaan ja asenteiden muuttamiseen. Norjassa poliisi puuttuu herkästi ylinopeuksiin ja päihtyneenä ajamiseen. Pienistäkin ylinopeuksista voi saada sakot, ja poliisi voi vaatia sakkojen maksamista heti käteisellä. Norjan erikoisuudet liittyvät lainsäädännön sijaan liikenneolosuhteisiin, joihin autoilijat joutuvat vuonoistaan tunnetussa maassa sopeutumaan. Yleiset tiet ovat toki valtaosin hyvässä kunnossa, mutta vuoristossa tiet kulkevat pitkiäkin matkoja tunneleissa, ja jotkin tiet ovat kapeita ja mutkaisia. Keliolosuhteet ovat autoilijan suurin haaste liikenteessä: Teillä on keväisin kelirikkovaurioita. Toisinaan osa teistä ja tunneleista voi olla kiinni sääolosuhteiden takia. Vaaralliset tieolosuhteet on merkitty teiden varsille, mutta automatkailijan on syytä seurata myös esimerkiksi uutisia, sillä sääolosuhteet voivat muuttua nopeastikin. Talvisin Norjassa joudutaan välillä järjestämään kuljetussaattueita tieosuuksilla, jotka ovat muuten kiinni kelin takia. Kuljetussaattueissa ajoneuvot kokoontuvat yhteen ja ajavat lumiauran perässä. Saattuetieosuudet voi tarkistaa tielaitoksen verkkosivuilta ja saattueista kerrotaan myös radiossa. Erityisesti keväisin voi olla lumi-, maa- tai kivivyöryjä.

Mitkä ovat oikeudelliset ja dokumentaatiovaatimukset auton vuokraamiseen Norjassa?

Suomalaisten on helppo ajaa Norjaan vaikkapa omalla autolla, sillä toisessa EU- tai Eta-maassa, kuten Suomessa, myönnetty ajokortti oikeuttaa kuljettamaan autoa Norjassa. Kuuluminen samaan Schengen-alueeseen tarkoittaa sitä, että maiden välisen rajan saa ylittää, mistä haluaa. Helpon vaihtoehdon tarjoaa kuitenkin autonvuokraus Norjasta. Näin paikan päälle siirtymiseen ei kulu aikaa. Norjassa toimii muun muassa useita kansainvälisten ketjujen autovuokraamoita, ja voit verrata vuokra-autojen hintoja ennakkoon esimerkiksi verkkosivustoilla. Saatat hyvinkin löytää tarpeisiisi sopivat halvat vuokra-autot tai erikoisemmissa tilanteissa palvelevat menopelit. Varauksen ja maksun voi yleensä hoitaa ennakkoon. Autonvuokraus on Norjassa kohtuullisen vaivatonta. Autovuokraamot edellyttävät yleensä auton vuokraajalta ja lisäkuljettajilta ajokorttia, joka on ollut voimassa vähintään vuoden ennen vuokrausta. Mukana on oltava myös passi tai virallinen henkilöllisyystodistus. Joistakin autovuokraamoista vuokra-auton voi saada jo 18-vuotias, mutta usein ikäraja on korkeampi, esimerkiksi 19 vuotta. Vuokraukselle saatetaan ilmoittaa enimmäisiäksi 99 vuotta. Nuorilta, alle 25-vuotiailta kuljettajilta voidaan periä korkeampaa vuokraa, kuten myös yli 70-vuotiailta seniorikuljettajilta. Kun haluat vuokrata auton Norjasta, sinulla on oltava myös luottokortti. Kortilla on oltava riittävästi katetta autonvuokraukseen, mahdollisista lisäpalveluista aiheutuviin maksuihin ja vuokrauksen ajaksi pidätettävään vakuusmaksuun. Vakuus hyvitetään takaisin kortille, kun vuokra-auto on palautettu vahingoittumana ja sopimuksen mukaan. Vuokrahinta sisältää yleensä ainakin perusvauriovakuutuksen.

Millä Norjan alueella on eniten liikennettä?

Liikenne Norjassa on paitsi maailman turvallisinta, niin pääasiassa varsin rauhallista. Pääkaupunki Oslokin seutuineen on maailman mittakaavassa viehättävä ja pikkukaupunkimainen paikka, ja ruuhkat ovat kohtuullisia. Liikkuminen Norjassa ei välttämättä kuitenkaan ole niin nopeaa kuin karttaa tutkimalla ensi silmäyksellä voisi kuvitella. Suuretkin valtatiet ovat kapeahkoja. Vuoristoisilla alueilla tiet muuttuvat kapeiksi ja mutkitteleviksi, toisinaan ne pujahtavat pitkiksikin matkoiksi tunneleihin. Teiden kapeuden lisäksi matkaa voi hidastaa se, että monella reitillä on lautalla kuljettavia osuuksia, eikä vaihtoehtoista reittiä ole välttämättä tarjolla. Matkailijat suuntaavat Norjaan erityisesti touko-syyskuun välisenä aikana. Jonkinlaisesta matkailijoiden mukanaan tuomasta ruuhkasta voidaan puhua kesäkuun puolivälin ja elokuun puolivälin välisenä aikana. Silloin kapeilla ja mutkaisilla teillä ja lauttajonoissa riittää ainakin kohtalaisesti muitakin Norjasta ja sen maisemista kiinnostuneita matkailijoita.

Mitkä ovat Norjan parhaat luonnonkauniit tiet?

Norjan kuuluisaan maisemaan kuuluu vuoria, vuonoja ja teitä, jotka laskeutuvat serpentiinimäisesti vuoristosta alas kohti vuonoja ja kulkevat lopulta niiden rantoja pitkin. Parhaiten norjalaisista vuonomaisemista pääsee nauttimaan autolla, jonka kyydissä kapeita ja mutkaisia pikkuteitä voi ajella omaan tahtiinsa. Mikäli haluat nähdä päästä helpolla, riittää että tutustut Oslonvuonon maisemiin Oslossa. Tunnetuimpia vuonoja ovat kuitenkin Geirangerfjorden ja Nærøyfjorden, jotka ovat päässeet Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Muita suosittuja vuonoseutuja ovat Norjan pisin vuono Sognefjorden sekä Lysefjorden. Vuonoja nähdäksesi sinun siis kannattaa ottaa suunta jotakin näistä kohti. Oman suunnistamisen sijaan voit valita matkailijoiden valmiiksi hyväksi havaitseman tien, kuten Trollstigenin. Se on mutkainen maisematie, jonka kulkemalla voit nähdä vuorenhuippuja, laaksoja, vuonoja ja jopa vesiputouksia. Talvisin reitti on kuitenkin suljettu liikenteeltä. Yleisestikin Norjassa autoillessa kannattaa huomioida, että huonolla säällä liikkuminen on vaikeaa, sillä jo normaaliolosuhteissa teiden kapeus tuo haasteensa. Rinteet ovat jyrkkiä ja kaiteita, ja kääntymispaikkoja ei aina löydy. Vastaantulijoiden väistäminen voi vaatia peruuttamista kapeilla teillä. Huoltoasemia löytyy eri puolilta maata, mutta pohjoisessa ja vuoristossa polttoaine on kalliimpaa. Huoltoasemat ovat pääsääntöisesti auki aamusta iltaan, mutta kaupungeista voi yleensä löytää tankkauspaikan kellonaikaan katsomatta.

Mikä on halvin vuokraamo kohteessa Norja?

Tietojemme mukaan Major Agency on maan Norja halvin vuokraamo. Käyttäjät, jotka varaavat Major Agency vuokra-auton tekevät sen usein 73 € alemmalla keskimääräisellä päivähinnalla. Riippuen siitä, missä kaupungissa vierailet, millaisesta autosta olet kiinnostunut sekä vuokrausajankohdan pituudesta voit löytää niinkin alhaisia hintoja kuin 41 € per päivä, kun teet Major Agency vuokra-autovarauksen.

Mikä on suosituin autovuokraamo kohteessa Norja?

Hertz on suosituin autovuokraamo kohteessa Norja, jossa 34 % momondon käyttäjistä on valinnut tämän vuokraamon viimeisen kuukauden aikana. Vuokraamolla Hertz on myös 93 arvostelua ja pisteitä 7,6 / 10, mikä tekee tästä autovuokraamosta suositun valinnan matkailijoiden keskuudessa.

Millä vuokraamolla on eniten toimipaikkoja maassa Norja?

Jos suunnittelet matkaa kohteeseen Norja, ja auton vuokraamista sieltä niin pidä mielessä, että Sunnycars vuokraamolta löytyy eniten toimipaikkoja. Löydät todennäköisesti yhden 145 koko maan kattavasta toimipaikkojen verkostosta joko kohdelentokentältäsi tai jostain keskustasta. Harkitse vierailevasi kaupungissa Oslo, joka on maan Norja suosituin kaupunki. Vuokraamolla Sunnycars on 15 toimipaikkoja levittäytyneenä eri puolille - moni niistä löytyy lentokentältä ja keskustasta.

Millä puolen tietä ihmiset ajavat maassa Norja?

Riippumatta siitä vuokraatko vai omistatko auton maassa Norja laki edellyttää, että ajat oikealla. Huomioithan, että jos et tunne oloasi täysin varmaksi ajaaksesi tien vastakkaista puolta, voit aina soittaa taksin tai valita jaetun autokyydin.

Kuinka hyviä tiet ovat kohteessa Norja?

Vuoden 2019 tietojen mukaan Norja on rankattu 65 tienlaadun suhteen maailmanlaajuisesti. Maan tieverkoston laatupisteet ovat 4/7, missä seitsemän on korkein mahdollinen pistemäärä. Otathan huomioon, että sää ja tietyöt voivat vaikuttaa tieolosuhteisiin vierailusi aikana.

Mikä on alkoholin alaisena ajamisen rajat maassa Norja?

0,20‰ on suurin veren alkoholipitoisuus, jotta voit ajaa laillisesti autoa maassa Norja. Maassa Norja asuville sekä siellä vieraileville voi syntyä laillisia seuraamuksia siitä, jos alkoholipitoisuus on sallittua korkeampi. Alkoholijuomien lakisääteinen nauttimisikä maan Norjasisällä on 18. Yleisesti ottaen ne kuskit, jotka ajavat ajoneuvoa ja ovat alle laillisen juoma-iän saavat kovempia rangaistuksia.

Mikä on suosituin vuokra-autotyyppi kohteessa Norja?

Maahan Norja matkustavat valitsevat yleensä Economy vuokra-autokseen. Tämä voi johtua säästä vierailun aikana, suunnitellusta toiminnasta tai budjetista. Viimeisen 30 päivän aikana 26 % käyttäjistämme on vuokrannut Economy Norja matkan ajaksi keskimääräiseen 55 € per päivä hintaan.

Kuinka paljon maassa Norja maksaa polttoaine?

Keskimäärin voit odottaa maksavasi 1,88 € per litra bensiinistä maassa Norja. Muista, että tämä on viime viikon kansallinen keskimääräinen hinta ja hinnat voivat vaihdella maan sisällä. Tietojemme mukaan maan Norja polttoainehinnat eivät ole maailman kalleimmat tai halvimmat. Maassa Algeria bensa maksaa halvimmillaan 0,30 € per litra ja maassa Hong Kong se on kalleimmillaan hinnan ollessa 2,24 € per litra. Ota huomioon, että bensahinnat muuttuvat jatkuvasti ja voivat olla matkapäiviesi aikana muuta kuin nyt.

 • Keskiyö
 • 01:00
 • 02:00
 • 03:00
 • 04:00
 • 05:00
 • 06:00
 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • Keskipäivä
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00
 • Keskiyö
 • 01:00
 • 02:00
 • 03:00
 • 04:00
 • 05:00
 • 06:00
 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • Keskipäivä
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00