Autonvuokraus Islanti

Autonvuokraus Islanti - vertaa autovuokraamojen tarjoukset

Löydä halpa autonvuokraus kohteessa Islanti seuraavalle matkallesi. Vuokraa omasi vain muutamassa minuutissa!

ma 31.1.
Keskipäivä
to 3.2.
Keskipäivä
Vertaile vs. momondo |

Suosituimmat vuokra-autotyypit

Alla on suosituimmat vuokra-autotyypit maassa Islanti ja halvimmat kaupungit, joista niitä vuokrata
Pieni
Pieni

Osuvin

Keflavik

32 €/päivä
Pieni

1. suosituin

Reykjavik

50 €/päivä
Keskikoko
Keskikoko

Osuvin

Reykjavik

60 €/päivä
Keskikoko

1. suosituin

Keflavik

73 €/päivä
Maasturi
Maasturi

Osuvin

Keflavik

73 €/päivä
Maasturi

1. suosituin

Reykjavik

80 €/päivä

Auton vuokraaminen maassa Islanti

Tässä on muutamia vinkkejä ja sääntöjä, jotka sinun tulisi tietää ajamisesta maassa Islanti ennen kuin vuokraat auton.

Mitkä ovat Islannin ainutlaatuiset liikennelait?

Islanti on poikkeuksellinen maa, sillä siellä ei ole ainuttakaan moottoritietä. Nopeusrajoitukset ovat siis tiukat maan isoimmillakin teillä. Islannin ainutlaatuisen, upean luonnon takia on laitonta poistua virallisilta teiltä ja ajaa merkittyjen teiden ulkopuolella. Yhtenä erikoisuutena maasta löytyy myös yksikaistaisia tunneleita. Näissä vastaantulevaa ajoneuvoa väistetään pysähtymispaikoille, jotka löytyvät tien oikeasta reunasta. Väistävä ajoneuvo on se, jolla pysähdyspaikka tulee ensin vastaan. Hälytysajoneuvoilla on toki näissä aina etuajo-oikeus. Varsinaista talvirengaspakkoa Islannissa ei ole. Talvi- tai syväuraisia renkaita tulisi kuitenkin käyttää tiellä ollessa lunta tai jäätä. Autovuokraamosta kannattaakin varmistaa ennen matkaa autossa olevan keliin soveltuvat renkaat, jos aikoo matkustaa maassa talvikuukausina. Näin on suositeltua toimia etenkin, kun kohde on sisämaassa tai vuoristoisemmilla alueilla. Islannin laki on myös erittäin tiukka ajamisesta alkoholin vaikutuksen alaisena. Ajamisen suhteen on täysi nollatoleranssi, ja sakot ovat kovia rattijuopumuksista. Jätä siis olut myöhemmälle, jos olet aikeissa lähteä ajamaan. Ajovalojen käyttö on myös pakollista kaikkina vuorokauden aikoina.

Mitkä ovat oikeudelliset ja dokumentaatiovaatimukset auton vuokraamiseen Islannissa?

Autonvuokraus Islannissa onnistuu helposti, mikäli taskusta löytyy passi sekä ajokortti. Jos haluat vuokrata auton valmiiksi ennen matkaa voit tehdä sen helposti momondon kautta ja saapuessasi Islantiin noudat vain varaamasi auton. Tällöin matkustaminen on mukavan helppoa ja autonvuokraukseen ei tarvitse käyttää liikaa aikaa matkaa suunnitellessa. EU- tai EEA-maassa myönnetty ajokortti kelpaa autonvuokraukseen sellaisenaan Islannissa. Passi tai EU-alueella myönnetty henkilökortti riittää henkilöllisyyden todistamiseksi autonvuokrauksessa. Yleinen vähimmäisikä autonvuokraukseen vaihtelee yhtiöittäin. Monet autovuokraamot vaativat vähintään 25 vuoden ikää vuokraukseen, mutta saattavat vuokrata nuoremmillekin kuljettajille auton lisämaksusta. Tämäkin asia kannattaa varmistaa autovuokraamolta hyvissä ajoin ennen matkaa. Vähimmäisvakuutus sisältyy aina autonvuokrauksen hintaan. Jos haluaa kuitenkin mielenrauhaa lomalle, kannattaa tutustua kattavampiin vakuutuksiin. Niiden kanssa ei tarvitse liikaa miettiä vahinkoja, joita tien päällä voi sattua. Islannin haastavat keliolosuhteet tuovat vielä oman lisämausteensa näihin. Lisävakuutuksia voivat olla esimerkiksi hinausapu, turva rengasrikon sattuessa tai lasivakuutus. Vuokra-autojen vertailu ja samalla lisävakuutuksen ottaminen on helppoa tehdä momondon kautta.

Millä Islannin alueilla on eniten liikennettä?

Koko Islannissa on yleisestikin erittäin vähän liikennettä. Maan asukastiheys onkin yksi maailman alhaisimpia. Reykjavikissa asuu suurin osa sen asukkaista, joten luonnollisesti siellä esiintyy myös eniten liikennettä. Ruuhkaa kaupungissa ei esiinny juuri ollenkaan – poikkeuksina liikenneonnettomuudet tai muut harvinaisemmat tapahtumat, jotka saattavat hidastaa liikennettä. Pysäköintipaikkoja Reykjavikista löytyy runsaasti. Keskustassa pysäköinti on maksullista ja muuttuu sitä edullisemmaksi, mitä kauemmas poistuu keskustan alueelta. Hyvä vaihtoehto voikin olla jättää auto kaupungin laitamille ja kulkea sieltä bussilla tai kävellen keskustaan. Kesäisin osa Reykjavikin kaduista on suljettu autoilijoilta, ja kaupunkilaiset sekä turistit saavat nauttia keskustan kävelykaduista. Näin on tehty myös muutamina vuosina joulukuussa, joten nämä asiat kannattaa huomioida ajoreitin suunnittelussa. Islannin muut kaupungit ovat kooltaan niin pieniä, että niissä ei juuri esiinny liikennettä suuressa mittakaavassa. Kesäisin maassa liikkuu myös paljon matkailijoita. Autonvuokraus on suosittua ja monet haluavat kiertää maata omaan tahtiin. Suosituimmissa nähtävyyksissä saattaakin esiintyä jonkin verran liikennettä näinä aikoina. Myös maanteillä kannattaa harjoittaa varovaisuutta, sillä ajaminen voi olla haastavaa paikallisiin ajotapoihin tottumattomalle turistille.

Mitkä ovat Islannin parhaat luonnonkauniit tiet?

Islannin kenties tunnetuin tie on valtatie 1. Tämä kiertää koko Islannin ja on niiden matkailijoiden suosiossa, jotka haluavat tutustua paremmin upeisiin kohteisiin, joita Islannilla on tarjota. Matkan varrelta löytyy upeita vuoristoja, vesiputouksia, kuumia lähteitä ja useampia jäätiköitä. Matkaan on helppo lähteä, sillä reitti kulkee pääkaupunki Reykjavikin läpi, mistä suurin osa matkailijoista aloittaa usein kierroksensa. Erityisesti talviaikaan kannattaa kuitenkin tutustua keliolosuhteisiin etukäteen ja varmistaa autossa olevan kaikki tarpeelliset lisävarusteet, jos joutuisi vaikkapa lumipyryn keskelle. Islannista löytyy myös erikoisuutena erikseen merkityt F-tiet. Nämä ovat sisämaassa kulkevia vuoristoteitä, jotka ovat auki ainoastaan kesäkuukausina. Muina aikoina niillä on mahdotonta ajaa talvisten olosuhteiden takia. Nämä tiet vaativat myös nelivetoauton, eikä niille tavallisella henkilöautolla ole asiaa. Valtatie yhden varrella huoltoasemia, kauppoja ja hotelleja löytyy säännöllisin väliajoin. On suositeltavaa silti tankata aina kun mahdollista. Vuoristoteillä ajettaessa taas kannattaa ottaa mukaansa jopa ylimääräinen kanisteri polttoainetta, jotta se ei pääsisi loppumaan. Autonvuokraus Islannissa on suosittua sen syrjäisen sijainnin ja luonnonkauniiden maisemien takia. Halvat vuokra-autot löydätkin parhaiten momondon kautta. Vain pari klikkausta ja elämäsi seikkailu voi alkaa.

 • Mikä on halvin vuokraamo kohteessa Islanti?

  Kaikkein kohtuuhintaisin autovuokraamo kohteessa Islanti on NU Car. Matkailijat ovat löytäneet NU Car vuokra-autoja jopa niinkin alhaiseen hintaan kuin 42 €/päivä tietyistä paikoista, mikä on halvempi tarjous verrattuna kansalliseen keskimääräiseen hintaan 55 €/päivä. Muistathan, että autonvuokrauksen hinta vaihtelee aina kysynnän mukaan.

 • Mikä on suosituin autovuokraamo kohteessa Islanti?

  Jos suunnittelet auton vuokraamista maasta Islanti suosittelemme, että teet varauksen vuokraamon GREEN MOTION kautta, joka on yksi maan suosituimpia autovuokraamoja. Viimeisen kuukauden aikana 31 % käyttäjistämme valitsi GREEN MOTION vuokra-auton liikkumistarpeisiin. Vuokraamon asiakastyytyväisyyspisteet ovat 6,9 / 10 21 arvostelujen perusteella.

 • Millä vuokraamolla on eniten toimipaikkoja maassa Islanti?

  Maan Islanti sisällä Sunnycars vuokraamolta löytyy tällä hetkellä eniten toimipisteitä. Vuokraamolla on yhteensä 22 toimipistettä ympäri maata, joten sopivan toimipisteen löytämisen ei pitäisi olla vaikeaa. Reykjavik on yksi suosituimmista kaupungeista, jossa vierailla Islanti käynnin aikana, ja sinun ei pitäisi olla ongelmia vuokrata auto yhdestä Sunnycars 6 toimipaikoista ympäri kaupunkia.

 • Millä puolen tietä ihmiset ajavat maassa Islanti?

  Riippumatta siitä vuokraatko vai omistatko auton maassa Islanti laki edellyttää, että ajat oikealla. Huomioithan, että jos et tunne oloasi täysin varmaksi ajaaksesi tien vastakkaista puolta, voit aina soittaa taksin tai valita jaetun autokyydin.

 • Kuinka hyviä tiet ovat kohteessa Islanti?

  Yhteensä 137 maasta Islanti on sijoittunut sijalle 38 teiden kuntovertailussa. Asteikolla 1 - 7 seitsemän ollessa paras, Islanti sai pisteeksi 4,8 teiden kunnostaan. Maanteiden laatu voi vaihdella käyntikohteen ja sään perusteella.

 • Mikä on alkoholin alaisena ajamisen rajat maassa Islanti?

  Suurin veren alkoholipitoisuus, joka kuskilla voi olla ajaessa maassa Islanti jotta ajoneuvon kuljettaminen on vielä laillista, on 0,50‰. Joillakin alueilla tai kaupungeissa, jotka sijaitsevat maassa Islanti voi kuitenkin olla erilainen rattijuopumuksen raja, joten asia kannattaa selvittää ennen matkaa. Huomioithan, että sinun on oltava vähintään 20-vuotias, jotta voit nauttia alkoholijuomia ja moottoriajoneuvoa ei suositella käytettävän alkoholin vaikutuksen alaisena.

 • Mikä on suosituin vuokra-autotyyppi kohteessa Islanti?

  Voit valita useista erityyppisistä vuokra-autoista, mutta matkustaessasi kohteeseen Islanti kaikkein suosituin vuokra-autotyyppi on Economy. Arviolta 21 % käyttäjistämme valitsi Economy viimeisen 30 päivän aikana ja maksoi vuokrauksestaan keskimäärin 25 € päivässä. Huomioithan, että olet enemmän kuin tervetullut valitsemaan erityyppisiä vuokra-autoja budjettisi, aktiviteettien ja sään perusteella.

 • Kuinka paljon maassa Islanti maksaa polttoaine?

  Bensiini hinta viime viikosta lähtien oli keskimäärin maassa Islanti 1,77 € per litra. Vertailun vuoksi maa, jossa on halvin keskimääräinen bensiinin hinta on Algeria hinnalla 0,29 € per litra ja vastaavasti kallein maa on Hong Kong, jossa bensa maksaa 2,27 € per litra.Autonvuokraukset muissa kaupungeissa kohteessa Islanti

Tarvitsetko lisää kohdeideoita matkallesi kohteeseen Islanti? Löydä vuokra-autoja näistä suosituista kaupungeista ympäri maata
Autonvuokraus Islanti
 • Keskiyö
 • 01:00
 • 02:00
 • 03:00
 • 04:00
 • 05:00
 • 06:00
 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • Keskipäivä
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00
 • Keskiyö
 • 01:00
 • 02:00
 • 03:00
 • 04:00
 • 05:00
 • 06:00
 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • Keskipäivä
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00