Autonvuokraus Ruotsi

Autonvuokraus Ruotsi - vertaa autovuokraamojen tarjoukset

Löydä halpa autonvuokraus kohteessa Ruotsi seuraavalle matkallesi. Vuokraa omasi vain muutamassa minuutissa!

to 27.1.
Keskipäivä
su 30.1.
Keskipäivä
Vertaile vs. momondo |

Ruotsi: suosituimmat kaupungit autonvuokraukselle

Vertaile maan suosituimpien kaupunkien autovuokraamojen hintoja
Nykyinen hintaluokka
40 € - 68 € per päivä
HALVIN KAUPUNKI KOHTEESSA RUOTSI Lund 20 % halvempi Auton vuokraaminen kaupungista Lund on yleensä halvinta maassa Ruotsi, jossa hinta per yö on keskimäärin 40 €.
KALLEIN KAUPUNKI KOHTEESSA RUOTSI Visby 36% kalliimpi Kaupungissa Visby on yleensä kalleimmat autonvuokraushinnat Ruotsi maan sisällä, jossa vuokra-auto maksaa yleensä 68 € per päivä.
SUOSITUIN KAUPUNKI: RUOTSI Tukholma 90% useampi käyttäjä vieraili Enemmistö momondon käyttäjistä etsi autonvuokrauksia Tukholma kuin mistään muusta alueelta maan Ruotsi sisällä.

Autovuokraamot maassa Ruotsi

Alla on luettelo jokaisesta valtakunnallisesta autovuokraamoista ja tieto siitä, kuinka monta vuokraamoa heiltä löytyy ympäri maata ja missä kaupungeissa ne sijaitsevat
Hertz
229 sijaintia
Tukholma 41 €/pvä
Malmö 93 €/pvä
Europcar
182 sijaintia
Tukholma 52 €/pvä
Göteborg 53 €/pvä

Suosituimmat vuokra-autotyypit

Alla on suosituimmat vuokra-autotyypit maassa Ruotsi ja halvimmat kaupungit, joista niitä vuokrata
Pieni
Pieni

Osuvin

Tukholma

39 €/päivä
Pieni

1. suosituin

Uumaja

47 €/päivä
Pieni

2. suosituin

Luulaja

51 €/päivä
Pieni

3. suosituin

Lund

62 €/päivä
Pieni

4. suosituin

Kiiruna

77 €/päivä
Pieni

5. suosituin

Visby

67 €/päivä
Keskikoko
Keskikoko

Osuvin

Arlanda

57 €/päivä
Keskikoko

1. suosituin

Visby

80 €/päivä
Keskikoko

2. suosituin

Uumaja

75 €/päivä
Keskikoko

3. suosituin

Göteborg

66 €/päivä
Keskikoko

4. suosituin

Tukholma

59 €/päivä
Keskikoko

5. suosituin

Kalmar

61 €/päivä
Suuri
Suuri

Osuvin

Göteborg

79 €/päivä
Suuri

1. suosituin

Tukholma

88 €/päivä
Suuri

2. suosituin

Uumaja

99 €/päivä
Pakettiauto
Pakettiauto

Osuvin

Uumaja

110 €/päivä
Pakettiauto

1. suosituin

Lund

149 €/päivä
Pakettiauto

2. suosituin

Visby

172 €/päivä
Luksus
Luksus

Osuvin

Tukholma

80 €/päivä
Luksus

1. suosituin

Lund

119 €/päivä

Auton vuokraaminen maassa Ruotsi

Tässä on muutamia vinkkejä ja sääntöjä, jotka sinun tulisi tietää ajamisesta maassa Ruotsi ennen kuin vuokraat auton.

Mitkä ovat Ruotsin ainutlaatuiset liikennelait?

Ruotsissa ajetaan oikealla puolella tietä samoin kuin suurimmassa osassa Euroopan maita. Kuten muissakin Pohjoismaissa, Ruotsissakin on talvirengaspakko. Jos tiellä on talviset olosuhteet – esimerkiksi lunta tai jäätä – pitää talvirenkaita käyttää. Talvirenkaat ovat siis pakollisia talvikuukausina. Autovuokraamot onneksi hoitavat nämä asiat puolestasi, joten sinun tulee vain varmistaa autossa olevan talvirenkaat alla vuokraushetkellä. Nastarenkaiden käyttö on myös sallittua talvikuukausina ja pidempäänkin kelien vaatiessa. Poliisi valvoo Ruotsissa liikennettä melko tarkasti ja sakottaa helposti liikennerikkomuksista. Kannattaakin olla tarkkana nopeuden ja yleisten tieliikennelain sääntöjen noudattamisen kanssa. Sakot voivat suurudellaan myös yllättää autoilijan, sillä Ruotsissa ne ovat melko hintavia. Automaattista liikennevalvontaa harjoitetaan myös kameravalvonnalla. Monista muista Euroopan maista poiketen Ruotsissa ollaan myös erittäin tiukkoja alkoholin vaikutuksen alla ajamisesta. Promilleraja rattijuopumukselle on alhaisempi, kuin monissa muissa maissa. Ei siis kannata riskeerata ajamista edes yhden olut- tai viinilasillisen jälkeen. Lisäksi auton huomiovaloja tulee käyttää myös valoisaan aikaan. Tukholmassa ja Göteborgissa on myös käytössä ruuhkamaksut, ja niiden maksamatta jättäminen johtaa sakkoihin.

Mitkä ovat oikeudelliset ja dokumentaatiovaatimukset auton vuokraamiseen Ruotsissa?

Auton vuokraamiseen tarvitset ajokortin ja passin tai henkilökortin. Ruotsissa autonvuokraus on tehty helpoksi, jos vuokraajalta löytyy EU- tai EEA-maassa myönnetty ajokortti. Tämä kelpaa sellaisenaan Ruotsissa EU:n ajokorttidirektiivin mukaisesti. Jos ei kuitenkaan omista EU-maassa myönnettyä ajokorttia, kannattaa aina hankkia kansainvälinen ajokortti, jos aikoo vuokrata auton. Jos aiot käyttää vuokraamaasi autoa ulkomailla, sinun pitää sopia tästä autovuokraamon kanssa. Autonvuokraus Ruotsissa onnistuu henkilöltä, joka on vähintään 21-vuotias ja omistaa ajokortin. Vuokraamot voivat kuitenkin vaatia vähimmäisiäksi jopa 25 vuotta tai veloittaa lisämaksua nuorelta kuljettajalta. Autonvuokraus saattaa myös vaatia luottokortin – kortilta voi joutua maksamaan pantin vahingon kattamiseksi. Autovakuutus on pakollinen kaikissa autonvuokrauksissa. Minimivakuutus sisältyy vuokrauksen perushintaan ja lisämaksusta voi itselleen ostaa lisävakuutuksia, jotka tekevät ajamisesta huolettomampaa. Lisävakuutuksia voivat olla esimerkiksi omavastuun vähennys, lasivakuutus tai rengasturva. Kannattaa myös huomioida maaseudulle suunnattaessa eläinkolarin riskit. Peura- ja hirvikolarit ovat yleisiä ja minimivakuutukset eivät välttämättä korvaa näiden kolareiden aiheuttamia vahinkoja. Halvat vuokra-autot saa hankittua vaivattomasti itselleen loman tai työmatkan ajaksi momondon kautta. Vuokra-autojen vertailu on sivustolla tehty helpoksi.

Millä Ruotsin alueilla on eniten liikennettä?

Eniten liikennettä Ruotsissa löytyy maan eteläiseltä puoliskolta, jossa asuu myös suurin osa sen asukkaista. Suuret kaupungit kuten Tukholma, Malmö ja Göteborg ovat Ruotsin vilkkaimpia liikenteen solmukohtia. Näillä alueilla esiintyy etenkin arkiaamuisin ja -iltapäivisin välillä pahojakin liikenneruuhkia. On suotavaa välttää ajamista alueilla näinä aikoina, jos suinkin mahdollista. Tukholmassa sekä Göteborgissa on myös käytössä ruuhkamaksut arkisin ja näistä kannattaakin ottaa selvää ennen kuin ajaa kyseisissä kaupungeissa. Tukholmassa liikenne on kuitenkin helpottunut hieman ruuhkamaksujen avulla ja liikennemäärät ovat olleet laskussa. Pysäköinti kaupunkien keskustassa on kallista ja etenkin parkkihallit veloittavat kovia summia pysäköinnistä. Tukholmasta löytyy hyvä julkinen liikenne, joten vaihtoehtoisesti auton voi jättää kaupungin laitamille ja ottaa sieltä juna tai bussi kaupungin keskustaan. Näin välttyy ruuhkamaksuilta, pysäköintimaksuilta sekä kaupungissa ajamisen stressiltä. Lisäksi voi nauttia maisemista matkalla kaupunkiin ja tutustua myös Tukholman lähiöihin. Pohjois-Ruotsiin mentäessä liikenteen määrä vähenee kertaheitolla. Tukholmasta pohjoiseen asuu paljon vähemmän ihmisiä kuin Etelä-Ruotsissa ja näin ollen liikennemäärät ovat pienempiä.

Mitkä ovat Ruotsin parhaat luonnonkauniit tiet?

Ruotsista löytyy paljon upeita maisemia, jotka tyydyttävät vaativimmankin matkailijan tarpeet. Etelä-Ruotsissa pääsee nauttimaan mm. rannoista, järvistä sekä upeasta Juutinrauman sillasta, joka yhdistää Ruotsin Manner-Eurooppaan. Tämä todella pitkä silta nousee korkealle, mistä on upeat maisemat sekä Ruotsin että Tanskan puolelle. Silta on myös Euroopan viidenneksi pisin. Pohjois-Ruotsissa taas riittää tuntureita silmänkantamattomiin ja monet tiet halkovat erämaata. Usein nämä tiet ovat täysin autioita ja saat nauttia omasta rauhasta sekä maisemista. Tornionjoen laakso on yksi kauniimpia ajoreittejä Pohjois-Ruotsissa. Tämä joenvartta kulkeva valtatie 99 kulkee pitkälle pohjoiseen tunturimaisemissa. Joen varrella on upeita koskia, jotka ovat ehdottomasti pysähdyksen arvoisia. Kirkkaina talviöinä on mahdollista nähdä pohjoisessa myös revontulia. Tällöin kannatta vaikka pysähtyä tien sivuun ja nauttia tästä upeasta luonnonilmiöstä. Ruotsin ja Norjan välinen raja rajoittuu Skandien vuoristoon lännessä ja sieltä löytyy myös upeita vuoristoteitä ajettavaksi. Pohjoisessa ajettaessa kannattaa selvittää etukäteen huoltoasemien ja hotellien saatavuus, sillä erämaa-alueilla niitä voi olla harvakseltaan. Tiheämpään asutussa etelässä hotelleja ja huoltoasemia löytyy taas enemmän.

 • Mikä on halvin vuokraamo kohteessa Ruotsi?

  Avis on kaikkein edullisin autovuokraamo kohteessa Ruotsi hintojen ollessa niinkin alhaiset kuin 35 € per päivä tietyillä alueilla maassa. Vertailun vuoksi keskimääräinen hinta autonvuokraukselle kohteessa Ruotsi on 59 € per päivä.

 • Mikä on suosituin autovuokraamo kohteessa Ruotsi?

  Hertz on tällä hetkellä suosituin autovuokraamo kohteessa Ruotsi, kun 34 % käyttäjistä on valinnut heidän autonvuokrauspalvelunsa viimeisen kuukauden aikana. Hertz on suosittu myös heidän 67 arvostelun perusteella keskimääräisen asiakastyytyväisyyspisteiden ollessa 7,8/10. Otathan huomioon, että matkakohteestasi maan Ruotsi sisältä ei välttämättä löydy yhtään Hertz toimipistettä, joten pidä varalla toisia vuokraamoja myös.

 • Millä vuokraamolla on eniten toimipaikkoja maassa Ruotsi?

  Maan Ruotsi sisällä Sunnycars vuokraamolta löytyy tällä hetkellä eniten toimipisteitä. Vuokraamolla on yhteensä 252 toimipistettä ympäri maata, joten sopivan toimipisteen löytämisen ei pitäisi olla vaikeaa. Etkö ole varma, mihin kaupunkiin haluat matkustaa, mutta tiedät haluavasi Sunnycars vuokra-auton? Tukholma on suosituin kaupunki maassa Ruotsi, ja sieltä löytyy 25 Sunnycars autonvuokrauksen toimipaikkoja.

 • Millä puolen tietä ihmiset ajavat maassa Ruotsi?

  Riippumatta siitä vuokraatko vai omistatko auton maassa Ruotsi laki edellyttää, että ajat oikealla. Huomioithan, että jos et tunne oloasi täysin varmaksi ajaaksesi tien vastakkaista puolta, voit aina soittaa taksin tai valita jaetun autokyydin.

 • Kuinka hyviä tiet ovat kohteessa Ruotsi?

  Yhteensä 137 maasta Ruotsi on sijoittunut sijalle 23 teiden kuntovertailussa. Asteikolla 1 - 7 seitsemän ollessa paras, Ruotsi sai pisteeksi 5,4 teiden kunnostaan. Maanteiden laatu voi vaihdella käyntikohteen ja sään perusteella.

 • Mikä on alkoholin alaisena ajamisen rajat maassa Ruotsi?

  Alkoholin nauttimisen ja ajamisen ikäraja maassa Ruotsi on 0,20‰. Maan Ruotsi eri alueilla ja kaupungeilla voi olla omat paikalliset alkoholin nauttimiseen ja ajamiseen liittyvät rajoituksensa koko maan kattavien lakien lisäksi, joten muista tarkistaa tarkistaa sekä paikalliset että valtakunnalliset säännöt ennen auton vuokraamista. Huomioithan, että sinun on oltava vähintään 18-vuotias, jotta voit nauttia alkoholijuomia ja moottoriajoneuvoa ei suositella käytettävän alkoholin vaikutuksen alaisena.

 • Mikä on suosituin vuokra-autotyyppi kohteessa Ruotsi?

  27 % momondon käyttäjistä mieluummin vuokrasi Compact vieraillessaan Ruotsi tehden siitä kaikkein suosituimman vuokraautotyypin koko maassa. Vaikka vuokra-autojen hinnat Ruotsi vaihtelevat kaupunkien ja vuokraamojen välillä, voit olettaa maksavasi keskimäärin 31 € päivässä Compact autosta.

 • Kuinka paljon maassa Ruotsi maksaa polttoaine?

  Bensiini maassa Ruotsi maksoi 1,63 € per litra viime viikosta lähtien. Jos suunnittelet auton vuokraamista kohteessa Ruotsi muista laskea mukaan bensaan menevät kulut riippuen tietenkin siitä, kuinka paljon suunnitelmissasi on ajella ympäriinsö. Jos haluat vuokrata auton alemmalla hinnalle harkitse vuokraamista maassa, jossa on alhaisemmat polttoaineen hinnat, kuten Algeria, jossa bensahinnat ovat keskimäärin 0,29 € per litra. Hong Kong on myös toinen hyvä kohde vierailulle jos bensahinnat, jotka ovat viime viikosta lähtien 2,28 € per litra paikkeilla, eivät pelota.


Autonvuokraus Ruotsi
 • Keskiyö
 • 01:00
 • 02:00
 • 03:00
 • 04:00
 • 05:00
 • 06:00
 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • Keskipäivä
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00
 • Keskiyö
 • 01:00
 • 02:00
 • 03:00
 • 04:00
 • 05:00
 • 06:00
 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • Keskipäivä
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00