Halvat lennot Suomi

pe 14.2.
pe 21.2.
Kaikki kuukaudet
Vertaile vs. momondo |

Halvimmat lennot Suomi kaupunkeihin

Napsauta alla olevia kaupunkeja saadaksesi selville, milloin on halvin aika lentää kohteeseen Suomi.

Suositut kaupungit ja nähtävyydet

Matkakohteena Suomi? Tutustu näihin kaupunkeihin ja löydä maan suosituimmat nähtävyydet
Helsinki
Helsingin Musiikkitalo
Hartwall Arena
Helsingin jäähalli
Finlandia-talo
Vanha kauppahalli
Oulu
Toripolliisi
Oulun jäähalli
Tietomaa
Raatin stadion
Nallikari
Rovaniemi
Lappi
Lappia-talo
Arktikum
Lordin aukio
Etnografinen museo
Joulupukin Pajakylä
Turku
Turun linna
Forum Marinum
Paavo Nurmen stadion
Veritas Stadion
Kupittaan jäähalli
Vaasa
Water Tower
St. Nicholas Church
Ostrobothnian museum
Soederfjaerden Crater
Wasalandia Amusement Park
Kuusamo
Kuusamo Park
Pyhän Ristin kirkko
Tampere
Tampereen taidemuseo
Lenin-museo
Museokeskus Vapriikki
Näsinneula
Tampereen stadion
Kuopio
Kuopion tuomiokirkko
Puijon torni
Kuopion jäähalli
Rauhalahden savusauna
Joensuu
Joensuun taidemuseo

Halvat lennot Suomi: edullisimmat lentoreitit

Kun suuntana on Suomi, katso nämä matkakohteet, joihin momondon käyttäjät ovat löytäneet halvimmat lennot.
Lähtö Määränpää Paras hinta
Helsinki Oulu 72 €
Oulu Helsinki 73 €
Kuopio Helsinki 81 €
Helsinki Kuopio 81 €
Helsinki Rovaniemi 83 €
Rovaniemi Helsinki 83 €
Turku Maarianhamina 95 €
Helsinki Vaasa 101 €
Turku Helsinki 101 €
Kokkola-Pietarsaari Helsinki 101 €

Vertaa lentoja Suomessa

Kotimaan lomaa suunnittelevan tai Suomeen työmatkalle suuntaavan käytössä ovat lukemattomat halvat lennot Suomessa. Lentäminen Suomessa on helppoa, sillä kotimaan matkailijoille on tarjolla kattava lentoverkosto tiheine yhteyksineen. Lentäen pääset esimerkiksi Lapin seudulle Ivaloon, Kittilään ja Rovaniemelle, Itä-Suomessa sijaitsevaan Joensuuhun tai Savon sydämestä löytyvään Kuopioon. Kotimaan suorien lentojen lähtö- tai päätepiste on aina Helsinki-Vantaan lentokenttä Vantaalla, Helsingin tuntumassa. Mikäli haluat napata lähtökaupungistasi lennon jonnekin muualle kuin Helsinkiin, on välilaskullinen lentoreitti yleensä ainoa vaihtoehto. Reittiin kuuluu siis koneen vaihto Helsinki-Vantaan lentokentällä. Lentoliput Suomessa vaihtelevat hinnoiltaan vuodenajasta ja lentokohteesta riippuen. Kesälomakuukaudet ja joulukuu ovat suosittuja matkustuskuukausia lähes kaikkialla Suomessa, ja näinä kuukausina lentojen hinnat tavallisesti nousevat. Pohjois-Suomen suosittuihin hiihtokohteisiin lentolippujen hinta pysyy kuitenkin keskimääräistä korkeammalla koko talven yli jatkuvan hiihtokauden ajan, noin marraskuun lopusta maaliskuulle. Halpoja lentoja Pohjois-Suomeen etsivän kannattaakin tehdä lentovaraus talveksi ajoissa. Lähes kaikkiin Suomen kohteisiin voi yleensä lentää edullisesti keväällä ja syksyllä. Poikkeuksen sääntöön tekevät Suomen suositut lomaviikot, esimerkiksi pääsiäisviikko, jolloin lentojen hinnat voivat nousta.

Mihin kohteisiin Suomessa pääsee lentäen?

Suorat lennot Suomessa kuljettavat matkailijoita Helsinki-Vantaan lentokentältä noin 17 eri lentokohteeseen, eli kotimaan lentokohteita on tarjolla jokaiseen makuun. Pohjois-Suomessa suorat kotimaan lennot laskeutuvat ja lähtevät lentokentiltä Oulussa, Rovaniemellä, Kittilässä, Kemissä, Ivalossa ja Enontekiöllä. Pohjois-Suomen lentoaikataulut vaihtelevat vuodenaikojen mukaan, ja vilkkaimmillaan lentoyhteydet Helsingistä pohjoiseen ovat talvikuukausina. Esimerkiksi Enontekiölle lentoja on tarjolla ainoastaan talvikaudella, jolloin lentoja Käsivarren Lapissa sijaitsevaan kuntaan on yleensä kerran viikossa. Myös Kittilään ja Rovaniemelle lentoyhteydet ovat selvästi tiheämmät talvella kuin muina vuodenaikoina. Helsingistä on tarjolla suoria lentoja myös kaikkiin Suomen suurimpiin kaupunkeihin, esimerkiksi Tampereelle, Turkuun, Ouluun ja Jyväskylään. Suosituimpiin kohteisiin lentoja on useita päivässä, ja sesonkilomakuukausina lentoyhteydet yleensä vilkastuvat. Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentältä Ouluun on parhaimmillaan yli 15 päivittäistä lentoa, Tampereelle 6 ja Turkuun 8. Lisäksi halvat lennot Suomessa voi napata esimerkiksi Kainuussa sijaitsevaan Kajaaniin, Pohjois-Pohjanmaan Kuusamoon, Itä-Suomen Joensuuhun, Pohjois-Savon Kuopioon, Keski-Pohjanmaan Kokkolaan ja Ahvenanmaan Maarianhaminaan. Oli kohteesi mikä tahansa, voit varautua helppoon lentomatkaan, sillä matkat Suomessa ovat lentoteitse lyhyitä. Pohjois-Suomen kohteisiin lentoaika on pisimmillään noin kaksi tuntia ja 30 minuuttia. Tyypillinen lentoaika Lappia eteläisempiin kotimaan kohteisiin, esimerkiksi Kuopioon, Joensuuhun ja Jyväskylään, on noin yksi tunti.

Mitkä lentoyhtiöt operoivat kotimaan lentoja Suomessa?

Halvat lennot Suomessa operoivat suorin lentoyhteyksin suomalainen Finnair ja norjalainen low cost -lentoyhtiö Norwegian. Vilkkaimmat lentoyhteydet kotimaan matkailijoille tarjoaa Finnair, joka lentää Suomen sisällä noin 17 lentokohteeseen. Joihinkin Suomen kohteisiin lentää vaihdollisin lentoyhteyksin, yleensä Tukholman kautta, myös skandinaavinen SAS-lentoyhtiö (Scandinavian Airlines). Vaihtolennot eivät kuitenkaan välttämättä tule suoria edullisimmiksi, ja lentoaika on selvästi pidempi kuin suorilla lennoilla. Laajimmat lentoyhteydet Suomessa tarjoaa suomalainen Finnair. Sen suosituimmat suorat lentoreitit Helsingistä operoidaan esimerkiksi Tampereelle, Turkuun, Ouluun, Kuopioon ja Joensuuhun. Norwegian puolestaan operoi lentoja Helsingistä Ivaloon, Kittilään, Ouluun ja Rovaniemelle. Finnair liikennöi lentoja lähes kaikkiin kotimaan kohteisiinsa, Enontekiötä lukuun ottamatta, vuoden ympäri. Norwegian lentää vuoden kaikkina kuukausina ainoastaan Helsingistä Rovaniemelle ja Ouluun. Kittilään ja Ivaloon norjalainen halpalentoyhtiö operoi lentoja ainoastaan talvella, eli yleensä noin lokakuun loppupuolelta alkaen. Kummankin lentoyhtiön tukikohtana Suomessa toimii Helsinki-Vantaan lentoasema, joka sijaitsee Vantaalla, noin 18 kilometrin päässä Helsingin ydinkeskustasta. Kaikki suorat kotimaan lennot siis lähtevät Helsinki-Vantaalta. Muista suomalaiskaupungeista starttaavat kotimaan lennot puolestaan laskeutuvat Helsinkiin. Halpoja lentolippuja varatessa kannattaa ottaa huomioon, mitä palveluita ja matkatavaroita lippupakettiin kuuluu. Esimerkiksi Norwegianin edullisimmassa LowFare-lipputyypissä ruumaan laitettavista matkatavaroista on maksettava lisämaksu. Finnairin Economy Light -luokan lippuun ei myöskään sisälly ruumaan kirjattavaa matkatavaraa.

Tarvitaanko Suomen kotimaan lennoille passia?

Suomen sisäisille lennoille ei ole pakollista ottaa mukaan passia. Kotimaassa lentävien on kuitenkin pidettävä mukanaan jokin virallinen henkilöllisyystodistus, esimerkiksi virallinen henkilökortti. Suomalaisen Finnairin kotimaan lennoilla matkustusasiakirjaksi käy myös ajokortti, mutta muut lentoyhtiöt eivät välttämättä hyväksy ajokorttia henkiköllisyystodistukseksi Suomen sisälläkään. Varmista siis hyvissä ajoin ennen matkaa lentoyhtiöstäsi, mitkä matkustusasiakirjat lennollesi hyväksytään. Alle 16-vuotiaat vanhempiensa seurassa lentävät matkustajat eivät tarvitse henkilöllisyystodistusta Finnairin kotimaan lennoille. Jos 12–16-vuotias matkustaa Suomen kohteisiin Finnairin lennolla yksin, on hänen pidettävä Finnairin Suomen lennoilla mukanaan virallinen henkilökortti, passi tai Kela-kortti. Nuoremmilta yksin lentäviltä ei henkilöllisyystodistusta vaadita, mutta lapsen lentokentälle saattavan aikuisen on todistettava henkilöllisyytensä.


Suosituimmat kansainväliset lentoreitit Suomi

Vertaa lähimpien lentokenttien meno- ja paluulentoja löytääksesi halvimmat lennot ja parhaat lentoajat
Wien - Helsinki lennot
Lyhyin lentoaika
2t 20m
Halvin hinta
43 €
Berliini - Helsinki lennot
Lyhyin lentoaika
1t 50m
Halvin hinta
49 €
Helsinki - Oulu lennot
Lyhyin lentoaika
1t 00m
Halvin hinta
72 €
Tukholma - Helsinki lennot
Lyhyin lentoaika
0t 55m
Halvin hinta
78 €
Oslo - Helsinki lennot
Lyhyin lentoaika
1t 20m
Halvin hinta
78 €
Stuttgart - Helsinki lennot
Lyhyin lentoaika
2t 20m
Halvin hinta
81 €
Kööpenhamina - Helsinki lennot
Lyhyin lentoaika
1t 30m
Halvin hinta
82 €
Helsinki - Rovaniemi lennot
Lyhyin lentoaika
1t 15m
Halvin hinta
83 €
Amsterdam - Helsinki lennot
Lyhyin lentoaika
2t 20m
Halvin hinta
94 €
Krakova - Helsinki lennot
Lyhyin lentoaika
1t 50m
Halvin hinta
95 €
Gdansk - Helsinki lennot
Lyhyin lentoaika
1t 30m
Halvin hinta
106 €
Göteborg - Helsinki lennot
Lyhyin lentoaika
1t 20m
Halvin hinta
107 €
Lontoo - Helsinki lennot
Lyhyin lentoaika
2t 50m
Halvin hinta
108 €
Helsinki - Kemi lennot
Lyhyin lentoaika
1t 35m
Halvin hinta
112 €
Praha - Helsinki lennot
Lyhyin lentoaika
2t 05m
Halvin hinta
115 €
Barcelona - Helsinki lennot
Lyhyin lentoaika
3t 50m
Halvin hinta
115 €
Dublin - Helsinki lennot
Lyhyin lentoaika
3t 00m
Halvin hinta
115 €
Varsova - Helsinki lennot
Lyhyin lentoaika
1t 40m
Halvin hinta
117 €
Milano - Helsinki lennot
Lyhyin lentoaika
2t 55m
Halvin hinta
117 €
Bryssel - Helsinki lennot
Lyhyin lentoaika
2t 25m
Halvin hinta
118 €
Näytä lisää