Autonvuokraukset Latviassa

Etsitkö halpoja autonvuokraustarjouksia Latviassa? Vertaa hinnat ja löydä autonvuokraustarjoukset täältä!

Riika, Latvia
10. helmikuu — 17. helmikuu
Sama palautus
Riika, Latvia
pe 10/2
Keskipäivä
pe 17/2
Keskipäivä
Kuljettajan ikä:

Latvia autonvuokraustiedot

Latvian tieliikennelait muistuttavat pitkälti suomalaisia. Kaikkien autossa matkustavien on aina käytettävä turvavyötä. Nopeusrajoitus moottoriteillä on jonkin verran alhaisempi kuin Suomen moottoriteillä kesänopeuksilla, mutta alle kaksi vuotta ajokortin omistaneilla on oma, tiukempi nopeusrajoituksensa. Autossa pitää olla mukana varoituskolmio, ensiapupakkaus, palosammutin ja vara-ajolamput. Puhelimessa saa puhua autoa ajaessa vain hands free -laitteen avulla. Autoilijoiden pitää käyttää vain lähivaloja päivänvalossa ajaessa. Alle 12-vuotiaiden lasten on käytettävä asianmukaista istuinkoroketta, jos he matkustavat auton etupenkillä. Talvirenkaat ovat pakolliset talvikaudella. Tutkanilmaisimien käyttö on kiellettyä autoissa. Rattijuopumuksen raja alle kaksi vuotta ajokortin omistaneilla on pienempi kuin pidempään ajokortin omistaneilla. Yli kaksi vuotta ajokortin omistaneiden rattijuopumuksen raja on silti reilusti matalampi kuin Suomessa. Kannattaa siis pitää mielessä, että koskaan ei kannata juoda alkoholia ennen ajoa. Latviassa poliisi voi pysäyttää auton kuten Suomessakin. Autosta ei kuitenkaan pidä poistua, ellei poliisi erikseen käske tehdä niin. Onnettomuuden sattuessa autoa ei saa ajaa onnettomuuspaikalta pois ilman poliisin lupaa.

Latviassa ei kelpaa kansainvälinen ajokortti 1949, vaan ainoastaan kansainvälinen ajokortti 1968. Euroopan ulkopuolelta tulevien matkustajien pitää siis hankkia kansainvälinen ajokortti 1968, jos he haluavat vuokrata auton ja ajaa sillä. Suomalaisella ajokortilla saa ajaa Latviassa. Jos hallussa on kansainvälinen ajokortti, pitää mukana olla silti myös oman maan ajokortti. Jos Latviassa aikoo oleskella ja ajaa yli puoli vuotta, vaaditaan ajajalta latvialainen ajokortti. Latviassa autonvuokraus on mahdollista alkaen 21-vuotiaille, mutta nuorilta kuskeilta peritään luultavasti niin sanottu nuoren kuskin lisämaksu. Yli 25-vuotiaiden auton vuokraajien ei tarvitse maksaa enää lisämaksuja ikänsä takia. Kaikenikäisten auton vuokraajien on kuitenkin omistettava ainakin vuoden voimassa ollut ajokortti. Auton ajajalla pitää olla ajokortin lisäksi myös rekisteriote ja vakuutusasiakirjat mukanaan. Useimmat autovuokraamot pyytävät vuokra-auton takuumaksun luottokortin katevarauksena, mutta jotkut vuokraamot voivat hyväksyä myös normaalin pankkikortin maksutavaksi. Maksutavat vaihtelevat autovuokraamoittain, mutta luottokortilla autonvuokraus onnistuu varmasti. Vuokra-autojen hinnat, vuokrauskäytännöt ja autovuokraamot ovat siis tutustumisen arvoisia. Luottokortilta varattu takuumaksun katevaraus vapautetaan takaisin luottokortille, jos vuokra-auto palautetaan vahingoittumattomana autovuokraamoon.

Eniten liikennettä Latviassa on ehdottomasti maan pääkaupungissa Riiassa. Melkein kaikki Latvian kansalliset tiet lähtevät Riiasta ja kulkevat muualle Eurooppaan, kuten tiet E22 ja E67. Riiasta lähtee myös useita satoja kaukoliikenteen bussivuoroja, jotka pitävät omalta osaltaan Riian tiet kiireisinä. Liikenne voi olla Latviassa ylipäätään arvaamatonta, joten ratissa kannattaa olla erityisen tarkkaavainen. Useimmissa kaupungeissa on hyvät julkiset liikennevälineet, ja lähes kaikilla isommilla paikkakunnilla liikennöi esimerkiksi busseja, raitiovaunuja ja johdinautoja. Junalla pääsee esimerkiksi Latvian pääkaupungista Riiasta Jürmalaan hiukan yli puolessa tunnissa. Latviassa on kesäkuukausina useampiakin musiikkifestivaaleja, jotka aiheuttavat omalla tahollaan lisää ruuhkaa. Muitakin pienempiä ja suurempia tapahtumia pidetään vuoden ympäri, joten ota selvää mahdollisista massatapahtumista ennen matkaasi. Suurien tapahtumien aikaan kannattaa suosia julkisia liikennevälineitä.

Tunnin ajomatkan päässä Riiasta on Gaujan kansallispuisto. Sinne pääsee ajamalla Riiasta tietä E77 pohjoiseen päin ja kääntyen sitten tielle A3. Tie kulkee Latvian vehreän luonnon keskellä päätyen kauniisiin polkuihin ja hiekkarantoihin Gaujan kansallispuistoon. Lähistöltä löytyy myös Līgatnen eläintarha. Matkalla Riiasta Gaujan kansallispuistoon on muutama huoltoasema ja ravintola. Ajomatka on tosin niin lyhyt, ettei pysähdyksiä huoltoasemalla tai ravintolassa välttämättä tarvita. Kun Riiasta lähtee ajamaan tietä A10 ja kääntyy sitten tielle E22, pääsee vain parissa tunnissa Slīteren kansallispuistoon. Tämä kansallispuisto sijaitsee meren rannalla, ja sen luonto on upeaa. Slīteren kansallispuistossa on runsaasti polkuja ja kävelyreittejä niin jalankulkijoille kuin polkupyöräilijöillekin. Paikka sopii siis erinomaisesti patikointiin. Aivan kansallispuiston reunassa on Slīteren majakka, joka on myös käymisen arvoinen. Tutustuaksesi rauhassa ja itsellesi sopivaan tahtiin Latvian kauniiseen luontoon, kannattaa vuokra-autovaihtoehtoja katsoa jo etukäteen momondon kautta. Löydät sivuston avulla erilaiset halvat vuokra-autot. Vuokra-autojen vertailu on helppoa ja vaivatonta, sillä ne listataan hintoineen ja ominaisuuksineen tarpeidesi mukaan.


Autonvuokraustarjoukset Latvia

Löydä kohteesta Latvia juuri sinulle sopiva vuokra-auto

Pieni autot

13 € - 58 €

Kaikki autotyypit

16 € - 496 €

Pieni vuokra-auton keskimääräinen vuokrauksen hinta kohteessa Latvia on 25 €. Halvin aika vuokrata Pieni kohteessa Latvia on marraskuuta. Hinta on 48 % alhaisempi kuin yleensä koko vuoden aikana hinnan ollessa vain 13 € per päivä. Pieni vuokraus on tyypillisesti 66 % halvempi kuin autonvuokraus yleensä kohteessa Latvia. Autonvuokrauksen keskihinta kohteessa Latvia voi vaihdella useiden tekijöiden mukaan, mukaan lukien tarjonta, ajoneuvon suosio ja vuokra-auton varauksen etäisyys.

Keskikoko vuokra-auton keskimääräinen vuokrauksen hinta kohteessa Latvia on 25 €. Halvin aika vuokrata Keskikoko kohteessa Latvia on syyskuuta. Hinta on 66 % alhaisempi kuin yleensä koko vuoden aikana hinnan ollessa vain 9 € per päivä. Keskikoko vuokraus on tyypillisesti 64 % halvempi kuin autonvuokraus yleensä kohteessa Latvia. Autonvuokrauksen keskihinta kohteessa Latvia voi vaihdella useiden tekijöiden mukaan, mukaan lukien tarjonta, ajoneuvon suosio ja vuokra-auton varauksen etäisyys.

Maasturi vuokra-auton keskimääräinen vuokrauksen hinta kohteessa Latvia on 27 €. Halvin aika vuokrata Maasturi kohteessa Latvia on joulukuuta. Hinta on 12 % alhaisempi kuin yleensä koko vuoden aikana hinnan ollessa vain 24 € per päivä. Maasturi vuokraus on tyypillisesti 63 % halvempi kuin autonvuokraus yleensä kohteessa Latvia. Autonvuokrauksen keskihinta kohteessa Latvia voi vaihdella useiden tekijöiden mukaan, mukaan lukien tarjonta, ajoneuvon suosio ja vuokra-auton varauksen etäisyys.


Vuokraa auto läheltä kohteen Latvia suosittuja hotelleja

Alla on suosituimmat hotellit kohteessa Latvia

Autonvuokraus Latvia

Lue kaikki autojen vuokraamisesta kohteessa Latvia, jotta voit olla valmistautunut seuraavaa matkaasi varten

Jos suunnittelet matkaa kohteeseen Latvia, ja auton vuokraamista sieltä niin pidä mielessä, että Auto 5 vuokraamolta löytyy eniten toimipaikkoja. Löydät todennäköisesti yhden 12 koko maan kattavasta toimipaikkojen verkostosta joko kohdelentokentältäsi tai jostain keskustasta. Jos et ole vielä valinnut kaupunkia, jossa haluat vierailla, Riika on tällä hetkellä suosituin kohde. Kaupungista Riika löytyy myös 8 Auto 5 autonvuokrauksen keskusta.

Sinun on lain mukaan ajettava oikealla puolella tietä, kun vierailet Latvia. Tämän lain noudattamatta jättäminen voi johtaa sakkoihin, auto-onnettomuuksiin tai pahimmissa tapauksissa molempiin.

Latvia on saanut teiden laatupisteiksi 3,3 asteikolla 1 - 7 ykkösen ollessa alhaisin lukema. Tämä antaa Latvia sijan 95/137 maan joukossa tieolosuhteille. Saatat huomata, että tien laatu vaihtelee sen mukaan, missä matkustat maan Latvia sisällä.

0,50‰ on sallittu alkoholipitoisuus veressä maassa Latvia - tämä koskee sekä vierailijoita että asukkaita.Veren alkoholipitoisuuden avulla pyritään määrittämään, kuinka päihtyneessä tilassa kuski on. Ajoneuvon kuljettaminen päihtyneessä tilassa veren alkoholipitoisuuden ollessa yli 0,50‰ on maan Latvia lakien vastaista ja sinut määritellään ‘alkoholin vaikutuksen alaisena ajavaksi kuskiksi’. Jos olet nuorempi kuin 18-vuotias, mikä on maassa Latvia alkoholin juomisen lakisääteinen nauttimisikä, saatat saada tiukempia rangaistuksia jos jäät kiinni päihtyneessä tilassa ajamisesta. Muista, että alkoholin nauttiminen ja ajoneuvolla ajaminen sen jälkeen ei ole koskaan hyvä idea riippumatta siitä, kuinka vanha olet.

26 % momondon käyttäjistä mieluummin vuokrasi Compact vieraillessaan Latvia tehden siitä kaikkein suosituimman vuokra-autotyypin koko maassa. Vaikka vuokra-autojen hinnat Latvia vaihtelevat kaupunkien ja vuokraamojen välillä, voit olettaa maksavasi keskimäärin 17 € päivässä Compact autosta.

Keskimäärin voit odottaa maksavasi 1,62 € per litra bensiinistä maassa Latvia. Muista, että tämä on viime viikon kansallinen keskimääräinen hinta ja hinnat voivat vaihdella maan sisällä. Jos et halua vuokrata autoa maasta Latvia, harkitse sen vuokraamista Kuwait. Bensahinnat siellä ovat maailman halvimpien joukossa 0,31 € per litra viime viikosta lähtien. Hong Kong on myös loistava paikka, mihin matkustaa ja vuokrata auto, mutta bensahinnat ovat siellä paljon korkeammat hintojen ollessa 2,69 € per litra.


Autonvuokraukset suosituissa kaupungeissa kohteessa Latvia

Vertaa autonvuokraushintoja suosituimmissa kaupungeissa Latvia

Aloita matkan suunnittelu - Latvia


Miksi käyttää momondoa?

Käyttämällä momondo autonvuokrauksen varaamiseen kohteessa Latvia voit säästää aikaa ja rahaa. momondo etsii tuhansilta autonvuokraussivustoilta ja -kohteista tarjotakseen sinulle laajan valikoiman vaihtoehtoja ja autoja.

momondo auttaa sinua löytämään parhaan autonvuokraustarjouksen kohteessa Latvia antamalla sinun suodattaa tuloksia hinnan, tilavuuden, auton ominaisuuksien, palautus- ja noutopaikan ja monien muiden seikkojen perusteella.

Kyllä, momondo sivustolla on suodatin, joka korostaa vain sellaisia autonvuokraustarjouksia, jotka tarjoavat ilmaisen peruutuksen. Tämä suodatin on käytettävissä kaikissa momondo autonvuokraushauissa, mukaan lukien kohteen Latvia autoillle.

Kyllä, momondo sivustolta löytyy suodatin, joka etsii hyvän polttoainekäytännön sisältäviä autonvuokrauksia kohteessa Latvia.

Kyllä, kohteesta Latvia löytyviä vuokra-autoja, joissa on tehostetut siivousvaihtoehdot, voi hakea momondo-sivustolta.

momondo tarjoaa suodattimen erityisesti rajoittamattomia kilometrejä varten kohteen Latvia autonvuokrauksille.


Näistä syistä matkailijat haluavat käyttää momondo-sivustoa
Varaa luottavaisin mielin
Vertailemme vuokra-autotarjouksia yli 70 000 toimipisteestä, jotta voit tehdä nopean ja helpon valinnan.
Ekotietoinen
Valitse useista ajoneuvoista, mukaan lukien hybridi- ja sähköajoneuvot, varmistaaksesi, että matkustat ympäristöystävällisesti.
Ei piilokuluja
Kaikki ilmoitetut hinnat ovat kokonaishintoja. Ei piilotettuja kuluja tai maksuja, joten voit luottaa näkemääsi hintaan.