Autonvuokraus Sveitsi

Autonvuokraus Sveitsi - vertaa autovuokraamojen tarjoukset

Löydä halpa autonvuokraus kohteessa Sveitsi seuraavalle matkallesi. Vuokraa omasi vain muutamassa minuutissa!

ma 31.1.
Keskipäivä
to 3.2.
Keskipäivä
Vertaile vs. momondo |

Sveitsi: suosituimmat kaupungit autonvuokraukselle

Vertaile maan suosituimpien kaupunkien autovuokraamojen hintoja
Nykyinen hintaluokka
48 € - 118 € per päivä
HALVIN KAUPUNKI KOHTEESSA SVEITSI Basel 32 % halvempi Auton vuokraaminen kaupungista Basel on yleensä halvinta maassa Sveitsi, jossa hinta per yö on keskimäärin 48 €.
KALLEIN KAUPUNKI KOHTEESSA SVEITSI Zermatt 69% kalliimpi Kaupungissa Zermatt on yleensä kalleimmat autonvuokraushinnat Sveitsi maan sisällä, jossa vuokra-auto maksaa yleensä 118 € per päivä.
SUOSITUIN KAUPUNKI: SVEITSI Zürich 81% useampi käyttäjä vieraili Enemmistö momondon käyttäjistä etsi autonvuokrauksia Zürich kuin mistään muusta alueelta maan Sveitsi sisällä.

Autovuokraamot maassa Sveitsi

Alla on luettelo jokaisesta valtakunnallisesta autovuokraamoista ja tieto siitä, kuinka monta vuokraamoa heiltä löytyy ympäri maata ja missä kaupungeissa ne sijaitsevat
Europcar
105 sijaintia
Zürich 38 €/pvä
Geneve 124 €/pvä
Hertz
52 sijaintia
Geneve 21 €/pvä
Zürich 27 €/pvä
Sixt
20 sijaintia
Geneve 66 €/pvä
Zürich 69 €/pvä

Suosituimmat vuokra-autotyypit

Alla on suosituimmat vuokra-autotyypit maassa Sveitsi ja halvimmat kaupungit, joista niitä vuokrata
Pieni
Pieni

Osuvin

Bern

43 €/päivä
Pieni

1. suosituin

Zürich

47 €/päivä
Pieni

2. suosituin

Geneve

49 €/päivä
Keskikoko
Keskikoko

Osuvin

Geneve

43 €/päivä
Keskikoko

1. suosituin

Zürich

60 €/päivä
Suuri
Suuri

Osuvin

Geneve

61 €/päivä
Suuri

1. suosituin

Zürich

73 €/päivä
Maasturi
Maasturi

Osuvin

Zürich

56 €/päivä
Maasturi

1. suosituin

Bern

56 €/päivä
Maasturi

2. suosituin

Geneve

67 €/päivä

Auton vuokraaminen maassa Sveitsi

Tässä on muutamia vinkkejä ja sääntöjä, jotka sinun tulisi tietää ajamisesta maassa Sveitsi ennen kuin vuokraat auton.

Mitkä ovat Sveitsin ainutlaatuiset liikennelait?

Sveitsin liikennesäännöt muistuttavat monien muiden Euroopan maiden, kuten Suomen ja Pohjoismaiden, liikennesääntöjä. Paikalliseen liikenteeseen lähteminen ei siis vaadi suomalaiselta matkustajalta erityisponnisteluita lainsäädännön osalta. Myös tiet ovat erittäin hyväkuntoisia, Euroopan ja maailman parhaimmistoa. Mikä sen sijaan edellyttää hieman totuttautumista, ovat maan korkeuserot ja mäet. Myös vuoristossa tiet ovat hyväkuntoisia, mutta ne voivat olla samalla jyrkkiä ja kapeita. Autolta edellytetäänkin riittävästi vääntöä, mikä sinun on hyvä pitää mielessäsi, kun teet esimerkiksi vuokra-autojen vertailua Sveitsin matkaa varten. Autovuokraamoiden valikoimissa, usein halvoissakin vuokra-autoissa, on huomioitu vuoristoisilla teillä tarvittavat tehot. Sveitsissä kannattaa noudattaa nopeusrajoituksia ja muita liikennesääntöjä. Nopeusrajoitusten noudattamista valvotaan lukuisin nopeuskameroin, ja sakot ovat varsin suuria. Alkoholin osalta yleinen promilleraja on sama kuin Suomessa, mutta uusilla kuljettajilla raja on matalampi. Sveitsiläiset itse noudattavat sääntöjä säntillisesti. He esimerkiksi antavat tietä jalankulkijoille suojatiellä ja pysäköivät sääntöjen mukaan. Sveitsissä on jo aiemmin ollut mahdollista pysäköidä nykyään suomalasillekin tuttuun tapaan ajosuunnan vastaisesti. Koska pyöräily on suosittua Sveitsissä, paikalliset antavat tottuneesti tietä pyöräilijöille.

Mitkä ovat oikeudelliset ja dokumentaatiovaatimukset auton vuokraamiseen Sveitsissä?

Autonvuokraus Sveitsissä on hyvä tapa tutustua omatoimisesti vuoristoiseen maahan ja käydä Alpeilla. Sveitsissä toimii esimerkiksi lukuisten kansainvälisten ketjujen autovuokraamoita, joiden tarjoamat vuokra-autojen hinnat ovat kilpailukykyisiä. Löydät näiden vuokraamoiden valikoimista erilaisiin tarpeisiin ja erilaisiin budjetteihin sopivia vaihtoehtoja halvoista vuokra-autoista kalliimpiin malleihin. Parhaan tarjouksen löydät vertailemalla autonvuokraukseen sisältyviä palveluita, tarvitsemiasi lisäpalveluita ja kokonaishintoja ennakkoon esimerkiksi momondon kautta. Kuljettajan on esitettävä autonvuokrauksen yhteydessä voimassa oleva kansallinen ajokortti. Autovuokraamoiden käytännöt vaihtelevat siinä, edellyttävätkö ne suomalaisen ajokortin lisäksi kansainvälistä ajokorttia, joten varmistathan asian etukäteen. On vuokraajan vastuulla, että hänellä on mukanaan kaikki tarvittavat dokumentit. Sinulla on ajokortin lisäksi oltava mukanasi passi ja asuinmaasi virallinen henkilöllisyystodistus. Jotkin autovuokraamot edellyttävät myös varausvahvistusasiakirjaa. Kun haluat vuokrata auton Sveitsissä, vuokraamot edellyttävät usein myös, että sinulla on nimelläsi oleva luottokortti, jolla on riittävästi katetta auton vuokraa, mahdollisia lisämaksuja ja vuokrauksen ajaksi pidätettävää vakuusmaksua varten. Saat vakuuden takaisin kortillesi, kun olet palauttanut vuokra-auton kunnossa ja muutenkin sopimuksen mukaisesti. Huomaathan, että vähimmäisikä autonvuokraukselle Sveitsissä vaihtelee autovuokraamoittain ja voi olla esimerkiksi 19 tai 20 vuotta. Vastaavasti enimmäisiäksi ilmoitetaan usein 99 vuotta. Nuorilta, alle 25-vuotiailta kuljettajilta ja toisaalta yli 70-vuotiailta seniorikuljettajilta saatetaan periä korkeampaa vuokrahintaa. Riittävän iän lisäksi edellytetään usein, että sinulla on ollut ajokortti ainakin vuoden.

Millä Sveitsin alueella on eniten liikennettä?

Sveitsin moottoriteillä on runsaasti liikennettä ja niillä voin esiintyä ruuhkaa. Varaudu siis laskemaan ajonopeutta tarvittaessa. Myös Sveitsin vuorien läpi kulkevat tunnelit voivat ruuhkautua. Gotthardin tunneli A2-tiellä ruuhkautuu ajoittain erityisen pahoin, ja etenkin juhlapyhinä ja kesällä tunnelille on pitkät jonot. Tammi-helmikuuhun ajoittuvalla hiihtokaudella joillakin teillä on ruuhkaa, kun ihmiset matkustavat vapaa-ajanviettoon talviurheilukeskuksiin. Yleisellä tasolla ihmismääriä kenties laajemmin tieliikennettä haittaavat vaihtelevat sääolosuhteet. Esimerkiksi valtateillä ajoittain rankkakin sumu voi johtaa nopeasti huononevaan näkyvyyteen. Turvaväleistä on syytä pitää huolta, ettei joudu osalliseksi peräänajoon. Vaihtelevat sääolot haittaavat liikennettä etenkin vuoristossa, jossa tapahtuu sateen aiheuttamia tierikkoja, maanvyöryjä ja lumivyöryjä. Sateinen ja lauha sää voivat aiheuttaa alavilla jokivarsilla äkillisiä tulvia myös talvella. Sääolosuhteiden takia osa vuoristoteistä on jopa kokonaan pois käytöstä osan aikaa vuodesta. Mikäli matkasi kulkee vuorien yli, ota etukäteen selvää siitä, ovatko kaikki valitsemasi reitin tiet auki. Mikäli tiet ovat kiinni, joudut valitsemaan kiertotien tai tunneleiden läpi oikovan reitin alempana. Liikennetilanteeseen voi tutustua vaikka Sveitsin autoliiton verkkosivuilla tai kuuntelemalla paikallisia radiokanavia, kielitaitonsa puitteissa.

Mitkä ovat Sveitsin parhaat luonnonkauniit tiet?

Sveitsi on kooltaan pieni maa, mutta löydät varmasti nähtävää pidemmäksikin aikaa, etenkin kun matkanteko ei ole vuoristoisilla osuuksilla aina nopeaa. Sveitsissä näkemisen arvoisia ovat erityisesti Alppien maisemat ja vuoristotiet. Kun vuokraat auton, voit tutustua Sveitsin parhaimpiin puoliin helposti omaan tahtiisi. Pääset myös paikkoihin, joihin et muuten ainakaan helposti pääsisi. Yksi suositeltava reitti kohtuumittaista ajomatkaa toivovalle automatkailijalle on Genevenjärven kierros. Järven kiertää parhaimmillaan nopeastikin ympäri, mutta toisaalta matkan varrella voi viipyillä pidempäänkin. Ajomatkan aikana voi tutustua vuoriin, keskiaikaisiin kaupunkeihin ja esimerkiksi sveitsiläisiin viininviljelyalueisiin. Hieman pidemmälle kierrokselle voi valita esimerkiksi Zürichista Schwägalp-vuorelle ja sieltä edelleen Obersee-järvelle suuntautuvan reitin. Matka alkaa tasaisesti moottoritietä numero yksi pitkin, mutta vaihtuu Gossaun kylän kohdalla pienemmäksi tieksi kohti Schwägalpin kylää korkealla. Kylästä matka etenee Freienbachin kaupunkiin Obersee-järven rannalla. Jos haluat, voit viettää enemmänkin aikaa esimerkiksi Freienbachin ravintoloissa tai majoituspaikoissa. Mikään ei estä tekemästä matkasta useamman päivän mittaista.

 • Mikä on halvin vuokraamo kohteessa Sveitsi?

  Maan Sveitsi sisällä halvimmat vuokra-autot löytyvät yleensä Hertz vuokraamosta. Kun varaat auton vuokraamosta Hertz saatat löytää auton jopa niin alhaiseen hintaan kuin 22 €/päivä riippuen kaupungista, jossa aiot vierailla. Vertailun vuoksi maan Sveitsi sisällä keskimääräinen hinta vuokraukselle on 54 €/päivä.

 • Mikä on suosituin autovuokraamo kohteessa Sveitsi?

  Jos suunnittelet auton vuokraamista maasta Sveitsi suosittelemme, että teet varauksen vuokraamon Europcar kautta, joka on yksi maan suosituimpia autovuokraamoja. Viimeisen kuukauden aikana 23 % käyttäjistämme valitsi Europcar vuokra-auton liikkumistarpeisiin. Vuokraamon asiakastyytyväisyyspisteet ovat 8,5 / 10 68 arvostelujen perusteella.

 • Millä vuokraamolla on eniten toimipaikkoja maassa Sveitsi?

  Sunnycars omistaa enemmän toimipaikkoja maan Sveitsi sisällä kuin mikään muu vuokraamo. 106 toimipaikkaa sijaitsevat eri puolella maata ja löydät hyvin todennäköisesti yhden heidän vuokra-autokeskuksistaan joko lentoasemalta tai kaupungin rajojen sisältä. Jos et ole vielä valinnut mihin kaupunkiin aiot matkustaa maan Sveitsi sisällä, harkitse Zürich valitsemksta, koska se on maan suosituin kohde. Sunnycars vuokraamolla on 11 toimipaikkaa ympäri aluetta.

 • Millä puolen tietä ihmiset ajavat maassa Sveitsi?

  Jos vuokraat auton kohteessa Sveitsi, huomioithan, että sinun täytyy ajaa aina oikealla puolella.

 • Kuinka hyviä tiet ovat kohteessa Sveitsi?

  Vuodesta 2019 lähtien Sveitsi on rankattu 9/137 maan joukossa teiden kunnon osalta. Sveitsi sai tieverkoston laatupisteiksi 5,9, joka perustuu asteikkoon 1 - 7 seitsemän ollessa korkein mahdollinen.

 • Mikä on alkoholin alaisena ajamisen rajat maassa Sveitsi?

  Alkoholin nauttimisen ja ajamisen ikäraja maassa Sveitsi on 0,50‰. Maan Sveitsi eri alueilla ja kaupungeilla voi olla omat paikalliset alkoholin nauttimiseen ja ajamiseen liittyvät rajoituksensa koko maan kattavien lakien lisäksi, joten muista tarkistaa tarkistaa sekä paikalliset että valtakunnalliset säännöt ennen auton vuokraamista. Jos olet nuorempi kuin 16-vuotias, mikä on maassa Sveitsi alkoholin juomisen lakisääteinen nauttimisikä, saatat saada tiukempia rangaistuksia jos jäät kiinni päihtyneessä tilassa ajamisesta. Muista, että alkoholin nauttiminen ja ajoneuvolla ajaminen sen jälkeen ei ole koskaan hyvä idea riippumatta siitä, kuinka vanha olet.

 • Mikä on suosituin vuokra-autotyyppi kohteessa Sveitsi?

  Economy on suosituin vuokra-autotyyppi maahan Sveitsi matkustavien joukossa. Tietojemme mukaan 29 % käyttäjistämme valitsi mieluiten Economy kuin minkään muun autotyypin. Tämä voi johtua heidän suunnittelemistaan aktiviteeteista ja siitä, millaiset sääolosuhteet ovat kohdekaupungissa. Kun vuokraat Economy auton kohteessa Sveitsi voit odottaa maksavan keskimäärin 23 € per päivä.

 • Kuinka paljon maassa Sveitsi maksaa polttoaine?

  Bensiini maassa Sveitsi maksoi 1,60 € per litra viime viikosta lähtien. Jos suunnittelet auton vuokraamista kohteessa Sveitsi muista laskea mukaan bensaan menevät kulut riippuen tietenkin siitä, kuinka paljon suunnitelmissasi on ajella ympäriinsö. Vertailun vuoksi maa, jossa on halvin keskimääräinen bensiinin hinta on Algeria hinnalla 0,29 € per litra ja vastaavasti kallein maa on Hong Kong, jossa bensa maksaa 2,27 € per litra.Autonvuokraukset muissa kaupungeissa kohteessa Sveitsi

Tarvitsetko lisää kohdeideoita matkallesi kohteeseen Sveitsi? Löydä vuokra-autoja näistä suosituista kaupungeista ympäri maata
Autonvuokraus Sveitsi
 • Keskiyö
 • 01:00
 • 02:00
 • 03:00
 • 04:00
 • 05:00
 • 06:00
 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • Keskipäivä
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00
 • Keskiyö
 • 01:00
 • 02:00
 • 03:00
 • 04:00
 • 05:00
 • 06:00
 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • Keskipäivä
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00