Varaa lennot lentoyhtiöltä Finnair

Lähtö
Paluu
Kaikki kuukaudet
Vertaile vs. momondo |

Tietoa lentoyhtiöstä Finnair

Täsmällisyys
76 %
Viivästyneet lennot
10 %
Lennot peruutettu
1 %
Käsimatkatavarat
56х36х23
10kg
Kirjattu matkatavara
Mahdollisia lisäkuluja

Sinivalkoisista väreistään tunnettu Finnair on suomalainen lentoyhtiö, joka perustettiin vuonna 1923. Suomen valtio omistaa puolet tästä maailman viidenneksi vanhimmasta lentoyhtiöstä, jonka pääkonttorit sijaitsevat Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyydessä Vantaalla.

Konsernin kohdevalikoima kattaa niin kotimaan lennot kuin kaukolennotkin, ja se tarjoaa reittejä Suomesta moniin Euroopan kaupunkeihin sekä muihin kohteisiin eri puolilla maailmaa. Finnair tunnetaan etenkin sen Aasian lennoista, ja lentoyhtiön valttina Aasian ja Euroopan välisessä matkustaja- ja reittiliikenteessä on Helsingin maantieteellinen sijainti.

Halvat lennot ja yli 17 kohdetta Helsingistä Aasiaan ovat monelle matkustajalle hyviä syitä valita Finnair. Lisäksi lentoyhtiö lentää säännöllisesti reittilentoja yli 70 Euroopan kohteeseen sekä neljään kohteeseen Yhdysvalloissa. Kaikki reittilennot operoidaan Helsinki-Vantaan lentoasemalta, josta lentoyhtiö lennättää matkustajia myös Suomen kaupunkeihin, kuten Ouluun, Tampereelle ja Turkuun.

Monet Lappiin suuntaavat turistit valitsevat Finnairin suorat lennot Helsingistä Kemiin, Kittilään, Kuusamoon tai Rovaniemelle. Lisäksi se operoi lomalentoja suomalaisten suosikkilomakohteisiin, sillä tytäryhtiöinä toimivat suuret matkatoimistot Aurinkomatkat ja Suomen Matkatoimisto.

Finnair on luotettava lentoyhtiö, jonka päämääränä on tarjota suomalaisille parhaat yhteydet maailmalle. Pohjoismainen design näkyy lentokoneiden yksityiskohdissa, menuvalikoimassa ja lentojen täsmällisyydessä.


Suosittuja kohteita lentoyhtiöllä Finnair

Etsitkö halpoja lentoja lentoyhtiöltä Finnair? Löydä alta suosituimmat kohteet, joihin Finnair liikennöi.

Hyvä tietää, kun lennät Finnairilla

Kuinka paljon aikaisemmin ennen Finnairin lentoa tulee saapua kentälle?

Finnair toimii lähes kaikilla Suomen lentokentillä. Pienemmillä kentillä riittää, kun paikalle saapuu tunti ennen kuin lennon lähtöä. Helsinki-Vantaan lentoasemalla aikaa tulee varata enemmän, suositeltu aika on kaksi tuntia. E-lippu säästää jonoja lähtöselvityksessä ja check in tapahtuu sujuvasti lähtöselvitysautomaattien avulla.

Matkatavarat Finnairilla

Finnairin koneet kuljettavat ruumaan menevien matkatavaroiden ja käsimatkatavaroiden lisäksi erikoismatkatavaroita, kuten suksia tai rattaita. Matkatavarakiintiö ja veloitettava hinta riippuvat esimerkiksi kohteesta, matkustusluokasta ja kerrytetyistä kanta-asiakaspisteistä. Koneeseen otettavan matkalaukun koko ja paino on tarkkaan määritelty. Ruumaan menevissä matkatavaroissa oleellista on yleensä matkalaukun painoraja, joka on normaalisti 23 kiloa. Tarkista paino- ja kokorajoitukset ennen lentoa. Yleensä erikoismatkatavaroista ja mukana kuljetettavista lemmikeistä peritään lisämaksu, mutta taitettavat lastenrattaat voi kuljettaa veloituksetta.

Käsimatkatavarat Finnairilla

Finnair sallii jokaiselle matkustajalle matkustamoon yhden käsimatkatavaran. Businessluokkaan sallitaan kaksi käsimatkatavaraa. Käsimatkatavara mitat ovat enintään 56 cm x 45 cm x 25 cm. Lisäksi käsimatkatavaroihin voi sisällyttää yhden henkilökohtaisen tavaran, kuten käsilaukun tai pienikokoisen tietokonelaukun.

Ateriat ja tarjoilu Finnairin lennolla

Etenkin pitkillä lennoilla ruoka on tärkeässä osassa. Ateriat Finnairin businessluokassa ovat voittaneet kansainvälisiä palkintoja, ja mannertenvälisillä lennoilla businessluokassa on tarjolla muun muassa Wellness and Energy, Food Lover’s Treat ja Chef’s Gourmet -ateriakokonaisuudet. Eurooppaan ja esimerkiksi Lähi-idän kohteisiin economyluokassa lentäville on tarjolla maksullinen Sky Bistro -valikoima. Kahvi, tee ja mustikkamehu on koneessa maksutonta, ja myös omien eväiden tuominen koneeseen on mahdollista.

Lentolipun peruminen tai muuttaminen Finnairilla?

Matkustaja voi perua tai muuttaa varauksensa Finnairin nettisivujen kautta, ja lipputyypistä riippumatta matkustaja saattaa olla oikeutettu hyvitykseen. Hyvitystä voi hakea takaisinmaksulomakkeen kautta. Jos lipun on ostanut muulta palveluntarjoajalta, eli ei suoraan Finnairilta, on matkustajan oltava yhteydessä palveluntarjoajaan. Myös lomalennot ovat asia erikseen, ja lentolipun perumisen tai muuttamisen mahdollisuus tulee tarkistaa suoraan matkatoimistolta.

Lentolipun vaihtaminen toiselle henkilölle Finnairilla?

Finnairin yleisten kuljetusehtojen mukaan lentolippu ei ole suoraan siirrettävissä toiselle henkilölle, ja lentoyhtiö kuljettaa ainoastaan voimassa olevaan lentolippuun merkityn matkustajan. Jos ostettu lipputyyppi sallii matkustajan nimen vaihtamisen, tulee vaihto tehdä ottamalla yhteyttä yhtiön asiakaspalveluun vähintään päivää ennen lähtöä. Siitä peritään nimenmuutosmaksu.

Matkustusluokat Finnairilla

Finnairin lennoilla niin Eurooppaan, Lähi-itään kuin kaukokohteisiinkin on valittavissa businessluokka tai edullisempi economyluokka. Valittu matkustusluokka vaikuttaa esimerkiksi matkatavarakiintiöihin, lähtöselvitysjärjestykseen, koneeseen nousemisjärjestykseen sekä ruokailuun. Businessluokan matkustajat voivat myös nauttia lentokenttien businesslounge-auloista ja koneessa jaettavasta virkistyspaketista. Myös istuimet ovat economyluokkaa tilavammat. Matkustusluokan korotus on mahdollinen kanta-asiakaspisteillä tai lisämaksusta.

Finnairin bonuspisteet ja niiden käyttö

Finnair Plus -ohjelma on uskollisuusohjelma, johon jäseneksi liittyminen onnistuu netissä olevalla liittymislomakkeella. Palkintopisteitä kerätään ostetuista lennoista ja niitä voi käyttää lisämatkatavaroiden maksamiseen, lento- tai tavarapalkintoihin tai matkustusluokan korotukseen. Lentoyhtiö sallii myös pisteiden ostamisen ja siirtämisen toisille henkiöille. Tasot ovat: basic, silver, gold, platinum, lifetime ja junior.

Paikkavaraus Finnairin lennolle

Finnair sallii paikkavaruksen tekemisen kaikilla lennoillaan, mutta halutun paikan hintaan vaikuttavat matkustusluokka, lipputyyppi, istuintyyppi, lennon pituus sekä mahdollinen kanta-asiakastaso. Ilman paikkavarausta istumapaikat valitaan lähtöselvityksen yhteydessä. Jos olet raskaana tai mukanasi matkustaa vauva, voi olla hyvä idea varata paikka, jossa on normaalia runsaammin jalkatilaa.

Mitä tehdä lentokoneessa?

Finnair tarjoaa mannertenvälisillä lennoillaan erilaisia viihdykkeitä, kuten valikoiman elokuvia, tv-sarjoja, pelejä ja musiikkia ateriapalvelun lisäksi. Istuinpaikasta riippuen lennot tarjoavat myös työskentelymahdollisuuksia. Nordic Sky Wi-Fi- nettiyhteys toimii yhtiön A350-lennoilla. Euroopan ja Lähi-idän lennoilla economyluokassa voi tehdä kosmetiikkaostoksia ja ostaa syötävää Finnairin Sky Bistrosta.

Finnairin asiakaspalvelu

Finnairin asiantunteviin asiakaspalvelijoihin saa yhteyden lentoyhtiön nettisivun chatissa, Facebookissa ja Twitterissä. Yhteydenotto onnistuu myös puhelimitse. Suurin osa omaa varausta koskevista kysymyksistä ratkeaa kätevästi nettisivujen Varaukseni-palvelun kautta.


Suosituimmat Finnair -lentoyhtiön reitit

Jos matkasuunnitelmasi ovat joustavat, tutustu näihin Finnair -lentoyhtiön reitteihin.
Helsinki - Berliini
Lyhyin lentoaika
1t 55m
Halvin hinta
44 EUR
Wien - Helsinki
Lyhyin lentoaika
2t 30m
Halvin hinta
56 EUR
Helsinki - Kööpenhamina
Lyhyin lentoaika
1t 35m
Halvin hinta
65 EUR
Oulu - Helsinki
Lyhyin lentoaika
0t 55m
Halvin hinta
66 EUR
Oslo - Helsinki
Lyhyin lentoaika
1t 20m
Halvin hinta
66 EUR
Tukholma - Helsinki
Lyhyin lentoaika
0t 55m
Halvin hinta
69 EUR
Helsinki - Kuopio
Lyhyin lentoaika
1t 00m
Halvin hinta
71 EUR
Kööpenhamina - Helsinki
Lyhyin lentoaika
1t 30m
Halvin hinta
72 EUR
Helsinki - Rovaniemi
Lyhyin lentoaika
1t 20m
Halvin hinta
73 EUR
Helsinki - Tukholma
Lyhyin lentoaika
0t 55m
Halvin hinta
83 EUR
Helsinki - Wien
Lyhyin lentoaika
2t 30m
Halvin hinta
83 EUR
Helsinki - Amsterdam
Lyhyin lentoaika
2t 30m
Halvin hinta
94 EUR
Helsinki - Lontoo
Lyhyin lentoaika
3t 00m
Halvin hinta
103 EUR
Kuopio - Helsinki
Lyhyin lentoaika
1t 00m
Halvin hinta
103 EUR
Helsinki - Praha
Lyhyin lentoaika
2t 10m
Halvin hinta
104 EUR
Helsinki - Pietari
Lyhyin lentoaika
1t 00m
Halvin hinta
106 EUR
Tallinna - Helsinki
Lyhyin lentoaika
0t 30m
Halvin hinta
107 EUR
Dublin - Helsinki
Lyhyin lentoaika
3t 00m
Halvin hinta
108 EUR
Helsinki - Alicante
Lyhyin lentoaika
4t 20m
Halvin hinta
108 EUR
Praha - Helsinki
Lyhyin lentoaika
2t 10m
Halvin hinta
111 EUR
Näytä lisää