Lennot Lentoyhtiöt airBaltic

Varaa lennot lentoyhtiöltä airBaltic

Meno-paluu
Economy
Boston (BOS)
Mihin?
la 1.1.
la 8.1.
Kaikki kuukaudet
Vertaile vs. momondo |

Tietoa lentoyhtiöstä airBaltic

Täsmällisyys
87 %
Viivästyneet lennot
7 %
Lennot peruutettu
1 %
Käsimatkatavarat
56х36х23
10 kg
Kirjattu matkatavara
Mahdollisia lisäkuluja

Latvialainen lentoyhtiö, etenkin monille Baltian alueella matkustaneille tutuksi tullut airBaltic, perustettiin vuonna 1995. Lentoyhtiön omistaa pääosin Latvian valtio, ja vain 20 % lentoyhtiöstä on yksityisomistuksessa. Vaikka yhtiö on tunnettu halvoista lennoistaan, ei kyseessä ole puhdasverinen halpalentoyhtiö, vaan hybridilentoyhtiö, kuten airBaltic itseään kutsuu. Se on poiminut bisnesideaansa parhaat puolet low cost -yhtiöiltä ja perinteisiltä lentoyhtiöiltä yhdistellen niistä mieleisensä kokonaisuuden. AirBalticin liikenteen solmukohta on Riika, josta lentoyhtiö liikennöi reittilentoja niin itään kuin länteenkin. Lentolippujen hinta pyritään pitämään mahdollisimman kilpailukykyisenä, ja matkustajat voivat toiveidensa mukaan lisätä lippupakettiin ylimääräisiä palveluita.

Latvialaislentoyhtiön pääprioriteetteja ovat turvallisuus, täsmällisyys ja hyvä palvelu. Se tarjoaa halpoja lentoja kohteisiin eri puolilla Eurooppaa, Venäjää ja Lähi-itää. Tärkeitä alueita airBalticille ovat muun muassa Itä-Eurooppa ja Skandinavia. Tällä hetkellä airBaltic liikennöi esimerkiksi kaikkiin Baltian alueen pääkaupunkeihin, ja yhtiön pääkohteita ovat Riian lisäksi muun muassa Vilna ja Tallinna. Riikasta lentoyhtiö liikennöi suoria lentoja eri puolille maailmaa, mukaan luettuna kaukolennot aina Abu Dhabiin asti. Kaukokohteita lentoyhtiön tarjonnassa on kuitenkin melko vähän. Helsingistä, Helsinki-Vantaan lentokentältä, lähtevät suorat lennot airBalticin siivillä ainoastaan Riikaan. Riikan kautta Suomestakin on helppo matkata muihin lentoyhtiön kohteisiin. AirBalticin reitit Suomesta maailmalle siis toisin sanoen kulkevat aina tämän latvialaiskaupungin kautta. Kotimaan lentoja lentoyhtiö ei Suomessa lennä.

AirBaltic on parantanut lentotarjontaansa kasvavan yhteistyöverkostonsa ansiosta. Se tekee yhteistyötä lukuisien lentoyhtiöiden, kuten Aeroflotin, Alitalian, Air Francen, Brussels Airlinesin, Austrian Airlinesin, KLM Royal Dutch Airlinesin, Air Berlinin ja British Airwaysin kanssa – monien muiden lisäksi. Lentoyhtiön kilpailukyky perustuukin pitkälti sen tarjoamiin käteviin transfer-yhteyksiin. AirBalticin siivillä Euroopassa ja muualla maailmassa on helppo löytää halvat lennot kentältä toiselle.


Edulliset lennot muihin matkakohteisiin

Kuinka paljon aikaisemmin ennen airBalticin lentoa tulee saapua kentälle?

Online check-in eli lähtöselvitys netin kautta aukeaa viisi päivää ennen lennon lähtöä. Lähtöselvityksen sulkeutumisaika riippuu lähtökentästä. Jos teet lähtöselvityksen netissä, printtaa mukaasi tarkastuskortti (boarding pass). Check-in onnistuu myös älypuhelimella, jolloin e-lipun voi tallentaa omaan puhelimeen. Joillakin lentokentillä on myös lähtöselvitysautomaatteja. Mikäli haluat tehdä lähtöselvityksen perinteiseen tapaan lentokentällä, ota huomioon, että airBaltic perii tästä Basic-lipulla lentäviltä noin 30 euron lisämaksun. Esimerkiksi Riian lentokentällä check-in-tiski menee kiinni 40 minuuttia ennen lennon lähtöä. Lentokentälle on saavuttava ruuhkien varalta aina hyvissä ajoin, sillä lähtöportilla on oltava viimeistään 25 minuuttia ennen lennon lähtöä.

Matkatavarat airBalticilla

Koneen ruumaan kirjattavan matkalaukun paino on maksimissaan 20 kg ja matkalaukun koko enimmillään 100 cm x 50 cm x 80 cm. Business-matkustaja saa kuljettaa mukanaan kaksi matkalaukkua (yhteispaino enimmillään 40 kg) ja Premium-lipulla matkustava yhden laukun. Basic-lipun hintaan ei kuulu yhtään ruumaan kirjattavaa matkatavaraa, mutta lisämaksusta matkalaukun saa mukaansa. Kaikista erikoismatkatavaroista, kuten suksista ja lastenrattaista, on tiedotettava lentoyhtiötä etukäteen, ja niistä maksetaan lisämaksu Economy-luokassa. Jos seurueessa matkustaa lapsi tai vauva, voivat matkustajat ottaa koneeseen ilmaiseksi esimerkiksi yhdet kokoon taitettavat rattaat.

Käsimatkatavarat airBalticilla

Jokainen matkustaja – lapsia lukuun ottamatta – voi viedä koneen matkustamoon yhden tai kaksi käsimatkatavaraa, lipputyypistä riippuen. Käsimatkatavaran mitat ovat enimmillään 55 cm x 40 cm x 20 cm. Basic- ja Premium-lippuihin kuuluu yksi käsimatkatavara ja yksi henkilökohtainen tavara, kuten käsilaukku tai tax free -ostoskassi (maksimimitat 30 cm x 40 cm x 10 cm). Matkatavaroiden yhteispaino ei saa ylittää 8 kg. Business-luokan lippuihin kuuluu kaksi käsimatkatavaraa sekä yksi henkilökohtainen esine.

Ateriat ja tarjoilu airBalticin lennolla

Economy-luokassa kaikki ruokatarjoilu on maksullista. Lentomatkustajat voivat halutessaan tilata aterian lennolleen 24 tuntia ennen lennon lähtöä, ateriavaihtoehtoja on 70. Business-luokan matkustajille tarjoillaan lennolla lipun hintaan kuuluva ateria ja juomia, mutta erikoisruokavalioita noudattavien on tilattava ateriansa 24 tuntia ennen lennon lähtöä.

Lentolipun peruminen tai muuttaminen airBalticilla?

Business-luokan liput on mahdollista perua, ja lipun hinta palautetaan asiakkaalle kokonaisuudessaan. Premium-lipun perumisesta veloitetaan palautusmaksu, ja Basic-lipusta asiakas saa palautuksena pelkät verot. Tietyissä lipputyypeissä lentojen ajankohtaa voi muuttaa. Business-luokan matkustajat voivat vaihtaa lennon lähtöpäivää ja -aikaa ilman lisämaksua. Premium-lipussa lentoaikojen muutoksista peritään lisämaksu. Basic-lipulla lentävät eivät voi muuttaa lentoaikaansa, jos he eivät ole ostaneet vaihtotakuuta. Reittimuutokset eivät ole sallittuja millään lipputyypillä. Jos kyseessä on matkatoimistolta ostettu lomalento, on muutoksista neuvoteltava myyjän kanssa.

Lentolipun vaihtaminen toiselle henkilölle airBalticilla?

Nimenmuutos on ilmaista Business-luokan matkustajille. Premium-matkustajilta nimenmuutoksesta peritään lisämaksu, kun taas Basic-lippua ei voi vaihtaa toisen henkilön nimiin edes lisämaksusta.

Matkustusluokat airBalticilla

AirBalticilla lentoluokkia on kaksi: Economy Service Class ja Business Service Class. Economy-luokan sisällä lipputyyppejä on kaksi, joista edullisempi on Basic-lippu ja hieman kalliimpi Premium-lippu. Business-luokan matkustajilla on käytössään esimerkiksi lentokenttien lounge-tilat ja ilmainen tarjoilu lennoilla.

AirBalticin bonuspisteet ja niiden käyttö

Lentoyhtiöllä on käytössään PINS-kanta-asiakasohjelma, jossa kerrytetyt pisteet lasketaan ns. pinsseinä. Paljon lentävät saavat ohjelmasta käyttökelpoisia etuja. Pisteitä voi kerryttää paitsi lennoilla, myös esimerkiksi hotelleissa ja lentoasemilla. Pisteillä voi myös hankkia matkustusluokan korotuksen Business-luokkaan.

Paikkavaraus airBalticilla

Istumapaikan varaaminen on airBalticilla tavallisesti mahdollista pientä lisämaksua vastaan. Osalla lennoista paikkavaraus kuuluu Premium-lipun hintaan; Business-luokassa paikan saa aina varata maksutta. Alle 2-vuotiaat saavat liput 90 % alennuksella ja he matkustavat aikuisen sylissä. Vauva saa matkustusluvan seitsemän päivän iässä. Raskaus voi olla este airBalticilla lentämiseen, jos raskausaika on edennyt 28–35 viikon välille. Odottavalla äidillä on oltava tässä vaiheessa mukanaan enintään kaksi viikkoa vanha lääkärintodistus, jossa äidin todetaan voivan yhä lentää. 36. raskausviikon jälkeen lentäminen on kiellettyä.

Mitä tehdä lentokoneessa?

Lennoilla on tarjolla peruspalvelut, kuten maksullinen juoma- ja snack-tarjoilu. Economy-luokassa ateriat on tilattava etukäteen. Nettiyhteyttä lentoyhtiön koneissa ei toistaiseksi ole.

AirBalticin asiakaspalvelu

AirBaltic palvelee asiakkaitaan puhelimitse myös suomeksi. Reklamaatiot hoituvat parhaiten lentoyhtiön kotisivujen kautta.


Suosittuja airBaltic-lentoyhtiön reittejä

Jos matkasuunnitelmasi ovat joustavat, tutustu näihin airBaltic-lentoyhtiön reitteihin.
Riika - Helsinki
Lyhyin lentoaika
1t 00m
Halvin hinta
11 €
Helsinki - Riika
Lyhyin lentoaika
1t 00m
Halvin hinta
11 €
Tampere - Riika
Lyhyin lentoaika
1t 10m
Halvin hinta
81 €
Turku - Riika
Lyhyin lentoaika
22t 30m
Halvin hinta
240 €
Näytä lisää
Lennot Lentoyhtiöt airBaltic
 • Meno-paluu
 • Yhdensuuntainen
 • Useita kohteita
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
 • Useita
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka