Halvat lennot Glasgow

pe 3.4.
pe 10.4.
Kaikki kuukaudet
Vertaile vs. momondo |

Halvimmat lennot kaupungin Glasgow lentokentille

Löydä halvimmat lennot näille Glasgow lentokentille lähimmästä kaupungistasi tai lentokentältä
Tällä hetkellä ei ole tietoja saatavilla valitsemallesi reitille, valitse toinen lähtökenttä.

Milloin on paras aika matkustaa Glasgow'hun?

Skotlannin suurin kaupunki, elämää kuhiseva Glasgow, tarjoaa matkailijoille skotlantilaista kaupunkikulttuuria parhaimmillaan. Kaupungissa on paljon nähtävää ympäri vuoden. Vaikka Glasgow onkin talviaikaan tunnettu runsaista sateistaan, löytyy tekemistä ja kokemista valtavasti talven pimeimmiksi ja viileimmiksikin päiviksi. Talvimatkat skotlantilaiskaupunkiin ovatkin suosittuja. Vilkkain matkustuskuukausi on joulukuu, jolloin myös hotellit ja lennot ovat kalleimmillaan. Talven kylmimpinä kuukausina lämpötila pysyttelee normaalisti noin 7 lämpöasteen tuntumassa.

Edullisimmillaan lennot Glasgow’hun ovat tammikuun toisesta viikosta maaliskuun alkupuolelle, loppukeväällä huhti-toukokuun taitteessa sekä syyskuun ja marraskuun puoliväleissä. Yllättäen esimerkiksi huhtikuun alku on suhteellisen kallista aikaa matkustaa Glasgow’hun. Kesälomasesongin aikaan, jolloin kaupungissa nautitaan parhaimmillaan reippaasti yli 20 lämpöasteen lukemista, lennot ja majoituspalvelut ovat kalliimpia. Etenkin elokuisin hinnat voivat pompata hyvinkin korkealle.

Yleensä lennot löytää edullisimmin varaamalla ne noin 50-60 päivää ennen reissua. Lyö siis edulliset lentohinnat lukkoon ajoissa. Halvin päivä lentämiseen on tiistain, kallein on lauantai. Lisäksi iltalennot ovat aamulentoja edullisempia.

Mikä on halvin päivä lentää kohteeseen Glasgow?

Löydät yleensä hyvän tarjouksen, kun varaat lennon lähtöpäivälle Glasgow kohteeseen lauantai. Yritä välttää keskiviikko valitsemista löhtöpäiväksi jos haluat löytää edullisempia hintoja matkallesi.

Minä ajankohtana päivästä on halvinta lentää kohteeseen Glasgow?

Datamme mukaan lennot kohteeseen Glasgow ovat halvempia jos lennät ilta. Kun varaat lennon iltapäivä päivälle, tarkoittaa se todennäköisesti kalliimpia hintoja myös.

Miten pääsen lentokentältä Glasgow’n keskustaan?

Glashow’n lennot laskeutuvat yleensä kaupungin kansainväliselle Glasgow Airport -lentokentälle. Kaupunkia palvelee myös toinen pienempi lentoasema, Glasgow Prestwick Airport. Glasgow Airport sijaitsee noin 16 km:n päässä kaupungin keskustasta, kun taas Glasgow Prestwickistä matkaa keskustaan kertyy noin 51 km. Jos lentosi saapuu Glasgow Airportille, pääset kaupungin keskustaan halvalla bussi-juna-yhdistelmällä. Ota lentokentältä bussi numero 757 (suunta McGill’s) ja jää pois Paisley Gilmour Street Station -juna-aseman kohdalla. Asemalta voit jatkaa matkaa junalla Glasgow Central -asemalle. Bussi-juna-yhdistelmälipun hinta on noin 3,50 puntaa ja matka-aika keskustaan suunnilleen 45 minuuttia. Jos et halua yhdistää matkalla useampaa liikennevälinettä, voit nousta lentokentältä myös Glasgow Shuttle -pikabussiin. Linja-auto kuljettaa lentomatkustajat Glasgown bussiasemalle 25 minuutissa ja Glasgow Central -pysäkille tätäkin nopeammin. Aikuisille linja-autolipun hinta yhteen suuntaan on noin 7,50 puntaa. Mikäli lentosi laskeutuu etäämmällä sijaitsevalle Glasgow Prestwick -kentälle, pääset kaupunkialueelle nopeasti junalla. Junan matka-aika lentoasemalta kaupungin keskustaan (Glasgow Central -asemalle) on noin 50 minuuttia. Lentomatkustajat saavat junalipun hinnasta puolet alennusta, jolloin lipun hinnaksi jää noin 4 puntaa. Muille matkustajille junamatka maksaa lähes 8 puntaa.

Tarvitaanko Glasgow'hun passi?

Skotlanti kuuluu Iso-Britanniaan, joka päätti kansanäänestyksen myötä erota Euroopan unionista. Ainakin toistaiseksi saarivaltio – Skotlanti mukaan lukien – kuitenkin kuuluu EU-alueeseen, sillä eroprosessi ottaa oman aikansa. Skotlantiin matkustavien on kuitenkin varauduttava rajatarkastuksiin lentokentillä, sillä Schengen-maiden alueeseen Iso-Britannia ei kuulu. Mukana matkassa Glasgow’ssa on siis aina oltava joko passi tai virallinen henkilökortti. Jos et aio autoilla Skotlannissa, ajokortin voit jättää kotiin, sillä se ei käy matkustusasiakirjaksi. Mukana kulkevasta passista tai henkilökortista on hyvä ottaa kopio katoamisen varalta.

Liikkuminen Glasgow'ssa?

Glasgow’n keskustan alueella on helppo liikkua jalkaisin. Koska kyseessä on melko suuri, yli puolen miljoonan asukkaan kaupunki, ottavat matkailijat usein avukseen myös kaupungin joukkoliikenteen. Julkista liikennettä hallinnoi valtaosin SPT-yhtiö (Strathclyde Partnership for Transport), tosin esimerkiksi linja-autoliikennettä pyörittävät kaupungissa osin myös yksityiset bussiyhtiöt. Skottilaiskaupungista löytyy paitsi paikallisbussiverkosto myös Iso-Britannian parhaimpiin kuuluva kaupunkijunasysteemi. Bussimatkat kaupungissa maksavat noin 1,50 punnasta ylöspäin. Glasgow’ssa on metro (Subway), joka kuitenkin koostuu ainakin toistaiseksi vain yhdestä metrolinjasta ja kaikkiaan 15 asemasta. Metron kertalipun hinta on reilun puolitoista puntaa ja päivälipun hinta noin 4 puntaa. Jos hankit metromatkoja varten Smartcard-matkakortin, tulee matkojen hinta edullisemmaksi. Daytripper ticket -kortti on hyvä valinta perheille, sillä kortilla koko perhe saa matkustaa rajoituksetta lähes kaikilla busseilla, junilla, metrolla ja lautoilla Glasgow’n seudulla. Lipun hinta vaihtelee perheen koosta riippuen noin 12,30–22 punnan välillä. Mikäli aiot auton rattiin, muista että Skotlannissa noudatetaan vasemmanpuoleista liikennettä. Pyöräilystä innostuneiden kannattaa kokeilla The Nextbike -kaupunkipyöriä.

Miten löydän halvimmat lennot?

Haaveissa halvat lennot Glasgow’hun? Voit napata lentoliput halvalla etenkin helmi- ja marraskuulle. Muista vertailla hintoja eri viikonpäivien välillä, sillä hintaerot voivat olla huimia. Edullisimmat lennot skotlantilaiskaupunkiin myydään yleisimmin tiistaille.

Kiinnostavatko Glasgow’n nähtävyydet?

Kiehtovia kulttuurikohteita Glasgow’ssa ovat esimerkiksi Riverside Museum ja Kelvingrove Art Gallery and Museum. Vieraile George Square -aukiolla ja tutustu Glasgow Science Centre -tiedekeskukseen.

Mitä mukaan matkalle Glasgow’hun?

Glasgow on suurkaupunki, josta voit saada kaiken tarvittavan. Varaudu talvella viileisiin säihin ja runsaisiin sateisiin.

Onko Glasgow’ssa turvallista?

Glasgow’ssa on turvallista matkustaa, vaikka normaali varovaisuus onkin tarpeen. Turistialueilla liikkuvien taskuvarkaiden vuoksi on oltava varuillaan.

Voiko Glasgow’ssa juoda kraanavettä?

Hanavesi on Glasgow’ssa juomakelpoista.

Tippi ja juomarahakäytännöt Glasgow’ssa?

Skotlannissa on tapana tipata ravintoloissa noin 10 prosenttia laskun loppusummasta.

Millainen on Glasgow’n hintataso?

Glasgow’n hintataso on hieman edullisempi kuin Helsingin. Matkailupalveluiden ja ravintoloiden hintataso on kuitenkin vaihteleva.

Mikä on aikaero Suomi-Skotlanti?

Skotlannin aika on 2 tuntia jäljessä Suomen aikaa.

Mikä on etäisyys Helsinki-Glasgow?

Välimatka on noin 1770 km.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät Glasgow'hun?

Suomalaiskaupungeista ei tällä hetkellä ole tarjolla suoria lentoja Glasgow’hun. Vaihtokenttien kautta lentoyhteydet skotlantilaiskaupunkiin ovat kuitenkin erinomaiset ja suomalaismatkustajilla on runsaasti valinnanvaraa lentovaihtoehdoissa. Tavallisesti halvat lennot Glasgow’hun pitävät sisällään yhden tai kaksi välilaskua. Matka-aika riippuu välilaskujen määrästä. Nopeimmillaan lentomatka Helsingistä Glasgow’hun taittuu noin 4 tunnissa 40 minuutissa. Kahden vaihdon lennoilla matka-aika venyy kuitenkin helposti reilusti yli 10 tuntiin. Nopeilla reiteillä kaupunkiin lentävät eurooppalaiset lentoyhtiöt, kuten alankomaalainen KLM, saksalainen Lufthansa ja suomalainen Finnair. Halpoja lentovaihtoehtoja voi löytää myös halpalentoyhtiöiden, kuten norjalaisen Norwegianin ja irlantilaisen Ryanairin liikennöimiltä reiteiltä. Suomesta lähtevät lennot nousevat aina matkaan Helsinki-Vantaan lentoasemalta.

Milloin on paras aika matkustaa Glasgow'hun?

Skotlannin suurin kaupunki, elämää kuhiseva Glasgow, tarjoaa matkailijoille skotlantilaista kaupunkikulttuuria parhaimmillaan. Kaupungissa on paljon nähtävää ympäri vuoden. Vaikka Glasgow onkin talviaikaan tunnettu runsaista sateistaan, löytyy tekemistä ja kokemista valtavasti talven pimeimmiksi ja viileimmiksikin päiviksi. Talvimatkat skotlantilaiskaupunkiin ovatkin suosittuja. Vilkkain matkustuskuukausi on joulukuu, jolloin myös hotellit ja lennot ovat kalleimmillaan. Talven kylmimpinä kuukausina lämpötila pysyttelee normaalisti noin 7 lämpöasteen tuntumassa. Edullisimmillaan lennot Glasgow’hun ovat tammikuun toisesta viikosta maaliskuun alkupuolelle, loppukeväällä huhti-toukokuun taitteessa sekä syyskuun ja marraskuun puoliväleissä. Yllättäen esimerkiksi huhtikuun alku on suhteellisen kallista aikaa matkustaa Glasgow’hun. Kesälomasesongin aikaan, jolloin kaupungissa nautitaan parhaimmillaan reippaasti yli 20 lämpöasteen lukemista, lennot ja majoituspalvelut ovat kalliimpia. Etenkin elokuisin hinnat voivat pompata hyvinkin korkealle. Yleensä lennot löytää edullisimmin varaamalla ne noin 50-60 päivää ennen reissua. Lyö siis edulliset lentohinnat lukkoon ajoissa. Halvin päivä lentämiseen on tiistain, kallein on lauantai. Lisäksi iltalennot ovat aamulentoja edullisempia.


momondosta löytyneet halvat lennot: Glasgow

Katso käyttäjiemme äskettäin löytämät lentotarjoukset ja löydä edulliset lentoliput: Glasgow
Nopein
Halvin
Lufthansa
2. heinäkuuta
HEL
Helsinki-Vantaan lentoasema
7t 25m
1 välilasku
GLA
Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
16. heinäkuuta
GLA
Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
6t 10m
1 välilasku
HEL
Helsinki-Vantaan lentoasema
Lufthansa
2. heinäkuuta
HEL
Helsinki-Vantaan lentoasema
11t 15m
1 välilasku
GLA
Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
16. heinäkuuta
GLA
Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
6t 10m
1 välilasku
HEL
Helsinki-Vantaan lentoasema
Useita lentoyhtiöitä
18. elokuuta
HEL
Helsinki-Vantaan lentoasema
14t 20m
2 välilaskua
GLA
Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
2. lokakuuta
GLA
Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
16t 10m
1 välilasku
HEL
Helsinki-Vantaan lentoasema
1 052 €
Etsi vastaava
Lufthansa
2. heinäkuuta
HEL
Helsinki-Vantaan lentoasema
6t 25m
1 välilasku
GLA
Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
16. heinäkuuta
GLA
Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
6t 10m
1 välilasku
HEL
Helsinki-Vantaan lentoasema
Lufthansa
2. heinäkuuta
HEL
Helsinki-Vantaan lentoasema
11t 15m
1 välilasku
GLA
Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
16. heinäkuuta
GLA
Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
6t 10m
1 välilasku
HEL
Helsinki-Vantaan lentoasema
Lufthansa
18. elokuuta
HEL
Helsinki-Vantaan lentoasema
6t 25m
1 välilasku
GLA
Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
2. lokakuuta
GLA
Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
9t 25m
1 välilasku
HEL
Helsinki-Vantaan lentoasema

Mitkä lentoyhtiöt lentävät Glasgow'hun?

Tutustu suosittuihin sekä halpoihin lentoyhtiöihin, jotka lentävät kohteeseen Glasgow

Suomalaiskaupungeista ei tällä hetkellä ole tarjolla suoria lentoja Glasgow’hun. Vaihtokenttien kautta lentoyhteydet skotlantilaiskaupunkiin ovat kuitenkin erinomaiset ja suomalaismatkustajilla on runsaasti valinnanvaraa lentovaihtoehdoissa. Tavallisesti halvat lennot Glasgow’hun pitävät sisällään yhden tai kaksi välilaskua. Matka-aika riippuu välilaskujen määrästä. Nopeimmillaan lentomatka Helsingistä Glasgow’hun taittuu noin 4 tunnissa 40 minuutissa. Kahden vaihdon lennoilla matka-aika venyy kuitenkin helposti reilusti yli 10 tuntiin. Nopeilla reiteillä kaupunkiin lentävät eurooppalaiset lentoyhtiöt, kuten alankomaalainen KLM, saksalainen Lufthansa ja suomalainen Finnair. Halpoja lentovaihtoehtoja voi löytää myös halpalentoyhtiöiden, kuten norjalaisen Norwegianin ja irlantilaisen Ryanairin liikennöimiltä reiteiltä. Suomesta lähtevät lennot nousevat aina matkaan Helsinki-Vantaan lentoasemalta.


Miten pääsen lentokentältä Glasgow’n keskustaan?

Alta löydät kaikki lentokentät kaupungin Glasgow lähellä sekä niiden etäisyydet keskustasta

Glashow’n lennot laskeutuvat yleensä kaupungin kansainväliselle Glasgow Airport -lentokentälle. Kaupunkia palvelee myös toinen pienempi lentoasema, Glasgow Prestwick Airport. Glasgow Airport sijaitsee noin 16 km:n päässä kaupungin keskustasta, kun taas Glasgow Prestwickistä matkaa keskustaan kertyy noin 51 km. Jos lentosi saapuu Glasgow Airportille, pääset kaupungin keskustaan halvalla bussi-juna-yhdistelmällä. Ota lentokentältä bussi numero 757 (suunta McGill’s) ja jää pois Paisley Gilmour Street Station -juna-aseman kohdalla. Asemalta voit jatkaa matkaa junalla Glasgow Central -asemalle. Bussi-juna-yhdistelmälipun hinta on noin 3,50 puntaa ja matka-aika keskustaan suunnilleen 45 minuuttia. Jos et halua yhdistää matkalla useampaa liikennevälinettä, voit nousta lentokentältä myös Glasgow Shuttle -pikabussiin. Linja-auto kuljettaa lentomatkustajat Glasgown bussiasemalle 25 minuutissa ja Glasgow Central -pysäkille tätäkin nopeammin. Aikuisille linja-autolipun hinta yhteen suuntaan on noin 7,50 puntaa. Mikäli lentosi laskeutuu etäämmällä sijaitsevalle Glasgow Prestwick -kentälle, pääset kaupunkialueelle nopeasti junalla. Junan matka-aika lentoasemalta kaupungin keskustaan (Glasgow Central -asemalle) on noin 50 minuuttia. Lentomatkustajat saavat junalipun hinnasta puolet alennusta, jolloin lipun hinnaksi jää noin 4 puntaa. Muille matkustajille junamatka maksaa lähes 8 puntaa.


Suositut lentoreitit Glasgow

Etsityimmät lennot Glasgow sekä edullisimmat hinnat ja lyhimmät lentoajat
Helsinki - Glasgow lennot
Lyhyin lentoaika
6t 25m
Halvin hinta
245 €
Jyväskylä - Glasgow lennot
Lyhyin lentoaika
12t 40m
Halvin hinta
308 €

Liikkuminen Glasgow'ssa?

Glasgow’n keskustan alueella on helppo liikkua jalkaisin. Koska kyseessä on melko suuri, yli puolen miljoonan asukkaan kaupunki, ottavat matkailijat usein avukseen myös kaupungin joukkoliikenteen. Julkista liikennettä hallinnoi valtaosin SPT-yhtiö (Strathclyde Partnership for Transport), tosin esimerkiksi linja-autoliikennettä pyörittävät kaupungissa osin myös yksityiset bussiyhtiöt. Skottilaiskaupungista löytyy paitsi paikallisbussiverkosto myös Iso-Britannian parhaimpiin kuuluva kaupunkijunasysteemi.

Bussimatkat kaupungissa maksavat noin 1,50 punnasta ylöspäin. Glasgow’ssa on metro (Subway), joka kuitenkin koostuu ainakin toistaiseksi vain yhdestä metrolinjasta ja kaikkiaan 15 asemasta. Metron kertalipun hinta on reilun puolitoista puntaa ja päivälipun hinta noin 4 puntaa. Jos hankit metromatkoja varten Smartcard-matkakortin, tulee matkojen hinta edullisemmaksi. Daytripper ticket -kortti on hyvä valinta perheille, sillä kortilla koko perhe saa matkustaa rajoituksetta lähes kaikilla busseilla, junilla, metrolla ja lautoilla Glasgow’n seudulla. Lipun hinta vaihtelee perheen koosta riippuen noin 12,30–22 punnan välillä. Mikäli aiot auton rattiin, muista että Skotlannissa noudatetaan vasemmanpuoleista liikennettä. Pyöräilystä innostuneiden kannattaa kokeilla The Nextbike -kaupunkipyöriä.


Tarvitaanko Glasgow'hun passi?

Skotlanti kuuluu Iso-Britanniaan, joka päätti kansanäänestyksen myötä erota Euroopan unionista. Ainakin toistaiseksi saarivaltio – Skotlanti mukaan lukien – kuitenkin kuuluu EU-alueeseen, sillä eroprosessi ottaa oman aikansa. Skotlantiin matkustavien on kuitenkin varauduttava rajatarkastuksiin lentokentillä, sillä Schengen-maiden alueeseen Iso-Britannia ei kuulu. Mukana matkassa Glasgow’ssa on siis aina oltava joko passi tai virallinen henkilökortti. Jos et aio autoilla Skotlannissa, ajokortin voit jättää kotiin, sillä se ei käy matkustusasiakirjaksi. Mukana kulkevasta passista tai henkilökortista on hyvä ottaa kopio katoamisen varalta.


Lentolippu varattuna kohteeseen Glasgow? Aloita matkan suunnittelu!


Vinkkejä Glasgow'hun matkustavalle

Miten löydän halvimmat lennot?

Haaveissa halvat lennot Glasgow’hun? Voit napata lentoliput halvalla etenkin helmi- ja marraskuulle. Muista vertailla hintoja eri viikonpäivien välillä, sillä hintaerot voivat olla huimia. Edullisimmat lennot skotlantilaiskaupunkiin myydään yleisimmin tiistaille.

Kiinnostavatko Glasgow’n nähtävyydet?

Kiehtovia kulttuurikohteita Glasgow’ssa ovat esimerkiksi Riverside Museum ja Kelvingrove Art Gallery and Museum. Vieraile George Square -aukiolla ja tutustu Glasgow Science Centre -tiedekeskukseen.

Mitä mukaan matkalle Glasgow’hun?

Glasgow on suurkaupunki, josta voit saada kaiken tarvittavan. Varaudu talvella viileisiin säihin ja runsaisiin sateisiin.

Matkapuhelimen käyttö ja mobiilidata Glasgow’ssa

Skotlanti on osa vielä toistaiseksi Euroopan unioniin kuuluvaa Iso-Britanniaa, joten matkapuhelinpalveluita pystyy käyttämään maassa yleensä lähes kotimaan hinnoin. Varmista kuitenkin mahdolliset datarajoitukset operaattoriltasi. Hotelleissa asiakkaiden käytössä on lähes aina ilmainen wifi-verkko.

Onko Glasgow’ssa turvallista?

Glasgow’ssa on turvallista matkustaa, vaikka normaali varovaisuus onkin tarpeen. Turistialueilla liikkuvien taskuvarkaiden vuoksi on oltava varuillaan.

Voiko Glasgow’ssa juoda kraanavettä?

Hanavesi on Glasgow’ssa juomakelpoista.

Tippi ja juomarahakäytännöt Glasgow’ssa?

Skotlannissa on tapana tipata ravintoloissa noin 10 prosenttia laskun loppusummasta.

Millainen on Glasgow’n hintataso?

Glasgow’n hintataso on hieman edullisempi kuin Helsingin. Matkailupalveluiden ja ravintoloiden hintataso on kuitenkin vaihteleva.

Mikä on aikaero Suomi-Skotlanti?

Skotlannin aika on 2 tuntia jäljessä Suomen aikaa.

Mikä on etäisyys Helsinki-Glasgow?

Välimatka on noin 1770 km.