Halvat lennot Glasgow

Meno-paluu
Economy
Boston (BOS)
Glasgow (GLA)
pe 18.6.
pe 25.6.
Kaikki kuukaudet
Vertaile vs. momondo |

Halvimmat lennot kaupungin Glasgow lentokentille

Löydä halvimmat lennot näille Glasgow lentokentille lähimmästä kaupungistasi tai lentokentältä
Helsinki
Glasgow’n kansainvälinen lentoasema lentokenttä

HALVIN REITTI Helsinki - Glasgow

Helsinki (HEL) - Edinburgh (EDI)

Tyypillisesti lennot kohteeseen Glasgow kentältä Helsinki ovat halvempia, kun ne lennetään kentältä Helsinki Helsinki-Vantaan lentoasema kentälle Edinburghin lentoasema, jolloin hinta on keskimääräinen 204 €


Milloin on paras aika matkustaa Glasgow'hun?

Skotlannin suurin kaupunki, elämää kuhiseva Glasgow, tarjoaa matkailijoille skotlantilaista kaupunkikulttuuria parhaimmillaan. Kaupungissa on paljon nähtävää ympäri vuoden. Vaikka Glasgow onkin talviaikaan tunnettu runsaista sateistaan, löytyy tekemistä ja kokemista valtavasti talven pimeimmiksi ja viileimmiksikin päiviksi. Talvimatkat skotlantilaiskaupunkiin ovatkin suosittuja. Vilkkain matkustuskuukausi on joulukuu, jolloin myös hotellit ja lennot ovat kalleimmillaan. Talven kylmimpinä kuukausina lämpötila pysyttelee normaalisti noin 7 lämpöasteen tuntumassa.

Edullisimmillaan lennot Glasgow’hun ovat tammikuun toisesta viikosta maaliskuun alkupuolelle, loppukeväällä huhti-toukokuun taitteessa sekä syyskuun ja marraskuun puoliväleissä. Yllättäen esimerkiksi huhtikuun alku on suhteellisen kallista aikaa matkustaa Glasgow’hun. Kesälomasesongin aikaan, jolloin kaupungissa nautitaan parhaimmillaan reippaasti yli 20 lämpöasteen lukemista, lennot ja majoituspalvelut ovat kalliimpia. Etenkin elokuisin hinnat voivat pompata hyvinkin korkealle.

Yleensä lennot löytää edullisimmin varaamalla ne noin 50-60 päivää ennen reissua. Lyö siis edulliset lentohinnat lukkoon ajoissa. Halvin päivä lentämiseen on tiistain, kallein on lauantai. Lisäksi iltalennot ovat aamulentoja edullisempia.

Kuinka paljon maksaa todennäköisesti halvin lento kaupunkiin Glasgow?

Viimeisen kahden viikon aikana momondon sivustolta löydetty paras lentotarjous kohteeseen Glasgow kaupungista Tukholma oli 29 €. Tämä on 92 % halvempi kuin useimmat lentotarjoukset kohteeseen Glasgow. Jotta löydät halvimmat lennot kaupunkiin Glasgow omalta alueeltasi suosittelemme käyttämään momondon lentolippujen hintatyökalua.

Mikä on halvin kuukausi lentää kaupunkiin Glasgow?

Jos et halua vierailla kaupungissa Glasgow maaliskuu aikana, kannattaa sinun odottaa elokuu asti lentääksesi kohteesta Suomi, koska lippujen hinnat ovat halvempia keskimääräisten hintojen ollessa vain 203 €.

Miten paljon etukäteen minun kannattaisi varata lento kohteeseen Glasgow?

Yleensä suurin osa matkustajista löytävät halvempia lentoja kohteeseen Glasgow noin 56 päivää ennen lähtöpäivää, silloin liput maksavat keskimäärin 239 €.

Mikä on halvin päivä lentää kaupunkiin Glasgow?

Datamme mukaan lauantai on halvin päivä lentää kaupunkiin Glasgow. Lentolippujen hinnat voivat olla jopa niin edulliset kuin 210 €. Jos pystyt joustamaan matkasuunnitelmissasi, yritä välttää lähtöä keskiviikko, koska liput maksavat yleensä keskimäärin 262 €. Hinnat voivat kuitenkin vaihdella, joten muista tilata hintavahti lennoille kohteeseen Glasgow.

Mikä on halvin aika päivästä lentää kaupunkiin Glasgow?

Illalla on halvin aika päivästä lentää kohteesta Suomi kohteeseen Glasgow lentojen hintojen ollessa jopa niin halvat kuin 190 €. illalla on ideaalinen aika lentää kohteeseen Glasgow, koska tämä tapahtuu ruuhka-aikojen ulkopuolella. Ajankohtana iltapäivällä on yleensä enemmän kysyntää lennoille kohteeseen Glasgow, joten hinnat ovat yleensä myös kalliimmat eli noin 262 € lippua kohden.

Löytyykö kaupungin Glasgow lähettyviltä muita lentokenttiä?

Toisen ja mahdollisesti halvemman kohdelentokentän löytäminen läheltä kaupunkia Glasgow on mahdollista. Jos suunnittelet lentäväsi kohteeseen Glasgow harkitse varaavasi lento joillekin seuraavista kentistä Glasgow Prestwickin lentoasema lentokenttä (45 km kaupungin Glasgow keskustasta), Edinburghin lentoasema lentokenttä (56 km kaupungin Glasgow keskustasta), Dundee lentokenttä (101 km kaupungin Glasgow keskustasta), Campbeltown Machrihanish lentokenttä (101 km kaupungin Glasgow keskustasta) tai Isle of Islay Glenegedale lentokenttä (127 km kaupungin Glasgow keskustasta).

Voiko kaupunkiin Glasgow lentää jotenkin halvemmalla?

Keskimääräinen hinta on 158 € henkilöä kohti ja Edinburghin lentoasema lentokenttä on halvin lentokenttä, mihin kannattaa lentää matkoilla kohteeseen Glasgow. Tämä hinta voi vaihdella sen mukaan mistä lennät. momondon lentolippujen hintatyökalu voi auttaa reissaajia löytämään parhaat hinnat.


momondosta löytyneet halvat lennot: Glasgow

Katso momondo-käyttäjien äskettäin löytämiä parhaita hintoja Suomi lentokentiltä kohteeseen Glasgow
KLM
7. lokakuuta
HEL09:55Helsinki Helsinki-Vantaan lentoasema
9t 50m
1 välilasku
GLA19:45Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
10. lokakuuta
GLA06:45Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
4t 45m
1 välilasku
HEL11:30Helsinki Helsinki-Vantaan lentoasema
Aeroflot
7. lokakuuta
HEL09:25Helsinki Helsinki-Vantaan lentoasema
10t 20m
2 välilaskua
GLA19:45Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
10. lokakuuta
GLA12:55Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
16t 45m
2 välilaskua
HEL05:40Helsinki Helsinki-Vantaan lentoasema
2661 €
Etsi vastaava
Aeroflot
7. lokakuuta
HEL09:25Helsinki Helsinki-Vantaan lentoasema
10t 20m
2 välilaskua
GLA19:45Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
10. lokakuuta
GLA12:55Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
16t 45m
2 välilaskua
HEL05:40Helsinki Helsinki-Vantaan lentoasema
2663 €
Etsi vastaava
Lufthansa
7. lokakuuta
HEL02:30Helsinki Helsinki-Vantaan lentoasema
10t 30m
1 välilasku
GLA13:00Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
10. lokakuuta
GLA12:10Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
18t 35m
1 välilasku
HEL06:45Helsinki Helsinki-Vantaan lentoasema
Lufthansa
7. lokakuuta
HEL14:20Helsinki Helsinki-Vantaan lentoasema
16t 00m
1 välilasku
GLA06:20Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
10. lokakuuta
GLA12:10Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
18t 35m
1 välilasku
HEL06:45Helsinki Helsinki-Vantaan lentoasema

Mitkä lentoyhtiöt lentävät Glasgow'hun?

Tutustu suosittuihin sekä halpoihin lentoyhtiöihin, jotka lentävät kohteeseen Glasgow

Suomalaiskaupungeista ei tällä hetkellä ole tarjolla suoria lentoja Glasgow’hun. Vaihtokenttien kautta lentoyhteydet skotlantilaiskaupunkiin ovat kuitenkin erinomaiset ja suomalaismatkustajilla on runsaasti valinnanvaraa lentovaihtoehdoissa. Tavallisesti halvat lennot Glasgow’hun pitävät sisällään yhden tai kaksi välilaskua. Matka-aika riippuu välilaskujen määrästä. Nopeimmillaan lentomatka Helsingistä Glasgow’hun taittuu noin 4 tunnissa 40 minuutissa. Kahden vaihdon lennoilla matka-aika venyy kuitenkin helposti reilusti yli 10 tuntiin. Nopeilla reiteillä kaupunkiin lentävät eurooppalaiset lentoyhtiöt, kuten alankomaalainen KLM, saksalainen Lufthansa ja suomalainen Finnair. Halpoja lentovaihtoehtoja voi löytää myös halpalentoyhtiöiden, kuten norjalaisen Norwegianin ja irlantilaisen Ryanairin liikennöimiltä reiteiltä. Suomesta lähtevät lennot nousevat aina matkaan Helsinki-Vantaan lentoasemalta.


Miten pääsen lentokentältä Glasgow’n keskustaan?

Alta löydät kaikki lentokentät kaupungin Glasgow lähellä sekä niiden etäisyydet keskustasta

Glashow’n lennot laskeutuvat yleensä kaupungin kansainväliselle Glasgow Airport -lentokentälle. Kaupunkia palvelee myös toinen pienempi lentoasema, Glasgow Prestwick Airport. Glasgow Airport sijaitsee noin 16 km:n päässä kaupungin keskustasta, kun taas Glasgow Prestwickistä matkaa keskustaan kertyy noin 51 km. Jos lentosi saapuu Glasgow Airportille, pääset kaupungin keskustaan halvalla bussi-juna-yhdistelmällä. Ota lentokentältä bussi numero 757 (suunta McGill’s) ja jää pois Paisley Gilmour Street Station -juna-aseman kohdalla. Asemalta voit jatkaa matkaa junalla Glasgow Central -asemalle. Bussi-juna-yhdistelmälipun hinta on noin 3,50 puntaa ja matka-aika keskustaan suunnilleen 45 minuuttia. Jos et halua yhdistää matkalla useampaa liikennevälinettä, voit nousta lentokentältä myös Glasgow Shuttle -pikabussiin. Linja-auto kuljettaa lentomatkustajat Glasgown bussiasemalle 25 minuutissa ja Glasgow Central -pysäkille tätäkin nopeammin. Aikuisille linja-autolipun hinta yhteen suuntaan on noin 7,50 puntaa. Mikäli lentosi laskeutuu etäämmällä sijaitsevalle Glasgow Prestwick -kentälle, pääset kaupunkialueelle nopeasti junalla. Junan matka-aika lentoasemalta kaupungin keskustaan (Glasgow Central -asemalle) on noin 50 minuuttia. Lentomatkustajat saavat junalipun hinnasta puolet alennusta, jolloin lipun hinnaksi jää noin 4 puntaa. Muille matkustajille junamatka maksaa lähes 8 puntaa.


Suositut lentoreitit Glasgow

Etsityimmät lennot Glasgow sekä edullisimmat hinnat ja lyhimmät lentoajat
Helsinki - Glasgow reitin lennot
Lyhyin lentoaika
13t 05m
Halvin hinta
239 €
Jyväskylä - Glasgow reitin lennot
Lyhyin lentoaika
12t 40m
Halvin hinta
280 €

Liikkuminen Glasgow'ssa?

Glasgow’n keskustan alueella on helppo liikkua jalkaisin. Koska kyseessä on melko suuri, yli puolen miljoonan asukkaan kaupunki, ottavat matkailijat usein avukseen myös kaupungin joukkoliikenteen. Julkista liikennettä hallinnoi valtaosin SPT-yhtiö (Strathclyde Partnership for Transport), tosin esimerkiksi linja-autoliikennettä pyörittävät kaupungissa osin myös yksityiset bussiyhtiöt. Skottilaiskaupungista löytyy paitsi paikallisbussiverkosto myös Iso-Britannian parhaimpiin kuuluva kaupunkijunasysteemi.

Bussimatkat kaupungissa maksavat noin 1,50 punnasta ylöspäin. Glasgow’ssa on metro (Subway), joka kuitenkin koostuu ainakin toistaiseksi vain yhdestä metrolinjasta ja kaikkiaan 15 asemasta. Metron kertalipun hinta on reilun puolitoista puntaa ja päivälipun hinta noin 4 puntaa. Jos hankit metromatkoja varten Smartcard-matkakortin, tulee matkojen hinta edullisemmaksi. Daytripper ticket -kortti on hyvä valinta perheille, sillä kortilla koko perhe saa matkustaa rajoituksetta lähes kaikilla busseilla, junilla, metrolla ja lautoilla Glasgow’n seudulla. Lipun hinta vaihtelee perheen koosta riippuen noin 12,30–22 punnan välillä. Mikäli aiot auton rattiin, muista että Skotlannissa noudatetaan vasemmanpuoleista liikennettä. Pyöräilystä innostuneiden kannattaa kokeilla The Nextbike -kaupunkipyöriä.


Tarvitaanko Glasgow'hun passi?

Skotlanti kuuluu Iso-Britanniaan, joka päätti kansanäänestyksen myötä erota Euroopan unionista. Ainakin toistaiseksi saarivaltio – Skotlanti mukaan lukien – kuitenkin kuuluu EU-alueeseen, sillä eroprosessi ottaa oman aikansa. Skotlantiin matkustavien on kuitenkin varauduttava rajatarkastuksiin lentokentillä, sillä Schengen-maiden alueeseen Iso-Britannia ei kuulu. Mukana matkassa Glasgow’ssa on siis aina oltava joko passi tai virallinen henkilökortti. Jos et aio autoilla Skotlannissa, ajokortin voit jättää kotiin, sillä se ei käy matkustusasiakirjaksi. Mukana kulkevasta passista tai henkilökortista on hyvä ottaa kopio katoamisen varalta.


Vinkkejä Glasgow'hun matkustavalle

Miten löydän halvimmat lennot?

Haaveissa halvat lennot Glasgow’hun? Voit napata lentoliput halvalla etenkin helmi- ja marraskuulle. Muista vertailla hintoja eri viikonpäivien välillä, sillä hintaerot voivat olla huimia. Edullisimmat lennot skotlantilaiskaupunkiin myydään yleisimmin tiistaille.

Kiinnostavatko Glasgow’n nähtävyydet?

Kiehtovia kulttuurikohteita Glasgow’ssa ovat esimerkiksi Riverside Museum ja Kelvingrove Art Gallery and Museum. Vieraile George Square -aukiolla ja tutustu Glasgow Science Centre -tiedekeskukseen.

Mitä mukaan matkalle Glasgow’hun?

Glasgow on suurkaupunki, josta voit saada kaiken tarvittavan. Varaudu talvella viileisiin säihin ja runsaisiin sateisiin.

Matkapuhelimen käyttö ja mobiilidata Glasgow’ssa

Skotlanti on osa vielä toistaiseksi Euroopan unioniin kuuluvaa Iso-Britanniaa, joten matkapuhelinpalveluita pystyy käyttämään maassa yleensä lähes kotimaan hinnoin. Varmista kuitenkin mahdolliset datarajoitukset operaattoriltasi. Hotelleissa asiakkaiden käytössä on lähes aina ilmainen wifi-verkko.

Onko Glasgow’ssa turvallista?

Glasgow’ssa on turvallista matkustaa, vaikka normaali varovaisuus onkin tarpeen. Turistialueilla liikkuvien taskuvarkaiden vuoksi on oltava varuillaan.

Voiko Glasgow’ssa juoda kraanavettä?

Hanavesi on Glasgow’ssa juomakelpoista.

Tippi ja juomarahakäytännöt Glasgow’ssa?

Skotlannissa on tapana tipata ravintoloissa noin 10 prosenttia laskun loppusummasta.

Millainen on Glasgow’n hintataso?

Glasgow’n hintataso on hieman edullisempi kuin Helsingin. Matkailupalveluiden ja ravintoloiden hintataso on kuitenkin vaihteleva.

Mikä on aikaero Suomi-Skotlanti?

Skotlannin aika on 2 tuntia jäljessä Suomen aikaa.

Mikä on etäisyys Helsinki-Glasgow?

Välimatka on noin 1770 km.


 • Meno-paluu
 • Yhdensuuntainen
 • Useita kohteita
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
 • Useita
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka