Halvat lennot Glasgow

Meno-paluu
Economy
Boston (BOS)
Glasgow (GLA)
pe 9.4.
pe 16.4.
Kaikki kuukaudet
Vertaile vs. momondo |

Milloin on paras aika matkustaa Glasgow'hun?

Skotlannin suurin kaupunki, elämää kuhiseva Glasgow, tarjoaa matkailijoille skotlantilaista kaupunkikulttuuria parhaimmillaan. Kaupungissa on paljon nähtävää ympäri vuoden. Vaikka Glasgow onkin talviaikaan tunnettu runsaista sateistaan, löytyy tekemistä ja kokemista valtavasti talven pimeimmiksi ja viileimmiksikin päiviksi. Talvimatkat skotlantilaiskaupunkiin ovatkin suosittuja. Vilkkain matkustuskuukausi on joulukuu, jolloin myös hotellit ja lennot ovat kalleimmillaan. Talven kylmimpinä kuukausina lämpötila pysyttelee normaalisti noin 7 lämpöasteen tuntumassa.

Edullisimmillaan lennot Glasgow’hun ovat tammikuun toisesta viikosta maaliskuun alkupuolelle, loppukeväällä huhti-toukokuun taitteessa sekä syyskuun ja marraskuun puoliväleissä. Yllättäen esimerkiksi huhtikuun alku on suhteellisen kallista aikaa matkustaa Glasgow’hun. Kesälomasesongin aikaan, jolloin kaupungissa nautitaan parhaimmillaan reippaasti yli 20 lämpöasteen lukemista, lennot ja majoituspalvelut ovat kalliimpia. Etenkin elokuisin hinnat voivat pompata hyvinkin korkealle.

Yleensä lennot löytää edullisimmin varaamalla ne noin 50-60 päivää ennen reissua. Lyö siis edulliset lentohinnat lukkoon ajoissa. Halvin päivä lentämiseen on tiistain, kallein on lauantai. Lisäksi iltalennot ovat aamulentoja edullisempia.

Kuinka paljon maksaa todennäköisesti halvin lento kaupunkiin Glasgow?

Viimeisen kahden viikon aikana momondon sivustolta löydetty paras lentotarjous kohteeseen Glasgow kaupungista Tukholma oli 29 €. Tämä on 92 % halvempi kuin useimmat lentotarjoukset kohteeseen Glasgow. Jotta löydät halvimmat lennot kaupunkiin Glasgow omalta alueeltasi suosittelemme käyttämään momondon lentolippujen hintatyökalua.

Mikä on halvin kuukausi lentää kaupunkiin Glasgow?

Jos et voi matkustaa maaliskuu kuukauden aikana, varaa sen sijaan lennot kohteeseen Glasgow kohteesta Suomi elokuu ajanjaksolle. elokuu aikana lennot kaupunkiin Glasgow ovat vielä keskimäärin 207 €, vaikka eivät ihan niin halvat kuin maaliskuu.

Miten paljon etukäteen minun kannattaisi varata lento kohteeseen Glasgow?

Yleensä suurin osa matkustajista löytävät halvempia lentoja kohteeseen Glasgow noin 56 päivää ennen lähtöpäivää, silloin liput maksavat keskimäärin 243 €.

Mikä on halvin päivä lentää kaupunkiin Glasgow?

Keskimäärin halvin lähtöpäivä lennolle kohteesta Suomi kohteeseen Glasgow on lauantai. Ne matkustajat, jotka lentävät kohteeseen Glasgow lauantai löytävät usein lippuja jopa niin halpaan hintaan kuin 214 €. Kallein päivä lentää kaupunkiin Glasgow on keskiviikko, lippujen hinnat maksavat silloin keskimäärin 267 €.

Mikä on halvin aika päivästä lentää kaupunkiin Glasgow?

Halvin aika päivästä lentää kohteeseen Glasgow on illalla, jolloin lentoja voi löytyä jopa niin halpaan hintaan kuin 193 €. Yritä olla ostamatta lippuja iltapäivällä, koska ne ovat yleensä noin 267 €. Nämä hinnat voivat tietysti vaihdella vuodenajan ja sen mukaan, mille lentokentälle lennät.

Löytyykö kaupungin Glasgow lähettyviltä muita lentokenttiä?

Toisen ja mahdollisesti halvemman kohdelentokentän löytäminen läheltä kaupunkia Glasgow on mahdollista. Jos suunnittelet lentäväsi kohteeseen Glasgow harkitse varaavasi lento joillekin seuraavista kentistä Glasgow Prestwickin lentoasema lentokenttä (45 km kaupungin Glasgow keskustasta), Edinburghin lentoasema lentokenttä (56 km kaupungin Glasgow keskustasta), Dundee lentokenttä (101 km kaupungin Glasgow keskustasta), Campbeltown Machrihanish lentokenttä (101 km kaupungin Glasgow keskustasta) tai Isle of Islay Glenegedale lentokenttä (127 km kaupungin Glasgow keskustasta).

Voiko kaupunkiin Glasgow lentää jotenkin halvemmalla?

Keskimääräinen hinta on 161 € henkilöä kohti ja Edinburghin lentoasema lentokenttä on halvin lentokenttä, mihin kannattaa lentää matkoilla kohteeseen Glasgow. Tämä hinta voi vaihdella sen mukaan mistä lennät. momondon lentolippujen hintatyökalu voi auttaa reissaajia löytämään parhaat hinnat.


momondosta löytyneet halvat lennot: Glasgow

Katso momondo-käyttäjien äskettäin löytämiä parhaita hintoja Suomi lentokentiltä kohteeseen Glasgow
KLM
9. toukokuuta
10:00Helsinki Helsinki-Vantaan lentoasema
9t 45m
1 välilasku
19:45Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
12. toukokuuta
06:45Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
11t 10m
1 välilasku
17:55Helsinki Helsinki-Vantaan lentoasema
KLM
9. toukokuuta
10:00Helsinki Helsinki-Vantaan lentoasema
9t 45m
1 välilasku
19:45Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
12. toukokuuta
02:05Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
15t 50m
1 välilasku
17:55Helsinki Helsinki-Vantaan lentoasema
Finnair
9. toukokuuta
04:00Helsinki Helsinki-Vantaan lentoasema
7t 30m
1 välilasku
11:30Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
12. toukokuuta
10:20Glasgow’n kansainvälinen lentoasema
22t 55m
1 välilasku
09:15Helsinki Helsinki-Vantaan lentoasema

Mitkä lentoyhtiöt lentävät Glasgow'hun?

Tutustu suosittuihin sekä halpoihin lentoyhtiöihin, jotka lentävät kohteeseen Glasgow

Suomalaiskaupungeista ei tällä hetkellä ole tarjolla suoria lentoja Glasgow’hun. Vaihtokenttien kautta lentoyhteydet skotlantilaiskaupunkiin ovat kuitenkin erinomaiset ja suomalaismatkustajilla on runsaasti valinnanvaraa lentovaihtoehdoissa. Tavallisesti halvat lennot Glasgow’hun pitävät sisällään yhden tai kaksi välilaskua. Matka-aika riippuu välilaskujen määrästä. Nopeimmillaan lentomatka Helsingistä Glasgow’hun taittuu noin 4 tunnissa 40 minuutissa. Kahden vaihdon lennoilla matka-aika venyy kuitenkin helposti reilusti yli 10 tuntiin. Nopeilla reiteillä kaupunkiin lentävät eurooppalaiset lentoyhtiöt, kuten alankomaalainen KLM, saksalainen Lufthansa ja suomalainen Finnair. Halpoja lentovaihtoehtoja voi löytää myös halpalentoyhtiöiden, kuten norjalaisen Norwegianin ja irlantilaisen Ryanairin liikennöimiltä reiteiltä. Suomesta lähtevät lennot nousevat aina matkaan Helsinki-Vantaan lentoasemalta.


Miten pääsen lentokentältä Glasgow’n keskustaan?

Alta löydät kaikki lentokentät kaupungin Glasgow lähellä sekä niiden etäisyydet keskustasta

Glashow’n lennot laskeutuvat yleensä kaupungin kansainväliselle Glasgow Airport -lentokentälle. Kaupunkia palvelee myös toinen pienempi lentoasema, Glasgow Prestwick Airport. Glasgow Airport sijaitsee noin 16 km:n päässä kaupungin keskustasta, kun taas Glasgow Prestwickistä matkaa keskustaan kertyy noin 51 km. Jos lentosi saapuu Glasgow Airportille, pääset kaupungin keskustaan halvalla bussi-juna-yhdistelmällä. Ota lentokentältä bussi numero 757 (suunta McGill’s) ja jää pois Paisley Gilmour Street Station -juna-aseman kohdalla. Asemalta voit jatkaa matkaa junalla Glasgow Central -asemalle. Bussi-juna-yhdistelmälipun hinta on noin 3,50 puntaa ja matka-aika keskustaan suunnilleen 45 minuuttia. Jos et halua yhdistää matkalla useampaa liikennevälinettä, voit nousta lentokentältä myös Glasgow Shuttle -pikabussiin. Linja-auto kuljettaa lentomatkustajat Glasgown bussiasemalle 25 minuutissa ja Glasgow Central -pysäkille tätäkin nopeammin. Aikuisille linja-autolipun hinta yhteen suuntaan on noin 7,50 puntaa. Mikäli lentosi laskeutuu etäämmällä sijaitsevalle Glasgow Prestwick -kentälle, pääset kaupunkialueelle nopeasti junalla. Junan matka-aika lentoasemalta kaupungin keskustaan (Glasgow Central -asemalle) on noin 50 minuuttia. Lentomatkustajat saavat junalipun hinnasta puolet alennusta, jolloin lipun hinnaksi jää noin 4 puntaa. Muille matkustajille junamatka maksaa lähes 8 puntaa.


Suositut lentoreitit Glasgow

Etsityimmät lennot Glasgow sekä edullisimmat hinnat ja lyhimmät lentoajat
Jyväskylä - Glasgow reitin lennot
Lyhyin lentoaika
12t 40m
Halvin hinta
285 €
Helsinki - Glasgow reitin lennot
Lyhyin lentoaika
7t 30m
Halvin hinta
505 €

Liikkuminen Glasgow'ssa?

Glasgow’n keskustan alueella on helppo liikkua jalkaisin. Koska kyseessä on melko suuri, yli puolen miljoonan asukkaan kaupunki, ottavat matkailijat usein avukseen myös kaupungin joukkoliikenteen. Julkista liikennettä hallinnoi valtaosin SPT-yhtiö (Strathclyde Partnership for Transport), tosin esimerkiksi linja-autoliikennettä pyörittävät kaupungissa osin myös yksityiset bussiyhtiöt. Skottilaiskaupungista löytyy paitsi paikallisbussiverkosto myös Iso-Britannian parhaimpiin kuuluva kaupunkijunasysteemi.

Bussimatkat kaupungissa maksavat noin 1,50 punnasta ylöspäin. Glasgow’ssa on metro (Subway), joka kuitenkin koostuu ainakin toistaiseksi vain yhdestä metrolinjasta ja kaikkiaan 15 asemasta. Metron kertalipun hinta on reilun puolitoista puntaa ja päivälipun hinta noin 4 puntaa. Jos hankit metromatkoja varten Smartcard-matkakortin, tulee matkojen hinta edullisemmaksi. Daytripper ticket -kortti on hyvä valinta perheille, sillä kortilla koko perhe saa matkustaa rajoituksetta lähes kaikilla busseilla, junilla, metrolla ja lautoilla Glasgow’n seudulla. Lipun hinta vaihtelee perheen koosta riippuen noin 12,30–22 punnan välillä. Mikäli aiot auton rattiin, muista että Skotlannissa noudatetaan vasemmanpuoleista liikennettä. Pyöräilystä innostuneiden kannattaa kokeilla The Nextbike -kaupunkipyöriä.


Tarvitaanko Glasgow'hun passi?

Skotlanti kuuluu Iso-Britanniaan, joka päätti kansanäänestyksen myötä erota Euroopan unionista. Ainakin toistaiseksi saarivaltio – Skotlanti mukaan lukien – kuitenkin kuuluu EU-alueeseen, sillä eroprosessi ottaa oman aikansa. Skotlantiin matkustavien on kuitenkin varauduttava rajatarkastuksiin lentokentillä, sillä Schengen-maiden alueeseen Iso-Britannia ei kuulu. Mukana matkassa Glasgow’ssa on siis aina oltava joko passi tai virallinen henkilökortti. Jos et aio autoilla Skotlannissa, ajokortin voit jättää kotiin, sillä se ei käy matkustusasiakirjaksi. Mukana kulkevasta passista tai henkilökortista on hyvä ottaa kopio katoamisen varalta.


Vinkkejä Glasgow'hun matkustavalle

Miten löydän halvimmat lennot?

Haaveissa halvat lennot Glasgow’hun? Voit napata lentoliput halvalla etenkin helmi- ja marraskuulle. Muista vertailla hintoja eri viikonpäivien välillä, sillä hintaerot voivat olla huimia. Edullisimmat lennot skotlantilaiskaupunkiin myydään yleisimmin tiistaille.

Kiinnostavatko Glasgow’n nähtävyydet?

Kiehtovia kulttuurikohteita Glasgow’ssa ovat esimerkiksi Riverside Museum ja Kelvingrove Art Gallery and Museum. Vieraile George Square -aukiolla ja tutustu Glasgow Science Centre -tiedekeskukseen.

Mitä mukaan matkalle Glasgow’hun?

Glasgow on suurkaupunki, josta voit saada kaiken tarvittavan. Varaudu talvella viileisiin säihin ja runsaisiin sateisiin.

Matkapuhelimen käyttö ja mobiilidata Glasgow’ssa

Skotlanti on osa vielä toistaiseksi Euroopan unioniin kuuluvaa Iso-Britanniaa, joten matkapuhelinpalveluita pystyy käyttämään maassa yleensä lähes kotimaan hinnoin. Varmista kuitenkin mahdolliset datarajoitukset operaattoriltasi. Hotelleissa asiakkaiden käytössä on lähes aina ilmainen wifi-verkko.

Onko Glasgow’ssa turvallista?

Glasgow’ssa on turvallista matkustaa, vaikka normaali varovaisuus onkin tarpeen. Turistialueilla liikkuvien taskuvarkaiden vuoksi on oltava varuillaan.

Voiko Glasgow’ssa juoda kraanavettä?

Hanavesi on Glasgow’ssa juomakelpoista.

Tippi ja juomarahakäytännöt Glasgow’ssa?

Skotlannissa on tapana tipata ravintoloissa noin 10 prosenttia laskun loppusummasta.

Millainen on Glasgow’n hintataso?

Glasgow’n hintataso on hieman edullisempi kuin Helsingin. Matkailupalveluiden ja ravintoloiden hintataso on kuitenkin vaihteleva.

Mikä on aikaero Suomi-Skotlanti?

Skotlannin aika on 2 tuntia jäljessä Suomen aikaa.

Mikä on etäisyys Helsinki-Glasgow?

Välimatka on noin 1770 km.


 • Meno-paluu
 • Yhdensuuntainen
 • Useita kohteita
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
 • Useita
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka