Lennot Aasia Kiina

Halvat lennot Kiina

Meno-paluu
Economy
Boston (BOS)
Shanghai (SHA)
pe 23.7.
pe 30.7.
Kaikki kuukaudet
Vertaile vs. momondo |

Halvimmat lennot Kiina kaupunkeihin

Napsauta alla olevia kaupunkeja saadaksesi tietää, milloin on halvin lentää Suomi-Kiina
Shanghai
Shanghai

Hyödyllistä tietoa lennostasi kohteeseen Kiina

Katso vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin, jotka koskevat lentämistä kohteeseen Kiina

Mitkä ovat maan Kiina suosituimmat kaupungit?

Kiina on täynnä mielenkiintoisia kaupunkeja, jos olet kiinnostunut kiertämään maata enemmänkin. Suurin osa käyttäjistämme (2 682 %) vierailee kaupungissa Shanghai useammin kuin muissa maan kaupungeissa. Alueen Kiina muita suosittuja kaupunkeja ovat muun muassa Peking ja Kanton.

Mikä lento on halvin kohteeseen Kiina?

Parhaat momondo-sivustolta löytyneet hinnat lennoille kohteeseen Kiina ovat:
119 € per henkilö Shandong Airlines-lennolle
173 € per henkilö China Southern-lennolle
173 € per henkilö Sichuan Airlines-lennolle


Suositut kaupungit ja nähtävyydet

Matkakohteena Kiina? Tutustu näihin kaupunkeihin ja löydä maan suosituimmat nähtävyydet
Shanghai
Shanghai

First National Congress of the CCP
Jin Mao Tower
Paramount
Westgate Mall
Shanghai French Concession
Peking
Peking

Kielletty kaupunki
Tiananmen
Taivaan temppeli
Zhongnanhai
China World Trade Center
Kanton
Guangdong

The Western Han Museum of the Nanyue King Mausoleum
Guangzhou Museum of Art
Five Rams Statue
Guangzhou Opera House
Tianhe Stadium
Chengdu
Sichuan

Sichuan Museum of Science and Technology
Renmin Park
Du Fu Thatched Cottage
Temple of Marquis
Yong Ling
Shenyang
Liaoning

Shenyang Imperial Palace Museum
Shenyang Olympic Stadium
Mukden Palace
Shenyang Xinle Ruins Museum
Liaoning Provincial Museum
Wuhan
Hubei

Zhongshan Park
Yellow Crane Tower
Wuhan Sports Center Stadium
Wuhan International Convention & Exhibition Center
Hubei Provincial Museum
Nanjing
Jiangsu

Ming Xiaoling Mausoleumi
Nanjing Museum
Purple Mountain Observatory
Presidentin palatsi
Dr. Sun Yat-Sen Mausoleum
Xi'an
Shaanxi

Xi'an City Walls
Bell Tower
Xi'an Qujiang Haiyang World
Xi'an Bell Tower and Drum Tower
Da Ci'en Temple
Jinan
Shandong

Shandong Stadium
Shandong Provincial Museum
Quancheng Square
Baotu Spring
Black Tiger Spring
Shenzhen
Guangdong

Shenzhen Art Museum
Shenzhen Stadium
Shun Hing Square
People's Park
Chongqing
Chongqing

Arhat Temple
People's Liberation Monument
Chaotianmen Square
Sanya
Hainan

Sanya Pearl Square
Dadongdai Beach
Luhuitou Park

Halvat lennot Kiina: edullisimmat lentoreitit

Kun suuntana on Kiina, katso nämä matkakohteet, joihin Suomi momondon käyttäjät ovat löytäneet halvimmat lennot
Lähtö Matkakohde Paras hinta
Helsinki Shanghai 516 €
Kokkola-Pietarsaari Peking 682 €
Vaasa Peking 1886 €

Kiinan lennot: hyödyllistä tietoa ennen varaamista

Maailman suurimpiin valtioihin lukeutuva Kiina kutsuu matkailijoita tutustumaan sen valtaviin miljoonakaupunkeihin ja silmiä hiveleviin maaseutumaisemiin. Maan kaupunkikohteista matkailijoita kutsuvat etenkin maailman tunnetuimpiin metropoleihin kuuluvat Shanghai ja Peking. Pekingin tuntumassa voit kävellä pitkin Kiinan muuria ja tutustua Kiellettyyn kaupunkiin. Kiinalaista suurkaupungin vilinää voit ihmetellä myös esimerkiksi Chongqingissa, Kantonin Guangzhouhussa ja Nanjingissa. Kiinan alueelta toiselle siirryttäessä muuttuvat myös kulttuuri, maisema ja ruoka, joten yhden matkan aikana voit halutessasi nähdä Kiinan monet kasvot. Suomesta Kiinaan on erinomaiset lentoyhteydet, ja Helsinki-Vantaan lentokentältä operoidaan suoria lentoja kiinalaiskaupunkeihin päivittäin. Halvat lennot Kiinaan saa usein helpoiten Pekingiin ja Shanghaihin, jonne suoria lentoja on parhaimmillaan useampia päivässä. Edulliset lentoliput Kiinaan on tavallisesti helppo napata suosituimpien lomasesonkien eli kesän ja joulu-tammikuun ulkopuolelle. Lennot ja hotellit ovat erityisen halpoja keväällä (huhti-toukokuussa) ja syksyllä (syys-marraskuussa). Mikäli saat pelkät lennot halvalla, on budjettiystävällinen matka Kiinaan helposti järjestettävissä. Ruoka ja matkailupalvelut ovat maassa parhaimmillaan todella edullisia. Koska Kiina on valtava maa, säätilat sen sisällä vaihtelevat jonkin verran alueittain. Kevät ja syksy tarjoavat kuitenkin miellyttäviä lämpötiloja lähes kaikkialla maassa. Maan kuumin ja samalla sateisin kausi osuu kesään.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät suoraan Kiinaan?

Suomesta on mahdollisuus lentää suorin reittilennoin kuuteen kiinalaiskaupunkiin: Shanghaihin, Pekingiin, Chongqingiin, Guangzhouhun, Xi’aniin ja Nanjingiin. Kaikki suorat reittilennot Helsinki-Vantaalta operoi suomalainen lentoyhtiö Finnair. Vaikka lentoja myy myös ainakin kiinalainen lentoyhtiö Air China, ovat reittilennot käytännössä aina Finnairin lentämiä. Shanghaihin Finnair lentää parhaimmillaan kaksi kertaa päivässä, ja lennot laskeutuvat Shanghai Pudongin kansainväliselle lentoasemalle (Shanghai Pudong International Airport). Pekingiin on lentoja puolestaan noin kerran päivässä, ja määränpäässä lennot ottaa vastaan Pekingin kansainvälinen lentoasema (Beijing Capital International Airpor). Helsinki-Vantaan lentoasemalta Chongqingiin ja Guangzhouhun suoria reittilentoja on tavallisesti noin neljä viikossa. Xi’aniin ja Nanjingiin suoria lentoja on puolestaan noin kolme viikossa. Mikäli matka-aikatauluusi sopivat lennot vaihtokenttien kautta, on lentoyhtiövaihtoehtoja lukuisia. Välilaskullisilla reiteillä Suomesta esimerkiksi Shanghaihin operoivat muun muassa alankomaalainen KLM ja saksalainen Lufthansa. Pekingiin lennot voi saada esimerkiksi venäläiseltä Aeroflotilta ja Lufthansalta. Yhdistelemällä eri lentoyhtiöiden lentoja, reittivaihtoehtoja on useita. Mikäli haluat tutustua Kiinan eri alueisiin, käyttöön kannattaa ottaa Kiinan kätevät kotimaan lennot, joita tarjoaa esimerkiksi Air China.

Milloin on paras aika matkustaa Kiinaan?

Kiina kutsuu matkailijoita ympäri vuoden. Mikäli nautit kuumista lomasäistä, matkat Kiinaan kannattaa suunnitella kesäkuukausiksi. Sää Kiinassa on kesäisin kuuma, ja esimerkiksi Pekingissä keskilämpötilat pyörivät heinä-elokuussa noin 30 asteen tuntumassa. Sateet ovat kesäkaudella tavallisia, mutta silti kesä on Kiinan suosituinta matkailukautta. Halvat lennot Kiinaan on vaikeinta napata kesäkaudeksi, joten lentovaraukset kesälomalle kannattaa tehdä ajoissa. Talvet Kiinassa ovat viileitä ja lyhyitä, ja varsinaisia talvikuukausia ovat ainoastaan joulu- ja tammikuu. Lämpötilat painuvat talvella monessa osin maata nollaan ja jopa pakkasen puolelle, mutta myös talvisin Kiina tarjoaa paljon koettavaa. Edullisia lentoja Kiinaan ovat talvisin hyvin saatavilla, keskimääräistä kalliimpaa joulukuuta ja vuodenvaihdetta lukuun ottamatta. Niin lentojen hintojen kuin säidenkin puolesta parasta matkustusaikaa Kiinaan ovat kevät ja syksy. Näille vuodenajoille voit napata todella halvat lennot, ja monissa Kiinan turistikohteissa on tuolloin rauhallisempaa kuin vilkkaimpina matkustuskuukausina. Kevätaikaan maalis-toukokuussa ja syksyllä syys-lokakuussa lämpötilat ovat noin 15–20 asteen tuntumassa.

Kuinka kauan kestää lento Kiinaan?

Lentojen kesto Suomesta Kiinaan vaihtelee kohdekaupungin ja reitin mukaan. Suorat reittilennot Helsinki-Vantaan lentokentältä Pekingiin kestävät noin seitsemän tuntia ja 50 minuuttia, Shanghaihin noin kahdeksan tuntia ja 50 minuuttia, Chongqingiin noin kahdeksan tuntia ja 30 minuuttia, Guangzhouhun noin yhdeksän tuntia ja 40 minuuttia, Nanjingiin noin yhdeksän tuntia ja Xi’aniin noin seitsemän tuntia ja 50 minuuttia. Keskimäärin lentoaika Suomen ja Kiinan välillä on siis suorilla lentoreiteillä noin seitsemästä yhdeksään tuntia. Mikäli valitset välilaskulliset lennot Kiinaan, varaudu pidempään matka-aikaan. Yhden vaihdon lennoilla matka-aika esimerkiksi Pekingiin on alkaen noin 11 tuntia.

Tarvitaanko Kiinaan passi tai viisumi?

Kiinan matka vaatii esivalmisteluja, sillä kaikkien Suomen kansalaisten on hankittava Kiinaan reissatessaan viisumi. Viisumia matkalle anotaan Kiinan Viisumin Palvelukeskuksesta, joka sijaitsee Helsingissä. Viisumin hinta on alkaen noin 55 euroa käsittelyajasta riippuen. Viisumin pikakäsittely on tavallista käsittelyä kalliimpi. Viisuminhakuprosessi suositellaan aloittamaan noin kuukausi ennen matkaa, mutta tavallisesti sen käsittelyaika on noin neljä työpäivää. Mukaan Kiinan matkalla on aina otettava myös passi. Varmista passisi voimassaoloaika, sillä sen on oltava voimassa vielä kuusi kuukautta Kiinan matkan jälkeen. (Tiedot tarkistettu 12.8.2018.)


Suosituimmat kansainväliset lentoreitit Kiina

Vertaa lähimpien lentokenttien meno- ja paluulentoja löytääksesi halvimmat lennot ja parhaat lentoajat
Helsinki - Shanghai reitin lennot
Lyhyin lentoaika
15t 35m
Halvin hinta
517 €
Kokkola-Pietarsaari - Peking reitin lennot
Lyhyin lentoaika
20t 25m
Halvin hinta
683 €
Vaasa - Peking reitin lennot
Lyhyin lentoaika
27t 35m
Halvin hinta
1886 €

Lentoja Kiina eri alueille

Valitse lentosi kohde alla

Lennot Aasia Kiina
 • Meno-paluu
 • Yhdensuuntainen
 • Useita kohteita
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
 • Useita
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka