Lennot Sri Lanka

Meno-paluu
1 aikuinen
Economy
Mistä?
Kohde?
ma 27/9
ma 4/10

Halvimmat lennot Sri Lanka kaupunkeihin

Napsauta alla olevia kaupunkeja saadaksesi tietää, milloin on halvin lentää Suomi-Sri Lanka
Colombo
Colombo

Hyödyllistä tietoa lennostasi kohteeseen Sri Lanka

Katso vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin, jotka koskevat lentämistä kohteeseen Sri Lanka
 • Mitkä ovat maan Sri Lanka suosituimmat kaupungit?

  momondo-käyttäjien suosima kaupunki maassa Sri Lanka on Colombo, jossa he vierailevat 400 % useammin kuin missään muussa maan Sri Lanka kaupungissa. Käyttäjämme matkustavat usein myös kaupunkeihin Koggala ja Sigiriya.

 • Mikä lento on halvin kohteeseen Sri Lanka?

  Parhaat momondo-sivustolta löytyneet hinnat lennoille kohteeseen Sri Lanka ovat:
  140 € per henkilö SriLankan Airlines-lennolle
  184 € per henkilö Korean Air-lennolle
  218 € per henkilö Emirates-lennolle


Viimeisimmmät löydetyt lennot suosittuihin Sri Lanka kaupunkeihin

Löydä lennot näihin suosittuihin Sri Lanka kaupunkeihin lähimmältä lentokentältäsi.

Halvat lennot Sri Lanka: edullisimmat lentoreitit

Kun suuntana on Sri Lanka, katso nämä matkakohteet, joihin Suomi momondon käyttäjät ovat löytäneet halvimmat lennot
LähtöMatkakohdeParas hinta
HelsinkiColombo572 €

Intian niemimaan eteläosassa sijaitseva Sri Lanka on vehreä paratiisi surffaajien, reppureissaajien ja luksusmatkailijoiden makuun. Etelä-Aasian maa tarjoaa jokaiselle jotakin, sillä Sri Lankassa voi viettää rennon loman hiekkarannoilla leväten tai aktiviiloman viidakoita ja parhaita surffipaikkoja tutkien. Maan perinteisiin pääsee kosketuksiin esimerkiksi upeissa buddhalaistemppeleissä eri puolilla maata. Lennot Sri Lankaan saapuvat yleensä aina saaren suurimpaan kaupunkiin Colomboon, josta käsin on helppo lähteä tutkimaan muitakin maan osia. Helsinki-Vantaan lentokentältä ei operoida suoria lentoja Colomboon, mutta halvat lennot Sri Lankaan on helppo napata vaihtokenttien kautta. Reittivaihtoehtoja on useita, ja lentoyhteydet ovat melko tiiviitä ympäri vuoden. Sri Lankan matkasuunnitelma kannattaa rakentaa vuodenaikojen mukaan. Keväästä syksyyn sateettomasta auringonpaisteesta saa nauttia maan itäosissa, kun taas talvella maahan matkaavien kannattaa ottaa suunta Sri Lankan etelä- tai länsiosiin. Lentoliput Sri Lankaan voi ostaa edullisesti esimerkiksi syys- tai kevätkaudelle, jolloin maassa eletään rauhallisempaa matkailukautta. Lennon ja hotellin voi saada matalan sesongin kuukausina halvalla. Kesälomakuukausina ja joululomaviikkoina vilkas matkailu Euroopasta Aasiaan nostattaa myös Sri Lankan lentojen hintoja.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät suoraan Sri Lankaan?

Suomesta ei lennetä suoria lentoja Sri Lankaan, mutta Helsinki-Vantaan lentokentältä voi kuitenkin saada saarelle kätevät välilaskulliset yhteydet. Sri Lankan lennot suuntaavat Euroopasta käytännössä aina Bandaranaiken lentokentälle (Bandaranaike International Airport) Colomboon, joka sijaitsee läntisessä Sri Lankassa. Yhden välilaskun lentoja Helsinki-Vantaan lentokentältä Sri Lankan Colomboon liikennöivät esimerkiksi qatarilainen Qatar Airways ja suomalainen Finnair. Myös turkkilaisen Turkish Airlinesin lentovalikoimiin kuuluvat kätevät yhteydet Helsingistä Sri Lankaan. Lentoreittien vertaaminen kannattaa, sillä hintaerot eri reittien välillä voivat olla suuria. Lähtevät lennot starttaavat Suomessa aina Helsinki-Vantaan lentoasemalta, mutta halutessasi voit aloittaa lentomatkasi monilta muiltakin suomalaispaikkakunnilta. Tässä tapauksessa lentoreittiisi sisältyy koneen vaihto myös esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentällä, Tukholmassa tai Riiassa. Etenkin Finnair tarjoaa kattavan kotimaan lentojen verkoston Suomen sisällä.

Milloin on paras aika matkustaa Sri Lankaan?

Vaikka keskilämpötilat Sri Lankassa ovat tasaisen lämpimät ja jopa kuumat vuoden ympäri, sateet Sri Lankassa vaihtelevat alueittain. Maan länsi- ja eteläosissa sekä vuoristoalueilla sää on parhaimmillaan talvella, noin joulukuusta maaliskuuhun. Maan länsiosissa sijaitsee esimerkiksi saaren suurin kaupunki Colombo ja monet maan suosituimmista surffirannoista. Sri Lankan itäosiin kannattaa puolestaan matkustaa sään puolesta keväisin, kesäisin ja syksyisin, noin huhtikuusta syyskuuhun. Rankkasateita ei näinä kuukausina yleensä esiinny, vaikka sadekuurot ovatkin trooppisessa maassa tavallisia kaikkina vuodenaikoina. Halvat lennot Sri Lankaan voi yleensä saada helposti etenkin kevät- ja syyskuukausille. Talvimatkoja etsivien kannattaa suunnitella matkat Sri Lankaan alkuvuodelle, jolloin edullisia lentolippuja on yleensä melko hyvin tarjolla.

Kuinka kauan kestää lento Sri Lankaan?

Halvat lennot Sri Lankaan liikennöidään lukuisin erilaisin reittivaihtoehdoin, joten myös lentoaika Sri Lankaan vaihtelee. Yhden välilaskun lennoilla lentoaika Helsinki-Vantaan lentokentältä Bandaranaiken lentokentälle Colomboon on alkaen noin 12–13 tuntia. Kahden vaihdon lennoilla matka-aika venyy puolestaan helposti noin 17–18 tuntiin. Koska lennot Sri Lankaan ovat pitkiä kaukolentoja, kannattaa reittivalinta miettiä tarkkaan. Pitkiä kahden vaihdon lentoja voi usein ostaa selvästi yhden vaihdon lentoja edullisemmin, mutta tämä voi merkitä pitkiä odotteluaikoja Euroopan tai Aasian lentokentillä. Hinnan lisäksi huomio kannattaa kiinnittää myös matkustusmukavuuteen ja lennolla tarjolla oleviin palveluihin, esimerkiksi ruokatarjoiluihin ja lipun hintaan kuuluvien matkatavaroiden määrään. Varsinkin lapsiperheiden kannattaa valita lentovalikoimasta kätevin ja nopein vaihtoehto.

Tarvitaanko Sri Lankaan passi tai viisumi?

Matkat Sri Lankaan vaativat esivalmisteluja, sillä kaikkien maahan matkustavien Suomen kansalaisten on anottava Sri Lankaan päästäkseen ETA-maahantulolupaa (Electronic Travel Authorization). Lupa-anomus täytetään netissä, ja Sri Lankan viranomaiset ilmoittavat luvan myöntämisestä matkailijoille sähköpostin kautta. ETA:n hinta on noin 35 Yhdysvaltojen dollaria, eli noin 29,80 euroa. ETA-maahantulolupa on otettava mukaan lennolle, ja asianmukaisen luvan kanssa saapuville matkustajille myönnetään viisumi Sri Lankaan. Äkkilähdöt Sri Lankaan ostaneet voivat hankkia ETA-luvan vielä Sri Lankastakin, kohdekaupungin lentokentältä, mutta hakuprosessi tulee paikan päällä kalliimmaksi. Luvan haku onnistuu joustavammin ja edullisemmin netin kautta. Mukana Sri Lankan matkalla on oltava myös passi, jonka pitää olla voimassa puoli vuotta matkan jälkeen. Tarkista siis hyvissä ajoin passisi voimassaoloaika. (Tiedot tarkistettu 1/8/2018)


Sri Lanka: lennot eri kohteisiin

Vertaa lähimpien lentokenttien meno- ja paluulentoja löytääksesi halvimmat lennot ja parhaat lentoajat
Helsinki - Colombo reitin lennot
Lyhyin lentoaika12t 50m
Halvin hinta531 €

Etsi lentoja kohteeseen Sri Lanka

Valitse lentosi kohde alla

Aloita matkan suunnittelu - Sri Lanka