Halvat lennot San Diego

ma 16.9.
ma 23.9.
Kaikki kuukaudet
Vertaile vs. momondo |

Milloin on paras aika matkustaa San Diegoon?

+240.0 %
+160.0 %
+80.0 %
Perusta
Hinta
478 - 1 609 EUR

Kalifornian osavaltiossa, Yhdysvalloissa, sijaitseva San Diego on suosittu kesälomakohde, jonka pääsesonki sijoittuu kesä-elokuun välille. Siksi kaupunkiin kannattaakin matkustaa esimerkiksi keväällä tai vasta syksyllä, sillä halvimmat lennot ja hotellit löydät parhaiten hiljaisemmilta kuukausilta. Loppukeväästä ilma alkaa lämmetä ja toukokuussa sää San Diegossa on keväisen aurinkoinen lämpöasteiden vaihdellessa 15–20 °C välillä. San Diego on kohteena myös surffareiden suosiossa, ja surffisesonki San Diegossa ulottuu elokuusta marraskuulle.

Milloin kannattaa ostaa lennot San Diegoon? Lentolippujen hinnat San Diegoon ovat edullisimmillaan juuri keväällä tai syksyllä. Halvat lennot San Diegoon voit buukata myös talvea vasten, sillä ilma kohteessa on miellyttävä ja lämpötilat pysyttelevät yleensä 10–15 °C. Lentolippuja kannattaa alkaa kärkkyä hyvissä ajoin, sillä hinnat ovat usein sitä edullisemmat, mitä aikaisemmin teet lentovarauksen. Lennot on hyvä varata 1–2 kuukautta ennen matkaa.


Mitkä lentoyhtiöt lentävät San Diegoon?

San Diegoon lentää Suomesta useampi kansainvälinen lentoyhtiö, mutta suoria lentoja Suomesta sinne ei toistaiseksi tehdä. Lennot San Diegoon voit bongata esimerkiksi SAS:lta, KLM:ltä, Air Francelta tai British Airwaysilta. Lentoyhtiöiden San Diegon lennot lähtevät Helsinki-Vantaalta ja lentävät kohteeseen normaalisti kahdella välilaskulla Euroopan ja Yhdysvaltojen pääkenttien kautta. Finnairin matkassa sen sijaan lennät San Diegoon yhdellä vaihdolla. Lentoaika San Diegoon kestää Finnairilla kokonaisuudessaan yhdellä välilaskulla parhaimmillaan alle 15 tuntia. Finnair toteuttaa lennot yhteistyössä esimerkiksi American Airlinesin ja British Airwaysin kanssa. Otathan huomioon lentoja varatessasi, että Finnairin edullisimmat Light-lentoliput San Diegoon eivät sisällä ruumaan kirjattavia matkatavaroita.


Miten pääsen lentokentältä San Diegon keskustaan?

Alta löydät kaikki lentokentät kaupungin San Diego lähellä sekä niiden etäisyydet keskustasta
San Diego Carlsbad-Palomar
47 km keskustasta
San Diego
3 km keskustasta

San Diegon kansainväliseltä lentoasemalta (SAN), vajaan 5 km päässä keskustasta, matkustat kantakaupunkiin joko bussilla, yksityisellä linja-autolla, jaetulla kuljetuksella tai taksilla. San Diegon julkista liikennettä pyörittävän Metropolitan Transit Systemin bussi 992 kulkee lentoaseman 1 ja 2 terminaaleilta keskustaan klo 05:00–23:30 15 minuutin välein arkisin ja 30 minuutin välein viikonloppuisin 2,25 USD (noin 2,10 EUR) hintaan. Yksityisiin minibusseihin ja jaettuihin kyyteihin voit hypätä suoraan lentokentän kummankin terminaalin edestä. Niiden hinnat vaihtelevat esimerkiksi matkan pituuden ja auton tyypin mukaan. Taksilla matkasta veloitetaan yleensä lähtömaksu 2,80 USD (noin 2,65 EUR), ja seuraavilta maileilta 3 USD (noin 2,85 EUR).


Suositut lentoreitit San Diego

Etsityimmät lennot San Diego sekä edullisimmat hinnat ja lyhimmät lentoajat
Helsinki - San Diego
Lyhyin lentoaika
37t 43m
Halvin hinta
933 EUR

Liikkuminen San Diegossa?

San Diegossa voit taittaa välimatkat helposti hyppäämällä julkisen liikenteen kyytiin. Metropolitan Transit Systemin trolleybusseilla eli johdinautoilla tai paikallisbusseilla matkustat kaupungissa kätevästi puolelta toiselle. Johdinautoissa kertalipun hinta on 2,50 USD (noin EUR) ja bussissa 2,25–2,50 USD (noin 1,70 EUR) linjasta riippuen. Voit ostaa lipun suoraan kuljettajalta tasarahalla tai bussiasemien myyntiautomaateista. Kertalippu on voimassa kaksi tuntia, mutta sillä et voi vaihtaa kulkuvälinettä. Voit myös ostaa ajalla tai arvolla jälleenladattavan, 2 USD (noin 1, 70 EUR) maksavan, Compass Card -kortin, jolla voit matkustaa huoletta MTS:n kaikilla julkisilla. San Diegossa pääset myös kävellen paikasta toiseen, sillä kaupungin keskusta sijoittuu vajaan neljän kilometrin laajuiselle alueelle. Kaupungissa voit liikkua julkisen liikenteen lisäksi vesitakseilla, Coronado-lautalla tai perinteisillä takseilla.


Tarvitaanko San Diegossa passi tai viisumi?

San Diegossa, Yhdysvalloissa, tarvitset Suomen kansalaisena passia, mutta et välttämättä viisumia – jos et oleskele maassa yli 90 vuorokautta. Viisumin sijaan maahan matkustavan on haettava pakollista ESTA-matkustuslupaa (Electronic System for Travel Authorization), jolla saa oleskella Yhdysvalloissa korkeintaan kolme kuukautta. Elektroninen matkustuslupa maksaa 14 USD (noin 13,15 EUR) ja sitä tulee hakea sähköisen järjestelmän verkkosivuilta vähintään 72 tuntia ennen matkaa. Elektronisesti luettava, voimassa oleva passi on virallinen matkustusdokumenttisi ja sen oltava hyvässä kunnossa, jotta pääset maahan. Myös paluulippu on oltava valmiiksi ostettuna. Tarkistathan, että passisi ja matkustuslupasi ovat varmasti kunnossa, sillä ilman niitä maahanpääsysi voidaan evätä. Jos olet jonkun muun maan kansalainen, voit tiedustella maatasi koskevia passi- ja viisumisäädöksiä esimerkiksi Yhdysvaltain suurlähetystöistä.


Lentolippu varattuna kohteeseen San Diego? Aloita matkan suunnittelu!


Vinkkejä San Diegossa matkustavalle

Miten löydän halvimmat lennot San Diegoon?

Halvat lennot San Diegoon löydät parhaiten vertaamalla eri lentoyhtiöiden lentoja ja vaihtamalla matkustuspäivämääriäsi. Etsi lentoja esimerkiksi helmi-toukokuulle ja syys-marraskuulle, sillä halvat lennot San Diegoon Suomesta sijoittuvat pääasiassa keväälle ja syksylle. Vältä matkustamista kohteeseen joulu-tammikuussa tai heinä-elokuussa, jolloin lentohinnat ovat korkeimmillaan.

Tippi ja juomarahakäytännöt San Diegossa?

San Diegossa ei kannata unohtaa antaa tippiä, sillä sen antaminen on välttämätöntä ja osa työntekijän palkkaa. Juomarahaa annetaan yleensä noin 15–20 % laskun loppusummasta.

Kannattaako vaihtaa rahaa Suomessa vai San Diegossa?

Yhdysvaltain dollareita (USD) kannattaa vaihtaa Suomessa ennen matkaa, sillä valuutan nostaminen San Diegossa voi tulla kalliiksi. Rahaa voit tietenkin vaihtaa vasta perillä esimerkiksi pankeissa tai rahanvaihtopisteissä, mutta niissä kurssi voi olla huonompi. Otathan huomioon, että käteistä nostaessa automaatista pankkisi veloittaa mitä luultavimmin suuremman palkkion Euroopan ja kotimaan ulkopuolella. (Hinnat tarkistettu 05/05/2019).

*Lentojen hinnat kohteeseen San Diego perustuvat economy-luokan lippuihin, joita momondon käyttäjät ovat löytäneet edellisten 72 tunnin aikana tehtyjen hakujen kautta. Nämä hinnat eivät ole välttämättä enää saatavilla.