Lennot Slovenia

Meno-paluu
1 aikuinen
Economy
Mistä?
Kohde?
ma 25/10
ma 1/11

Halvimmat lennot Slovenia kaupunkeihin

Napsauta alla olevia kaupunkeja saadaksesi tietää, milloin lennot ovat halvimmillaan reitillä Suomi-Slovenia
Ljubljana
Ljubljana

Hyödyllistä tietoa lennostasi kohteeseen Slovenia

Katso vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin, jotka koskevat lentämistä kohteeseen Slovenia
 • Mitkä ovat maan Slovenia suosituimmat kaupungit?

  Slovenia on täynnä mielenkiintoisia kaupunkeja, jos olet kiinnostunut kiertämään maata enemmänkin. Suurin osa käyttäjistämme (199 %) vierailee kaupungissa Ljubljana useammin kuin muissa maan kaupungeissa. Alueen Slovenia muita suosittuja kaupunkeja ovat muun muassa Maribor ja Portorož.

 • Mikä lento on halvin kohteeseen Slovenia?

  Parhaat momondo-sivustolta löytyneet hinnat lennoille kohteeseen Slovenia ovat:
  80 € per henkilö Wizz Air UK-lennolle
  124 € per henkilö Air Serbia-lennolle
  145 € per henkilö Lufthansa-lennolle


Suositut kaupungit ja nähtävyydet

Matkakohteena Slovenia? Tutustu näihin kaupunkeihin ja löydä maan suosituimmat nähtävyydet

Viimeisimmmät löydetyt lennot suosittuihin Slovenia kaupunkeihin

Löydä lennot näihin suosittuihin Slovenia kaupunkeihin lähimmältä lentokentältäsi.

Halvat lennot Slovenia: halvimmat lentoreitit

Näillä reiteillä on halvimmat lennot kohteeseen Slovenia, jotka momondon käyttäjät ovat löytäneet maasta Suomi
LähtöMatkakohdeParas hinta
HelsinkiLjubljana228 €
OuluLjubljana291 €
RovaniemiLjubljana359 €

Balkanin niemimaalla sijaitseva vehreä Slovenia on hyvä valinta sekä luontomatkailusta nauttiville että kaupunkikohteiden ystävillle. Slovenian tunnetuin kaupunki on historiallinen Ljubljana, ja Mariborin kaupunkiin matkailijoita vetävät esimerkiksi paikkakuntaa ympäröivät viinitilat. Adrianmeren äärellä sijaitsevassa maassa pääsee toki myös rannalle, ja lämpiminä kesäkuukausina yksi matkailijoiden suosikkikohteista on rannikkokaupunki Portorož. Halvat lennot Sloveniaan liikennöidään lähes aina maan pääkaupunkiin Ljubljanaan, jossa turistit pääsevät nauttimaan kulttuurista, historiallisesta arkkitehtuurista ja hyvästä ruoasta. Ljubljanaan liikennöidään Helsinki-Vantaalta suoria lentoja, ja parhaimmillaan lentoja on kaupunkiin useita päivässä. Slovenia onkin Euroopan matkailusta nauttiville suomalaisille helppo ja edullinen vierailukohde. Etelä-Euroopassa sijaitseva kaupunki kutsuu matkailijoita vuoden ympäri, sillä jokaisella vuodenajalla on turisteille jotain tarjottavaa. Lämpötilat ovat leppoisat ympäri vuoden. Kesällä Sloveniassa ei tarvitse pelätä tukahduttavaa kuumuutta eikä talvella paukkupakkasia. Lentoliput Sloveniaan saa yleensä edullisimmin Euroopan kesälomasesongin (kesä-elokuun) ja joulukuun ulkopuolella. Esimerkiksi syksyllä ja keväällä lennon ja hotellin voi varata Sloveniaan yleensä hyvinkin edullisesti.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät suoraan Sloveniaan?

Suomesta Sloveniaan liikennöi suorin reittilennoin suomalainen Finnair. Finnair lentää Helsinki-Vantaan lentokentältä Ljubljanaan. Määränpäässä Sloveniassa lennot laskeutuvat Ljubljanan kansainväliselle lentoasemalle (Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana). Parhaimmillaan suoria lentoja operoidaan kaksi kertaa päivässä. Suoria reittilentoja ei kuitenkaan liikennöidä ympäri vuoden, vaan keväästä syksyyn, eli noin huhtikuun alusta lokakuun loppuun. Ljubljanaan voi kuitenkin lentää Helsinki-Vantaan lentokentältä ympäri vuoden myös välilaskullisin lennoin. Vaihdollisia lentoja slovenialaiskaupunkiin operoivat yhteistyössä muun muassa Finnair ja slovenialainen Adria Airways. Myös saksalainen Lufthansa ja turkkilainen Turkish Airlines liikennöivät Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Ljubljanan väliä kätevin yhden vaihdon lennoin. Halvat lennot Sloveniaan lennetään Suomesta lähes poikkeuksetta pääkaupunkiin Ljubljanaan. Kaupungista on hyvät yhteydet eri puolille Sloveniaa esimerkiksi bussilla ja junalla.

Milloin on paras aika matkustaa Sloveniaan?

Lentoliput Sloveniaan voi ostaa mille vuodenajalle tahansa, sillä maa tarjoaa paljon koettavaa vuoden ympäri. Talviurheilulajien harrastajat suuntaavat maahan talvella, joulu-maaliskuussa, jolloin Slovenian vuoristoalueille sataa lumipeite. Toukokuusta syyskuuhun maassa on kuivaa ja lämmintä, eikä Slovenian matkailijoiden tarvitse pelätä sateita. Loppukeväästä alkusyksyyn halvat Slovenian lennot ovatkin rantalomailijoiden ja muiden auringonpalvojien suosiossa. Mikäli toiveissasi on patikoida tai pyöräillä Slovenian metsissä ja vuoristoalueilla, kevät ja alkusyksy ovat parasta matkustusaikaa. Sää Sloveniassa on kesällä jopa helteisen kuuma, sillä keskikesällä lämpötilat voivat nousta noin 26–27 asteeseen. Helle siis rajoittaa hieman ulkoilma-aktiviteettien harrastamista. Budjettimatkailijoiden kannattaa matkustaa Sloveniaan suosituimpien lomasesonkien eli kesä-elokuun ja joulukuun ulkopuolella. Myös pääsiäisviikko ja muut Euroopan suositut lomaviikot voivat hieman nostattaa Slovenian matkojen hintoja. Kaiken kaikkiaaan Slovenian lennot ovat kuitenkin melko halpoja, ja myös maan yleinen hintataso on Suomeen verrattuna edullinen. Slovenia sopiikin hyvin matkakohteeksi pienen budjetin matkaajille.

Kuinka kauan kestää lento Sloveniaan?

Lennot Sloveniaan vaihtelevat pituudeltaan. Tarkkaan lentoaikaan vaikuttaa valittu lentoreitti ja välilaskujen määrä. Suorien lentojen kesto Helsinki-Vantaan lentokentältä Slovenian Ljubljanaan on alkaen noin kaksi tuntia ja 40 minuuttia. Yhden välilaskun lennoilla matka-aika venyy vähintään noin neljään tuntiin. Lentoreitit Sloveniaan voivat kuitenkin olla myös selvästi pidempiä. Kaksi välilaskua sisältävillä lentoreiteillä matka-aika on usein kuudesta kahdeksaan tuntia. Suomen ja Slovenian välisten lentoreittien vertaaminen kannattaa paitsi ajan säästämiseksi ja mukavuussyistä, myös lentohintojen vuoksi. Toisinaan pitkät kahden vaihdon lentoreitit voivat tulla suoria Slovenian lentoja selvästi edullisemmiksi. Ajoissa varaamalla myös suorat lennot voi yleensä napata melko halvalla.

Tarvitaanko Sloveniaan passi tai viisumi?

Matkat Sloveniaan ovat suomalaismatkailijoille helppoja, sillä matkalle ei tarvita viisumia. Slovenia kuuluu Euroopan unioniin ja Schengen-alueeseen, joten maahan matkustavien suomalaisten ei tarvitse välttämättä ottaa mukaan passia. Sloveniaan on kuitenkin aina otettava mukaan virallinen henkilöllisyystodistus, joka voi olla passin sijaan myös henkilökortti. Schengen-alueella ei tehdä varsinaisia rajatarkastuksia, mutta lentoyhtiöiden henkilökunta voi tarkastaa matkustajien henkilöllisyyden myös Schengen-maiden lentokentillä.


Slovenia: lennot eri kohteisiin

Vertaa lähimpien lentokenttien meno- ja paluulentoja löytääksesi halvimmat lennot ja parhaat lentoajat
Helsinki - Ljubljana reitin lennot
Lyhyin lentoaika4t 50m
Halvin hinta228 €
Oulu - Ljubljana reitin lennot
Lyhyin lentoaika5t 30m
Halvin hinta291 €

Etsi lentoja kohteeseen Slovenia

Valitse lentosi kohde alla

Aloita matkan suunnittelu - Slovenia