Lennot Viro

Meno-paluu
1 aikuinen
Economy
Mistä?
Kohde?
ti 19/10
ti 26/10

Halvimmat lennot Viro kaupunkeihin

Napsauta alla olevia kaupunkeja saadaksesi tietää, milloin lennot ovat halvimmillaan reitillä Suomi-Viro
Tallinna
Tallinna

Hyödyllistä tietoa lennostasi kohteeseen Viro

Katso vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin, jotka koskevat lentämistä kohteeseen Viro
  • Mitkä ovat maan Viro suosituimmat kaupungit?

    Viro on täynnä mielenkiintoisia kaupunkeja, jos olet kiinnostunut kiertämään maata enemmänkin. Suurin osa käyttäjistämme (270 %) vierailee kaupungissa Tallinna useammin kuin muissa maan kaupungeissa. Alueen Viro muita suosittuja kaupunkeja ovat muun muassa Tartto ja Kardla.

  • Mikä lento on halvin kohteeseen Viro?

    momondo-käyttäjien äskettäin löytämät halvimmat lennot kohteeseen Viro ovat lentoyhtiön SAS tarjoama 86 €, lentoyhtiön Ryanair tarjoama 100 € sekä lentoyhtiön LOT tarjoama 100 €.


Viimeisimmmät löydetyt lennot suosittuihin Viro kaupunkeihin

Löydä lennot näihin suosittuihin Viro kaupunkeihin lähimmältä lentokentältäsi.

Halvat lennot Viro: halvimmat lentoreitit

Näillä reiteillä on halvimmat lennot kohteeseen Viro, jotka momondon käyttäjät ovat löytäneet maasta Suomi
LähtöMatkakohdeParas hinta
HelsinkiTallinna96 €
HelsinkiTartto207 €

Naapurimaa Viro on suomalaisille mitä helpoin ja mielenkiintoisin matkakohde. Tutuimmaksi suomalaisille on tullut idyllisestä vanhastakaupungistaan tunnettu Tallinna, mutta Virossa on paljon muutakin nähtävää. Kulttuurikaupunki Tartto, kylpylä- ja rantakaupunki Pärnu ja meren äärellä sijaitseva Haapsalu kutsuvat suomalaisia lomailemaan. Viroon on Suomesta lyhyt lentomatka, ja kompaktit lennot Helsinki-Vantaalta virolaiskaupunkeihin tuntuvatkin lähes kotimaan lennoilta. Suoria lentoja operoidaan Suomesta moniin Viron kaupunkeihin, ja lentoyhteydet maiden välillä ovat vilkkaat. Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentältä Tallinnaan liikennöidään parhaimmillaan jopa 17 lentoa päivässä. Tarttoonkin suoria lentoja on päivittäin yleensä kaksi. Viron ilmasto on hieman leudompi kuin Suomen, ja maa houkutteleekin matkailijoita ympäri vuoden. Viron ehdottomasti kiireisintä matkailusesonkia on kesä, jolloin matkailijoista täyttyvät Tallinnan lisäksi myös maan kauniit ranta- ja kylpyläkaupungit. Viron lennot ja hotellit ovatkin kesäaikaan selvästi keskimääräistä kalliimpia. Halvat lennot Viroon kannattaa yrittää napata esimerkiksi keväälle tai syksylle, hieman suosituimpien lomakuukausien ulkopuolelle. Syys- ja kevätkuukausina, esimerkiksi touko- ja syyskuussa, lentojen hinnat ovat kohtuulliset ja keskilämpötila yleensä noin 15 asteen tuntumassa. Talvella on helppo napata edulliset lentoliput Viroon, mutta auringonotosta on turha uneksia. Ydintalven kuukausina Viron lämpötilat tippuvat usein pari astetta pakkasen puolelle.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät suoraan Viroon?

Suorat reittilennot Suomesta Viroon liikennöi suomalainen Finnair. Finnair operoi suoria lentojaan Helsinki-Vantaan lentoasemalta Tallinnaan ja Tarttoon. Viron pääkaupunkiin Tallinnaa lentoyhteydet ovat tiiviit, ja lentoja on kaupunkien välillä aina useita päivässä. Päivittäisiä lentoja Helsinki-Vantaalta Tallinaan saatetaan operoida jopa 17. Tarttoon Finnair puolestaan lentää tavallisesti kerran tai kaksi kertaa päivässä. Viroon lähtevät lennot starttaavat Suomessa aina Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Tallinnassa lennot laskeutuvat Lennart Meren lentoasemalle (Lennart Meri Tallinna lennujaam), joka sijaitsee noin kolme kilometriä Tallinnan keskustan ulkopuolella. Tartossa Suomen lennot ottaa puolestaan vastaan Tarton lentoasema (Tartu lennujaam), joka sijaitsee noin 11 kilometrin päässä Tarton keskustasta. Halvat lennot Viroon on mahdollista saada myös vaihtokenttien kautta. Helsinki-Vantaalta Tallinnaan yhden välilaskun lentoja operoivat muun muassa latvialainen airBaltic ja skandinaavinen SAS. Välilaskullisten Viron lentojen hinnat ovat kuitenkin vain harvoin edullisempia kuin suorien lentojen. Myös lentoaika vaihtolennoilla on selvästi suoria lentoja pidempi. Yleensä kätevin ja budjettiystävällisin vaihtoehto on ottaa Viroon suora lento.

Milloin on paras aika matkustaa Viroon?

Kevät ja syksy ovat parhaita aikoja matkustaa Viroon niin sään kuin lentohintojenkin puolesta. Lämpötilat pyörivät loppukeväällä ja alkusyksystä noin 15 asteen tuntumassa, eikä syksyllä ja keväällä matkustavien tarvitse maksaa kesän korkeimpia hintoja lennoista ja hotelleista. Vaikka Viro on kaiken kaikkiaan Suomea edullisempi maa, kesäkaudella matkailupalveluiden hintataso on maassa keskimääräistä korkeammalla. Halvat lennot Viroon voit napata helposti myös talvelle. Vaikka Viron lämpötilat voivat olla talvikuukausina nollassa asteessa tai hieman pakkasen puolella, ovat maan kaupungit talvisinkin mielenkiintoisia vierailukohteita. Budjettimatkailijoidenkin kannattaakin miettiä Viroon matkustamista talvella. Jos toiveissasi on tutustua Viron kauniisiin rannikkokaupunkeihin, kuten Tarttoon ja Pärnuun, on maahan paras suunnata keskikesällä. Heinä-elokuussa esimerkiksi Tarton keskilämpötilat pyörivät noin 22–23 asteen tuntumassa, ja parhaina päivinä alueella nautitaan yli 30 lämpöasteesta. Viron uimarannoista pääsee siis nauttimaan parhaiten kesäisin.

Kuinka kauan kestää lento Viroon?

Lennot Viroon ovat vaivattomia, sillä suorilla lennoilla lentoaika on lyhimmillään vain noin puoli tuntia. Suorilla lennoilla lentoaika Helsinki-Vantaan lentoasemalta Tallinnaan on noin 35 minuuttia, eli vähemmän kuin monilla Suomen kotimaan lennoilla. Helsinki-Vantaan lentokentältä Tarttoon matka-aika on puolestaan noin 50 minuuttia. Jos valitset mieluummin välilaskulliset lennot Viroon, matka-aika venyy useampaan tuntiin. Esimerkiksi Tallinnaan vaihtolentojen kesto on alkaen noin kaksi tuntia ja 30 minuuttia. Jos haluat aloittaa lentomatkasi Suomessa Helsinki-Vantaan lentoaseman sijaan joltain toiselta lentokentältä, matka-aikaan on lisättävä Suomen kotimaan lennon kesto. Vaikkapa Turusta, Tampereelta, Oulusta tai Kuopiosta aloitettu lentoreitti sisältää aina koneen vaihdon – useimmiten Helsinki-Vantaan lentokentällä, sillä suoria lentoja Viron kaupunkeihin lennetään ainoastaan Helsinki-Vantaalta.

Tarvitaanko Viroon passi tai viisumi?

Matkat Viroon ovat Suomen kansalaisille helppoja. Välimatka on lyhyt, eikä Viron matkalle tarvitse hankkia viisumia. Viro kuuluu Euroopan unioniin ja Schengen-alueeseen, joten matkalle ei välttämättä tarvitse ottaa mukaan edes passia. Passin sijaan matkustusasiakirjaksi sopii Viroon reissatessa myös virallinen henkilökortti. Pelkän ajokortin kanssa naapurimaahan ei kuitenkaan voi matkustaa.


Viro: lennot eri kohteisiin

Vertaa lähimpien lentokenttien meno- ja paluulentoja löytääksesi halvimmat lennot ja parhaat lentoajat
Helsinki - Tallinna reitin lennot
Lyhyin lentoaika0t 30m
Halvin hinta96 €
Helsinki - Tartto reitin lennot
Lyhyin lentoaika0t 55m
Halvin hinta207 €

Etsi lentoja kohteeseen Viro

Valitse lentosi kohde alla

Aloita matkan suunnittelu - Viro