Lennot Tansania

Meno-paluu
1 aikuinen
Economy
Mistä?
Kohde?
to 21/10
to 28/10

Halvimmat lennot Tansania kaupunkeihin

Napsauta alla olevia kaupunkeja saadaksesi tietää, milloin lennot ovat halvimmillaan reitillä Suomi-Tansania
Dar es Salaam
Dar es Salaam

Hyödyllistä tietoa lennostasi kohteeseen Tansania

Katso vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin, jotka koskevat lentämistä kohteeseen Tansania
 • Mitkä ovat maan Tansania suosituimmat kaupungit?

  Jotkut maailman suosituimmista matkailukaupungeista sijaitsee maassa Tansania. Maan Tansania suosituin matkailukaupunki on Dar es Salaam, jonka momondo-käyttäjät valitsevat kohteeksi 529 % useammin kuin minkään muun kaupungin. Seuraavaksi suosituimmat kaupungit alueella Tansania ovat Sansibar ja Arusha.

 • Mikä lento on halvin kohteeseen Tansania?

  Parhaat momondo-sivustolta löytyneet hinnat lennoille kohteeseen Tansania ovat:
  39 € per henkilö Air Tanzania-lennolle
  57 € per henkilö Precision Air-lennolle
  182 € per henkilö Kenya Airways-lennolle


Suositut kaupungit ja nähtävyydet

Matkakohteena Tansania? Tutustu näihin kaupunkeihin ja löydä maan suosituimmat nähtävyydet

Viimeisimmmät löydetyt lennot suosittuihin Tansania kaupunkeihin

Löydä lennot näihin suosittuihin Tansania kaupunkeihin lähimmältä lentokentältäsi.

Halvat lennot Tansania: halvimmat lentoreitit

Näillä reiteillä on halvimmat lennot kohteeseen Tansania, jotka momondon käyttäjät ovat löytäneet maasta Suomi
LähtöMatkakohdeParas hinta
HelsinkiDar es Salaam390 €
HelsinkiArusha483 €
HelsinkiSansibar533 €

Itä-Afrikassa, Intian valtameren äärellä sijaitseva Tansania tarjoaa elämyksiä seikkailijoille ja aktiivimatkailijoille mutta toisaalta myös rentoa rantalomaa etsiville. Monimuotoinen maa pitää sisällään kansallispuistoja ja järvialueita, jotka ovat luonnon ystäville suuria elämyksiä. Kilimanjaron vuorta ympäröivä luonnonpuistoalue kutsuu vaeltamaan ja Sansibarin paratiisisaaret rentoutumaan. Dar es Salaam, maan suurin kaupunki, vie puolestaan matkailijat tansanialaisen suurkaupungin vilskeeseen. Suomesta Tansaniaan ei liikennöidä suoria reittilentoja, mutta maahan on monia käteviä lentoreittejä vaihtokenttien kautta. Maan ilmasto on vaihteleva, eli ennen kuin varaat lennot Tansaniaan, varmista minkälainen sää kohdekaupungissasi on lomapäivinäsi. Koska Tansania on suuri maa, esimerkiksi sadekauden ajankohta vaihtelee hieman maanosasta riippuen. Nyrkkisääntö on, että mikäli haluat välttää voimakkaimpia sateita, Tansaniaan kannattaa matkustaa mieluiten maalis-huhtikuun ulkopuolella. Nämä ovat maan kosteimpia kuukausia. Kuiva kausi Tansaniassa starttaa puolestaan kesän alussa, kesäkuussa, ja jatkuu noin lokakuulle asti. Vilkkaimmillaan Tansanian matkailukausi onkin kesällä, jolloin sateista ei tarvitse yleensä huolehtia. Myös lämpötilojen puolesta kesä sopii matkailijoille, sillä lämpömittarin lukemat pysyttelevät yleensä kesä-elokuussa hieman normaalia alhaisemmissa lukemissa, alle 30 asteessa. Halvat lennot Tansaniaan voit ostaa helpoiten keväälle tai syksylle. Lämpöä etsivälle Tansania on sopiva matkakohde, sillä esimerkiksi Dar es Salaamin seudulla keskilämpötilat ovat vuoden ympäri 29–32 asteen tuntumassa.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät suoraan Tansaniaan?

Suomesta Tansaniaan ei liikennöidä suoria reittilentoja. Helsinki-Vantaan lentoasemalta on kuitenkin hyvät lentoyhteydet etenkin Sansibarille ja Dar es Salaamiin. Kaikkiin lentoihin sisältyy vähintään yksi välilasku. Helsinki-Vantaan lentoasemalta Sansibarille lentävät yhden vaihdon lennoin esimerkiksi qatarilainen Qatar Airways ja turkkilainen Turkish Airways. Kahden välilaskun edulliset lennot voit löytää muun muassa kenialaisen Kenia Airwaysin tarjonnasta. Lennot laskeutuvat määränpäässä Abeid Amani Karumen kansainväliselle lentokentälle (Zanzibar Abeid Amani Karume International Airport), joka sijaitsee Ungujan saarella. Halvat lennot Tansaniaan voi löytää myös suurkaupunkiin Dar es Salaamiin, jonne lentää yhden vaihdon yhteyksin Turkish Airlines. Joustavalla aikataululla lentävä voi valita kaupunkiin kahden välilaskun lennot esimerkiksi alankomaalaisen KLM:n siivin. Dar es Salaamissa lennot saapuvat Julius Nyereren kansainväliselle lentokentälle (Julius Nyerere International Airport). Mikäli haluat lomasi aikana reissata Tansanian sisällä, ota käyttöön maan kätevät kotimaan lennot. Tansanian alueelta toiselle on vaivattominta siirtyä lentäen.

Milloin on paras aika matkustaa Tansaniaan?

Lentoliput Tansaniaan ovat suosittuja varsinkin suomalaisten kesälomakuukausina eli kesäkuusta elokuuhun. Säiden puolesta kesä onkin parasta matkustusaikaa Tansaniaan. Kesäkuukaudet ovat kuivimpia, eli sateita ei juuri esiinny, mikä helpottaa puolestaan luontokohteissa samoilemista ja rantalomailua. Lennot ja hotellit ovat kuitenkin kesäaikaan hinnoiltaan keskimääräistä korkeammalla, eli budjettimatkailijalle kesä ei välttämättä ole paras ajankohta. Tansanian voimakkain sadekausi on käynnissä keväällä, maaliskuusta huhtikuuhun, joskin sateissa on jonkin verran alueellisia eroja. Suomen kevääseen sijoittuvalla sadekaudella halvat lennot Tansaniaan saa helposti, mutta esimerkiksi vuoristoalueisiin ja luonnonpuistoihin tutustuminen vaikeutuu sateiden vuoksi. Etenkin maaseudulla kiertely voi olla sateisimpina kuukausina hankalaa turvallisuuden ja teiden huonon kunnon vuoksi. Tätä sadekautta pidetään Tansanian talvena. Mikäli haluat nauttia edullisista lennoista Tansaniaan, kannattaa maahan suunnata kevään sijaan Suomen syyskuukausina, esimerkiksi syys-lokakuussa, jolloin lennot ovat halpoja ja sateet vähäisiä. Syksy on erinomaista matkustusaikaa esimerkiksi Sansibarille. Talvisin eli marraskuusta helmikuuhun sää Tansaniassa voi olla sateinen, mutta matkailu onnistuu maassa hyvin näinäkin kuukausina. Pienet sateet eivät häiritse esimerkiksi Dar es Salaamiin ja muihin kaupunkikohteisiin tutustumista.

Kuinka kauan kestää lento Tansaniaan?

Matkat Tansaniaan vaativat hieman vaivannäköä, sillä lennot Itä-Afrikan maahan ovat pitkiä kaukolentoja. Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasemalta Dar es Salaamiin lentoaika on tavallisesti yhden vaihdon lennoilla alkaen noin 13 tuntia. Sansibariin lennot ovat hieman pidempiä, ja lentoaika on lyhimmillään 14 tuntia. Jos valitset Tansaniaan kahden tai kolmen vaihdon lennot, matka-aika venyy näitä lentoaikoja selvästi pidemmäksi. Kilimanjarolle suuntaavat voivat valita esimerkiksi vaihdolliset lennot Arushan kaupunkiin. Lentoaika Helsinki-Vantaan lentoasemalta Arushaan on alkaen noin 12 tuntia, mutta selvästi pidempiäkin lentoja on tarjolla. Vertaa Tansanian lentoreittejä tarkkaan, ja varmista että odotusajat välilaskukentillä ovat kohtuulliset.

Tarvitaanko Tansaniaan passi tai viisumi?

Kaikkien Tansaniaan matkustavien suomalaisten on hankittava viisumi lomaansa varten. Viisumi on mahdollista hankkia Tansaniassa lentokentältä, ja sen hinta on noin 43,20 euroa. Turistiviisumi on voimassa kolme kuukautta. Muista myös täyttää lentokoneessa maahantulokortti, joka jaetaan Tansaniaan suuntaaville lentomatkustajille yleensä automaattisesti. Voit myös pyytää sen lentoyhtiösi henkilökunnalta. Mikäli haluat hankkia viisumin Tansaniaan jo ennen matkaa, ota yhteys Tansanian suurlähetystöön Tukholmassa. Tarkista passisi voimassaoloaika hyvissä ajoin ennen Tansanian matkaa, sillä passin on oltava voimassa puoli vuotta matkan jälkeen.


Tansania: lennot eri kohteisiin

Vertaa lähimpien lentokenttien meno- ja paluulentoja löytääksesi halvimmat lennot ja parhaat lentoajat
Helsinki - Dar es Salaam reitin lennot
Lyhyin lentoaika16t 30m
Halvin hinta390 €
Helsinki - Arusha reitin lennot
Lyhyin lentoaika29t 45m
Halvin hinta483 €
Helsinki - Sansibar reitin lennot
Lyhyin lentoaika14t 40m
Halvin hinta533 €

Etsi lentoja kohteeseen Tansania

Valitse lentosi kohde alla

Aloita matkan suunnittelu - Tansania