Lennot Serbia

Meno-paluu
1 aikuinen
Economy
Mistä?
Kohde?
ti 19/10
ti 26/10

Halvimmat lennot Serbia kaupunkeihin

Napsauta alla olevia kaupunkeja saadaksesi tietää, milloin lennot ovat halvimmillaan reitillä Suomi-Serbia
Belgrad
Belgrad

Hyödyllistä tietoa lennostasi kohteeseen Serbia

Katso vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin, jotka koskevat lentämistä kohteeseen Serbia
  • Mikä lento on halvin kohteeseen Serbia?

    Jos haluat lentää kohteeseen Serbia halvalla, etsi lentoyhtiöitä, kuten Wizz Air, easyJet ja Air Serbia, joiden tarjoamat hinnat alkavat 63 €, 66 € sekä 122 €.


Suositut kaupungit ja nähtävyydet

Matkakohteena Serbia? Tutustu näihin kaupunkeihin ja löydä maan suosituimmat nähtävyydet

Viimeisimmmät löydetyt lennot suosittuihin Serbia kaupunkeihin

Löydä lennot näihin suosittuihin Serbia kaupunkeihin lähimmältä lentokentältäsi.

Halvat lennot Serbia: halvimmat lentoreitit

Näillä reiteillä on halvimmat lennot kohteeseen Serbia, jotka momondon käyttäjät ovat löytäneet maasta Suomi
LähtöMatkakohdeParas hinta
HelsinkiBelgrad150 €

Serbia on yksi Balkanin alueen mielenkiintoisimmista matkakohteista. Sisämaassa sijaitsevassa valtiossa matkailijoita kiehtovat esimerkiksi Belgradin kaltaiset eläväiset kaupunkikohteet sekä upea luonto. Vaikka pääkaupunki Belgrad on etenkin historiallisten kaupunkikohteiden ystävien mieleen, vetää se puoleensa myös nuoria ja reppureissaajia. Nišin kaupunki on tunnettu etenkin herkullisesta gastronomiastaan, ja sen lukuisissa ravintoloissa on mahdollista päästä maistelemaan alueen omia viinejä. Patikointiharrastajien kannattaa suunnata etenkin Zlatiborin alueelle, sillä seudun vuoristopolut tarjoavat vaeltajille hienoja, vehreitä vuoristomaisemia. Suomesta Serbiaan ei liikennöidä suoria reittilentoja, mutta lentoyhteydet maahan ovat silti vilkkaat. Parhaat lentoyhteydet Helsinki-Vantaan lentoasemalta on Belgradiin. Serbian vilkkain matkailusesonki sijoittuu Euroopan suosituimmille kesälomakuukausille eli noin kesä- ja elokuun välille. Lennot Serbiaan ovat näinä kuukausina kalleimmillaan, sillä monet matkustavat maahan nauttimaan keskikesän lähes 30 asteen lämpötiloista. Belgradissa etenkin myös joulukuu on suosittu matkailukuukausi, sillä Serbian leudot talvet mahdollistavat miellyttävät loman Serbian kaupunkikohteissa. Joululomaviikkoina lennot ja hotellit ovat siis Serbiassa hieman keskimääräistä kalliimpia. Lämpötilat putoavat maassa talvisin vain harvoin paria astetta enempää pakkasen puolelle. Keväällä ja syksyllä halpoja Serbian lentoja on hyvin saatavilla, ja esimerkiksi luontomatkailijalle nämä vuodenajat ovat hyvää matkustusaikaa.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät suoraan Serbiaan?

Suomesta Serbiaan ei liikennöidä suoria reittilentoja. Halvat lennot Serbiaan voi kuitenkin saada yhden tai useamman välilaskun kautta, ja välilaskullisia lentoja maahan on tarjolla hyvä valikoima. Suomesta lähtevät lennot suuntaavat Serbiassa yleensä Nikola Teslan lentoasemalle (Aerodrom Nikola Tesla Beograd) pääkaupunkiin Belgradiin. Tälle kentälle kulkee valtaosa Serbian kansainvälisestä lentoliikenteestä. Suomesta operoidaan jonkin verran lentoja myös Nišin kaupungissa sijaitsevalle Niš Constantinen lentokentälle (Aerodrom Konstantin Veliki Niš). Muita kansainvälistä lentoliikennettä palvelevia lentokenttiä maassa ei toistaiseksi ole. Helsinki-Vantaan lentoasemalta Belgradiin operoivat kätevin yhden vaihdon lennoin esimerkiksi saksalainen Lufthansa sekä yhteistyössä reiteillä lentävät skandinaavinen SAS ja serbialainen Air Serbia. Helsinki-Vantaan lentokentältä Nišiin liikennöivät puolestaan yhteistyössä esimerkiksi norjalainen Norwegian, brittiläinen easyJet ja irlantilainen Ryanair. Nišin lentoreitteihin kuuluu lähes aina vähintään kaksi välilaskua.

Milloin on paras aika matkustaa Serbiaan?

Matkat Serbiaan ovat suosittuja varsinkin Euroopan vilkkaimman kesälomasesongin aikaan, kesäkuusta elokuuhun. Näinä kuukausina Balkanin maassa saa nauttia lämmöstä, sillä keskilämpötilat pysyttelevät koko kesän ajan noin 23 asteen tuntumassa. Sateet ovat kesäkuukausina vähäisinä. Lentoliput Serbiaan ovat kuitenkin yleensä kalleimmillaan juuri näinä kuukausina, eli pienen budjetin reissaajille kesä ei ole parasta matkustusaikaa. Halvat lennot Serbiaan nappaat helpommin esimerkiksi loppukeväälle tai alkusyksylle, jolloin sää Serbiassa voi olla lähes kesäkuukausien veroinen. Esimerkiksi touko- ja syyskuussa keskilämpötilat nousevat lähes 20 asteen tuntumaan, joten esimerkiksi maan luonnosta voi nauttia täysin siemauksin. Talvella keskilämpötilat laskevat Serbiassa selvästi, mutta paukkupakkasia maassa ei tarvitse pelätä. Keskilämpötilat pysyttelevät talvellakin noin muutaman asteen plussan puolella, kun taas öisin lämpömittarin lukemat voivat laskea nollan asteen tuntumaan. Joulukuussa lennot etenkin Belgradiin ovat keskimääräistä kalliimpia, mutta muina talvikuukausina Serbiaan voi matkustaa hyvinkin halvalla. Vertaa hintoja ja tartu edullisiin lentoihin, sillä varsinkin Serbian suurimmat kaupungit ovat tutustumisen arvoisia myös talviaikaan.

Kuinka kauan kestää lento Serbiaan?

Serbian lentojen tarkka matka-aika vaihtelee valitsemasi lentoreitin ja kohdekaupungin mukaan. Parhaimmillaan lennot ovat lyhyitä. Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasemalta Belgradiin lentoaika on yhden vaihdon lennoilla alkaen noin neljä tuntia ja 30 minuuttia. Näin lyhyillä lennoilla Serbia sopii hyvin vaikkapa viikonloppuloman kohteeksi, sillä matkat ovat nopeita ja käteviä. Mikäli valitset pidemmät kahden vaihdon lentoreitit Belgradiin, matka-aika venyy yleensä vähintään noin kuuteen tai seitsemään tuntiin. Serbian eteläisissä osissa sijaitsevaan Nišiin on lennettävä Helsinki-Vantaalta kahdella välilaskulla. Lentoaika Nišiin on alkaen noin kahdeksan tuntia ja 30 minuuttia, tosin selvästi pidempiäkin lentoja on tarjolla.

Tarvitaanko Serbiaan passi tai viisumi?

Matkat Serbiaan ovat Suomen kansalaisille helppoja, sillä maahan matkustavien suomalaisturistien ei tarvitse hankkia viisumia. Viisumivapaa oleskelu Serbiassa koskee ainoastaan enintään kolmen kuukauden (90 päivän) pituisia turistimatkoja. Jos aiot olla maassa pidempään tai muuten kuin lomailun merkeissä, lisätietoja viisumiasioista kannattaa pyytää Serbian Helsingin suurlähetystöltä. Suomalaiset voivat matkustaa Serbiaan joko passin tai virallisen henkilökortin kanssa. Ajokortti ei sen sijaan sovi matkustusasiakirjaksi.


Etsi lentoja kohteeseen Serbia

Valitse lentosi kohde alla

Aloita matkan suunnittelu - Serbia