Lennot Ukraina

Meno-paluu
1 aikuinen
Economy
Mistä?
Kohde?
ma 1/11
ma 8/11

Halvimmat lennot Ukraina kaupunkeihin

Napsauta alla olevia kaupunkeja saadaksesi tietää, milloin lennot ovat halvimmillaan reitillä Suomi-Ukraina
Kiova
Kiova

Hyödyllistä tietoa lennostasi kohteeseen Ukraina

Katso vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin, jotka koskevat lentämistä kohteeseen Ukraina
  • Mitkä ovat maan Ukraina suosituimmat kaupungit?

    Jotkut maailman suosituimmista matkailukaupungeista sijaitsee maassa Ukraina. Maan Ukraina suosituin matkailukaupunki on Kiova, jonka momondo-käyttäjät valitsevat kohteeksi 733 % useammin kuin minkään muun kaupungin. Seuraavaksi suosituimmat kaupungit alueella Ukraina ovat Odesa ja Lviv.

  • Mikä lento on halvin kohteeseen Ukraina?

    momondo-käyttäjien äskettäin löytämät halvimmat lennot kohteeseen Ukraina ovat lentoyhtiön Ukraine International Airlines tarjoama 67 €, lentoyhtiön LOT tarjoama 77 € sekä lentoyhtiön Wizz Air tarjoama 78 €.


Viimeisimmmät löydetyt lennot suosittuihin Ukraina kaupunkeihin

Löydä lennot näihin suosittuihin Ukraina kaupunkeihin lähimmältä lentokentältäsi.

Halvat lennot Ukraina: halvimmat lentoreitit

Näillä reiteillä on halvimmat lennot kohteeseen Ukraina, jotka momondon käyttäjät ovat löytäneet maasta Suomi
LähtöMatkakohdeParas hinta
HelsinkiKiova87 €
HelsinkiOdesa112 €

Itä-Euroopan monipuolinen Ukraina tarjoaa matkailijoille niin rantoja, hiihtokeskuksia kuin kiehtovia kaupunkikohteitakin. Kaupungin vilinään kaipaaville oikea kohde on Ukrainan pääkaupunki Kiova miljoonine asukkaineen. Vieraile myös esimerkiksi meren äärellä sijaitsevasa Odessassa ja huimia vuoristomaisemia tarjoavassa Lvivissä. Kesälomailijat pääsevät rentoutumaan uimarannoilla esimerkiksi Odessassa ja muissa Mustameren kohteissa. Talvella matkustavia kiinnostavat puolestaan Karpaattien vuoristossa sijaitsevat hiihtokeskukset. Helsinki-Vantaan lentokentältä on vilkkaat lentoyhteydet varsinkin Kiovaan, ja myös muihin Ukrainan kaupunkeihin voi matkustaa yhden välilaskun lennoilla. Lentoliput Ukrainaan ovat haluttuja etenkin loppukevään ja alkusyksyn välille, sillä säätilat ovat maassa lämpimät noin toukokuusta syyskuuhun. Varsinkin Euroopan suosituimpina kesälomakuukausina, kesäkuusta elokuuhun, lennot ja hotellit ovat keskimääräistä kalliimpia. Myös kevät on Itä-Euroopan maassa suosittua matkailuaikaa. Erityisen halpoja lentoja Ukrainaan voit napata tavallisesti syksylle tai alkutalvelle.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät suoraan Ukrainaan?

Halvat lennot Ukrainaan voi saada niin suorin yhteyksin kuin vaihtokenttienkin kautta. Suorat lennot Helsinki-Vantaan lentoasemalta Kiovaan liikennöi Ukrainan kansallinen lentoyhtiö Ukraine International Airlines. Ukrainassa lennot laskeutuvat Boryspilin kansainväliselle lentokentälle (Boryspil International Airport), joka sijaitsee Boryspilissä, noin 30 kilometrin päässä Kiovasta. Boryspilin lentokenttä ottaa vastaan valtaosan Ukrainan kansainvälisistä lennoista. Yhden vaihtokentän kautta lennot Ukrainaan, Kiovaan, liikennöivät esimerkiksi saksalainen Lufthansa ja latvialainen halpalentoyhtiö airBaltic. Lentojen hintoja kannattaa verrata tarkkaan, sillä usein välilaskulliset lennot ovat hieman suoria lentoja edullisempia. Suomesta Ukrainan Odessaan voit lentää yhdellä vaihdolla muun muassa turkkilaisen Turkish Airlinesin, Ukraine International Airlinesin ja airBalticin siivin. Helsinki-Vantaan lentokentältä Lviviin tarjoavat yhden vaihdon lentoja ainakin Lufthansa ja Ukraine International Airlines. Jos haluat tutkia lomasi aikana Ukrainan eri alueita, käteviä kotimaan lentoja maan sisällä liikennöi Ukraine International Airlines.

Milloin on paras aika matkustaa Ukrainaan?

Matkat Ukrainaan ovat suosittuja keväästä alkusyksyyn. Esimerkiksi Kiovan seudulla lämpötilat nousevat huhtikuussa parhaimmillaan noin 15 asteen tuntumaan ja toukokuussa usein jo 20 asteeseen. Kesä-elokuussa lämpöä on usein noin 23–25 astetta, ja vielä syyskuussakin päivät ovat leppoisan lämpimiä. Auringonpalvojat suosivat Ukrainan kesäkuukausia, sillä Mustanmeren äärellä on kesällä Kiovan seutuakin lämpimämmät säät. Ukrainan vilkkain matkailusesonki alkaa keväällä ja jatkuu syyskuulle asti, ja näinä kuukausina lentojen hinnat ovat korkeimmillaan. Ajoissa varaava voi kuitenkin saada kesälomalennot Ukrainaan kohtuulliseen hintaan. Talvella sää Ukrainassa on kylmä, ja lämpötilat tippuvatkin maassa selvästi pakkasen puolelle. Kaupunkikohteet kutsuvat kuitenkin matkailijoita talvellakin. Budjettimatkailijoille alkutalvi on hyvää matkailuaikaa, sillä halvat lennot Ukrainaan saa helposti varsinkin loka-marraskuussa. Talvella Ukrainaan reissaavien kannattaa ottaa ilo irti Karpaattien vuoristoalueella sijaitsevista talviurheilukeskuksista.

Kuinka kauan kestää lento Ukrainaan?

Ukrainan lentojen lentoaika vaihtelee lentoreitin ja kohdekaupungin mukaan. Lentoaikaan vaikuttaa välilaskujen määrä sekä odotusajat lentokentillä. Suorilla lennoilla Helsinki-Vantaan lentoasemalta Kiovaan matka-aika on hieman yli kaksi tuntia. Mikäli lennät Kiovaan yhden vaihtokentän kautta, lentoaika venyy alkaen noin kolmeen tuntiin ja 30 minuuttiin. Myös rannikkokaupunki Odessaan matka-aika on yhden vaihdon lennoilla alkaen noin kolme tuntia ja 30 minuuttia. Usein lennot venyvät kuitenkin noin neljän tai viiden tunnin pituisiksi. Mikäli haluat lentää Lviviin, lentoaika Suomesta on vähintään noin neljä tuntia ja 40 minuuttia. Jos valitset kohdekaupungiksesi Kiovan sijaan jonkun toisen ukrainalaiskaupungin, lennot kulkevat usein Kiovan Boryspilin kansainvälisen lentokentän kautta. Suomessa kansainväliset Ukrainaan lähtevät lennot starttaavat yleisimmin Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Halutessasi voit aloittaa matkasi myös joltain toiselta suomalaiselta lentokentältä, mutta tässä tapauksessa lentoreitti sisältää yleensä koneen vaihdon Helsinki-Vantaalla.

Tarvitaanko Ukrainaan passi tai viisumi?

Ukraina ei kuulu Euroopan unioniin eikä Schengen-alueeseen. Rajatarkastukset maan lentokentillä ovat tiukemmat kuin monilla muilla eurooppalaisilla lentokentillä. Ukrainan matkoille onkin aina otettava mukaan passi. Maahan ei ole mahdollista matkustaa pelkän henkilökortin kanssa. Ukrainan kaupungeissa liikkuessa on hyvä pitää mukana passin kopiota. Suomalaisten ei tarvitse hankkia ukrainalaiskaupunkeihin matkustettaessa viisumia. Viisumivapaus koskee Suomen kansalaisten osalta alle kolmen kuukauden (90 päivän) pituisia lomamatkoja. Jos matkasi ei ole tavallinen turistimatka tai se kestää yli kolme kuukautta, viisumin hankinnasta voi pyytää lisätietoa Ukrainan Helsingin suurlähetystöltä.


Ukraina: lennot eri kohteisiin

Vertaa lähimpien lentokenttien meno- ja paluulentoja löytääksesi halvimmat lennot ja parhaat lentoajat
Helsinki - Odesa reitin lennot
Lyhyin lentoaika10t 20m
Halvin hinta106 €

Etsi lentoja kohteeseen Ukraina

Valitse lentosi kohde alla

Aloita matkan suunnittelu - Ukraina