Lennot Slovakia

Meno-paluu
1 aikuinen
Economy
Mistä?
Kohde?
la 23/10
la 30/10

Halvimmat lennot Slovakia kaupunkeihin

Napsauta alla olevia kaupunkeja saadaksesi tietää, milloin lennot ovat halvimmillaan reitillä Suomi-Slovakia
Košice
Košice

Hyödyllistä tietoa lennostasi kohteeseen Slovakia

Katso vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin, jotka koskevat lentämistä kohteeseen Slovakia
  • Mitkä ovat maan Slovakia suosituimmat kaupungit?

    Slovakia on täynnä mielenkiintoisia kaupunkeja, jos olet kiinnostunut kiertämään maata enemmänkin. Suurin osa käyttäjistämme (72 %) vierailee kaupungissa Košice useammin kuin muissa maan kaupungeissa. Alueen Slovakia muita suosittuja kaupunkeja ovat muun muassa Bratislava ja Poprad.

  • Mikä lento on halvin kohteeseen Slovakia?

    Jos haluat lentää kohteeseen Slovakia halvalla, etsi lentoyhtiöitä, kuten LOT, Czech Airlines ja airBaltic, joiden tarjoamat hinnat alkavat 90 €, 138 € sekä 152 €.


Suositut kaupungit ja nähtävyydet

Matkakohteena Slovakia? Tutustu näihin kaupunkeihin ja löydä maan suosituimmat nähtävyydet

Viimeisimmmät löydetyt lennot suosittuihin Slovakia kaupunkeihin

Löydä lennot näihin suosittuihin Slovakia kaupunkeihin lähimmältä lentokentältäsi.

Halvat lennot Slovakia: halvimmat lentoreitit

Näillä reiteillä on halvimmat lennot kohteeseen Slovakia, jotka momondon käyttäjät ovat löytäneet maasta Suomi
LähtöMatkakohdeParas hinta
HelsinkiBratislava81 €

Slovakia on yksi Euroopan monipuolisimmista matkailumaista. Keski-Euroopan alueella sijaitsevassa maassa voit vierailla Bratislavan, Košicen ja Prešovin kaltaisissa kiehtovissa kaupunkikohteissa. Luonnon ystävälle Slovakia tarjoaa laajoja vuoristoalueita, kuten Itä-Karpaatit, joilla vaellusmahdollisuudet ovat erinomaiset. Euroopan sisäosissa sijaitsevassa maassa voit nauttia myös Tonava-joen kauniista maisemista ja vierailla pienissä, historiallisissa kylissä. Suomesta Slovakiaan ei liikennöidä suoria reittilentoja, mutta lennot Slovakiaan voi saada kätevin yhteyksin vaihtokenttien kautta. Vaikka epävakaiset säät kuuluvat Euroopan keskiosien ilmastoon, on Slovakia kutsuva kohde mihin aikaan vuodesta tahansa. Keväällä ja syksyllä maa sopii luontoharrastajien ja aktiivilomailijoiden kohteeksi, kun taas talvella Slovakiaan kannattaa matkustaa kaupunkilomalle. Slovakian talvet ovat viileitä – lämpötilat voivat tippua hieman pakkasen puolelle – mutta esimerkiksi Bratislava on talvisinkin tunnelmallinen kaupunkikohde. Talvilomailu tulee maassa usein edulliseksi, sillä halvat lennot Slovakiaan on helpointa saada noin tammi-helmikuulle. Slovakian vilkkain matkailukausi alkaa toukokuun paikkailla ja jatkuu syys-lokakuulle asti. Kesä on Slovakiassa kuumaa ja sateista aikaa, mutta maa on silti suosittu kesälomakohde. Myös joulukuu on suosittu ja tavallista kalliimpi matkustuskuukausi.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät suoraan Slovakiaan?

Suomesta Slovakiaan ei ole tarjolla suoria reittilentoja. Halvat lennot Slovakiaan voit kuitenkin saada helposti yhden tai useamman välilaskun kautta. Parhaat lentoyhteydet Helsinki-Vantaan lentoasemalta on Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan. Lentoliput Slovakian Bratislavaan voit saada kätevin yhteyksin esimerkiksi tšekkiläisiltä lentoyhtiöiltä Czech Airlinesilta (CSA) ja halpalentoyhtiö SmartWingsiltä. Lentoreittejä Bratislavaan liikennöivät myös monet muut halpalentoyhtiöt, esimerkiksi irlantilainen Ryanair, norjalainen Norwegian ja unkarilainen Wizz Air. Useimmat lennot Slovakiaan operoidaan yhteistyössä ainakin kahden lentoyhtiön voimin. Bratislavassa lennot laskeutuvat Bratislavan lentokentälle (Letisko M. R. Štefánika), joka sijaitsee noin yhdeksän kilometriä kaupungin ulkopuolella. Helsinki-Vantaan lentoasemalta voit lentää kätevin yhteyksin myös Slovakian Košiceen. Kaupunkiin on Suomesta tarjolla lentoreittejä yhden tai kahden vaihtokentän kautta. Košicen lentoja operoivat Helsinki-Vantaan lentokentältä ainakin CSA ja saksalainen Lufthansa. Lennot ottaa kaupungissa vastaan Košicen kansainvälinen lentokenttä (Medzinárodné letisko Košice). Mikäli valitset Slovakiaan halpalentoyhtiön lennot, ota kokonaiskustannuksissa huomioon ruumaan laitettavista matkatavaroista perittävät mahdolliset lisäkustannukset. Low cost -lentoliput eivät välttämättä pidä sisällään yhtään ruumaan kirjattavaa matkatavaraa.

Milloin on paras aika matkustaa Slovakiaan?

Slovakia kutsuu matkailijoita vuoden ympäri. Mikäli matkabudjettisi on pieni ja kriteerinäsi on löytää mahdollisimman halvat lennot Slovakiaan, matkat kannattaa suunnitella joko alkuvuodelle, tammi-helmikuulle, tai loppuvuodelle, etenkin marraskuulle. Näinä kuukausina lennot ja hotellit voi saada Slovakiaan edullisesti. Slovakian vilkkain matkailusesonki alkaa keväällä, noin toukokuussa, ja jatkuu pitkälle syksyyn. Näinä kuukausina matkat Slovakiaan ovat kalleimmillaan, ja varsinkin kesä-elokuussa matkailijoiden suosimissa kohteissa voi olla tungosta. Kesä-elokuu on Slovakian kuuminta ja kosteinta aikaa, eli vaikka kesälomamatkailijat saavat nauttia Slovakiassa lämmöstä, myös sateet ovat mahdollisia. Erityisen hyvää aikaa matkustaa Slovakiaan on alkukevät, jolloin maa on vehreimmillään ja lentojen hinnat ovat edullisia. Luontomatkailijoiden kannattaa matkustaa maahan joko keväällä tai syksyllä. Talvella sää Slovakiassa on viileä, mutta esimerkiksi Bratislavan talvinen tunnelma voittaa monet matkailijat puolelleen. Maaseudulla matkailu voi olla talvikuukausina hankalaa, sillä monet kaupunkien ulkopuoliset turistikohteet ja majoituspaikat sulkevat ovensa joulukuun ja maaliskuun välillä.

Kuinka kauan kestää lento Slovakiaan?

Suomen ja Slovakian välinen lentoaika vaihtelee valitun lentoreitin mukaan. Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentältä Bratislavaan matka-aika on yhden vaihdon lennoilla alkaen noin neljä tuntia. Mikäli valitset lentoreitin erityisen pitkällä vaihtoajalla tai kahdella välilaskulla, venyy matka-aika helposti noin kuuteen tai seitsemään tuntiin. Pidempiäkin lentoreittejä on tarjolla. Helsinki-Vantaan lentoasemalta Košiceen lentoaika on puolestaan lyhimmillään noin neljä tuntia. Kaupunkiin on tarjolla myös paljon lentoreittejä, joilla lentoaika on noin viidestä kuuteen tuntiin. Koska Slovakiaan ei lennetä suoria reittilentoja, kannattaa lentoreittejä ja niiden hintoja verrata tarkkaan. Lentojen kestoissa on suuriakin eroja. Esimerkiksi viikonloppulomalle Bratislavaan kannattaa valita mahdollisimman suorat ja nopeat lentoreitit.

Tarvitaanko Slovakiaan passi tai viisumi?

Matkat Slovakiaan ovat helppoja, sillä Suomen kansalaiset eivät tarvitse maahan matkatessaan viisumia. Slovakia kuuluu EU- ja Schengen-alueeseen, eli suomalaismatkailijoille ei järjestetä sen lentokentillä varsinaisia rajatarkastuksia. Mukana on silti pidettävä joko Suomen passi tai virallinen henkilökortti. Esimerkiksi pelkän ajokortin kanssa Slovakiaan ei voi matkustaa.


Slovakia: lennot eri kohteisiin

Vertaa lähimpien lentokenttien meno- ja paluulentoja löytääksesi halvimmat lennot ja parhaat lentoajat
Helsinki - Bratislava reitin lennot
Lyhyin lentoaika14t 45m
Halvin hinta81 €

Etsi lentoja kohteeseen Slovakia

Valitse lentosi kohde alla

Aloita matkan suunnittelu - Slovakia