Lennot Romania

Meno-paluu
1 aikuinen
Economy
Mistä?
Kohde?
ti 19/10
ti 26/10

Halvimmat lennot Romania kaupunkeihin

Napsauta alla olevia kaupunkeja saadaksesi tietää, milloin lennot ovat halvimmillaan reitillä Suomi-Romania
Bukarest
Bukarest

Hyödyllistä tietoa lennostasi kohteeseen Romania

Katso vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin, jotka koskevat lentämistä kohteeseen Romania
 • Mitkä ovat maan Romania suosituimmat kaupungit?

  Jotkut maailman suosituimmista matkailukaupungeista sijaitsee maassa Romania. Maan Romania suosituin matkailukaupunki on Bukarest, jonka momondo-käyttäjät valitsevat kohteeksi 905 % useammin kuin minkään muun kaupungin. Seuraavaksi suosituimmat kaupungit alueella Romania ovat Cluj-Napoca ja Iași.

 • Mikä lento on halvin kohteeseen Romania?

  Parhaat momondo-sivustolta löytyneet hinnat lennoille kohteeseen Romania ovat:
  42 € per henkilö Ryanair-lennolle
  88 € per henkilö Blue Air-lennolle
  89 € per henkilö Wizz Air-lennolle


Suositut kaupungit ja nähtävyydet

Matkakohteena Romania? Tutustu näihin kaupunkeihin ja löydä maan suosituimmat nähtävyydet

Viimeisimmmät löydetyt lennot suosittuihin Romania kaupunkeihin

Löydä lennot näihin suosittuihin Romania kaupunkeihin lähimmältä lentokentältäsi.

Halvat lennot Romania: halvimmat lentoreitit

Näillä reiteillä on halvimmat lennot kohteeseen Romania, jotka momondon käyttäjät ovat löytäneet maasta Suomi
LähtöMatkakohdeParas hinta
HelsinkiBukarest102 €
HelsinkiCluj-Napoca149 €

Vehreä Romania on monille Euroopan matkailijoille mysteeri, mutta monipuolinen maa on ehdottomasti vierailun arvoinen. Miljoonakaupunki Bukarest kutsuu nauttimaan kulttuurista, ja Romanian maaseudulla vierailijoita odottavat idylliset pienet kylät. Mustanmeren äärellä pääset halutessasi rentoutumaan rannalle tai kiipeilemään vuoristopoluille. Muista lisäksi piipahtaa Draculan kotikulmilla Transilvaniassa. Bukarestin lisäksi maan mielenkiintoisimpiin kaupunkeihin kuuluvat esimerkiksi Cluj-Napoca, Iași, Timișoara ja Transilvanian seudulla sijaitseva Sibiu. Matkailijoita maahan houkuttelevat mielenkiintoisten kohteiden ohella edulliset hinnat, ja lomasta Romaniassa voikin nauttia budjettiystävällisesti. Suomesta Romaniaan on hyvät lentoyhteydet, vaikka maiden välillä ei operoidakaan suoria lentoja. Parhaat lentoyhteydet Helsinki-Vantaan lentokentältä ovat pääkaupunkiin Bukarestiin. Maan matkailusesonki on vilkkaimmillaan kesällä, ja lennot Romaniaan ovatkin tuolloin keskimääräistä kalliimpia heinä-elokuussa. Myös joululomareissut Romaniaan ovat suosittuja, joten joulukuussa lentojen ja hotellien hinnat nousevat hieman. Halvat lennot Romaniaan voit napata vaivatta lähes mille tahansa kuukaudelle heinäkuu, elokuu ja joulukuu pois lukien. Helmi-maaliskuu ja loka-marraskuu ovat erityisen edullisia matkustuskuukausia. Halvat lennot kannattaa käyttää hyväksi esimerkiksi huhtikuussa, jolloin lämpötilat ovat maassa keväisen lämpimät. Romanian kesät ovat lämpimiä, mutta talvisin lämpötilat tippuvat usein hieman pakkasen puolelle.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät suoraan Romaniaan?

Suomesta Romaniaan ei tällä hetkellä liikennöidä suoria reittilentoja. Halvat lennot Romaniaan saat kuitenkin helposti välilaskullisilla yhteyksillä. Parhaat lentoyhteydet kulkevat Helsinki-Vantaan lentoasemalta Bukarestiin. Yhden vaihdon lennot Bukarestiin saat kätevästi esimerkiksi turkkilaiselta Turkish Airlinesilta ja saksalaiselta Lufthansalta. Bukarestiin liikennöivät yhteistyössä myös halpalentoyhtiöt Norwegian ja Ryanair. Suomalainen Finnair puolestaan lentää Bukarestin reittejä yhteistyössä puolalaisen LOT Polish Airlinesin kanssa. Määränpäässä Bukarestissa lennot laskeutuvat Henri Coandăn lentoasemalle (Aeroportul Internaţional Henri Coandă), joka tunnetaan myös Otopenin kansainvälisen lentoaseman nimellä. Romanian sisäinen kotimaan lentojen verkosto on hyvä, ja vaihdollisia lentoja on tarjolla Suomesta Bukarestin lisäksi moniin muihinkin romanialaiskaupunkeihin. Voit hankkia lentoliput Romaniaan esimerkiksi maan suurimpiin kaupunkeihin kuuluvaan Cluj-Napocaan, Transilvanian Sibiuun, Länsi-Romanian historialliseen Timișoaraan tai rantakohteena tunnettuun Constanțaan. Cluj-Napocaan helppoja lentoreittejä liikennöivät muun muassa Turkish Airlines ja Lufthansa, Sibiuun ja Timișoaraan pääsee esimerkiksi Lufthansan ja Constanțaan Turkish Airlinesin siivillä.

Milloin on paras aika matkustaa Romaniaan?

Jos haluat yhdistää hyvät säät ja halvat lennot Romaniaan, kannattaa maahan matkustaa esimerkiksi loppukeväällä tai alkusyksystä. Näinä kuukausina vältät kesäkuukausien vilkkaimman ja kalleimman kesäsesongin ja pääset nauttimaan kevään ja syksyn leudoista lämpötiloista. Touko- ja syyskuussa keskilämpötilat ovat esimerkiksi Bukarestin seudulla noin 17 asteen paikkeilla. Sää Romaniassa voi olla etenkin keväisin sateinen, mutta satunnaiset sateet eivät häiritse maassa matkailua. Kevään ja syksyn lämpötilat mahdollistavat myös maan luonnosta nauttimisen, sillä keskikesän usein lähes 30 asteen helteessä patikointi voi tuntua raskaalta. Keväällä Romanian luonto on vehreimmillään. Talvella Romania on tunnelmallinen matkakohde, ja etenkin Karpaattien vuoriston alueella hiihtomahdollisuudet ovat erinomaiset. Mikäli haluat edulliset matkat Romaniaan, vältä kuitenkin joululomasesongin aikana lentämistä. Erityisen halpoja ovat alkutalven ja lopputalven lennot.

Kuinka kauan kestää lento Romaniaan?

Romanian lentojen pituus vaihtelee kohdekaupungista ja valitsemastasi lentoreitistä riippuen. Yleensä nopeimman lentoyhteyden maahan tarjoavat yhden vaihdon lennot. Helsinki-Vantaan lentoasemalta Bukarestiin lentoaika on alkaen noin neljä tuntia, tosin usein matka vie noin viidestä kuuteen tuntia. Cluj-Napocaan ja Sibiuun lentoaika on Helsinki-Vantaalta noin viisi tuntia ja 30 minuuttia. Esimerkiksi Constanțan rannikkokaupunkiin ei ole tavallisesti tarjolla yhden vaihdon reittilentoja, joten lentoaika on yleensä alkaen noin 10 tuntia. Lentoreittien vertaaminen kannattaa, sillä matka-ajoissa Romaniaan voi olla suuriakin vaihteluita. Mikäli lentoreitissä on kaksi välilaskua tai erityisen pitkä vaihtoaika, venyy kokonaislentoaika helposti pitkäksi. Suomessa Romanian suuntaan lähtevät kansainväliset lennot starttaavat yleensä Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Voit kuitenkin käyttää hyväksesi Suomen sisäisiä kotimaan lentoja ja aloittaa matkasi joltain toiseltakin suomalaiselta lentoasemalta, esimerkiksi Oulusta, Rovaniemeltä, Joensuusta tai Kuopiosta.

Tarvitaanko Romaniaan passi tai viisumi?

Matkat Romaniaan ovat suomalaismatkailijoille vaivattomia, sillä Suomen kansalaisten ei tarvitse hankkia maahan viisumia. Romania kuuluu Euroopan unioniin. Schengen-alueen jäsen maa ei kuitenkaan ole, joten suomalaisille ja muiden Schengen-maiden matkaajille järjestetään sen kentillä rajatarkastuksia. Matkustusasiakirjaksi Romaniaan reissatessa sopivat niin passi kuin virallinen henkilökorttikin.


Romania: lennot eri kohteisiin

Vertaa lähimpien lentokenttien meno- ja paluulentoja löytääksesi halvimmat lennot ja parhaat lentoajat
Helsinki - Bukarest reitin lennot
Lyhyin lentoaika2t 45m
Halvin hinta102 €
Helsinki - Cluj-Napoca reitin lennot
Lyhyin lentoaika25t 00m
Halvin hinta149 €

Aloita matkan suunnittelu - Romania