Lennot Laos

Meno-paluu
1 aikuinen
Economy
Mistä?
Kohde?
ti 19/10
ti 26/10

Halvimmat lennot Laos kaupunkeihin

Napsauta alla olevia kaupunkeja saadaksesi tietää, milloin lennot ovat halvimmillaan reitillä Suomi-Laos
Vientiane
Vientiane

Hyödyllistä tietoa lennostasi kohteeseen Laos

Katso vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin, jotka koskevat lentämistä kohteeseen Laos
 • Mitkä ovat maan Laos suosituimmat kaupungit?

  Laos on täynnä mielenkiintoisia kaupunkeja, jos olet kiinnostunut kiertämään maata enemmänkin. Suurin osa käyttäjistämme (219 %) vierailee kaupungissa Vientiane useammin kuin muissa maan kaupungeissa. Alueen Laos muita suosittuja kaupunkeja ovat muun muassa Louangphabang ja Pakse.

 • Mikä lento on halvin kohteeseen Laos?

  Parhaat momondo-sivustolta löytyneet hinnat lennoille kohteeseen Laos ovat:
  67 € per henkilö Thai AirAsia-lennolle
  92 € per henkilö Lao Airlines-lennolle
  137 € per henkilö Scoot-lennolle


Suositut kaupungit ja nähtävyydet

Matkakohteena Laos? Tutustu näihin kaupunkeihin ja löydä maan suosituimmat nähtävyydet

Viimeisimmmät löydetyt lennot suosittuihin Laos kaupunkeihin

Löydä lennot näihin suosittuihin Laos kaupunkeihin lähimmältä lentokentältäsi.

Kaakkois-Aasiassa sijaitseva Laos on vehreä keidas, jonne turistivirrat eivät ole vielä yltäneet samassa mittakaavassa kuin esimerkiksi läheiseen Thaimaahan. Laosissa on paljon vuoristoalueita, joten maa on luontoaktiviteettejä etsivien ja vaellusharrastajien suosiossa. Maassa onkin mahdollista päästä patikoimaan lähes koskemattomassa luonnossa, sademetsien siimeksessä. Vaikka Laos sijaitsee sisämaassa, ei sieltä puutu vesistöjä. Rehevien metsien keskellä risteilee jokia, joista tunnetuimpiin kuuluu Mekong. Perinteisiin buddhalaistemppeleihin pääset tutustumaan kaikkialla maassa, mutta etenkin Luang Prabangin kaupunki on niistä tunnettu. Mekong-joen varrella sijaitseva Laosin suurin kaupunki Vientiane on myös visiitin arvoinen. Suomesta Laosiin ei liikennöidä suoria lentoja, mutta Aasian maahan on hyvät yhteydet vaihtokenttien kautta. Matkat Laosiin ovat suosittuja etenkin talvella, noin lokakuusta huhtikuuhun. Näinä kuukausina sateet ovat maassa harvinaisia, joten erilaisista luontokohteista voi nauttia täysin siemauksin. Talvikuukaudet ovat säiden puolesta parasta, mutta samalla myös kalleinta matkustusaikaa Laosiin. Maan sadekausi on runsaimmillaan toukokuusta syyskuuhun eli Suomen suosituimpina kesälomakuukausina. Näille kuukausille halvat lennot Laosiin voi napata melko helposti, mutta sateet rajoittavat kaupunkialueiden ulkopuolella liikkumista. Edullisia lentoja kannattaa etsiä esimerkiksi huhtikuulle ja lokakuulle, jolloin sateet ovat vähäisiä. Lennot on mahdollista löytää näille kuukausille hyvinkin halvalla.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät suoraan Laosiin?

Suomesta Laosiin ei liikennöidä suoria lentoja. Halvat lennot Laosiin sisältävätkin aina vähintään yhden välilaskun. Suomesta on tiiviit lentoyhteydet etenkin Laosin suurimpaan kaupunkiin Vietianeen. Helsinki-Vantaan lentoasemalta yhden välilaskun lennot Vientianeen operoidaan yleensä kahden lentoyhtiön yhteistyönä. Lentoja operoi suomalainen Finnair yhteistyössä esimerkiksi laosilaisen Lao Airlinesin ja thaimaalaisen Bangkok Airwaysin kanssa. Mikäli lentoaikatauluusi sopivat hieman pidemmät kahden vaihdon lennot, hyviä reittivaihtoehtoja Vientianeen tarjoavat esimerkiksi turkkilainen Turkish Airways ja qatarilainen Qatar Airways. Määränpäässä lennot ottaa vastaan Wattayn kansainvälinen lentokenttä (Wattay International Airport) Vientianessa. Lennot Laosiin voi saada myös Luang Prabangiin, joka sijaitsee maan pohjoisosassa. Reittejä Helsinki-Vantaan lentokentältä Luang Prabangiin operoivat muun muassa Finnair, Bangkok Airways, Qatar Airways ja vietnamilainen Vietnam Airlines. Lentoihin sisältyy vähintään yksi välilasku, ja käytännössä kaikki reitit toteutetaan ainakin kahden lentoyhtiön yhteistyönä. Laosissa lennot laskeutuvat Luang Prabangin kansainväliselle lentokentälle (Luang Prabang International Airport).

Milloin on paras aika matkustaa Laosiin?

Laosiin matkustetaan usein nauttimaan maan monipuolisesta luonnosta, ja luontomatkailulle parasta aikaa ovat Suomen talvikuukaudet noin lokakuusta huhtikuuhun. Nämä kuukaudet ovat Laosin kuivaa kautta, joten maan patikkapoluista voi nauttia ilman sateita. Sää Laosissa on talvikuukausina miellyttävä, sillä keskilämpötilat pysyttelevät noin 27–30 asteen tuntumassa. Jos suunnittelet esimerkiksi melontamatkaa Laosin joille, paras aika suunnata maahan on marras- ja tammikuun välissä. Talvikuukaudet ovat maan vilkkainta matkailuaikaa, joten lentoliput Laosiin ovat talvella keskimääräistä kalliimpia. Laosin voimakkain sadekausi alkaa toukokuussa ja päättyy noin syyskuussa, tosin huhti- ja lokakuussakin sateita esiintyy jonkin verran. Kesä on kuumaa ja kosteaa aikaa, eivätkä esimerkiksi kaikki majoituspaikat ole auki Suomen keskikesällä. Sadekaudella turisteja on kuitenkin maassa selvästi talvikautta vähemmän, mikä on esimerkiksi monille reppureissaajille plussa. Halpoja lentoja Laosiin saa talvikaudelle helposti. Kaupunkikohteista Laosissa voi nauttia sateisinakin kuukausina, mutta maaseudulla matkustaminen voi sadekaudella vaikeutua.

Kuinka kauan kestää lento Laosiin?

Laosin lentojen kesto riippuu valitsemastasi lentoreitistä ja kohdekaupungista. Helsinki-Vantaan lentokentältä Vientianeen lentoaika on alkaen noin 13 tuntia ja 30 minuuttia, mikäli matkustat kaupunkiin yhden välilaskun lennoilla. Usein matka-ajat vaihtelevat kuitenkin noin 14–18 tunnin välillä, sillä välilaskun pituus ja tarkka lentoreitti vaihtelevat. Kahden vaihdon lennoilla lentoaika venyy usein lähes 20 tuntiin. Jos lennät Vientianen sijaan esimerkiksi Luang Prabangiin, lentoaika Helsinki-Vantaan lentokentältä on alkaen noin 14 tuntia ja 30 minuuttia. Kahden vaihdon lennoilla matka-aika venyy usein vähintään noin 20 tuntiin.

Tarvitaanko Laosiin passi tai viisumi?

Suomen ja muiden Pohjoismaiden kansalaiset eivät tarvitse viisumia Laosiin matkustaessaan. Viisumivapaa vierailu Laosissa koskee kuitenkin enintään 15 vuorokauden pituisia lomamatkoja. Jos suuntaat maahan pidemmälle matkalle, kannattaa viisumiasioista pyytää lisätietoa Laosin Tukholman suurlähetystöltä. Tarkista Laosin maahanpääsysäännökset vielä ennen matkaasi, sillä muutokset ovat mahdollisia. Muista ottaa Laosiin mukaan Suomen passi. Tarkista passisi voimassaoloaika ajoissa, sillä maahanpääsyn edellytyksenä on, että passi on voimassa vielä puoli vuotta paluulennon jälkeen.


Etsi lentoja kohteeseen Laos

Valitse lentosi kohde alla

Aloita matkan suunnittelu - Laos