Lennot Eurooppa Suomi Tampere Helsinki lento kohteeseen Tampere

Halvat lennot Helsinki - Tampere

Meno-paluu
Economy
Helsinki (HEL)
Tampere (TMP)
ma 29.6.
ma 6.7.
Kaikki kuukaudet
Vertaile vs. momondo |

Lennon tiedot reitille Helsinki–Tampere

Löydä hyödyllistä tietoa kuten lennon kesto, suorat lennot sekä kohteen lentokentät lentoreitille Helsinki Tampere

Paras löydetty hinta 104 € Paras momondon sivuilta löydetty lentotarjous reitille Helsinki - Tampere viimeisen 72 tunnin aikana on 104 €
Lyhyin lentoaika 0h 35m Lyhyin lentoaika Helsinki Tampere on 0h 35m.
Suora lento Ei yhtään Helsinki - Tampere ei ole suoria lentoja. Suosittu ei suora reitti tälle yhteydelle on Helsinki-Vantaan lentoasema - Tampere-Pirkkala.
Lentokentät kohteessa Tampere 1 lentokenttä 1 lentokenttä lähellä Tampere: Tampere-Pirkkala (TMP)

Miten löytää halvimmat lennot Helsinki Tampere

Olemme käyneet läpi 27 563 302 lentohintaa tarjotaksemme sinulle kaikki tärkeimmät tiedot lentoreitistäsi.
Mikä on halvin kuukausi lentää kohteeseen Tampere?
huhtikuu
Halvin aika vuodesta lentää reitillä Helsinki - Tampere on huhtikuu ja kallein kesäkuu
Mikä on halvin viikonpäivä lentää Tampere?
keskiviikko
Viikon halvin päivä on keskiviikko ja kallein maanantai
Milloin on halvin aika lentää Tampere?
keskipäivällä
Helsinki - Tampere lennot ovat noin 31 % kalliimpia iltapäivällä kuin keskipäivällä
Mikä on halvin reitti?
Helsinki-Vantaan lentoasema - Tampere-Pirkkala
Lennä Helsinki-Vantaan lentoasema - Tampere-Pirkkala ja saat parhaat Helsinki - Tampere lentohinnat
HEL
Helsinki-Vantaan lentoasema
TMP
Tampere-Pirkkala

Lentokentät ja kuljetukset

Mitkä lentoyhtiöt lentävät reittiä Helsinki–Tampere?

Lennot Helsingistä Tampereelle lentää Finnair, joka on hoitanut suomalaista reitti- ja lomalentoliikenteen jo vuodesta 1923 lähtien. Helsinki–Tampere-lennot ovat yhtiön vilkkaimpia kotimaan lentoreittejä ja lennot Helsingistä Tampereelle lennetään päivittäin, ajankohdasta riippuen jopa viisi kertaa päivässä. Kun haluat tehdä matkasi mahdollisimman nopeasti, kannattaa sinun hankkia lentoliput Helsingistä Tampereelle. Matkustaminen onnistuu suhteellisen halvalla, erityisesti jos vertaat lentoja etukäteen. Finnairin lisäksi lennot Helsingistä Tampereelle onnistuvat myös SAS:lla sekä airBalticilla. Nämä lennot eivät ole kuitenkaan suoria, vaan ne tekevät välilaskun Tukholmassa tai Riikassa. Koska tämä lisää lentoaikaa merkittävästi, ovat Finnairin suorat lennot huomattavasti kätevämpi vaihtoehto.

Lähtö: Miten päästä Helsingin lentokentälle?

Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee Vantaalla, noin 18 km päässä Helsingin keskustasta. Julkiset liikennevälineet ovat edullinen ja kätevä vaihtoehto lentokentälle matkustamiseen. Helsingin keskustasta pääsee lentokentälle HSL:n linja-autoilla 415 ja 615, Finnair City Bus -lentokenttäbussilla sekä lähijunilla I ja P. Lisätietoja löytyy HSL:n kotisivuilta. Jos haluat ajaa lentokentälle omalla autolla, voit pysäköidä auton lentokentällä joko pysäköintihalliin tai ulkopysäköintiin. Lisätietoa lennostasi saat lentokentällä. Voit tarkistaa saapuvat ja lähtevät lennot myös Finavian kotisivuilta, josta löytyy aina ajantasaisin tieto.

Saapuminen: Miten pääsen lentokentältä keskustaan Tampereella?

Tampere-Pirkkalan lentokenttä sijaitsee Pirkkalassa, joka on hieman alle 20 000 asukkaan kunta noin 15 km päässä Tampereen keskustasta. Vuonna 1979 avatulla lentoasemalla on kaksi terminaalia ja sieltä lennetään myös ulkomaan lentoja. Lentokentältä pääsee varsin kätevästi Tampereen keskustaan Tampereen Kaupunkiliikenteen (TKL) linja-autolla 1A. Pysäkki sijaitsee ykkösterminaalin edessä. Linja-autoreitti kulkee Pirkkalan keskustassa sijaitsevan Suupantorin kautta Tampereen keskustaan. Linja-autoja liikennöi noin yksi tai kaksi tunnissa. Aikataulut ja lippujen hinnat löytyvät TKL:n kotisivuilta. Lisäksi lentokentältä pääsee Tampereen keskustaan taksilla. Myös taksitolppa löytyy ykkösterminaalin edestä.

Kuinka kauan Helsinki–Tampere-lento kestää?

Kun ostat lentoliput Helsingistä Tampereelle, pääset taittamaan matkan todella joutuisasti. Finnairin suorilla lennoilla lentoaika on vain 35 min. Lentäminen ei ole myöskään välttämättä niin kallis vaihtoehto kuin mitä monesti ajatellaan. Varsin halvat lennot Helsingistä Tampereelle voi löytää vertaamalla hintoja. Suorien lentojen lisäksi Helsingistä Tampereelle on myös välilaskullisia lentoja. Välilaskulliset lennot Helsingistä Tampereelle onnistuvat SAS:lla ja airBalticilla, mutta lentoaika on tosin tällöin huomattavasti pidempi. SAS tekee välilaskun Tukholmassa ja lentoaika on 3 h 45 min. AirBaltic tekee puolestaan välilaskun Riikassa ja lentoaika on 3 h 50 min.

Milloin on paras aika matkustaa Tampereelle

Tampereelle voi matkustaa ympäri vuoden, sillä kaupungilla on tarjottavanaan runsaasti nähtävää ja erilaisia tapahtumia järjestetään kaikkina vuodenaikoina. Tampere on eittämättä kaunis kesäkaupunki ja erityisesti monet lapsiperheet suuntaavat tuolloin kaupunkiin elämyspuisto Särkänniemeen, joka on Suomen toiseksi suurin huvipuisto heti Linnanmäen jälkeen. Huvipuiston lisäksi Särkänniemessä voi tutustua Näsinneulan näkötorniin, akvaarioon, planetaarioon sekä Koiramäen eläinpuistoon. Kesäisin Tampereella voi nauttia myös monista musiikkitapahtumista, esimerkiksi kaupunkifestivaali Tammerfestista. Ratinan stadionilla järjestetään urheilutapahtumien lisäksi huippuluokan tähtien keikkoja. Tampereelle kannattaa suunnata myös esimerkiksi joulunalusaikaan. Silloin pääsee nauttimaan kaupungin kauniista jouluvaloista, joita löytyy ympäri keskustaa. Lisäksi Tampereen keskustorilla järjestetään ainutlaatuinen joulutori, jonka myyntikojut henkivät todellista joulun taikaa. Joulutorilta voi ostaa kotiin viemisiksi erilaisia käsitöitä sekä elintarvikkeita.

Tarvitaanko lennolle Helsingistä Tampereelle passia?

Passi ei ole välttämätön Helsinki Tampere lennolle, mutta tällöin mukana tulee olla virallinen ja kuvallinen henkilökortti. Finnairin kotimaanlennoille tulee 16 vuotta täyttäneillä henkilöillä olla mukana joko passi, kuvallinen henkilökortti, kuvallinen Kela-kortti tai ajokortti. Myös alle 16-vuotiailla, jotka matkustavat yksin tai jonkun muun kuin vanhempansa kanssa, on oltava mukana joko passi, kuvallinen henkilökortti tai kuvallinen Kela-kortti.


Vinkkejä Tampereelle

 • Tampere on yksi maamme merkittävimmistä museokaupungeista. Yksi suosituimmista museoista on Muumimuseo, joka sijaitsee Tampere-talon yhteydessä, kivenheiton päässä rautatieasemalta. Aivan Tampere-talon vierestä löytyy myös Sorsapuisto, joka on tamperelaisten suosima päivänviettokohde. Keskellä puistoa on lampi, jossa uiskentelee runsain mitoin lintuja. Siivekkäitä löytyy myös lammen rannalta olevista lintuhäkeistä, joissa voi tutustua esimerkiksi riikinkukkoihin, kalkkunoihin ja erilaisiin kanarotuihin. Puistossa on myös useita leikkialueita.
 • Tampereen matkalla kannattaa tutustua paikalliseen herkkuun, mustamakkaraan, joka nautitaan perinteisesti puolukkahillon kanssa. Sitä saa esimerkiksi legendaariselta Tammelantorilta, joka on muutenkin loistava paikka viettää kesäpäivää.
 • Keskustan lähellä olevasta Hatanpään kaupunginosasta löytyy upea, kaikille avoin Hatanpäänpuiston ruusutarha ja arboretum. Nämä kauniit maisemat soveltuvat ympäristöksi vaikkapa piknikille tai romanttisille treffeille.

Vaihtoehtoiset lentoreitit välille Helsinki–Tampere

Vertaa vaihtoehtoisia lentoja lähtö- ja paluukentän lähikentiltä ja kaupungeista löytääksesi halvimmat lennot ja parhaat lentoajat.

Helsinki - Kuopio reitin lennot
Lyhyin lentoaika
1t 00m
Halvin hinta
82 €
Oulu - Helsinki reitin lennot
Lyhyin lentoaika
1t 20m
Halvin hinta
86 €
Helsinki - Oulu reitin lennot
Lyhyin lentoaika
1t 10m
Halvin hinta
87 €
Turku - Maarianhamina reitin lennot
Lyhyin lentoaika
0t 35m
Halvin hinta
108 €
Turku - Helsinki reitin lennot
Lyhyin lentoaika
0t 35m
Halvin hinta
114 €
Helsinki - Vaasa reitin lennot
Lyhyin lentoaika
1t 00m
Halvin hinta
114 €
Helsinki - Maarianhamina reitin lennot
Lyhyin lentoaika
0t 50m
Halvin hinta
115 €
Helsinki - Kuusamo reitin lennot
Lyhyin lentoaika
1t 40m
Halvin hinta
144 €
Kajaani - Helsinki reitin lennot
Lyhyin lentoaika
1t 20m
Halvin hinta
176 €
Kuopio - Helsinki reitin lennot
Lyhyin lentoaika
1t 00m
Halvin hinta
212 €
Kokkola-Pietarsaari - Helsinki reitin lennot
Lyhyin lentoaika
1t 05m
Halvin hinta
249 €
Helsinki - Jyväskylä reitin lennot
Lyhyin lentoaika
0t 45m
Halvin hinta
261 €
Helsinki - Kokkola-Pietarsaari reitin lennot
Lyhyin lentoaika
1t 05m
Halvin hinta
307 €
Helsinki - Kajaani reitin lennot
Lyhyin lentoaika
1t 15m
Halvin hinta
322 €
Helsinki - Savonlinna reitin lennot
Lyhyin lentoaika
0t 55m
Halvin hinta
393 €
Näytä lisää

Lennot kohteesta Helsinki:

Lennot kohteesta Tampere:

Lennot Eurooppa Suomi Tampere Helsinki lento kohteeseen Tampere
 • Meno-paluu
 • Yhdensuuntainen
 • Useita kohteita
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
 • Useita
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka