Lennot Albania

Meno-paluu
1 aikuinen
Economy
Mistä?
Kohde?
ti 19/10
ti 26/10

Halvimmat lennot Albania kaupunkeihin

Napsauta alla olevia kaupunkeja saadaksesi tietää, milloin lennot ovat halvimmillaan reitillä Suomi-Albania

Hyödyllistä tietoa lennostasi kohteeseen Albania

Katso vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin, jotka koskevat lentämistä kohteeseen Albania
  • Mikä lento on halvin kohteeseen Albania?

    Parhaat momondo-sivustolta löytyneet hinnat lennoille kohteeseen Albania ovat:
    51 € per henkilö Wizz Air-lennolle
    119 € per henkilö Aegean Airlines-lennolle
    126 € per henkilö Air Serbia-lennolle


Viimeisimmmät löydetyt lennot suosittuihin Albania kaupunkeihin

Löydä lennot näihin suosittuihin Albania kaupunkeihin lähimmältä lentokentältäsi.

Halvat lennot Albania: halvimmat lentoreitit

Näillä reiteillä on halvimmat lennot kohteeseen Albania, jotka momondon käyttäjät ovat löytäneet maasta Suomi
LähtöMatkakohdeParas hinta
HelsinkiTirana91 €

Albania on yksi Balkanin alueen tuntemattomimmista helmistä. Välimeren äärellä sijaitseva maa tarjoaa upeita hiekkarantoja, jylhiä vuoristomaisemia ja eläväisiä kaupunkeja, mutta turistimassat eivät ole vielä löytäneet maan mielenkiintoisimpia lomakohteita. Uudistuva suurkaupunki Tirana kutsuu viihtymään ja nauttimaan ravintolatarjonnasta, ja rantakohteiden parhaimmistoon kuuluu esimerkiksi Sarandë. Myös Albanian luonto tarjoaa monia aktiviteettimahdollisuuksia aina maastopyöräilystä vuoristovaelluksiin. Mikä parasta, hintataso maassa on Suomeen verrattuna edullinen. Lentoyhteydet Helsinki-Vantaan lentokentän ja Albanian pääkaupungin Tiranan välillä ovat melko vilkkaat, joten Albania on suomalaisille vaivaton lomakohde. Halvat lennot Albaniaan ovat helposti saatavilla, etenkin jos matkustat maahan kiireisimmän matkailusesongin ulkopuolella. Alkuvuodesta, noin helmikuusta toukokuuhun, ja loppuvuodesta, noin syyskuusta marraskuuhun, lennot Albaniaan voi saada todella edullisesti. Kesäkuukausina ja joulu-tammikuussa lento- ja hotellihinnat nousevat, mutta suosituimpinakin lomakuukausina matkat voi saada kohtuulliseen hintaan. Jos haluat nauttia Albanian rannoista ja luonnosta, maahan kannattaa matkustaa loppukevään ja alkusyksyn välillä. Talvikuukaudet voivat olla viileitä ja sateisia, mutta talvellakin maalla on paljon tarjottavaa.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät suoraan Albaniaan?

Suoria reittilentoja Suomen ja Albanian välillä liikennöi jordanialainen Royal Wings. Jordanialaislentoyhtiö operoi suoria lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalta Tiranaan. Tiranassa lennot ottaa vastaan Tiranan kansainvälinen lentoasema, joka tunnetaan nimellä Nënë Terezan kansainvälinen lentoasema (Aeroporti Ndërkombëtar i Tiranës Nënë Tereza). Halvat lennot Albaniaan voi saada myös välilaskujen kautta. Esimerkiksi turkkilainen Turkish Airlines, saksalainen Lufthansa, brittiläinen British Airways ja hollantilainen halpalentoyhtiö Transavia liikennöivät käteviä yhden välilaskun lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalta Tiranaan. Jos valitset välilaskullisen lentoreitin, kiinnitä huomiota reittien vaihtoaikoihin, sillä pitkien vaihtojen reiteillä matka-aika voi venyä kohtuuttomaksi. Kaikki Suomesta lähtevät lennot laskeutuvat Albaniassa Tiranaan, eli muihin maan kaupunkeihin ei toistaiseksi ole tarjolla reittilentoja. Albaniassa ei lennetä kotimaan lentoja, mutta Tiranasta matkaa on helppo jatkaa muihin maan osiin esimerkiksi bussilla.

Milloin on paras aika matkustaa Albaniaan?

Säiden puolesta lentoliput Albaniaan kannattaa hankkia noin toukokuun ja syyskuun välille. Näinä kuukausina sää Albaniassa on lämmin, sillä keskilämpötilat pysyttelevät noin 20–24 asteen tuntumassa. Välimeren äärellä auringonpalvojat nauttivat varsinkin heinä- ja elokuun helteistä, ja parhaimmillaan lämpötilat nousevat noin 30 asteen tuntumaan. Jos haluat yhdistää lämpimät säät ja edulliset hinnat, Albaniaan kannattaa matkustaa esimerkiksi toukokuussa tai syyskuussa, hieman kesän vilkkaimman matkailusesongin ulkopuolella. Helpointa halvat lennot Albaniaan on napata talvikaudelle, tosin talven viileät säät rajoittavat hieman lomailua varsinkin rannikkoalueilla. Ydintalven kuukausina Albanian lämpötilat laskevat usein lähelle nollaa astetta, mutta esimerkiksi suurkaupunki Tirana tarjoaa kuitenkin paljon koettavaa myös talvella. Mikäli Albanian luonnossa liikkuminen kiinnostaa, syyskauden raikkaat kuukaudet ovat mitä parhainta aikaa maan luontokohteisiin tutustumiselle. Sateita Albaniassa voi esiintyä ympäri vuoden, mutta harvoin häiritsevissä määrin. Sateisinta aikaa on marras-joulukuu.

Kuinka kauan kestää lento Albaniaan?

Lennot Albaniaan vaihtelevat kestoltaan, riippuen siitä, valitsetko maahan suoran vai välilaskullisen lennon. Suorilla lennoilla lentoaika Helsinki-Vantaan lentoasemalta Tiranaan on vain noin kolme tuntia ja 10 minuuttia. Välilaskullisilla lennoilla matka-aika on tyypillisesti noin seitsemästä kahdeksaan tuntia, mutta tarkka matka-aika riippuu valitsemastasi reitistä. Edullisilla lennoilla vaihtoajat saattavat olla hyvinkin pitkiä, joten vertaa Albanian lentoja ja valitse lentoreittisi tarkkaan. Ehdottomasti vaivattomin vaihtoehto Suomen ja Albanian välillä on suora lento, mutta toisinaan välilaskulliset lennot tulevat suoria lentoja halvemmiksi.

Tarvitaanko Albaniaan passi tai viisumi?

Matkat Albaniaan ovat Suomen kansalaisille vaivattomia, sillä suomalaisturistit eivät tarvitse maahan viisumia. Viisumivapaa Albaniassa lomailu saa kestää enimmillään kuukauden (30 päivää), eli mikäli matkustat Albaniaan pidemmäksi aikaa, viisumi on tarpeen. Lisätietoja viisumeista antaa esimerkiksi Albanian konsulaatti Helsingissä. Albania ei ole EU-maa, eikä se kuulu Schengen-alueeseen. Niinpä matkalle on tärkeää muistaa ottaa mukaan myös passi. Albaniaan reissatessa passin on oltava voimassa paitsi matkan ajan, myös puoli vuotta sen jälkeen. Passista on hyvä ottaa ennen matkaan lähtöä kopio sen katoamisen varalta.


Albania: lennot eri kohteisiin

Vertaa lähimpien lentokenttien meno- ja paluulentoja löytääksesi halvimmat lennot ja parhaat lentoajat
Helsinki - Tirana reitin lennot
Lyhyin lentoaika8t 10m
Halvin hinta91 €

Etsi lentoja kohteeseen Albania

Valitse lentosi kohde alla

Aloita matkan suunnittelu - Albania