Lennot Montenegro

Meno-paluu
1 aikuinen
Economy
Mistä?
Kohde?
ti 2/11
ti 9/11

Halvimmat lennot Montenegro kaupunkeihin

Napsauta alla olevia kaupunkeja saadaksesi tietää, milloin lennot ovat halvimmillaan reitillä Suomi-Montenegro
Tivat
Tivat

Hyödyllistä tietoa lennostasi kohteeseen Montenegro

Katso vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin, jotka koskevat lentämistä kohteeseen Montenegro
  • Mikä lento on halvin kohteeseen Montenegro?

    Parhaat momondo-sivustolta löytyneet hinnat lennoille kohteeseen Montenegro ovat:
    32 € per henkilö Royal Wings-lennolle
    93 € per henkilö Montenegro Air-lennolle
    94 € per henkilö Wizz Air-lennolle


Suositut kaupungit ja nähtävyydet

Matkakohteena Montenegro? Tutustu näihin kaupunkeihin ja löydä maan suosituimmat nähtävyydet

Viimeisimmmät löydetyt lennot suosittuihin Montenegro kaupunkeihin

Löydä lennot näihin suosittuihin Montenegro kaupunkeihin lähimmältä lentokentältäsi.

Halvat lennot Montenegro: halvimmat lentoreitit

Näillä reiteillä on halvimmat lennot kohteeseen Montenegro, jotka momondon käyttäjät ovat löytäneet maasta Suomi
LähtöMatkakohdeParas hinta
HelsinkiPodgorica103 €
HelsinkiTivat412 €

Adrianmeren äärellä sijaitseva Montenegro on monipuolinen matkailumaa. Maan suosituimpia lomakohteita ovat idylliset pienet rannikkokaupungit kuten Budva ja Kotor, mutta myös Montenegron kaupunkikohteissa riittää tutkittavaa. Vieraile ainakin Montenegron pääkaupungissa Podgoricassa. Myös maan kaunis maaseutu kutsuu tutustumaan, ja vuoristoalueilla kulkevilta patikkapoluilta vaellusharrastajat pääsevät ihailemaan huimia maisemia. Suomesta Montenegroon ei ole tarjolla suoria reittilentoja, mutta Helsinki-Vantaan lentokentältä maahan on helppo päästä välilaskujen kautta. Halvat lennot Montenegroon kulkevat yleisemmin Podgoricaan. Vaihdollisia lentoreittejä on lisäksi tarjolla myös pieneen Tivatin kaupunkiin. Montenegroon on mahdollista lentää melko edullisesti vuoden ympäri, tosin Euroopan suositut lomasesongit vaikuttavat jonkin verran lentojen hintoihin. Kesälomakuukausina, eli kesä-elokuussa, lentojen hinnat ovat yleensä kalleimmillaan. Myös esimerkiksi pääsiäisviikkona ja joulunaikaan lentolippujen hinnat Montenegroon yleensä nousevat. Budjettimatkailijoiden kannattaa suunnata Montenegroon talvisin, jolloin lennon ja hotellin voi saada yleensä hyvinkin edullisesti. Rannikon lomakohteista osa sulkee ovensa viileimpien talvikuukausien ajaksi, mutta mikäli et etsi rantalomaa, Montenegro tarjoaa talvella paljon nähtävää.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät suoraan Montenegroon?

Suomesta Montenegroon ei ole tarjolla suoria reittilentoja. Helsinki-Vantaan lentokentältä on kuitenkin tarjolla käteviä ja halpoja yhden vaihdon lentoja Podgoricaan ja Tivatiin. Podgoricaan lentoyhtiövaihtoehtoja ja lentoreittejä on useita. Voit lentää kaupunkiin esimerkiksi kotimaisen Finnairin ja montenegrolaisen Montenegro Airin kumppanuuslennoilla, joka tekee välilaskun Keski-Euroopassa. Reitillä liikennöivät myös monet halpalentoyhtiöt, kuten irlantilainen Ryanair, norjalainen Norwegian ja tšekkiläinen Wizz Air. Myös laadukas turkkilainen Turkish Airlines tarjoaa hyvät lentoyhteydet Helsinki-Vantaan lentoasemalta Podgoricaan. Määränpäässä lennot laskeutuvat Podgorican lentoasemalle (Aerodrom Podgorica), joka sijaitsee noin kahdeksan kilometriä kaupungin ulkopuolella. Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Tivatin välisillä lentoreiteillä liikennöivät muun muassa saksalainen Lufthansa, serbialainen Air Serbia, Montenegro Air ja skandinaavinen SAS. Lennot ovat yhteistyölentoja, eli lentoreitin eri etapit lennetään eri lentoyhtiöiden siivin. Tivatin lennot saapuvat Tivatin lentoasemalle (Aerodrom Tivat), joka sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä rannikkokaupungista. Lentovalikoima Montenegroon on laaja, ja halvat lennot Montenegroon onkin helppo saada lentoreittejä vertaamalla. Mikäli valitset halpalentoyhtiön lennot, tarkista minkä verran ruumaan kirjattavia matkatavaroita lennon hintaan kuuluu. Low cost -lentoyhtiöt perivät Lähes aina ruumaan laitettavista matkatavaroista lisämaksun, mikä puolestaan nostattaa lennon hintaa.

Milloin on paras aika matkustaa Montenegroon?

Sää Montenegrossa on vaihteleva, sillä maan talvet ovat viileitä ja kesät lämpimiä. Lämpimimpinä kuukausina eli touko-syyskuussa keskilämpötilat ovat noin 20–27 asteen paikkeilla. Näinä kuukausina maa kutsuu auringonpalvojia. Kylmimpinä kuukausina, joulu-helmikuussa, keskilämpötilat puolestaan tippuvat noin 5–6 lämpöasteen tuntumaan. Sateita Montenegrossa esiintyy ympäri vuoden, mutta sateisinta aikaa on talvi. Talvisin Montenegro ei ole rantalomakohde, mutta erityisen halvat lennot Montenegroon löytyvät usein juuri talvikuukausille. Budjettimatkailijan kannattaa ehdottomasti harkita talvella matkustamista. Maan luonnosta ja patikkapoluista on mahdollista nauttia viileämpinäkin kuukausina, eikä suosituimmilla turistialueilla ole tungosta. Mikäli etsit aurinkoa ja lämpöä, lennot Montenegroon kannattaa hankkia keväälle tai kesälle. Säiden puolesta Montenegron parasta aikaa on toukokuun ja syyskuun välinen aika.

Kuinka kauan kestää lento Montenegroon?

Montenegron lentojen pituus vaihtelee lentokohteen ja -reitin mukaan. Parhaimmillaan Helsinki-Vantaan lentoasemalta Podgoricaan voi päästä vain noin neljässä tunnissa ja 15 minuutissa. Lyhimmillä lennoilla lentoreittiin sisältyy vain yksi vaihto. Usein yhden välilaskun lennot kestävät noin viidestä kuuteen tuntia. Mikäli lentoreittiin sisältyy useampi välilasku, voi lentoaika helposti venyä noin 10 tunnin pituiseksi. Helsinki-Vantaan ja Tivatin välisillä lennoilla lentoaika on lyhimmillään noin viisi tuntia ja 30 minuuttia. Usein matka-aika on kuitenkin tätä selvästi pidempi, noin seitsemästä kahdeksaan tuntia. Suomessa voit halutessasi aloittaa lentomatkan muiltakin lentoasemilta kuin Helsinki-Vantaan lentokentältä. Tällöin vaihtoja tosin tulee tavallisesti matkaan yleensä vähintään kaksi.

Tarvitaanko Montenegroon passi tai viisumi?

Montenegro ei ainakaan toistaiseksi kuulu Euroopan unioniin tai Schengen-alueeseen. Suomen kansalaisille Montenegron matkat ovat silti vaivattomia, sillä suomalaiset turistit eivät tarvitse maahan matkustaessaan viisumia. Viisumivapaasti maassa saa lomailla enintään kolme kuukautta (90 päivää). Mukaan Montenegroon on aina otettava passi, jonka voimassaoloajan on jatkuttava vielä kolme kuukautta matkan jälkeenkin. Montenegro on suhteellisen turvallinen matkustusmaa, mutta passista on hyvä ottaa ennen matkaa kopio sen katoamisen varalta.


Montenegro: lennot eri kohteisiin

Vertaa lähimpien lentokenttien meno- ja paluulentoja löytääksesi halvimmat lennot ja parhaat lentoajat
Helsinki - Podgorica reitin lennot
Lyhyin lentoaika24t 30m
Halvin hinta103 €
Helsinki - Tivat reitin lennot
Lyhyin lentoaika24t 40m
Halvin hinta412 €

Etsi lentoja kohteeseen Montenegro

Valitse lentosi kohde alla

Aloita matkan suunnittelu - Montenegro