Lennot Kazakstan

Meno-paluu
1 aikuinen
Economy
Mistä?
Kohde?
su 31/10
su 7/11

Halvimmat lennot Kazakstan kaupunkeihin

Napsauta alla olevia kaupunkeja saadaksesi tietää, milloin lennot ovat halvimmillaan reitillä Suomi-Kazakstan
Almaty
Almaty

Hyödyllistä tietoa lennostasi kohteeseen Kazakstan

Katso vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin, jotka koskevat lentämistä kohteeseen Kazakstan
 • Mitkä ovat maan Kazakstan suosituimmat kaupungit?

  momondo-käyttäjien suosima kaupunki maassa Kazakstan on Almaty, jossa he vierailevat 426 % useammin kuin missään muussa maan Kazakstan kaupungissa. Käyttäjämme matkustavat usein myös kaupunkeihin Nur-Sultan ja Atıraw.

 • Mikä lento on halvin kohteeseen Kazakstan?

  Parhaat momondo-sivustolta löytyneet hinnat lennoille kohteeseen Kazakstan ovat:
  147 € per henkilö Air Astana-lennolle
  199 € per henkilö Finnair-lennolle
  240 € per henkilö Aeroflot-lennolle


Viimeisimmmät löydetyt lennot suosittuihin Kazakstan kaupunkeihin

Löydä lennot näihin suosittuihin Kazakstan kaupunkeihin lähimmältä lentokentältäsi.

Halvat lennot Kazakstan: halvimmat lentoreitit

Näillä reiteillä on halvimmat lennot kohteeseen Kazakstan, jotka momondon käyttäjät ovat löytäneet maasta Suomi
LähtöMatkakohdeParas hinta
HelsinkiNur-Sultan414 €
HelsinkiAlmaty643 €

Venäjän ja Kiinan naapurimaa Kazakstan sijaitsee Keski-Aasiassa. Turistimassat eivät ole vielä löytäneet tätä salaperäistä maata, joka kuuluu naapuriensa tavoin maailman suurimpiin valtioihin. Maassa on valtavia aroja, mielenkiintoisia kaupunkeja, ja monien yllätykseksi, myös merenrantaa. Aurinkoisista päivistä voi päästä nauttimaan esimerkiksi Kaspianmeren rannalla. Kazakstanissa matkailijoiden on mahdollista kokea kazakkien alkuperäiskulttuuria ja nauttia koskemattomasta luonnosta sekä hyvästä ruuasta. Maan pääkaupungissa Astanassa matkailija löytää kuitenkin toisenlaisen maailman: modernin suurkaupungin pilvenpiirtäjineen ja hyvine ostosmahdollisuuksineen. Kazakstan on siis paljon muutakin kuin paimentolaisia ja erämaata. Suomesta on Kazakstaniin hyvät lentoyhteydet, sillä Helsinki-Vantaan lentoasemalta on mahdollista lentää useisiin eri Kazakstanin kohteisiin. Vaikka turismi Kazakstanissa on maltillista, vilkkaimmillaan maan matkailusesonki on kesäkaudella, etenkin heinä-elokuussa. Kesäkuukusina maassa nautitaan parhaimmillaan jopa 25–26 asteen lämpötiloista. Lentoliput Kazakstaniin ovatkin kalleimmillaan kesäkuukausina. Halvat lennot Kazakstaniin on helppo napata lähes mille kuukaudelle tahansa kesälomakauden ulkopuolella, ja etenkin talvella lennot maahan ovat edullisia. Ainoastaan joulukuussa lennot ja hotellit nousevat hieman hinnoiltaan. Ydintalvella maahan matkustavien kannattaa varautua napakkaan pakkassäähän, sillä esimerkiksi tammi-helmikuussa keskilämpötila on noin 14 astetta pakkasen puolella.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät suoraan Kazakstaniin?

Suomesta Kazakstaniin ei liikennöidä suoria lentoja. Halvat lennot Kazakstaniin on kuitenkin helppo saada yhden välilaskun kautta. Kohdekaupunkeja Kazakstanissa on useita ja lentoyhteydet maiden välillä ovat tiiviit, eli suomalaisten on helppo suunnata Helsinki-Vantaan lentoasemalta Kazakstaniin lomalle. Helsinki-Vantaalta on erityisen vilkkaat lentoyhteydet maan suurimpaan kaupunkiin Almatyn kansainväliselle lentoasemalle (Almaty International Airport). Lentokenttä on Kazakstanin suurin. Helsinki-Vantaan lentokentältä Almatyyn liikennöivät kätevin yhden vaihdon lennoin esimerkiksi venäläinen Aeroflot, latvialainen airBaltic, valkovenäläinen Belavia ja ukrainainalainen Ukraine International Airlines. Helsinki-Vantaan lentokentältä pääkaupunkiin Astanaan liikennöivät puolestaan vilkkain yhteyksin muun muassa Belavia ja Aeroflot. Määränpäässä lennot ottaa vastaan Astanan kansainvälinen lentokenttä (Astana International Airport). Lennot Kazakstaniin voi ottaa myös esimerkiksi Pavlodariin ja Oralin seudulle. Näihin kaupunkeihin lentoihin sisältyy vähintään kaksi välilaskua.

Milloin on paras aika matkustaa Kazakstaniin?

Matkat Kazakstaniin ovat suosittuja etenkin kesäkuukausina, jolloin maa tarjoaa matkailijoille eniten vaihtoehtoja. Keskimäärin noin 20 lämpöasteen tuntumassa pyörivät kesälämpötilat mahdollistavat auringosta nauttimisen vaikkapa Kaspianmeren aaltojen äärellä tai arojen halki kulkevilla patikkapoluilla. Sateet ovat kesäkuukausina vähäisiä, eli voit halutessasi hypätä vaikkapa maastopyörän selkään maan maisemiin tutustuaksesi. Kesäkauden miinuspuolena ovat hieman keskimääräistä kalliimmat lentojen hinnat. Halvat lennot Kazakstaniin on mahdollista saada niin keväälle, syksylle kuin talvellekin. Kazakstanin leuto kevät on tutustumisen arvoinen, mutta syksyllä lämpötilat tippuvat nopeasti noin nollan asteen tienoille. Talvella Kazakstan sopii kohteeksi vain pakkassäiden ystäville, sillä maassa on varsinkin marraskuusta helmikuuhun kipakoita pakkasia. Talvella alueen luontoon tutustuminen on kesäkautta hankalampaa, mutta kaupunkikohteissa reissaaminen onnistuu mainiosti kovillakin pakkasilla. Etenkin suurimmissa kaupungeissa Almatyssa ja Astanassa riittää näkemistä ja kokemista vuoden ympäri. Talvikuukausina Kazakstan tarjoaa hyvät mahdollisuudet myös talviurheilulajien harrastamiseen.

Kuinka kauan kestää lento Kazakstaniin?

Suomen ja Kazakstanin välisten lentojen kesto vaihtelee kohdekaupungin ja valitsemasi lentoreitin mukaan. Nopeimmat lennot liikennöidään Helsinki-Vantaan lentoasemalta pääkaupunkiin Astanaan, jonne lentoaika on alkaen noin kuusi tuntia. Reitistä riippuen matka-aika voi olla yhden vaihdon lennoillakin noin kahdeksan tuntia. Helsinki-Vantaan lentokentältä Almatyyn lentoaika on puolestaan alkaen noin seitsemän tuntia, tosin monilla reiteillä matka-aika on noin 9–10 tuntia. Muihin Kazakstanin kohteisiin lennettäessä lentoreitit sisältävät yleensä vähintään kaksi välilaskua, mikä pidentää lentoaikaa. Esimerkiksi Pavlodariin ja Oraliin on mahdollista saada alkaen noin yhdeksän tunnin lentoja, mutta yleensä lentoaika on yli 10 tuntia. Kazakstan on laaja maa, joten sen rajojen sisällä on kätevintä liikkua lentäen. Mikäli haluat tutustua Kazakstaniin laajemmalti, käytä siis hyväksesi maan käteviä kotimaan lentoja.

Tarvitaanko Kazakstaniin passi tai viisumi?

Matkat Kazakstaniin ovat Suomen kansalaisille helppoja, sillä suomalaiset eivät tarvitse maahan matkustaessaan viisumia. Viisumivapaus koskee alla kuukauden (30 vuorokauden) pituisia turistimatkoja. Viisumivapaus on voimassa toistaiseksi ja tilanne voi muuttua, eli mikäli suunnittelet matkaa Kazakstaniin, tarkista viisumisäännökset vielä ennen lomaasi. Mikäli matkustat Kazakstaniin kuukautta pidemmälle matkalle, kannattaa viisumiasioista kysyä lisätietoa Kazakstanin Helsingin suurlähetystöltä. Mukaan matkalle on aina otettava myös passi.


Kazakstan: lennot eri kohteisiin

Vertaa lähimpien lentokenttien meno- ja paluulentoja löytääksesi halvimmat lennot ja parhaat lentoajat
Helsinki - Nur-Sultan reitin lennot
Lyhyin lentoaika29t 55m
Halvin hinta414 €
Helsinki - Almaty reitin lennot
Lyhyin lentoaika13t 40m
Halvin hinta643 €

Etsi lentoja kohteeseen Kazakstan

Valitse lentosi kohde alla

Aloita matkan suunnittelu - Kazakstan