Lennot Lentoyhtiöt Icelandair

Varaa lennot lentoyhtiöltä Icelandair

Meno-paluu
Economy
Washington (WAS)
Mihin?
ti 4.1.
ti 11.1.
Kaikki kuukaudet
Vertaile vs. momondo |

Tietoa lentoyhtiöstä Icelandair

Täsmällisyys
76 %
Viivästyneet lennot
10 %
Lennot peruutettu
1 %

Icelandair on Islannin suurin lentoyhtiö, jonka kotikenttä on Keflavikin kansainvälinen lentoasema. Lentoyhtiö syntyi vuonna 1979 kahden islantilaisen lentoyhtiön yhdistymisen tuloksena. Niistä kumpikin aloitti toimintansa jo 1930- ja 40-luvuilla, joten yhtiöllä on yhteensä yli 80 vuotta kokemusta ilmailualasta.

Koska Islanti on ilmailun kannalta strategisessa asemassa Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä, on se myös luonteva välilaskupaikka Euroopan ja Pohjois-Amerikan välisillä lennoilla. Icelandair tarjoaakin kaukolentojen matkustajille 1–7 päivän pysähdysmahdollisuuden, eli Stopoverin, Islannissa ilman lisämaksua. Näin se antaa matkustajille mahdollisuuden tutustua Islantiin ja tuo samalla lisää turismia maahan. Jos päätät käyttää hyväksesi tämän mahdollisuuden tutustua Islantiin, tarjoaa Icelandair käyttöösi ”Stopover-kaverin”. Henkilö on Icelandairin työntekijä, joka toimii matkustajan henkilökohtaisen isäntänä, tarjoten paikallisen näkökulman tähän kiehtovaan saareen.

Suomen kotimaan lennot Icelandair-lentoyhtiön tarjonnasta puuttuvat, mutta sen kaukolennot takaavat suomalaiselle halvat lennot Atlantin yli. Lentoyhtiö lentää Helsingistä suorat lennot Reykjavikiin 3,5 tunnissa ja Reykjavikia pysähdyspaikkana käyttäen 14 kohteeseen Yhdysvalloissa ja viiteen kohteeseen Kanadassa. Reitit Suomesta suuntautuvat – välilaskun kautta – muun muassa New Yorkiin, Chicagoon, Denveriin, Tampa Bayhin, Portlandiin sekä Anchorageen. Kanadan kohteet ovat Vancouver, Edmonton, Toronto, Montreal sekä Halifax.

Icelandair tarjoaa myös lukuisia matkapaketteja, esimerkiksi musiikkifaneille suunnattuja paketteja Iceland Airwaves -musiikkifestivaaleille. Festivaali järjestetään vuosittain ja se keskittyy esittelemään islantilaista sekä kansainvälistä uutta musiikkia. Jos mielessäsi on hyvän olon viikonloppu, tarjoaa Icelandair matkailijoille myös Blue Lagoon -viikonlopun. Tämä geoterminen luonnonkylpylä on tunnettu kirkkaan turkoosista vedestään.


Edulliset lennot muihin matkakohteisiin

Kuinka paljon aikaisemmin ennen Icelandairin lentoa tulee saapua kentälle?

Icelandairin lennolle lähdettäessä lähtöselvityksen voi tehdä internetissä, matkapuhelimella tai lentokentän tiskillä ja mahdollisesti myös palveluautomaatissa (kentästä riippuen). Lentokentälle kannattaa saapua ajoissa. Lähtöselvitys eli check in avataan 2,5 tuntia ennen koneen lähtöä ja suljetaan 40 minuuttia ennen lennon starttaamista. Icelandair käyttää elektronista lippua, josta näkyvät lennot ja matkakuvaus. E-lippu on hyvä tulostaa ja ottaa mukaan matkalle. Matkan suuntautuessa Yhdysvaltoihin lipun printtaaminen on pakollista.

Matkatavarat Icelandairilla

Icelandairin koneet ovat tilavia, mutta se millainen matkalaukun koko ja matkalaukun paino saa olla, riippuu siitä, missä luokassa lentomatkustaja reissaa. Economy-luokassa lipun hintaan sisältyy yksi enintään 23 kg painoinen laukku, Economy Comfortissa mukaan saa kaksi enimmillään 23 kg laukkua ja Saga Class -luokassa, eli businessluokassa, kaksi kappaletta 32 kg laukkuja. Ylimääräisen laukun voi ostaa etukäteen verkossa. Sukset lasketaan yhdeksi matkatavaraksi, ja kokoon taittuvat rattaat ja lastenrattaat voi tuoda lennolle ilmaiseksi matkatavaroiden lisäksi.

Käsimatkatavarat Icelandairilla

Käsimatkatavaroiden määrä ja paino riippuvat matkustusluokastasi. Käsimatkatavaran mitat ovat enimmillään 55 cm x 40 cm x 20 cm ja paino maksimissaan 10 kg. Icelandair Economy -luokka sallii yhden käsimatkatavaran sekä yhden henkilökohtaisen tavaran, joka voi olla esimerkiksi käsilaukku tai kannettava tietokone. Economy Comfortiin voi ottaa kaksi käsimatkatavaraa sekä yhden henkilökohtaisen tavaran, kuten myös Saga Class -luokkaan, eli businessluokkaan.

Ateriat ja tarjoilu Icelandairin lennolla

Icelandairin lennoilla alkoholittomat juomat kuuluvat lennon hintaan. Economy-luokassa ateriat ovat maksullisia ja ne voi maksaa myös kanta-asiakaspisteillä. Ruokamenu on nähtävillä lentoyhtiön nettisivuilla. Economy Comfort ja Saga Class -luokissa ateriat ovat maksuttomia. Ruoka on varattavissa etukäteen.

Lentolipun peruminen tai muuttaminen Icelandairilla

Jos joudut perumaan lennot, ei Icelandair ole velvollinen hyvittämään matkalipun hintaa matkustajalle, joka matkustaa Economy-luokassa. Icelandair tarjoaa kuitenkin asiakkailleen maksullisen peruutusturvan, joka takaa lipun hinnan takaisin jokaiselle matkustajalle, jos tämä joutuu peruuttamaan lentonsa. Hyvityksen saamiseksi vaaditaan kuitenkin tässäkin tapauksessa lääkärintodistus. Economy Comfort ja Saga Class -luokissa perutuista, käyttämättömistä lennoista saa hyvityksen. Lomalentojen ollessa kyseessä peruutusten korvaamista kannattaa tiedustella tapauskohtaisesti.

Lentolipun vaihtaminen toiselle henkilölle Icelandairilla?

Icelandairin lennoilla lipussa olevaa nimeä ei voi muuttaa toiseksi, eikä lippua näin voi siirtää toiselle matkustajalle, jos on itse estynyt lentämästä. Jos nimesi on kirjoitettu lippuun väärin, voidaan se korjata, mutta lentoyhtiö perii siitä korjausmaksun.

Matkustusluokat Icelandairilla

Icelandairin lennoilla on kolme matkustusluokkaa: Economy, Economy Comfort ja Saga Class, joka on lentoyhtiön businessluokka. Yksi matkalaukku, alkoholittomat juomat sekä tyyny ja huopa kuuluvat kaikkien luokkien lipun hintaan. Matkustusluokan korotus onnistuu sekä Economy- että Economy Comfort -luokasta. Kanta-asiakaspisteitä voi käyttää matkustusluokan korotukseen ainoastaan Economy-luokan Flex-lipulla sekä Economy Comfort -lipulla.

Icelandairin bonuspisteet ja niiden käyttö

Icelandair tarjoaa lentomatkustajille kanta-asiakasohjelman, joka on nimeltään Saga Club. Saga Club -korttia näyttämällä voi kerätä kanta-asiakaspisteitä, joita voi käyttää moneen tarkoitukseen. Niillä voi ostaa lentoja, maksaa ateriat sekä ostaa tuotteita lentokoneessa. Kanta-asiakasohjelman perustaso on Saga Blue ja pisteitä keräämällä voi nousta Saga Silver tai Saga Gold -tasolle. Nämä tuovat paljon lisäetuuksia, muun muassa mahdollisuuden käyttää lentokenttien lounge-tiloja ja limusiinipalvelun.

Paikkavaraus Icelandairin lennolle

Icelandairin lennoilla voi istumapaikat varata etukäteen My trips -palvelun kautta. Lapset ovat tervetulleita lennoille, ja vauva voi matkustaa aikuisen sylissä aikuisen turvavöihin kiinnitettävän lisäturvavyön avulla. Raskaus ei ole este matkustamiselle, mutta jos raskaus on viimeisellä kolmanneksella, täytyy matkustajan esittää lääkärintodistus terveydentilastaan. Raskauden viimeisillä viikoilla matkustaminen ei ole suositeltavaa.

Mitä tehdä lentokoneessa

Icelandair tarjoaa kaikille matkustajille maksuttoman, henkilökohtaisen viihdekeskuksen. Tarjolla on myös nettiyhteys, joka on maksullinen kaikille muille paitsi businessluokan matkustajille. Lennolla voi nauttia hyvästä ruuasta ja juomasta sekä tehdä ostoksia Saga Shopissa, joka on lentoyhtiön verovapaa myymälä.

Icelandairin asiakaspalvelu

Icelandair tarjoaa asiakaspalvelua puhelimitse, Twitterin, Facebook Messengerin, sähköpostin ja nettisivun yhteydenottokaavakkeen kautta. Lentoyhtiön sivustolta löytyy myös usein kysyttyjen kysymysten osio. Omaa varausta koskevissa asioissa on parasta ottaa yhteyttä asiakaspalveluun sähköpostitse tai puhelimitse.


Suosittuja Icelandair-lentoyhtiön reittejä

Jos matkasuunnitelmasi ovat joustavat, tutustu näihin Icelandair-lentoyhtiön reitteihin.
Helsinki - Reykjavik
Lyhyin lentoaika
3t 35m
Halvin hinta
101 €
Reykjavik - Helsinki
Lyhyin lentoaika
3t 30m
Halvin hinta
105 €
Lennot Lentoyhtiöt Icelandair
 • Meno-paluu
 • Yhdensuuntainen
 • Useita kohteita
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
 • Useita
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka