Lennot Qatar

Meno-paluu
1 aikuinen
Economy
Mistä?
Kohde?
ti 19/10
ti 26/10

Halvimmat lennot Qatar kaupunkeihin

Napsauta alla olevia kaupunkeja saadaksesi tietää, milloin lennot ovat halvimmillaan reitillä Suomi-Qatar

Hyödyllistä tietoa lennostasi kohteeseen Qatar

Katso vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin, jotka koskevat lentämistä kohteeseen Qatar
  • Mikä lento on halvin kohteeseen Qatar?

    Jos haluat lentää kohteeseen Qatar halvalla, etsi lentoyhtiöitä, kuten Qatar Airways, Turkish Airlines ja Salam Air, joiden tarjoamat hinnat alkavat 214 €, 297 € sekä 390 €.


Suositut kaupungit ja nähtävyydet

Matkakohteena Qatar? Tutustu näihin kaupunkeihin ja löydä maan suosituimmat nähtävyydet

Viimeisimmmät löydetyt lennot suosittuihin Qatar kaupunkeihin

Löydä lennot näihin suosittuihin Qatar kaupunkeihin lähimmältä lentokentältäsi.

Halvat lennot Qatar: halvimmat lentoreitit

Näillä reiteillä on halvimmat lennot kohteeseen Qatar, jotka momondon käyttäjät ovat löytäneet maasta Suomi
LähtöMatkakohdeParas hinta
HelsinkiDoha455 €

Lähi-idän salaperäinen Qatar on suomalaisille helppo matkakohde, sillä maahan liikennöidään Helsinki-Vantaan lentokentältä käteviä suoria lentoja vilkkain yhteyksin. Melko pieni, vain noin kahden ja puolen miljoonan asukkaan arabivaltio kutsuu matkailijoita viihtymään luksusluokan lomille ja tutustumaan maan kiehtovaan kulttuuriin. Qatar on yksi maailman rikkaimmista valtioista, eikä sitä ole vaikea huomata qatarilaiskaupungeissa liikkuessa. Pääkaupunkia Dohaa koristavat hulppeat pilvenpiirtäjät, ja luksusluokan hotellit ja lomakeskukset kuuluvat kaupunkikuvaan. Voit ostaa perinteisiä tuotteita Souk Waqif -torialueelta ja nautiskella herkullisesta qatarilaisesta ruuasta Dohan laadukkaissa ravintoloissa. Qatarin toiset kasvot voit nähdä autiomaasafarilla vaikkapa kamelin selästä. Mikäli etsit lomallesi varmasti lämmintä kohdetta, Qatar on hyvä valinta. Keskilämpötilat polveilevat maassa noin 18–35 asteen välimaastossa, eli kylmiä kuukausia maassa ei ole. Kesät ovat Qatarissa todella kuumia, sillä lämpötilat nousevat usein yli 40 asteen lukemiin. Matkat Qatariin ovatkin suosittuja etenkin joulukuun ja huhtikuun välillä, jolloin lämpötilat ovat hieman viileämmät ja sopivat myös nähtävyyksien kiertelyyn. Lentojen ja hotellien hinnat ovatkin usein näinä kuukausina keskimääräistä korkeammalla. Halvat lennot Qatariin voi napata syksylle, noin syyskuun ja marraskuun välille. Loka-marraskuu on hyvää matkustusaikaa, sillä keskilämpötilat ovat näinä kuukausina painuneet jo 30 asteen alapuolelle.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät suoraan Qatariin?

Suoria reittilentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalta Dohaan, Qatariin, liikennöi qatarilainen lentoyhtiö Qatar Airways. Suoria lentoja Dohaan myy myös suomalaislentoyhtiö Finnair, mutta myös nämä lennot liikennöi Qatar Airways. Halvat lennot Qatariin voi löytää myös välilaskujen kautta. Yhden välilaskun käteviä lentoja Dohaan operoi Helsinki-Vantaan lentokentältä esimerkiksi turkkilainen Turkish Airlines. Kaikki Suomesta lähtevät lennot suuntaavat Qatarissa pääkaupunkiin Dohaan, eli muihin Qatarin kohteisiin Suomesta ei lennetä. Dohassa lennot laskeutuvat Hamadin kansainväliselle lentokentälle (Hamad International Airport), joka avattiin vuonna 2014. Lentoasema on Qatar Airwaysin lentoliikenteen tukikohta.

Milloin on paras aika matkustaa Qatariin?

Säätilojen puolesta paras aika matkustaa Qatariin on talvella, noin joulukuun ja huhtikuun välillä. Talvikuukausina Qatarin keskilämpötilat ovat viileimmillään, eli lämpömittarin lukemat nousevat keskimäärin noin 22–29 asteen tuntumaan. Öisin lämpötilat voivat laskea jopa lähelle 12 astetta. Kuumista ja kuivista säistään tunnetussa Qatarissa viileämmistä kuukausista kannattaa ottaa kaikki irti, ja talvikuukaudet sopivat hyvin erilaisiin aktiviteetteihin. Lennot Qatariin ovat kuitenkin talvisin keskimääräistä kalliimpia, eli halvinta matkustusaikaa talvikuukaudet eivät ole. Budjettiluokan reissaajien kannattaa yrittää varata halvat lennot Qatariin etenkin syksylle, jolloin lentojen hinnat ovat yleensä edulliset. Syyskuusta marraskuuhun maassa on kuumaa, mutta lämpötilat ovat siedettävät myös pohjoismaisiin säihin tottuneille reissaajille. Kesällä Qatarin ilmasto-olot ovat haastavat. Sää on maassa etenkin keskikesällä todella kuuma, eivätkä reilusti yli 40 asteen lämpötilat ole lainkaan harvinaisia. Näinä kuukausina maahan matkustamista kannattaa välttää. Jos matkustat Qatariin kesällä, pidä huoli ainakin siitä, että majoituspaikkasi on hyvin ilmastoitu.

Kuinka kauan kestää lento Qatariin?

Qatarin lentojen pituus vaihtelee riippuen siitä, ostatko maahan suorat vai välilaskulliset lennot. Suorilla lennoilla Helsinki-Vantaan lentoasemalta Dohaan lentoaika on alkaen noin viisi tuntia ja 50 minuuttia. Mikäli valitset Qatariin yhden välilaskun lennot, lentoaika venyy usein lähemmäksi 10 tuntia. Koska Helsinki-Vantaan lentoasemalta Qatariin on tarjolla nopeita ja käteviä lentoyhteyksiä, lentojen pituus Suomesta käsin ei välttämättä kasva juurikaan esimerkiksi Etelä-Euroopan lentoja pidemmäksi. Qatarissa on siis mahdollista pistäytyä lyhyelläkin lomalla. Lentoliput Qatariin vaihtelevat hintatasoltaan, ja usein välilaskulliset lentoyhteydet tulevat vaivattomia suoria lentoja edullisemmiksi. Vertaa siis tarkkaan erilaisia lentoreittejä, matka-aikoja ja hintoja. Valitse omaan matka-aikatauluusi ja -budjettiin parhaiten sopiva vaihtoehto. Vertaile myös, mitä palveluita ja minkä verran matkatavaroita lentoliput pitävät sisällään.

Tarvitaanko Qatariin passi tai viisumi?

Suomen kansalaiset tarvitsevat Qatariin matkustaessaan viisumin, mutta viisumia ei tarvitse hankkia etukäteen. Se myönnetään Suomen kansalaisille saapumishetkellä Dohassa, Hamadin kansainvälisellä lentokentällä. Viisumivapaa oleskelu maassa koskee ainoastaan alle kolmen kuukauden (90 vuorokauden) pituisia lomamatkoja. Mukana Qatarin matkalla on aina oltava passi. Tarkista passisi voimassaoloaika ajoissa, sillä passin on oltava voimassa kuusi kuukautta maahan saapumisen jälkeen. Maahan saapuessa matkustajalla on oltava hankittuna joko paluulippu Suomeen tai jatkolentolippu johonkin toiseen maahan 90 päivän määräajan sisällä. Qatarin viisumi- ja passisäädökset on hyvä tarkistaa ennen lomalle lähtöä, sillä ne voivat muuttua lyhyelläkin varoitusajalla.


Qatar: lennot eri kohteisiin

Vertaa lähimpien lentokenttien meno- ja paluulentoja löytääksesi halvimmat lennot ja parhaat lentoajat
Helsinki - Doha reitin lennot
Lyhyin lentoaika5t 50m
Halvin hinta455 €

Etsi lentoja kohteeseen Qatar

Valitse lentosi kohde alla

Aloita matkan suunnittelu - Qatar


Suosittuja lentokohteita mantereella Lähi-itä

Jos et ole enää kiinnostunut lennoista kohteeseen Qatar, harkitse myös näitä muita suosittuja Lähi-itä kohteita