Lennot Jordan

Meno-paluu
1 aikuinen
Economy
Mistä?
Kohde?
ti 27/7
ti 3/8

Halvimmat lennot Jordan kaupunkeihin

Napsauta alla olevia kaupunkeja saadaksesi tietää, milloin on halvin lentää Suomi-Jordan
Amman
Amman

Hyödyllistä tietoa lennostasi kohteeseen Jordan

Katso vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin, jotka koskevat lentämistä kohteeseen Jordan
  • Mikä lento on halvin kohteeseen Jordan?

    Parhaat momondo-sivustolta löytyneet hinnat lennoille kohteeseen Jordan ovat:
    23 € per henkilö Ryanair-lennolle
    113 € per henkilö Aegean Airlines-lennolle
    147 € per henkilö Norwegian Air International-lennolle


Suositut kaupungit ja nähtävyydet

Matkakohteena Jordan? Tutustu näihin kaupunkeihin ja löydä maan suosituimmat nähtävyydet

Viimeisimmmät löydetyt lennot suosittuihin Jordan kaupunkeihin

Löydä lennot näihin suosittuihin Jordan kaupunkeihin lähimmältä lentokentältäsi.

Jordanian lennot: hyödyllistä tietoa ennen varaamista

Lähi-idässa sijaitsevan Jordanian suosio matkailumaana on kasvanut vakaasti. Punaisenmeren äärellä on mahdollista nauttia rantalomista ja sukeltaa, ja toisaalta Jordania tarjoaa paljon myös historian ja kulttuurin ystäville. Esimerkiksi Quseir Amra -aavikkolinna kutsuu matkailijoita tutustumaan autiomaamaisemiin. Karun kauniissa autiomaamaisemissa on mahdollista suunnata myös safarille. Matkailijat suosivat Jordaniassa etenkin Aqaban rantakaupunkia, mutta myös Jordanian pääkaupunki Amman on vierailun arvoinen. Ilmasto Jordaniassa on kuuma ja kuiva, eli mikäli etsit takuulämmintä matkakohdetta, Jordania voi olla sinulle juuri sopiva valinta. Matkoja maahan kannattaa kuitenkin suunnitella mieluiten kevääksi ja syksyksi, sillä kesällä lämpötilat Jordaniassa voivat nousta painostavan kuumiksi. Vilkkaimmillaan Jordanian matkailusesonki on keväällä, noin maaliskuusta toukokuulle, ja näinä kuukausina lentoliput Jordaniaan ovat yleensä kalleimmillaan. Keväällä maassa voi nauttia lämpimistä päivistä ja melko viileistä öistä, ja säätila on ideaali esimerkiksi erilaisten ulkoilma-aktiviteettien kannalta. Kesällä lennot ja hotellit voi saada maassa edullisesti, mutta äärimmäiset sääolot tekevät maassa matkustamisesta monille hankalaa. Syksyisin Jordaniaan on melko hyvin saatavilla halpoja lentoja, tosin esimerkiksi Aqaban turistialueella syksykin on melko suosittua matkailuaikaa.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät suoraan Jordaniaan?

Jordaniaan ei liikennöidä Suomesta suoria reittilentoja. Halvat lennot Jordaniaan voit saada kuitenkin kätevästi yhden tai useamman välilaskun kautta. Vilkkainta lentoliikenne Suomesta on Jordanian pääkaupunkiin Ammaniin ja rannikkokaupunkiin Aqabaan. Helsinki-Vantaan lentoasemalta Ammaniin yhden vaihdon lentoja operoi esimerkiksi saksalainen Lufthansa. Yhden vaihdon lentoreittejä liikennöivät yhteistyössä myös jordanialainen Royal Jordanian ja norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian. Ammanissa lennot laskeutuvat Kuningatar Alian kansainväliselle lentoasemalle (Queen Alia International Airport), joka on Jordanian suurin lentokenttä. Helsinki-Vantaan lentokentältä Aqabaan liikennöi yhden vaihdon lentoja muun muassa turkkilainen Turkish Airlines. Osan reiteistä turkkilaislentoyhtiö operoi yhteistyössä esimerkiksi skandinaavisen SAS:n tai Royal Jordanianin kanssa. Aqabassa lennot saapuvat Kuningas Husseinin kansainväliselle lentoasemalle (King Hussein International Airport).

Milloin on paras aika matkustaa Jordaniaan?

Lähi-idässä sijaitseva Jordania ei ole kuumien sääolojensa vuoksi paras kesälomakohde, vaan maahan kannattaa matkustaa kuumimpien kesäkuukausien ulkopuolella. Keskikesällä, kesä-elokuussa, lämpötilat kiipeävät maassa usein 40 asteen yläpuolelle. Kuuma sää tekee esimerkiksi kaupunkikohteiden kiertelystä raskasta. Matkailun kannalta Jordanian ilmasto on parhaimmillaan keväällä ja syksyllä, jolloin lämpötilat ovat kesäkuukausia hieman alhaisemmat. Esimerkiksi Aqaban rannikkoseudulla päivittäiset keskilämpötilat pysyttelevät maalis-toukokuussa ja loka-marraskuussa noin 20–28 asteen välillä. Matkat Jordaniaan voi hyvin tehdä myös talvella, jolloin sää on maassa viileimmillään. Sää Jordaniassa on talvella leuto ja lämmin, ei kylmä. Tyypillisesti lämpötilat nousevat päivisin noin 20 asteen tuntumaan ja laskevat yöllä noin 10 asteen tuntumaan. Halvat lennot Jordaniaan voi saada helposti talvikuukausille suosittua joulukuuta lukuun ottamatta. Monet Lähi-idän kohteiden ystävät haluavat viettää joulunsa eksoottisessa ja lämpimässä Jordaniassa. Lennot ja hotellit ovat siis joulunaikaan hieman keskimääräistä kalliimpia.

Kuinka kauan kestää lento Jordaniaan?

Lennot Jordaniaan vaihtelevat kestoltaan riippuen valitsemastasi kohdekaupungista ja lentoreitistä. Helsinki-Vantaan lentoasemalta Ammaniin lentoaika on alkaen noin seitsemän tuntia ja 30 minuuttia. Lyhimpiin lentoreitteihin sisältyy yksi välilasku. Jos valitset pidemmän kahden välilaskun reitin Ammaniin, lentomatka venyy yleensä noin yhdeksään tuntiin ja 30 minuuttiin. Helsinki-Vantaan lentokentältä Aqabaan lennot ovat pääsääntöisesti Ammanin lentoja pidempiä. Lentoaika Suomesta Jordanian Aqabaan on alkaen noin yhdeksän tuntia ja 30 minuuttia. Usein matka-aika on kuitenkin tätäkin pidempi, noin 11–12 tuntia. Useimpiin Aqaban lentoreitteihin sisältyy kaksi välilaskua, tosin yhden vaihdon lentojakin on tarjolla. Vertaa lentoreittejä ja lentojen hintoja tarkkaan, sillä erot matka-ajoissa ja hinnoissa voivat olla merkittäviä. Budjettimatkailijoiden kannattaa harkita pitkän lentoreitin valintaa, sillä joskus edulliset lentoliput Jordaniaan löytyvät kahden vaihtokentän kautta.

Tarvitaanko Jordaniaan passi tai viisumi?

Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Jordaniaan saapuessaan, mutta viisumia ei ole pakollista hankkia etukäteen. Viisumin voi hankkia kansainvälisiltä lentokentiltä Jordaniaan saavuttaessa. Suomalaismatkustajalla on oltava Jordaniaan lennettäessä mukanaan passi. Tarkista passisi voimassaoloaika ajoissa, sillä sen on oltava voimassa vielä puoli vuotta paluulennon jälkeenkin. Mikäli haluat anoa viisumia Jordaniaan jo ennen maahan saapumista tai haluat lisätietoa viisumiasioista, yhteys kannattaa ottaa Jordanian Oslon suurlähetystöön Norjassa. Tarkista passi- ja viisumisäännökset aina ennen matkaasi, sillä ne voivat muuttua lyhyelläkin varoitusajalla.


Etsi lentoja kohteeseen Jordan

Valitse lentosi kohde alla

Aloita matkan suunnittelu - Jordan


Suosittuja lentokohteita mantereella Lähi-itä

Jos et ole enää kiinnostunut lennoista kohteeseen Jordan, harkitse myös näitä muita suosittuja Lähi-itä kohteita