Lennot Panama

Meno-paluu
1 aikuinen
Economy
Mistä?
Kohde?
ti 2/11
ti 9/11

Halvimmat lennot Panama kaupunkeihin

Napsauta alla olevia kaupunkeja saadaksesi tietää, milloin lennot ovat halvimmillaan reitillä Suomi-Panama
Panamá
Panamá

Hyödyllistä tietoa lennostasi kohteeseen Panama

Katso vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin, jotka koskevat lentämistä kohteeseen Panama
  • Mitkä ovat maan Panama suosituimmat kaupungit?

    Jotkut maailman suosituimmista matkailukaupungeista sijaitsee maassa Panama. Maan Panama suosituin matkailukaupunki on Panamá, Panama (provinssi), jonka momondo-käyttäjät valitsevat kohteeksi 194 % useammin kuin minkään muun kaupungin. Seuraavaksi suosituimmat kaupungit alueella Panama ovat Bocas del Toro ja David.

  • Mikä lento on halvin kohteeseen Panama?

    momondo-käyttäjien äskettäin löytämät halvimmat lennot kohteeseen Panama ovat lentoyhtiön Copa Airlines tarjoama 251 €, lentoyhtiön KLM tarjoama 385 € sekä lentoyhtiön Iberia tarjoama 507 €.


Viimeisimmmät löydetyt lennot suosittuihin Panama kaupunkeihin

Löydä lennot näihin suosittuihin Panama kaupunkeihin lähimmältä lentokentältäsi.

Panama on trooppinen paratiisi Keski-Amerikassa, Tyynenmeren ja Karibianmeren välissä. Lämpöä etsivää matkailijaa maa hemmottelee vuoden ympäri, sillä keskimääräiset lämpötilat eivät Panamassa laske alle 18 asteen. Maassa pääset patikoimaan viidakkopoluille ja rentoutumaan valkohiekkaisille rannoille. Kansallispuistot, esimerkiksi Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuva Dariénin kansallispuisto, kutsuvat vaeltamaan vehreisiin maisemiin ja ihailemaan lukemattomia kasvi- ja eläinlajeja. Värikkäästä panamalaisesta kaupunkielämästä pääset nauttimaan saaren pääkaupungissa Panamassa, joka tunnetaan myös nimellä Panama City. Piipahda ainakin Panaman vanhassakaupungissa, Casco Viejossa, ja ota kaikki irti myös kaupungin vilkkaasta yöelämästä. Suomesta Panamaan ei liikennöidä suoria lentoja, mutta Helsinki-Vantaalta on mahdollista matkustaa pääkaupunkiin Panamaan kätevillä yhden välilaskun lennoilla. Vaikka Panama on turistien suosiossa vuoden ympäri, maan vilkkainta matkailuaikaa on Panaman kesä, joka sijoittuu noin tammi-maaliskuuhun. Kesä on Panaman ainoa kuiva kausi, sillä kaikkina muina kuukausina sateet ovat kostean trooppisessa maassa tavallisia. Alkuvuodesta lennot Panamaan ovatkin keskimääräistä kalliimpia. Sateet jatkuvat Panamassa maalis-huhtikuussa, joten halvat lennot Panamaan on usein mahdollista napata esimerkiksi toukokuulle. Lennot ja hotellit ovat tavallista edullisempia myös alkutalvesta, etenkin marraskuussa. Suomen kesälomakuukausina Panaman sadekausi on runsaimmillaan. Jos sateet eivät haittaa lomatunnelmaasi, eivät ne myöskään estä Panamaan matkustamista.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät suoraan Panamaan?

Suomesta Panamaan ei liikennöidä suoria reittilentoja. Halvat lennot Panamaan on kuitenkin helppo hankkia vaihtokenttien kautta. Vilkkainta lentoliikenne on Helsinki-Vantaan lentoasemalta pääkaupunkiin Panamaan, jossa lennot saapuvat Tocumenin kansainväliselle lentokentälle (Aeropuerto Internacional de Tocumen). Helsinki-Vantaan lentoasemalta Panama Cityyn pääset kätevästi esimerkiksi ranskalaisen Air Francen ja alankomaalaisen KLM:n lennoilla. Jos matka-aikatauluusi sopivat pidemmät kahden vaihdon lennot, edulliset lentoliput Panamaan voi löytää esimerkiksi saksalaisen Condorin ja yhdysvaltalaisen American Airlinesin tarjonnasta. Lentoreittivaihtoja Suomesta Panamaan on siis monia, ja tyypillisimmin maahan lennetään joko jonkin eurooppalaisen tai yhdysvaltalaisen lentokentän kautta. Panaman kaupungin lisäksi Suomesta on mahdollista lentää esimerkiksi Davidin kaupunkiin, tosin lennot ovat pitkiä kolmen vaihdon lentoja. Reittejä Helsinki-Vantaalta Davidiin operoivat esimerkiksi islantilainen Icelandair, brittiläinen British Airways ja panamalainen Copa Airlines.

Milloin on paras aika matkustaa Panamaan?

Sää Panamassa on lähes aina trooppisen kostea, joten säiden puolesta paras aika matkalle on alkuvuosi, tammi-maaliskuu. Näinä kuukausina Panamassa eletään kuivaa kesäkautta. Alkuvuodesta maan patikkapoluille suuntaavat sekä auringosta nauttivat pääsevät yleensä ihailemaan pilvetöntä taivasta, sillä sateita esiintyy niukasti. Tammi-maaliskuu on kuitenkin samalla maan vilkkainta matkailukautta, mikä nostattaa lentojen ja hotellien hintoja. Näinä kuukausina esimerkiksi Panaman rannoilla on myös eniten tungosta, tosin maan pitkältä rantaviivalta voi aina löytää rauhallisenkin poukaman. Halvat lennot Panamaan voit napata Suomen keväälle, esimerkiksi toukokuulle. Sadekausi on tässä vaiheessa jo alkanut, mutta sateet eivät välttämättä haittaa maassa lomailua. Suomen kesälomakuukausina matkat Panamaan ovat suosittuja sateista huolimatta. Lentolippuja ei siis sadekaudesta huolimatta saa Suomen kesälle erityisen halvalla. Talvella edullisia Panaman lentoja voi löytää helposti etenkin marraskuun paikkeille.

Kuinka kauan kestää lento Panamaan?

Tarkka lentoaika Panamaan vaihtelee valitsemastasi lentoreitistä riippuen. Lentoaika Helsinki-Vantaan lentoasemalta Panaman Tocumenin lentokentälle on alkaen noin 15 tuntia. Usein lentoaika venyy kuitenkin lähemmäs 20 tuntiin. Nopeimmin pääset Panamaan kätevillä yhden välilaskun lennoilla. Mikäli lennät Helsinki-Vantaan lentokentältä johonkin toiseen Panaman kaupunkiin, esimerkiksi Davidiin, matka-aika venyy usein noin vuorokauden mittaiseksi. Jos Davidiin lentää kolmen välilaskun kautta, on lennon kesto vähintään noin 20 tuntia. Panaman lennot ovat kaukolentoja, joten vertaa reittejä ja hintoja tarkkaan. Halvimman vaihtoehdon valinta ei aina kannata, koska myös matkustusmukavuus on tärkeää. Ota esimerkiksi selville, mitä viihdykettä ja ruokaa lentokoneessa on matkan aikana tarjolla.

Tarvitaanko Panamaan passi tai viisumi?

Panaman matkat ovat Suomen kansalaisille vaivattomia, sillä matkalle ei tarvitse yleensä hankkia viisumia. Suomalaiset saavat opiskella Panamassa viisumivapaasti 180 vuorokautta, jos kyseessä on tavallinen turistimatka. Mukaan on otettava aina Suomen passi. Tarkista passisi voimassaoloaika ajoissa, sillä Panaman matkoilla passin on oltava voimassa vielä kolme kuukautta matkan jälkeen. Kun matkasi on päätöksessä, Panamasta lähtevien on maksettava niin sanottu maastapoistumisvero. Maksu on noin 17,30 euroa. Toisinaan vero sisältyy lentolipun hintaan, eli tarkista tilanne omalla kohdallasi.


Aloita matkan suunnittelu - Panama


Suosittuja lentokohteita mantereella Keski-Amerikka

Jos et ole enää kiinnostunut lennoista kohteeseen Panama, harkitse myös näitä muita suosittuja Keski-Amerikka kohteita