Halvat lennot Turku - Kittilä

Meno-paluu
1 aikuinen
Economy
Mistä?
Kohde?
pe 1/10
pe 8/10

Turku-Kittilä lennot: hyödyllistä tietoa

Löydä hyödyllisiä tietoja, kuten lennon kesto, suorat lennot sekä kohteen lentokentät reitille Turku-Kittilä
Suora lentoEi yhtäänTurku - Kittilä reitille ei ole suoria lentoja. Turku - Kittilä ei ole suosittuja lentoreittejä.
Lentokentät kohteessa Kittilä1 lentokenttä1 lentokenttä lähellä Kittilä: Kittilä (KTT)

Miten löydät halvimmat lennot reitille Turku - Kittilä

Voit lopettaa etsinnät. Olemme nimittäin käyneet läpi kaikki haut tälle lentoreitille momondossa, jotta sinulla olisi kaikki tarvittavat tiedot löytääksesi halvimmat lentoliput matkallesi

Mikä on halvin viikonpäivä lentää Turku - Kittilä?

tiistai

Viikon halvin päivä on tiistai ja kallein maanantai

Milloin on halvin aika lentää Kittilä?

iltapäivällä

Turku - Kittilä lennot ovat noin 10 % kalliimpia keskipäivällä kuin iltapäivällä

Mikä on halvin lentoyhtiö, joka lentää Kittilä?

Finnair

Finnair on kaikkein suosituin lentoyhtiö, joka operoi Turku - Kittilä reitillä

Milloin on halvinta varata Turku - Kittilä lento?

50 päivää ennen

Halvin aika ostaa lennot reitille Turku - Kittilä on noin 50 päivää ennen lähtöä


Suosituimmat lentoyhtiör reitillw Turku - Kittilä

Vertaile ja katso lentoyhtiöiden arviot, jotka lentävät reitillä Turku-Kittilä momondon sivustolla
LentoyhtiöArvostelutIlmainen peruutusHinta
Finnair
Hintaalk. 149 €
Ilmainen peruutus
Arvostelut
7,5
8,0

Koneeseennousu

7,7

Mukavuus

8,4

Henkilökunta

6,8

Viihde

7,3

Ateriat

Arvostelut

liian kylmä

1 / 1

  • Reitin Turku-Kittilä etäisyys lentäen?

    Turku ja Kittilä etäisyys toisistaan on 811,7 km.


Mitkä lentoyhtiöt lentävät reittiä Turku–Kittilä?

Lennot Turusta Kittilään operoi suomalainen lentoyhtiö Finnair. Turusta Kittilään ei ainakaan toistaiseksi ole tarjolla suoria reittejä. Etelä-Suomen Turusta Lapin Kittilään reissaavien on siis hankittava Turku–Kittilä-lennot vähintään yhden vaihtokentän kautta. Kaupunkien välillä lennetään kaikkina viikonpäivinä yleensä vähintään yksi lento. Finnair operoi Kittilään vuoden ympäri, joten voit napata kätevät lennot Turusta Kittilään kaikkina vuodenaikoina. Lennot kulkevat Turusta Kittilään Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta. Vertaa lentoja, sillä matka-ajat vaihtelevat lennosta riippuen. Kokonaislentoaika riippuu siitä, kuinka pitkä vaihtoaika Helsinki-Vantaan lentokentällä on. Finnairin kotimaan lentoja operoi usein toinen suomalainen lentoyhtiö Norra (Nordic Regional Airlines). Norran lentämillä Kittilän lennoilla on tarjolla samat palvelut kuin muillakin Finnairin lennoilla.

Lähtö: Miten päästä Turun lentokentälle?

Kittilään lähtevät lennot nousevat matkaan Turun lentokentältä. Lentoasema on noin 8 km päässä kaupungin ydinkeskustasta, ja matka taittuu kätevimmin Fölin – eli Turun seudun liikenteen – paikallisbusseilla. Bussi numero 1 liikennöi Turun keskustasta lentoasemalle, ja linja-auto poimii matkustajia kyytiin esimerkiksi Linnakadun pysäkillä. Tarkka reitti ja aikataulut kannattaa tarkistaa Turun seudun liikenteeltä. Matka lentoasemalle kestää hieman muusta liikenteestä riippuen noin 20 min. Matkalippu lentoasemalle maksaa noin 3 EUR. Jos otat lentoasemalle mieluummin taksin, taksimatkan hinta on tavallisesti noin 25 EUR tarkasta etäisyydestä riippuen.

Saapuminen: Miten pääsen lentokentältä keskustaan Kittilässä?

Lennot Turusta Kittilään saapuvat Kittilän lentoasemalla, joka sijaitsee noin 5 km päässä Kittilän kyläkeskuksesta. Jos aiot suunnata Kittilässä Levin laskettelukeskukseen, matkaa kertyy lentoasemalta noin 17 km. Kittilän lentokentältä keskustaan voi siirtyä Matkahuollon linja-autoilla. Keskustaan kulkee Matkahuollon normaali reittiliikenne, ja aikatauluja kannattaa tiedustella suoraan Matkahuollolta. Bussilippu Kittilän keskustaan maksaa noin 3,30 EUR. Lentokentältä Leville kulkevat puolestaan lentokenttäbussit. Niitä operoi Tunturilinjat, ja matkan hinta on noin 8 EUR. Kittilän lentoasemalla matkustajille on tarjolla myös takseja.

Kuinka kauan Turku–Kittilä lento kestää?

Lennot Turusta Kittilään vaihtelevat lentoajaltaan. Lentoihin sisältyy yleensä yksi välilasku Helsinki-Vantaan lentoasemalla, ja lentoaika riippuu välilaskun pituudesta. Jos hankit lentoliput Turusta Kittilään mahdollisimman kätevälle ja nopealle reitille, lentoaika on alkaen noin 4 h 30 min. Selvästi pidempiäkin lentoja on tarjolla. Monilla lennoilla matka-aika on kaiken kaikkiaan noin 7–8 h. Vertaile reittejä tarkkaan ja valitse se Kittilän lento, jotka sopii parhaiten matka-aikatauluusi.

Milloin on paras aika matkustaa Kittilään?

Kittilässä on kaksi suosittua lomasesonkia: keskitalvi ja kesä-syyskuu. Monet matkailijat matkustavat Lapin Kittilään nauttimaan Levin upeista laskettelurinteistä ja arktisesta talvesta. Talven vilkkain matkailusesonki ajoittuu joulunaikaan ja pääsiäislomaviikkoon. Kesällä alueelle suuntaavat luonto- ja vaellusharrastajat. He viihtyvät alueella kesän alusta aina syksyyn saakka, jolloin Kittilän ruska-aika on kauneimmillaan. Näinä vuodenaikoina Kittilän matkailupalveluiden – kuten hotellien – hinnat ovat yleensä keskimääräistä kalliimmat. Budjettimatkailijoiden kannattaa muistaa, että halvat lennot Kittilään ovat yleensä parhaiten saatavilla marras- ja helmikuulle. Näinä kuukausina alueen luonnosta ja harrastusmahdollisuuksista pääsee nauttimaan edullisesti. Edullisinakin lentokuukausina pääsee yleensä rinteisiin, sillä alueen laskettelukausi alkaa yleensä lokakuussa ja jatkuu toukokuulle asti.

Tarvitaanko lennolle Turusta Kittilään passia?

Turku–Kittilä-lennolle et tarvitse passia. Finnairin operoimalla kotimaan lennolla voit todistaa henkilöllisyytesi passin ohella myös ajokortilla, Kela-kortilla tai virallisella henkilöllisyyskortilla.


  • Kittilän Levi tarjoaa rinteitä ja laskettelumahdollisuuksia sekä aloitteleville harrastajille että edistyneille laskettelijoille. Helppoja reittejä on noin 18, keskitasoisia 22 ja vaativia rinteitä kaksi. Jos olet suuntaamassa rinteeseen ensimmäistä kertaa, hiihdonopettajan palkkaaminen alueen laskettelukouluista voi olla paikallaan. Perheen pienimmille on Levillä oma hiihtokoulunsa. Omia välineitä ei tarvitse ottaa mukaan, sillä Levillä on useita välinevuokraamoita.
  • Aktiivisille matkailijoille vuokra-auto on kätevin tapa liikkua Kittilän alueella. Alueella toimii useita suuria autovuokraamoketjuja, ja kätevimmin saat vuokra-auton mukaasi heti Kittilän lentoasemalta. Vuokra-auto on mainio kulkupeli etenkin luontoharrastajille, sillä Kittilän mielenkiintoiset retkeilypolut levittäytyvät monelle eri alueelle. Suuntaa Levitunturin lisäksi esimerkiksi noin 1 h ajomatkan päässä sijaitsevan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston upeisiin maisemiin tai Ounasjoen hyville kalastuspaikoille.
  • Kittilässä pääset halutessasi nauttimaan täydellisestä luonnon rauhasta. Toimintaa hakevat matkailijat majoittuvat Kittilän alueella yleensä Levin laskettelukeskuksen tuntumaan. Lappilaisen erämaan keskellä on kuitenkin tarjolla edullisia ja kodikkaita lomamökkejä, joissa luonnon rauha on rikkumaton. Majoitu esimerkiksi Lapin perinteisissä kelohonkamökeissä.

(Hinnat tarkistettu 19/4/2019).


Vaihtoehtoiset lennot Turku-Kittilä -reitille

Vertaa vaihtoehtoisia lentoja lähtö- ja paluukentän lähikentiltä ja -kaupungeista löytääksesi halvimmat lennot ja parhaat lentoajat
Helsinki - Rovaniemi reitin lennot
Lyhyin lentoaika1t 20m
Halvin hinta74 €
Helsinki - Kemi reitin lennot
Lyhyin lentoaika1t 35m
Halvin hinta113 €
Helsinki - Ivalo reitin lennot
Lyhyin lentoaika1t 30m
Halvin hinta131 €
Helsinki - Kittilä reitin lennot
Lyhyin lentoaika1t 30m
Halvin hinta131 €
Turku - Rovaniemi reitin lennot
Lyhyin lentoaika26t 00m
Halvin hinta654 €