Halvat lennot Liverpool

pe 13.9.
pe 20.9.
Kaikki kuukaudet
Vertaile vs. momondo |

Milloin on paras aika matkustaa Liverpooliin?

Paras aika matkustaa Liverpooliin on kesällä, sillä Liverpoolin sää on tällöin mukavan lämmin. Esimerkiksi heinäkuussa lämpötila Liverpoolissa on keskimäärin 20 °C. Tällöin Royal Albert Dockin entisöidyllä joenranta-alueella on mukava viettää päivää ja pistäytyä ravintoloissa, museoissa ja taidegallerioissa. Kevät ja kesä ovat Liverpoolissa vilkasta matkustusaikaa. Jos haluat kaupunkiin vähemmän kiireisenä aikana, matkusta Liverpooliin syksyllä tai talvella. Vaikka lentolippujen hinnat ovat normaalisti edullisia ympäri vuoden, halvat lennot Liverpooliin on helppo löytää erityisesti talviaikaan. Liverpoolin talvet ovat usein sateisia ja koleita, mutta lämpötilat menevät harvoin pakkasen puolelle. Myös talviaikaan Liverpoolissa on näkemistä ja tekemistä. Tutustuminen esimerkiksi Beatlesien historiaan the Beatles Story -näyttelyssä tai Liverpool FC:n kotikenttään Anfield-stadiumilla onnistuvat ympäri vuoden. Myös ostoksille voi poiketa vuodenajasta huolimatta. Käy esimerkiksi keskustassa sijaitsevassa Liverpool ONE -ostoskeskuksessa tai Grand Central Hallin muoti- ja käsityökeskuksessa. Halvimmat lennot ja hotellit Liverpooliin saat usein kesäsesongin ulkopuolella, mutta tarjouksia löytyy ympäri vuoden. Hae itsellesi sopivin lentotarjous tai lento ja majoitus momondon hakukoneen avulla.


Mitkä lentoyhtiöt lentävät Liverpooliin?

Tällä hetkellä Liverpooliin ei ole suoria lentoja Suomesta, mutta Finnar lentää Manchesteriin, josta matkaa Liverpooliin on noin 60 kilometriä. Lentoaika Manchesteriin on kolme tuntia, jonka jälkeen matka Liverpooliin esimerkiksi junalla kestää noin yhden tunnin. Finnair veloittaa normaalisti ruumaan menevistä matkatavaroista erikseen. Jos haluat lentää suoraan Liverpooliin, löytyy valikoimasta välilaskullisia lentoja. Näiden matkojen pituus on noin 6–10 tuntia yhteen suuntaan. Esimerkiksi halpalentoyhtiöt Norwegian ja Blue Air tarjoavat välilaskullisia lentoja Helsingistä Liverpooliin. Huomaa, että myös nämä lentoyhtiöt veloittavat ruumaan menevistä matkatavaroista, joten jos löydät halvat lennot Liverpooliin, saattaa lentolippujen hinta nousta hieman aluksi ilmoitetusta.


Miten pääsen lentokentältä Liverpoolin keskustaan?

Alta löydät kaikki lentokentät kaupungin Liverpool lähellä sekä niiden etäisyydet keskustasta
Liverpool John Lennonin lentoasema
11 km keskustasta

Liverpoolin John Lennon Airport -lentokenttä sijaitsee noin 12 kilometrin päässä Liverpoolin keskustasta. Lentokentältä keskustaan pääset parhaiten bussilla tai taksilla. Bussilinja 86A kulkee noin 15 minuutin välein lentokentän ja keskustan väliä. Linja liikennöi vuorokauden ympäri, ja matka-aika keskustaan on noin 40 minuuttia. Yhden päivän lipun voit ostaa kuljettajalta hintaan 4,80 GBP (noin 5,60 EUR). Jos matkustat mieluummin taksilla, voit varata sen terminaalin ulkopuolelta. Matkan voi maksaa luotto- tai debit-kortilla. Taksin aloitushinta on 2,20 GBP (noin 2,55 EUR) päivällä ja 2,75 GBP (noin 3,20 EUR) illalla. Hinta kilometriltä vaihtelee kellonajan mukaan ja on noin 0,67–1,18 GBP (noin 0,78–1,37 EUR). Jos lennät Manchesterin lentokentälle, pääset lentokentältä Liverpooliin Trainlinen junilla ja busseilla. Hinnat vaihtelevat kellonajan, ruuhkaisuuden ja päivittäisten tarjouksien perusteella ja ovat normaalisti noin 5–20 GBP (noin 5,80–23,20 EUR) yhteen suuntaan. Matka-aika on noin 1 h 15 min. Lähtöjä on useita kymmeniä päivässä välillä klo 6–23. Liput voi ostaa etukäteen Trainlinen nettisivulta.


Liikkuminen Liverpoolissa?

Monet Liverpoolin nähtävyyksistä sijaitsevat kaupungin keskustassa alle kilometrin päässä toisistaan, joten välimatkat taittuvat helposti kävellen. Jos tarkoituksenasi on liikkua pidempiä matkoja, Liverpoolissa on kattava Merseytravelin operoima bussiverkosto, jonka kautta keskustan myös ulkopuoliset osat käyvät tutuksi. Esimerkiksi omatoimimatkan tekeminen kuuden kilometrin päässä keskustasta sijaitsevalle Anfield-stadionille onnistuu bussilinjoilla 17 ja 26. Bussikuskilta voi ostaa päivälipun hintaan 4,80 GBP (noin 5,60 EUR). Jos tarkoituksesi on kulkea busseilla enemmänkin, kannattaa ostaa kolmen tai seitsemän päivän bussilippu hintaan 13,50–19,20 GBP (noin 15,70–22,30 EUR). Usean päivän bussiliput voi ostaa PayPoint Store -kaupoista ja Merseytravel -keskuksista, joita löytyy matka-asemilta ja ostoskeskuksista. Liverpoolin Mersey-jokeen tutustuminen käy taas Mersey Ferries-lautoilla, joiden tarjoama 50-minuuttinen jokiristeily on hinnaltaan 11 GBP (noin 12,70 EUR).


Tarvitaanko Liverpooliin passi tai viisumi?

Englantiin matkustaessa et tarvitse viisumia. Ota mukaan kuitenkin passi tai virallinen henkilökortti, sillä ne tarkistetaan lentokentällä sekä meno- että tulomatkalla. Huolehdithan, että jokaisella matkaseurueen jäsenellä on passi tai virallinen henkilökortti mukana, ja että mukana matkustavat lapset ovat merkitty jomman kumman vanhemman passille. Tarkkaile Brexitin mahdollisesti tuomia muutoksia matkailuun Suomen ja Englannin välillä.


Lentolippu varattuna kohteeseen Liverpool? Aloita matkan suunnittelu!


Vinkkejä Liverpooliin matkustavalle

Onko Liverpoolissa turvallista?

Liverpool on pääasiassa turvallinen kaupunki, mutta tavanomainen varovaisuus on suositeltavaa. Pidä julkisilla paikoilla laukkuja ja muita henkilökohtaisista tavaroita silmällä taskuvarkaiden varalta.

Voiko Liverpoolissa juoda kraanavettä?

Kraanavesi Liverpoolissa on juomakelpoista.

Tippi ja juomarahakäytännöt Liverpoolissa?

Hyvästä palvelusta ravintolassa voi halutessaan pyöristää laskun ylempään tasasummaan tai jättää noin 10 % ylimääräistä, jos kuittiin ei olla lisätty palvelumaksua. Taksimatkasta maksaessa on hyvä pyöristää seuraavaan ylempään tasasummaan. Kahviloissa, pubeissa ja take away -paikoissa ei normaalisti ole tapana tipata, mutta halutessasi voit jättää juomarahaa hyvästä palvelusta.

Millainen on Liverpoolin hintataso?

Hintataso Liverpoolissa on hieman matalampi kuin Suomessa.

Kannattaako vaihtaa rahaa Suomessa vai Liverpoolissa?

Liverpoolissa käytössä oleva valuutta on Iso-Britannian punta (GBP). Rahaa kannattaa vaihtaa esimerkiksi Forexissa tai tilata valuuttaa pankistasi ennen matkaa. Rahanvaihto lentokentillä on usein kallista. Liverpoolissa voi rahaa nostaa myös automaateista. Pankkisi perii nostosta oman hinnastonsa mukaisen palvelumaksun, joka kannattaa tarkistaa etukäteen. (Hinnat tarkistettu 13/04/2019).

*Lentojen hinnat kohteeseen Liverpool perustuvat economy-luokan lippuihin, joita momondon käyttäjät ovat löytäneet edellisten 72 tunnin aikana tehtyjen hakujen kautta. Nämä hinnat eivät ole välttämättä enää saatavilla.