Lennot Grönlanti

Meno-paluu
1 aikuinen
Economy
Mistä?
Kohde?
la 22/1
la 29/1

Halvimmat lennot Grönlanti kaupunkeihin

Napsauta alla olevia kaupunkeja saadaksesi tietää, milloin lennot ovat halvimmillaan reitillä Suomi-Grönlanti
Nuuk (Godthåb)
Nuuk (Godthåb)

Hyödyllistä tietoa lennostasi kohteeseen Grönlanti

Katso vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin, jotka koskevat lentämistä kohteeseen Grönlanti
  • What are the most popular cities to visit in Grönlanti?

    Grönlanti is full of interesting cities to visit if you’re interested in touring the country. The majority of our users (426%) visit Nuuk (Godthåb) more than other cities in the country, but other popular cities in Grönlanti include Kangerlussuaq and Ilulissat.

  • Mikä on alueen Grönlanti suosituin lentokenttä?

    Nuuk (Godthåb) on tällä hetkellä suosituin lentokenttä alueella Grönlanti. Kaikista käyttäjistämme, jotka lensivät kohteeseen Grönlanti viimeisen vuoden aikana, 62 % valitsi kaupungin Nuuk (Godthåb) Nuuk (Godthåb) kentän. Huomioithan, että alueella Grönlanti voi olla muita lentokenttiä, joihin voi lentää.

  • Kuinka paljon maksavat lennot kohteeseen Grönlanti?

    Lennot kohteeseen Grönlanti voi olal saatavilla jopa niinkin alhaiseen hintaan kuin 1073 € per lippu. Käyttäjämme löytävät kuitenkin yleensä lentoliput kohteeseen Grönlanti keskimääräiseen hintaan 1401 €. Jos haluat löytää hyvän tarjouksen lennollesi kohteeseen Grönlanti, kannattaa sinun harkita varauksen tekemistä, jos löydät lennon hintaan 1396 € tai alle.


Suositut kaupungit ja nähtävyydet

Matkakohteena Grönlanti? Tutustu näihin kaupunkeihin ja löydä maan suosituimmat nähtävyydet

Viimeisimmmät löydetyt lennot suosittuihin Grönlanti kaupunkeihin

Löydä lennot näihin suosittuihin Grönlanti kaupunkeihin lähimmältä lentokentältäsi.

Parhaat nähtävät ja koettavat asiat kohteessa Grönlanti

Grönlanti, niin kutsuttu vihreä maa, on oikea kohde niille matkailijoille, jotka etsivät etäisiä matkakohteita kaukana massaturismin täyttämistä maista. Grönlanti sopii rauhasta nauttiville luonnonystäville. Vaikka Tanskalle kuuluva saari on pieni, tarjoaa se lomamatkoille paljon koettavaa. Grönlanti sijaitsee kahden meren, Pohjois-Atlantin ja Pohjoisen Jäämeren, välissä, joten meri on läsnä Grönlannin arjessa. Pääkaupungin Nuukin lisäksi Grönlannissa kannattaa vierailla myös saaren muissa pienissä ja idyllisissä kylissä. Ihaile saaren rannikolta nähtävissä olevia jäävuoria, patikoi saaren karun kauniissa maisemissa ja tutustu inuiittien alkuperäiseen kulttuuriin. Suomesta Grönlantiin ei liikennöidä suoria reittilentoja, mutta lentoyhteydet saarelle ovat silti melko hyvät. Saarelle on mahdollista matkustaa vuoden ympäri. Kesällä monet matkustavat Grönlantiin nauttiakseen sen yöttömistä öistä, kun taas talvella matkailijoita houkuttelevat saarelle arktiset maisemat. Talvisin saarella voi nähdä myös revontulia. Vilkkaimmillaan Grönlannin matkailukausi on kesäisin, noin kesäkuusta syyskuuhun sekä talvisin, noin helmikuusta huhtikuuhun. Myös joulukuussa matkat Grönlantiin ovat melko suosittuja. Näinä kuukausina lennot ja hotellit ovat tavallisesti kalleimmillaan. Maassa on siis kaksi suosittua turistisesonkia: kesä ja talvi. Usein halvat lennot Grönlantiin on mahdollista napata etenkin syksylle.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät suoraan Grönlantiin?

Suomesta Grönlantiin ei liikennöidä suoria reittilentoja. Halvat lennot Grönlantiin on kuitenkin helppo saada Suomesta yhden tai useamman välilaskun kautta. Lentoreitit Helsinki-Vantaan lentoasemalta Nuukiin liikennöidään yleensä useamman lentoyhtiön yhteistyölentoina. Reiteillä Nuukiin liikennöivät esimerkiksi skandinaavinen SAS, Grönlannin oma lentoyhtiö Air Greenland ja islantilaiset lentoyhtiöt Air Iceland ja Icelandair. Määränpäässä lennot laskeutuvat Nuukin lentokentälle (Mittarfik Nuuk). Helsinki-Vantaan lentoasemalta on mahdollista lentää yhden vaihdon yhteyksin myös Kangerlussuaqiin, jonne liikennöidään tiiviisti lentoja Kööpenhaminan kautta. Helsinki-Vantaan lentoasemalta Kangerlussuaqiin lennät kätevästi SAS:n ja Air Greenlandin yhteistyössä operoimilla lennoilla. Lennot ottaa vastaan Kangerlussuaqin lentoasema (Mittarfik Kangerlussuaq). Vertaa lentoreittejä tarkkaan, sillä joihinkin Grönlannin lentoreitteihin kuuluu pitkiä vaihtoaikoja.

Milloin on paras aika matkustaa Grönlantiin?

Grönlantiin voi matkustaa vuoden ympäri, ja matkustusajankohta onkin makukysymys. Monet matkustavat Grönlantiin kevään ja syksyn välillä nähdäkseen saaren rehevimmillään, ilman talvikauden jää- ja lumipeitettä. Retkeilymahdollisuudet ovat saarella parhaimmillaan talvikauden ulkopuolella. Mikäli haluat nähdä Grönlannissa revontulia ja ihailla arktista, jään peittämää maisemaa, saarelle kannattaa matkustaa talvella. Saaren talvi on pitkä, sillä se kestää noin marraskuulta maaliskuulle. Keskilämpötilat nousevat plussan puolelle vasta toukokuussa, ja kesällä Grönlannissa nautitaan tavallisesti noin 9–12 lämpöasteesta. Helteet ovat harvinaisia, ja sää Grönlannissa on vaihteleva, eli rantalomakohde saari ei kesäkuukausinakaan ole. Alkukesä on saarella vähäsateinen, mutta elo-syyskuussa sateita esiintyy runsaammin. Halpoja lentoja Grönlantiin on yleensä helpoimmin saatavilla syksylle. Kesäkauden aikaan ja talvella, joulukuun ja huhtikuun välissä, lentojen hinnat nousevat. Lentoliput Grönlantiin on suositeltavaa ostaa hyvissä ajoin mahdollisimman edullisten lentohintojen takaamiseksi.

Kuinka kauan kestää lento Grönlantiin?

Lennot Grönlantiin vaihtelevat kestoltaan kohdekaupungin, vaihtoyhteyden ja lentoreitin mukaan. Helsinki-Vantaan lentoasemalta Länsi-Grönlannissa sijaitsevaan Kangerlussuaqiin lentoaika on nopeimmillaan vain noin kuusi tuntia ja 50 minuuttia. Kaupunkiin on kuitenkin tarjolla jopa yli 10 tunnin lentoreittejä. Nopeimmat lentoyhteydet Grönlannin Kangerlussuaqiin kulkevat Kööpenhaminan kautta. Grönlannin pääkaupunkiin Nuukiin matka-aika on Helsinki-Vantaan lentoasemalta alkaen noin yhdeksän tuntia. Monet reiteistä ovat kuitenkin selvästi pidempiä, ja Nuukiin operoidaan paljon noin 10–15 tunnin lentoja. Valitse siis reittisi tarkkaan Grönlannin lentoja varatessasi. Lentoreitit Nuukiin kulkevat tavallisimmin joko Kööpenhaminan tai Reykjavikin kautta. Suomessa kaikki kansainväliset lennot kohti Grönlantia lähtevät Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Halutessasi voit kuitenkin aloittaa lentoreitin kohti Grönlantia joltain toiseltakin suomalaiselta lentokentältä. Hyödynnä esimerkiksi Finnairin käteviä kotimaan lentoja, ja aloita matkasi vaikkapa Turusta, Oulusta tai Rovaniemeltä. Mikäli sisällytät lentoreittiisi kotimaan lennon, matkaan kuuluu aina lentokoneen vaihto Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Tarvitaanko Grönlantiin passi tai viisumi?

Vaikka Grönlanti kuuluukin Tanskan hallinnon alle, on se itsenäinen itsehallintoalue. Niinpä myös passi- ja viisumisäännökset poikkeavat Tanskan säännöksistä. Suomen kansalaiset eivät tarvitse Grönlantiin matkustaessaan viisumia, mutta matkalle on aina otettava mukaan passi. Tarkista ajoissa passisi voimassaoloaika, sillä passin on oltava voimassa matkan loppuun asti. Grönlantiin ei voi lentää pelkän virallisen henkilökortin kera, vaan passi on pakollinen matkustusasiakirja.


Suosittuja lentokohteita mantereella Pohjois-Amerikka

Jos et ole enää kiinnostunut lennoista kohteeseen Grönlanti, harkitse myös näitä muita suosittuja Pohjois-Amerikka kohteita