Lennot Eurooppa Portugali Porto Helsinki lento kohteeseen Porto

Halvat lennot Helsinki - Porto

Meno-paluu
Economy
Helsinki (HEL)
Porto (OPO)
to 25.6.
to 2.7.
Kaikki kuukaudet
Vertaile vs. momondo |

Lennon tiedot reitille Helsinki–Porto

Löydä hyödyllistä tietoa kuten lennon kesto, suorat lennot sekä kohteen lentokentät lentoreitille Helsinki Porto

Paras löydetty hinta 154 € Paras momondon sivuilta löydetty lentotarjous reitille Helsinki - Porto viimeisen 72 tunnin aikana on 154 €
Lyhyin lentoaika 6h 5m Lyhyin lentoaika Helsinki Porto on 6h 5m.
Suora lento Ei yhtään Helsinki - Porto ei ole suoria lentoja. Suosittu ei suora reitti tälle yhteydelle on Helsinki-Vantaan lentoasema - Porto.
Lentokentät kohteessa Porto 1 lentokenttä 1 lentokenttä lähellä Porto: Porto (OPO)

Miten löytää halvimmat lennot Helsinki Porto

Olemme käyneet läpi 27 563 302 lentohintaa tarjotaksemme sinulle kaikki tärkeimmät tiedot lentoreitistäsi.
Mikä on halvin kuukausi lentää kohteeseen Porto?
maaliskuu
Halvin aika vuodesta lentää reitillä Helsinki - Porto on maaliskuu ja kallein joulukuu
Mikä on halvin viikonpäivä lentää Porto?
tiistai
Viikon halvin päivä on tiistai ja kallein perjantai
Milloin on halvin aika lentää Porto?
illalla
Helsinki - Porto lennot ovat noin 39 % kalliimpia iltapäivällä kuin illalla
Mikä on halvin lentoyhtiö, joka lentää Porto?
Transavia
Transavia, Air France ja TAP AIR PORTUGAL ovat kaikkein suosituimpia lentoyhtiöitä, jotka operoivat Helsinki - Porto reitillä
Mikä on halvin reitti?
Helsinki-Vantaan lentoasema - Porto
Lennä Helsinki-Vantaan lentoasema - Porto ja saat parhaat Helsinki - Porto lentohinnat
HEL
Helsinki-Vantaan lentoasema
OPO
Porto
Milloin on halvinta varata lennot Porto?
60 päivää ennen
Halvin aika ostaa lennot reitille Helsinki - Porto on noin 60 päivää ennen lähtöä
60
Päivää ennen lähtöä
0

Lennot Helsinki - Porto: vertaa helposti

Alla näet lentoreittisi parhaat hinnat seuraavien kolmen kuukauden aikana. Kaikki hinnat on löydetty momondon sivuilta tällä viikolla. Näet nopeimmat ja halvimmat Helsinki - Porto lennot vaihtamalla välilehteä
Halvin
Sopivin
Nopein
Lufthansa
17. heinäkuuta
HEL
Helsinki-Vantaan lentoasema
6t 25m
1 välilasku
OPO
Porto
31. heinäkuuta
OPO
Porto
9t 30m
1 välilasku
HEL
Helsinki-Vantaan lentoasema
Useita lentoyhtiöitä
17. heinäkuuta
HEL
Helsinki-Vantaan lentoasema
6t 05m
1 välilasku
OPO
Porto
31. heinäkuuta
OPO
Porto
6t 55m
1 välilasku
HEL
Helsinki-Vantaan lentoasema
KLM
17. heinäkuuta
HEL
Helsinki-Vantaan lentoasema
6t 05m
1 välilasku
OPO
Porto
31. heinäkuuta
OPO
Porto
6t 20m
1 välilasku
HEL
Helsinki-Vantaan lentoasema

Löydä halvimmat yhdensuuntaiset lennot reitille Helsinki - Porto

Jos etsit yhdensuuntaisia lentoja reitille Helsinki - Porto, vkatso tarjouksiamme alapuolelta lentoyhtiöiltä KLM ja Turkish Airlines
Halvin
Sopivin
Nopein
KLM
17. heinäkuuta
HEL
Helsinki-Vantaan lentoasema
10t 10m
1 välilasku
OPO
Porto
Turkish Airlines
17. heinäkuuta
HEL
Helsinki-Vantaan lentoasema
28t 05m
1 välilasku
OPO
Porto
TAP AIR PORTUGAL
17. heinäkuuta
HEL
Helsinki-Vantaan lentoasema
17t 30m
1 välilasku
OPO
Porto

Lentokentät ja kuljetukset

Mitkä lentoyhtiöt lentävät reittiä Helsinki–Porto?

Porto on Portugalin toiseksi suurin kaupunki ja suosittu matkakohde etenkin kesäkuukausina. Lennot Helsingistä Portoon onnistuvat usean lentoyhtiön lennoilla. Kesäkuukausina Finnairin lennot Helsingistä Portoon ovat suoria, muulloin kaupunkiin on tarjolla vain välilaskullisia lentoja. Reittiä lentävät Tap Air Portugal, Vueling, KLM Cityhopper, Ryanair, Norwegian, Transavia, easyJet, airBaltic, Smart Wings, Czech Airlines ja Air Europa. Portoon pääsee lentämään myös halvalla. Vertaa lentoja etukäteen löytääksesi parhaat yhteydet ja halvimmat vaihtoehdot. Lentoa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota sekä matkan hintaan että lentoaikaan.

Lähtö: Miten päästä Helsingin lentokentälle?

Helsinki-Vantaan lentokentälle pääsee hyvin sekä Helsingistä että muualta päin Suomea. Esimerkiksi Helsingin keskustasta on lentokentälle oikein hyvät julkiset kulkuyhteydet, joita kannattaa hyödyntää. Helsingin keskustasta lentokentälle kulkevat HSL:n linja-autot 415 ja 615, Finnair City Bus -lentokenttäbussi sekä lähijunat I ja P. Jos haluat matkustaa lentokentälle omalla autolla, voit jättää sen pysäköintiin Helsinki-Vantaan lentokentällä joko pysäköintihalliin tai ulkopysäköintiin. Muualta päin Suomea kuin pääkaupunkiseudulta Helsingin lentokentälle pääsee oman auton lisäksi myös julkisilla liikennevälineillä. Ne ovat usein omaa autoa edullisempi ja myös ekologisempi vaihtoehto. Matkahuollon kotisivuilta löytyy lisätietoa kaukoliikenteen linja-autoyhteyksistä, VR:n kotisivuilta saa lisätietoa kaukojunaliikenteestä ja lentokenttäjunasta löydät tietoa HSL:n kotisivuilta. Yhtiöiden kotisivuilta löytyvät sekä ajantasaiset aikataulut että tietoa lippujen hinnoista. Tiedot saapuvista ja lähtevistä lennoista löytyvät Finavian kotisivuilta.

Saapuminen: Miten pääsen lentokentältä keskustaan Portossa?

Lennot laskeutuvat Porton lentokentälle, joka sijaitsee noin 10 km päässä kaupungin keskustasta. Porton lentokenttä on yksi Portugalin suurimmista. Jos haluat keskustaan mahdollisimman halvalla, kannattaa huomioida julkiset liikennevälineet. Erityisesti metrolla pääsee Porton keskustaan varsin kätevästi. Lisäksi matka onnistuu junalla. Junaa tulee vaihtaa Porto Campanhan asemalla. Juna saapuu aivan ydinkeskustassa sijaitsevalle Sao Benton asemalle. Lentokentältä pääsee keskustaan toki myös taksilla, ja matka maksaa noin 20 EUR. Jos haluat vuokrata matkallasi auton, myös se onnistuu jo Porton lentokentältä. Valittavana on useiden eri yritysten palveluja.

Kuinka kauan Helsinki–Porto-lento kestää?

Suorat lentoliput Helsingistä Portoon voi ostaa kesäkuukausina (kesä-elokuussa), jolloin Finnairin lennoilla pääsee Portoon ilman välilaskuja. Lentoaika on tuolloin 4 h 30 min. Muulloin lennot Helsingistä Portoon sisältävät vähintään yhden välilaskun. Kesäaikaan KLM Cityhopper lentää Helsinki‒Port- lennot tehden välilaskun Amsterdamissa, jolloin lentoaika on 6 h 5 min. Kesäkuukausien ulkopuolella nopein välilaskullinen lento on portugalilaisella lentoyhtiöllä Tap Air Portugalilla. Konetta vaihdetaan Lissabonissa ja lentoaika on kokonaisuudessaan 8 h 20 min. Muissa vaihtoehdoissa lentoaika onkin sitten pidempi. Lennot saapuvat Porton lentokentälle, josta on kaupungin keskustaan matkaa noin 10 km.

Milloin on paras aika matkustaa Portoon

Porton ilmastossa näkyy Välimeren vaikutus yhdistyneenä Atlantin kosteisiin kumpupilviin. Tämä tarkoittaa sitä, että kesäkuukausien ulkopuolella kaupunki on varsin sateinen. Kesällä sateet eivät tavallisesti vaivaa ja auringonpaisteesta pääsee nauttimaan täysin rinnoin. Lämpimin kuukausi on elokuu, jolloin lämpötilat ovat keskimääräisesti 25 °C ja kylmintä Portossa on tammikuussa. Vilkkainta sesonkiaikaa on heinä-elokuu, jolloin kaupungissa riittää lomailijoita. Kesäkuukausien lisäksi kannattaa harkita kaupunkiin matkustamista myös keväällä ja syksyllä, jolloin ilmat ovat vielä miellyttäviä, mutta turistimassoja ei ole. Vertaamalla hintoja voit hyvinkin löytää halvat lennot Helsingistä Portoon.

Tarvitaanko Portoon passia/viisumia?

Portugali kuuluu Euroopan talousalueeseen, jossa on vapaa liikkuvuus. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että et tarvitse matkallesi viisumia. Sinun ei tarvitse välttämättä ottaa passiakaan mukaan, mutta tässä tapauksessa sinulla oltava voimassaoleva EU-standardien mukainen kuvallinen henkilökortti. Henkilökortin tulee olla myönnetty Suomessa tai jossain muussa EU- tai ETA-maassa.


Vinkkejä Portoon

 • Portviini on nimetty juuri Porton kaupungin mukaan. Jos viini maistuu, kannattaa ehdottomasti tutustua matkalla paikallisiin juomiin. Se onnistuu esimerkiksi Ribeiran alueen kodikkaissa viinikellareissa, joissa pääsee tutustumaan myös viinien valmistuksen saloihin. Portoa kutsutaan usein myös Portugalin ruokapääkaupungiksi, joten on sanomattakin selvää, että kaupungista löytyy runsaasti paikallisia herkkuja tarjoavia ravintoloita. Kokeilemisen arvoinen on esimerkiksi bacalhau eli portugalilaiseen tapaan valmistettu turska. Porton kaupungin oma erikoisuus on puolestaan sisäelimistä valmistettu tripas.
 • Porton tärkeimpänä nähtävyytenä voi pitää sen vanhaa kaupunkia, Ribeiraa, joka on listattu Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon. Vanha kaupunki on siis jo itsessään nähtävyys, mutta siellä seikkaillessaan kannattaa tutustua esimerkiksi 1100-luvlla rakennettuun Sen katedraaliin, pörssitalo Palacio da Bolsaan sekä Santa Claran kirkkoon. Vanha kaupunki rajautuu Douro-joen rantaan, josta löytyy muun muassa vanhoja viininkuljetusveneitä sekä idyllisiä terasseja.
 • Löydät Portosta myös yhden maailman kuuluisimmista kirjakaupoista: Livraria Lellon. Sitä pidetään Harry Potter -kirjoista ja -elokuvista tunnetun legendaarisen Tylypahkan esikuvana, sillä Harry Potterien luoja J. K. Rowling asui Portossa 1990-luvulla ja vieraili tuolloin usein Livraria Lellossa. Kirjakauppa on perustettu jo 1800-luvulla ja se on satumaisen kaunis. Koska kirjakauppa on niin suosittu turistikohde, sinne peritään sisäänpääsymaksu. Maksu kuitenkin hyvitetään, jos teet ostoksia kaupassa.

(Hinnat tarkistettu 19/04/2019).


Vaihtoehtoiset lentoreitit välille Helsinki–Porto

Vertaa vaihtoehtoisia lentoja lähtö- ja paluukentän lähikentiltä ja kaupungeista löytääksesi halvimmat lennot ja parhaat lentoajat.

Helsinki - Faro reitin lennot
Lyhyin lentoaika
9t 45m
Halvin hinta
179 €
Tampere - Porto reitin lennot
Lyhyin lentoaika
12t 45m
Halvin hinta
440 €
Kokkola-Pietarsaari - Faro reitin lennot
Lyhyin lentoaika
29t 20m
Halvin hinta
454 €

Lennot kohteesta Helsinki:

Lennot kohteesta Porto:

Lennot Eurooppa Portugali Porto Helsinki lento kohteeseen Porto
 • Meno-paluu
 • Yhdensuuntainen
 • Useita kohteita
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
 • Useita
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka
Economy
 • Economy
 • Premium Economy
 • Business
 • 1. luokka