Hotellit Ruka

Löydä parhaat hotellitarjoukset 332 hotelliin Ruka

Tulopäivä
Lähtöpäivä
Vertaile vs. momondo |

Parhaat hotellit Ruka

Löydä sinulle sopivin hotelli Ruka työ- tai lomamatkalle
Karhun Maja
9,2
485 EUR
Näytä tarjoukset
Ruka Safaris - Papin Talo
83 EUR
Näytä tarjoukset
Villa Rukan Huurre
8,7
129 EUR
Näytä tarjoukset
Ruka Chalets Ski-Inn
8,9
93 EUR
Näytä tarjoukset
Chalets Revonaapa A 5
8,3
62 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Katajarinne
7,9
65 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Tulisuontie a
107 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Mantyrinne
117 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Kuukkelin kumpu
241 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Muuttohaukka
174 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Peuralampi b1
94 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Lomamaja rukaranta
101 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Saarenkainalo
68 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Lomapohjas 2
76 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Rukan lepolinna a
164 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Rukan lepolinna b
116 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Saaruantupa
101 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Soukkelomukka 1
117 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Soukkelomukka 5
110 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Rukan etelarinne c
80 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Vuosselinhovi f
121 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Rinnetahti
59 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Veskahovi
137 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Saaruanaho f1
7,3
92 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Timanttirinne
7,9
162 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Rukakolo
6,7
142 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Rukan etelarinne e
79 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Rukan etelarinne b
99 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Metsa-vuosseli rukalumous
289 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Salakolo 1
68 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Rukanpovi 6
8,3
63 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Tunturituuli
163 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Kuukkelin kaipuu
202 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Kelokoto a
142 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Vuosselin trio b
96 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Keisarinhovi
8,8
80 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Kesaranta 2
118 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Huvihovi
184 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Ruka sunhill
7,5
92 EUR
Näytä tarjoukset
Holiday Home Kieppi a
95 EUR
Näytä tarjoukset

Hyvä tietää

Parhaat vinkit kohteeseen Ruka

Miten löytää hyvä hotelli Rukalla?

Jos matkustat Rukalle suosituimman matkailusesongin aikaan, talvella ja ennen kaikkea joulunaikaan, tärkeintä on ryhtyä selvittämään hotellivaihtoehtoja ajoissa. Hotelleissa on tuolloin tungosta ja hinnat ovat normaalia korkeammalla, joten mitä aiemmin varaat oman majoituksesi, sitä edullisemmin se on yleensä mahdollista saada. Monet matkailijat viihtyvät aivan Rukan keskustassa, laskettelurinteiden ja muiden palveluiden äärellä, kun taas toisten tähtäimessä on kelomökki metsien siimeksessä. Rukatunturi tarjoaa vaihtoehtoja kummallekin ryhmälle. Jos taas haluat yöpyä mieluiten Kuusamossa, lähellä keskustaa, pääset Rukan alueelle autolla noin vartissa. Hotellien sijainnit ja välimatkat erilaisiin palveluihin tai Kuusamoon voit hahmottaa parhaiten netissä kartan avulla. Mieti, mikä on hyvä sijainti juuri sinun hotellillesi.

Miten viettää edullinen loma Rukalla?

Edullinen loma Rukalla onnistuu parhaiten suosituimpien lomasesonkien ulkopuolella, vaikkapa keväällä suosituimman hiihtokauden jälkeen. Tuolloin majoitusten ja matkailupalvelujen hinnat ovat jo laskeneet, mutta Lapin luonto tarjoaa silti paljon koettavaaa. Sesonkiaikoina matkaileville olennaisinta edullisen majoituksen löytämiseksi on verrata hintoja; hintahaitari on nimittäin Rukalla laaja. Yöpaikan voi löytää yllättävänkin halpaan hintaan, etenkin laskettelukeskuksen lähialueiden ulkopuolelta. Yritä bongata hotelleilta myös erilaisia tarjouksia. Paikan päällä Rukalla ilmaista tekemistä on pilvin pimein, onhan alueen suurin vetonaula lappilainen luonto tunturimaisemineen. Patikoi, hiihdä, kalasta, ui – luonnossa harrastaminen ei tule kalliiksi. Kun Ruka on tutkittu, retkeilemään kannattaa siirtyä läheiseen Oulangan kansallispuistoon, josta vaellusreitit eivät lopu kesken.

Liikkuminen Rukalla?

Rukan ydinalueilla liikkuminen onnistuu helposti jalkaisin, mutta monille alueille tarvitset henkilöauton, joko oman tai vuokratun. Auton kyydissä myös alueen suosittujen luontokohteiden äärelle pääsee helpoiten. Kuusamon lentokentältä Rukalle kulkee lentokenttäbussi, ja lisäksi Rukalta voi hypätä Kuusamon ja Sallan väliä kulkevaan Karhunkierrosbussiin. Myös taksikuljetuksia on tarjolla tilauksesta.

Voiko hotellin varata Rukalla ilman luottokorttia?

Hotellit Rukalla vaativat käytännössä aina luottokortin tiedot varauksen tekemiseksi, mutta alueella on joitakin mökkimajoitusvaihtoehtoja myös niille, jotka matkustavat ilman luottokorttia.

Mitä tehdä Rukalla lasten kanssa?

Ruka on lasten paratiisi kesin ja talvin. Talvella päivät vierähtävät lasketellen, lumilautaillen tai pulkkamäessä riemuiten, ja mukavia tutustumiskohteita lapsillekin ovat koira- ja porotarhat. Kesäisin lapsia kutsuu esimerkiksi Rukan kotieläinpiha, ja pulkkamäen sijaan Rukalla viiletetään kesäisin kesäkelkkaradalla. Rukan näköalahissillä voi talvikuukausien ulkopuolella matkustaa ihailemaan tunturimaisemia. Kuusamon alueella, kivenheiton päässä Rukalta, lapsia odottavat esimerkiksi Angry Birds Activity Park -puuhapuisto sekä Kuusamon Tropiikin hohtokeilausrata. Myös Kuusamon tropiikin kylpyläpuolella viihtyy varmasti koko perhe. Rukan ja lähialueiden patikkapoluista suuri osa sopii hyvin koko perheen tallattavaksi, eli mikäli Lapin luonto kiehtoo, kannattaa alueen upeista ulkoilumaastoista ottaa kaikki irti.

Pysäköinti Rukalla

Rukalla matkustavan kannattaa ensimmäisenä tiedustella parkkipaikkatilannetta omasta majoituspaikastaan. On mahdollista, että parkkialue kuuluu hotellin hintaan. Esimerkiksi Rukan kauppojen ja ravintoloiden lähellä on usein tarjolla parkkitilaa lyhytaikaiseen parkkeeraukseen, mutta pidempiaikaista parkkipaikkaa etsivien kannattaa turvautua pysäköintialueisiin, joita on alueella useampia. Osa pysäköintialueista on maksullisia, joissakin täytyy käyttää parkkikiekkoa.


Kuinka paljon kohteen Ruka hotellit maksavat?

3 tähteä
#1. suosituin
Wilderness Hotel Papin Talo
9,5
113 EUR
#2. suosituin
Safaritalo Apartments
7,9
178 EUR
Rahoille vastinetta
Villa Iglu
9,0
41 EUR

Halvimmat hotellit Ruka

Löydä halpa hostelli tai hotelli Ruka
Villa Iglu
9,0
41 EUR
Rukako Rukanjuuri 3
7,9
47 EUR
Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Oivanki
8,8
44 EUR
Atimomaja 2 - Apartment
7,0
52 EUR
Rukako Mestarikämpät B 9
9,0
46 EUR
Rukako Saukkolampi 1
7,4
53 EUR

Hotellit Ruka, joissa paras hinta-laatusuhde

Villa Iglu
9,0
41 EUR
Wilderness Hotel Papin Talo
9,5
113 EUR
Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Oivanki
8,8
44 EUR
Holiday Home Vuosselin helmi c25
9,6
63 EUR
Rukako Mestarikämpät B 9
9,0
46 EUR
Vuosselin Helmi B21
9,1
54 EUR

Rukan kaupunginosat, missä majoittua

Kuusamon kaupungin alueella sijaitseva Rukatunturi on laskettelijoiden ja lumilautailijoiden mekka, sillä Rukan talviurheilukeskus on tunnettu Suomen parhaimmistoon kuuluvista rinteistään. Hotellit Rukalla sijoittuvatkin laskettelukeskuksen ympäristöön, ja tarjolla on niin perinteistä hotellimajoitusta kuin talviurheilukeskuksen tunnelmaan hyvin sopivia majoja ja asuntojakin. Kuusamon keskustasta Rukan alue sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä. Ruka sijaitsee kohtuullisen lähellä rautatieasemaa ja lentokenttää, sillä Kuusamon kaupungin alueelta löytyvät molemmat.

Hintahaitari Rukatunturin alueella on laaja, sillä matkailijoille on tarjolla niin luksusmökkejä kuin budjettiystävällisiä motellejakin. Vaihtoehdoista suurin osa sijaitsee vain kivenheiton päässä laskettelurinteistä, mutta mikäli etsit hotellia halpaan hintaan, kannattaa majoitusvaihtoehtoja etenkin sesonkiaikaan tarkastella myös hieman Rukatunturin ulkopuolelta, miksei Kuusamonkin alueelta asti. Edullisen majoituksen yhdeksi yöksi voi saada alueelta kiireisimmän lomasesongin ulkopuolella alkaen vain noin 40–50 euron hintaan. Laatumökkien kohdalla hinnat taas kohoavat satoihin euroihin.

Jos toiveissa on majoittua lähellä rantaa, suositus on selvitellä tarjontaa esimerkiksi Kesäjärven äärellä. Monet täyden palvelun hotellit aamiaisineen sijaitsevat laskettelurinteiden juurella, ja jos kaipaat jotain erityispalveluita, kuten kylpyammeen, uima-altaan tai kuntosalin, varmista palvelut aina hotellikohtaisesti.

Lapsiperheille hyvä vaihtoehto on lomamökki, jossa perheen pienemmilläkin on tilaa temmeltää. Perheiden helppo hotellivaihtoehto voi sijaita myös laskettelukeskuksen ytimessä, ja Rukan keskus onkin lasten kanssa yksi parhaista alueista majoittua. Esimerkiksi Cumulus Resort Rukahovista rinteisiin ja pulkkamäkeen pääsee hetkessä. Kuusamoon majoittuville perheille suositus on esimerkiksi kylpylähotelli Holiday Club Kuusamon Tropiikki, joka sijaitsee reilun 15 minuutin ajomatkan päässä Rukan keskustasta.


Ruka pähkinänkuoressa

Kuusamon kaupungin alueella sijaitseva, noin puolen kilometrin korkeuteen nouseva Rukatunturi on yksi Suomen Lapin tunnetuimpia kohteita. Rukan laskettelukeskuksessa vierailevat vuosittain lukemattomat talviurheilulajien harrastajat, joita kiehtovat paitsi keskuksen monipuoliset palvelut, myös Rukatunturin kauniit maisemat. Rukan laskettelukeskus on nykyaikainen lomakohde kaiken ikäisille, ja sen alueella on tarjolla lomailijoille kaikki tarvittavat palvelut kaupoista ravintoloihin. Rukalla on siis helppo viettää pidempikin loma.

Mikäli et viihdy suksilla tai lumilaudalla, ei hätää, sillä Rukan seutu tarjoaa mahdollisuuden lukemattomiin muihinkin aktiviteetteihin. Niistä suosituimpia ovat esimerkiksi husky-safarit, moottorikelkkailu, patikointi, koskenlasku, jokimelonta ja suppaus. Läheisen Kuusamon alueella voi päästä rentoutumaan kylpylään tai haastamaan itsensä golfviheriöille. Talvisin Lapin suurimpiin vetonauloihin kuuluvat arktisessa pimeydessä hehkuvat revontulet, kesäisin yötön yö tekee vaikutuksen matkailijoihin.

Rukan ja Kuusamon seudun luonnossa voi vaeltaa niin itsenäisesti kuin oppaan avullakin. Luontoon voi lähteä niin päiväretkelle kuin pidemmällekin vaellukselle, ja tunnetuin alueen reiteistä on kuuluisa Karhunkierros, joka kuljettaa vaeltajat Oulangan kauniin kansallispuiston uumeniin. Rukan alueella on myös erinomaiset mahdollisuudet geokätköilyn harrastamiseen.

Kesäisin Rukalla myös esimerkiksi kalastetaan, ja toinen alueen suosituista lajeista on talvikausien ulkopuolella maastopyöräily. Omaa pyörää ei tarvitse tuoda mukana, sillä pyörän voi vuokrata alleen Rukan alueelta. Maastopyörien lisäksi alueella vuokrataan niin sanottuja läskipyöriä. Lapsiperheiden ykköskohde kesäisellä Rukalla on huimavauhtinen kesäkelkkarata, eli pulkkamäkeen ei pääse tulemaan ikävä.


Suosituimmat lentoreitit Ruka

Löydä halvimmat lennot Ruka suosituimmilla reiteillä
Helsinki - Kuusamo
Lyhyin lentoaika
1t 15m
Halvin hinta
121 EUR
Berliini - Kuusamo
Lyhyin lentoaika
3t 55m
Halvin hinta
226 EUR
Praha - Kuusamo
Lyhyin lentoaika
5t 05m
Halvin hinta
239 EUR
Pariisi - Kuusamo
Lyhyin lentoaika
6t 10m
Halvin hinta
259 EUR
München - Kuusamo
Lyhyin lentoaika
10t 35m
Halvin hinta
288 EUR
Frankfurt - Kuusamo
Lyhyin lentoaika
3t 05m
Halvin hinta
297 EUR
Tel Aviv - Kuusamo
Lyhyin lentoaika
18t 45m
Halvin hinta
657 EUR
Los Angeles - Kuusamo
Lyhyin lentoaika
32t 00m
Halvin hinta
964 EUR
Santa Ana - Kuusamo
Lyhyin lentoaika
36t 20m
Halvin hinta
2 781 EUR
Näytä lisää