Namaste: 11 parasta joogaretriittiä eri puolilla maailmaa

Hiipiikö stressi arkielämääsi? Haluatko paeta rutiineja? Kokosimme luettelon suosikkijoogaretriiteistämme eri puolilta maailmaa. Pakkaa joogahoususi ja matkusta rentoutumaan!

Koh Samui – Thaimaa

Joogaretriitti Samahita Retreatissa Koh Samuilla, Thaimaassa

Venytystä ja voimaa Samahita Retreatissa Koh Samuilla, Thaimaassa © Samahita Retreat

Jos jooga maailmankuulujen opettajien johdolla trooppisessa lämmössä kuulostaa houkuttelevalta, Thaimaa on sinulle juuri oikea paikka. Koh Samui ei ehkä vaikuta päälle päin kovin rauhalliselta ja seesteiseltä paikalta, mutta kun sukellat pintaa syvemmälle saaren saloihin ja jätät lapsiperheiden kansoittamat lomakeskukset ja täpötäydet rannat taaksesi, löydät Samahita Retreatin, yhden alan johtavista joogaretriiteistä.

Saaren eteläisellä rannikolla aivan rannan tuntumassa sijaitseva Samahita tarjoaa kaikkea mahdollista kaiken kattavista ryhmäretriiteistä hyvinvointi-, painonpudotus- ja detox-ohjelmiin ja syventävään opettajakoulutukseen. Täällä voit siis räätälöidä kokemuksestasi juuri sellaisen kuin itse haluat.

Hengitä sisään raikasta ilmaa joogatessasi ulkoilmashalassa (joogastudio) ja hengitä ulos. Nauti hiljaisuudesta meditaatiopuutarhassa, pulahda suolavesialtaan virkistävään veteen ja rentoudu päivän päätteeksi omassa rauhassa yksityisellä parvekkeellasi. Tässä ympäristöystävällisessä retriitissä vesi lämmitetään aurinkovoimalla, ja ateriat valmistetaan ayurveda-periaatteiden mukaisesti, jotta sekä mieli että ruumis pysyvät terveinä. Kaikki tämä on vain tunnin lentomatkan päässä vilkkaasta Bangkokista.

Etsi jatkolento Koh Samuille

Aruba – Alankomaiden Karibia

Kokeile SUP-joogaa Rachel Brathenin Island Yoga -retriitissä.

Kokeile SUP-joogaa Rachel Brathenin Island Yoga -retriitissä. © Rachel Brathen

Kilometreittäin valkoisia hiekkarantoja, kirkkaan sinistä vettä ja auringonpaistetta ympäri vuoden – tervetuloa Karibian saarelle nimeltä Aruba. Tämä Alankomaiden kuningaskuntaan kuuluva trooppinen helmi tarjoilee täydellisyyttä hipovat puitteet purjelautailuun, leijalautailuun ja sukeltamiseen – ja tietysti joogaamiseen.

Digitaalisesti valveutuneet joogit saattavat hyvinkin tuntea Rachel Brathenin entuudestaan nimellä @yoga_girl. Tällä ruotsalaissyntyisellä Instagram-sensaatiolla on jo yli kaksi miljoonaa seuraajaa, ja hän jakaa Instagramissa rehellisiä ja henkilökohtaisia päivityksiä elämästään Karibian Aruballa.

Yhdistä viisi päivää virkistävää joogaa, meditointia ja itsetutkiskelua unelmiesi lomakohteeseen Rachelin Island Yoga Retreatissa. Testaa tasapainoasi SUP-joogassa (joogaa vedessä laudan päällä), tee tutkimusmatka saaren pohjoisrannikolle ja purjehdi auringonlaskuun – kaikki sisältyy hintaan mukaan lukien aamiainen, kaksi ruokaa ja majoitus.

Etsi lennot Aruballe

Bali – Indonesia

Vietä unelmainen joogaretriitti Blooming Lotus Yoga kivenheiton päässä Balin Ubudista.

Blooming Lotus Yoga sijaitsee vehreässä ympäristössä kivenheiton päässä Balin Ubudista. © Blooming Lotus Yoga

Jumalten saarena tunnettu Bali häviää vain Intialle, kun joogatarjontaa tarkastellaan. Tämä vehreän metsän peittämistä vuorista, rosoisista rannikoista, vulkaanisista rinteistä ja upeista rannoista koostuva Indonesian saari on todellinen joogaajan paratiisi, josta eivät vaihtoehdot lopu kesken.

Vain kivenheiton päässä Ubudista löytyy trooppisessa viidakossa sijaitseva Blooming Lotus Yoga, jonka alapuolella virtaa pyhä joki ja vieressä kohoaa upea temppeli. Blooming Lotus Yoga tarjoaa neljän ja seitsemän päivän joogaretriittejä, jotka lupaavat elvyttää ja virkistää sekä kehon että mielen. Ohjelma koostuu päivittäisistä vinyasa flow -joogatunneista ja syventävistä sessioista, joiden painopisteinä ovat asana (asennot), meditointi ja pranayama (hengityksen hallinta). Tarjonta sisältää myös valinnaisia parannushoitoja, luontoretkiä ja mahdollisuuksia uppoutua kulttuurin saloihin. Vetäydy rentoutumaan viiden tähden villan tilaviin huoneisiin ja omaan uima-altaaseen, tai vietä iltapäivää tutustuen läheisen Ubudin vilinään. Joko sinulla on hallussa virabhadrasana (soturi) sirsasana-asennosta (päälläseisonta) ja kaipaat muutosta elämääsi? Blooming Lotus Yoga tarjoaa myös Yoga Alliancen akkreditoimia, 200-tuntisia opettajakoulutuskursseja.

Etsi lennot Denpasariin

Aourir – Marokko

Marokossa voit kätevästi yhdistää joogaretriitin ja surffiloman

Jooga ja surffaus ovat loistava parivaljakko – Marokossa pääset petraamaan taitojasi sekä matolla että aalloilla.

Etkö osaa päättää, haluatko löytää sisäisen rauhan vai tuntea adrenaliinipatojen aukeamisen? Ei tarvitsekaan, sillä voit lyödä nämä kaksi kärpästä yhdellä iskulla suosiotaan kasvattavilla surffaus- ja joogaretriiteillä.

SurfMarocin retriitti toimii seesteisessä huvilassa, josta avautuu upea näkymä Marokon rosoiselle rannikolle. Retriitin joogatunnit sopivat kaiken tasoisille joogaajille, ja ne pidetään kattoterassilla sijaitsevassa joogastudiossa, jossa myös silmä lepää katsellen Atlantin valtamerta. Paranna fyysistä ja henkistä voimaasi – olennaisia taitoja surffaajalle – yhdistämällä dynaamista ashtanga- ja vinyasa flow -joogaa ja mieltä rauhoittavaa hathajoogaa ja restoratiivista joogaa. Aouririn kylä, joka tunnetaan myös ”banaanikylänä” alueella olevien lukuisien banaaniplantaasien vuoksi, on täydellinen paikka surffi- ja joogalomalle: kylässä vallitsee aina rauhallinen ilmapiiri ja aallot ovat huippuluokkaa. Aourir on vain 40 minuutin ajomatkan päässä Agadirista, joten sinne pääsee helposti monista Euroopan keskuksista. Lempeä tuuli kasvoilla, hiekkaa varpaiden välissä – näitä puitteita on vaikea pistää paremmaksi.

Etsi lennot läheiseen Agadiriin

Bornholm, Tanska

Seesteinen joogaretriitti Bornholm Yoga & Retreat Centerissä Tanskassa

Meditointia hiljaisessa ympäristössä Bornholm Yoga & Retreat Centerissä

Tanskan aurinkoisena saarena tunnettu Bornholm sijaitsee mantereesta itään, ja sinne pääsee Tanskan pääkaupungista Kööpenhaminasta lentäen 35 minuutissa. Bornholm ei ole mikä tahansa saari. Siellä on jyrkkiä kallioita, joista on suora pudotus Itämereen, kalkinvalkeita rantoja, suuria metsiä, joissa valo suodattuu lehvästön läpi sekä idyllisiä kaupunkeja ja kyliä.

Yhdessä kaupungeista sijaitsee Bornholm Yoga & Retreat Center, laaja keholle, sielulle ja luonnolle omistettu keskus, missä järjestetään vuosittain useita joogakursseja. Jos haluat kokonaisvaltaisen kokemuksen, valitse Moving Into Silence Weekend Retreat -retriitti, jonka ohjaajana toimii keskuksessa asuva joogi Solveig Egebjerg. Osallistujia kehotetaan jättämään kaikki viestintälaitteet kotiin ja sukeltamaan hiljaisuuden maailmaan. Matka alkaa luonnosta ja päättyy luontoon, ja sen aikana patikoidaan keskuksen läheisissä metsissä ja rannikolla, opetellaan hengitystekniikoita ja meditoidaan rannalla. Jokainen päivä päättyy kotitekoiseen luomuateriaan, joka tarjoillaan rannalla nuotion ääressä.

Löydä lento Bornholmiin

Santa Teresa, Costa Rica

Joogakurssille Santa Teresaan Costa Ricaan?

Aurinkotervehdykset eivät ole koskaan tuntuneet näin hyvältä © Yogiakademin

Costa Rican luoteisosassa sijaitseva Santa Teresa houkuttelee joogaharrastajia ja kylpylöiden ystäviä kaikkialta maailmasta. Ympäristö kaupungissa on unenomainen: sademetsä jatkuu palmujen reunustamalle rannalle, aurinko heijastuu kristallinkirkkaasta vedestä, taivas on pilvetön ja sininen ja ilmasto on trooppinen… Nämä seikat luovat yhdessä täydellisen paikan meditaatioretriitille.

Retriittinä toimiva Nautilus Boutique Hotel sijaitsee kalliolla, josta on näkymä majesteettiselle Tyynelle valtamerelle. Hotelli järjestää 90-minuuttisen joogasession kahdesti päivässä, mutta voit myös halutessasi valita yksityissession. Muun muassa yksityiset terassit, uima-allas, huoneeseen tilattava hierontapalvelu ja terveellistä luomuruokaa tarjoava ravintola tekevät retriitistä unohtumattoman kokemuksen.

Löydä lento San Joséen

Big Sur, Kalifornia, Yhdysvallat

Tämä se vasta luksustelttailua on!

Tämä se vasta luksustelttailua on!

Jos haluat retkeillä luopumatta tietyistä mukavuuksista, luksusretkeily voi olla sinua varten.

Rantaharjulla sijaitsevasta Treebones Resortista on upeat näkymät Tyynelle valtamerelle. Siellä voit majoittua luonnonläheisesti jurtassa. Jurtta on mongolialainen pyöreä telttamainen asumus, mutta sen takia ei kannata huolestua. Treebonesin jurtissa on mukavat sängyt, lämmitin ja sähkövalot sekä yksityiset terassit, joilta aukeaa vaikuttavat maisemat. Osallistu Yoga in Nature -kurssille, joka sisältää jurttamajoituksen, kuusi joogasessiota kauniissa ulkoilmakatoksessa sekä lähiruoasta valmistetut ravitsevat ateriat. Päätä joogantäyteinen päivä yksilöllisellä hieronnalla tai virkistävällä pulahduksella uima-altaaseen.

Löydä lento San Franciscoon

Loviisa, Suomi

Lähde joogaretriitille Villa Mandalaan Loviisaan

Villa Mandalassa nukut varmasti makeasti © Mikko Harma / Villa Mandala

Haluatko paeta vaativan työn aiheuttamaa stressiä? Loviisassa, vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, sijaitseva idyllinen Villa Mandala Manor & Resort on siihen täydellinen paikka. Villa Mandala keskittyy stressinpoistoon, rentoutumiseen ja hyvään ruokaan, ja siellä järjestetään noin viisi joogaretriittiä vuosittain. Luonto on jokaisen retriitin tärkein elementti. Retriiteissä käydään hiljaisilla patikkaretkillä, uidaan läheisessä järvessä tai pyöräillään paikallisella maaseudulla. Suomalaiseen retriittiin kuuluu tietysti myös saunominen. Villa Mandalassa on perinteinen puulämmitteinen sauna, johon mahtuu kerralla 15 henkeä. Kokeile terapeuttista yrttisaunaa tai holistista jäsenkorjausta.

Löydä lento Helsinkiin

Ahetze – Ranskan Baskimaa, Ranska

Anna aaltojen äänen rauhoittaa mielesi.

Anna aaltojen äänen rauhoittaa mielesi. © Yogiakademin

Ranskan Baskimaasta tulevat mieleen kauniit vanhat kylät, vehreiden kukkuloiden koristama maisema, täyteläiset punaviinit ja ylpeät, kiivasluonteiset ihmiset. Pyreneitten ja Atlantin välissä köllöttävä pieni Ahetzen baskikylä, joka on vain puolen tunnin ajomatkan päässä Biarritzista, on mitä mainioin paikka viettää viikon joogaloma vailla huolen häivää. Loman voi varata ruotsalaiselta Yogiakademin-sivustolta. Rentoudu loppukesän lempeän auringon alla vehreiden puutarhojen ympäröimänä sukeltamalla syvälle osho-meditaation (meditaatiomuoto, jossa pyritään jatkuvaan tietoisuuden tilaan) maailmaan ja yhdistämällä eri joogamuotoja, sekä dynaamista että restoratiivista. Sessioiden välissä voi tutustua Baskimaan maaseutuun, käydä läheisessä kylässä tai lueskella kirjaa. Nauti päivän päätteeksi detox-kasvisateria ja ihaile auringonlaskua. Jos haluat tuntea joogaloman lopuksi pienen adrenaliiniryöpyn, käy surffaamassa Biarritzin raikkaissa aalloissa.

Etsi lennot Biarritziin

Goa, Intia

Vietä joogaloma Little Cove Yoga Retreatissa Intian Goassa

Tunnetko pehmeän tuulenvireen? © Little Cove Yoga Retreat

Täällä kaikki alkoi! Intia on satojen joogaretriittien kotimaa. Jos haluat yhdistää rantaloman rauhallisiin joogasessoihin palmujen lomassa, lähde Little Cove Yoga Retreatiin. Se sijaitsee Cola Beachillä Goassa, entisessä Portugalin provinssissa. Retriitin konsepti on olla mahdollisimman lähellä luontoa – elät siellä ympäristöystävällisessä majassa rannalla palmupuiden keskellä ja saat päivittäin kaksi täyttävää intialaista kasvisateriaa. Joogasessioita johtaa kokenut joogi Mahendra Pardeshi. Niissä keskitytään löytämään sisäinen rauha ja hyvä fyysinen terveys. Voit myös valita niin monta perinteistä Ayurvedista hierontaa ja hoitoa (Intiasta peräisin olevaa vaihtoehtoisen lääketieteen hoitoa) kuin haluat. Halutessasi voit myös ottaa rannalla aurinkoa tai lähteä veneilemään paikallisten kalastajien kanssa.

Löydä lento Goaan
Lue lisää: 14 ohittamatonta paikkaa Intiassa.

Bretagne, France

Miten olisi upea joogaloma Ranskan Bretagnessa?

Hengitä sisään ja ulos © Yogiakademin

Bretagne on jäänyt matkakohteena ehkä muiden Ranskan alueiden varjoon, mutta sen dramaattiset maisemat, loputtomat rannat, viehättävät pikkukylät ja tuhti ruokakulttuuri tekevät siitä rauhallisen alueen joogaretriitille.

Retriitti sijaitsee kauniissa Chateau du Grand Valissa, joka on rakennettu 1400-luvulla. Linnasta aukeaa luonnonkauniit maisemat maaseudulle, ja sen alueella on kalalampia, joissa voit soudella seesteisestä ympäristöstä nauttien. Dynaamisen vinyasa-session jälkeen voit rentoutua suuren takan edessä tai pulahtamalla lämmitetyssä uima-altaassa.

Harmoninen meditaatio käy käsi kädessä tasapainoisen ravinnon kanssa, ja linnan ruokatarjonnassa yhdistyvät luomuraakaruokainnovaatiot ja ranskalainen keittiö. Jos haluat lähteä tänne retriittiiin, käy ruotsissa toimivan Yogiakademinin sivustolla.

Löydä lento Rennesiin

Haluatko lisää inspiraatiota matkustamiseen? Tutustu kirjoihin, jotka herättävät kaukokaipuun, tai lue lisää matkavinkkejä ja asiantuntijoiden neuvoja momondon Inspiroidu-sivulta