Euroopan nudistirannat: näillä rannoilla nakuilet tyylillä

Rakastatko rannalla loikoilua, mutta olet kyllästynyt uimapuvun alle hiipivään hiekkaan ja mielivaltaisiin rusketusrajoihin? Jos haluat kokeilla jotain uutta, heitä uikkarit nurkkaan ja suuntaa upeimmille nakurannoille Euroopassa!

Olitpa sitten jo kokenut naturisti tai suunnittelet julkista nakuilua ensimmäistä kertaa, nudistirannalla käynti on varmasti unohtumaton kokemus. Auringonotto ja uiminen alasti, yhdessä samanhenkisten ihmisten kanssa, on yksi vapauttavimmista kokemuksista.

Aiotko kokeilla oleilua Aatamin tai Eevan asussa seuraavalla lomallasi? Jos etsit inspiraatiota sopivasta kohteesta, olet tullut oikeaan paikkaan! Listasimme Euroopan kauneimmat nudistirannat, mukaan lukien ihanimmat nakurannat Suomessa.

Lokrum, Kroatia

Joidenkin lähteiden mukaan nudistirannat ovat kroatialainen keksintö, joten suuntaa tänne nakuilun alkulähteille

Joidenkin lähteiden mukaan nudistirannat ovat kroatialainen keksintö, joten suuntaa tänne nakuilun alkulähteille! Kuvassa Dubrovnikin kaupunki ja taustalla Lokrumin saari.

Kroatialla on pitkät perinteet nakuilun kanssa: alueella nimittäin perustettiin Euroopan ensimmäinen virallinen nudistiranta vuonna 1936. Aina siitä asti maa on ollut naturistien suosiossa, ja Kroatiasta löytyykin lukuisia rantoja, jossa voit lekotella ja pulahtaa kristallinkirkkaaseen veteen alasti.

Yksi suosituimmista ja kauneimmista Kroatian nakurannoista on helposti saavutettavissa: Lokrumin saari sijaitsee vain 15 minuutin laivamatkan päässä Dubrovnikista. Kuvankauniilla saarella on paljon pieniä, kallioisia rantoja ja suojaisia poukamia, joissa heittää vaatteet pois – jos nakuilet mieluummin virallisessa ympäristössä, saaren varsinainen nudistiranta on merkitty FKK-merkinnällä.

Etsi lennot Dubrovnikiin Etsi hotelli Dubrovnikista

Playa Benalnatura, Benalmadena, Espanja

Espanjassa ei tarvitse välttämättä etsiä nudistirantaa nakurantailuun

Espanjassa nakuiluun suhtaudutaan mutkattomasti myös yleisillä rannoilla

Espanjan Costa del Solilla sijaitseva Benalmadena on suosittu aurinkolomakohde Malagan lähellä, ja tunnettu erityisesti kilometrejä jatkuvista rannoistaan. Toki täältä löytyy siis myös nakuranta! Benalnatura-nudistirannan sijainti on melko keskeinen, mutta silti yksityinen: rannalle pääsee ainoastaan yhtä portaikkoa pitkin, ja rannan poukama tekee siitä suojaisen sekä tuulilta että ulkopuolisten katseilta. Älä haaveile lähteväsi tänne nakuilemaan koko perheen kera: Benalnaturalla on tiukka K-18-politiikka. Rannalle ei myöskään pääse vaatteet päällä, vaan ne on riisuttava heti rannalle saavuttaessa. Tiukoista säännöistä huolimatta ranta on tutustumisen arvoinen, jos haluat nauttia rauhassa auringosta ja Välimeren aalloista ilman rihmankiertämää.

Etsi lennot Málagaan Etsi hotelli Benalmadenasta

Playa de Diego Hernandez, Adeje, Teneriffa

Teneriffan nudistirannat ovat hippien suosiossa

Teneriffan nudistirannat ovat hippien suosiossa

Lähellä Costa Adejen loma-aluetta sijaitseva Playa de Diego Hernandez ei ole virallinen nudistiranta, mutta ansaitsee silti maininnan. Vaikeasti saavutettavissa oleva ranta on ponnistelujen arvoinen, ja monen mielestä kaunein ranta Teneriffalla. Suuntaa tänne laskuveden aikaan, jolloin voit paistatella päivää rantahietikolla ja uida kristallinkirkkaissa vesissä. Myös rannan kallioilla voi lekotella, jos vesi sattuu olemaan korkealla. Rannalla on leppoisa ja hippimäinen tunnelma, joten täältä löydät sekä naturisteja että uimapuvut päällä lekottelevia – tärkeintä on, että viihdyt itse. Käy samalla myös läheisessä El Puertiton kalasatajakylässä, jonka sympaattinen ja rauhallinen, perinteinen kanarialainen tunnelma on kuin eri maailmasta vilkkaan Costa Adejen jälkeen.

Etsi lennot Teneriffalle Etsi hotelli Teneriffalta

Playa de Maspalomas, Maspalomas, Gran Canaria

Gran Canarialla nakuranta löytyy mm. Maspalomasin dyynien läheisyydestä

Maspalomasin dyynien suojassa on turvallista heittää vaatteet pois

Gran Canaria on klassikkokohde aurinkolomailijoiden keskuudessa. Saaren eteläkärjessä sijaitseva lomakohde tarjoaa aurinkoa, rantoja ja aktiviteetteja koko perheelle. Tänne kannattaa suunnata myös niiden, jotka etsivät nakurantaa Kanarialla – Maspalomasin rannan kuuluisat hiekkadyynit kätkevät suojiinsa nimittäin myös yhden parhaista Kanarian nudistirannoista. Kilometrejä jatkuvalla hiekkarannalla on tilaa kaikille, mutta naturistit viihtyvät yleensä rannan keskiosissa. Maspalomasin ranta on erinomainen kohde kokeilla julkista nakuilua, vaikka vähän ujostuttaisikin – rannan hiekkadyynit muodostavat suojaisia koloja ja poukamia, joissa voit heittää vaatteet pois kaikessa rauhassa.

Etsi lennot Gran Canarialle Etsi hotelli Maspalomasista

Yyteri, Pori, Suomi

Porin Yyteristä löytyy myös nakuranta

Suomen kauneimmalla rannalla voit myös heittää vaatteet pois

Tiesitkö, että myös Suomessa on ihania nudistirantoja? Suomen nakurannat sijaitsevat yleensä luonnonkauniissa kohteissa, ja virallisia nakurantoja löytyy ainakin Helsingistä ja Porista. Yyterin uimaranta lienee Suomen kuuluisin, ja upeiden hiekkadyynien keskellä kelpaa lekotella niin vaatteet päällä kuin ilkosillaankin. Yyterin nakuranta sijaitsee yleisen uimarannan eteläpuolella. Yksin olevat naiset voivat joskus saada Yyterin nudistirannalla tarpeetonta huomiota, joten jos ujostuttaa, suuntaa tänne porukalla.

Etsi hotelli Porista

Cap d’Agde, Ranska

Cape d’Agdesta Ranskasta löytyy paitsi nakuranta, myös kokonainen naturistikylä

Cape d’Agdessa voit nakuilla myös ruokakaupassa ja ravintolassa, jos siltä tuntuu

Ranskan Cap d’Adgea kutsutaan monesti nudistien mekaksi, eikä suotta: Cap d’Adge on ehdottomasti ainutlaatuinen kokemus Euroopan nakurantojen joukossa, sillä täältä löydät kokonaisen naturistikylän, jossa voit oleilla vaikka koko loman ajan ilman rihmankiertämää. Jos nakuilu kyllästyttää, alastomuus ei kuitenkaan ole pakollista – erityisesti illan viiletessä monet lisäävätkin vaatetta päälle, toiset taas jatkavat ilkosillaan. Luonnonmukaisen oleilun kruunaa kaksi kilometriä pitkä hiekkaranta, jossa voi lekotella Välimeren lempeän auringon alla.

Etsi lento läheiseen Montpellieriin Etsi hotelli Cap d’Agdesta

Tulliniemi, Hanko, Suomi

Hangon nudistiranta sijaitsee luonnonkauniissa maisemissa

Hangon nudistiranta sijaitsee luonnonkauniissa maisemissa

Hanko on Suomen kesäkaupunkien ykkönen, ja alueen kilometrejä jatkuvat hiekkarannat houkuttelevat kesäisin auringosta nauttivia – myös naturisteja, joten jos haluat nauttia Suomen suvesta ilkosillasi, suuntaa Hangon Tulliniemeen. Suomen eteläisimmässä kärjessä sijaitsevan uimarannan läntinen osa on pyhitetty nakuilulle, jota voit täällä harrastaa luonnonkauniissa, joskin tuulisessa ympäristössä. Tuulet muodostavat alueelle suojaisia hiekkadyynejä, joten ilkosillaan olijat voivat hakeutua myös yksityisempiin kohtiin.

Etsi hotelli Hangosta

Red Beach, Matala, Kreeta

Kreetan Red Beach on valittu yhdeksi Euroopan kauneimmista nudistirannoista

Kreetan Red Beach on valittu yhdeksi Euroopan kauneimmista
nudistirannoista

Yksi ainutlaatuisimmista nudistirannoista Euroopassa löytyy Kreetalta: Red Sand Beach on saanut nimensä rantaa ympäröivistä punaisista kallioista, jotka ovat värjänneet myös hiekkaa punertavaksi. Ranta sijaitsee vain vajaan kilometrin päässä Matalan kylästä, mutta joudut tekemään pienen patikointiretken päästäksesi tänne. Matka on kuitenkin vaivan arvoinen, sillä perillä sinua odottaa kaunis, hienohiekkainen ranta sekä kristallinkirkas vesi. Ranta on myös suojainen ja rauhallinen, joten täällä voit rauhassa nakuilla – Red Beach onkin valittu yhdeksi parhaista nudistirannoista Euroopassa. Rannan läheisyydestä löytyy myös mielenkiintoisia kiviveistoksia sekä vanhoja luonnonluolia. Tänne kannattaa ehdottomasti jäädä myös katsomaan upeaa auringonlaskua!

Etsi lennot Kreetalle Etsi hotelli Kreetalta

Patara Beach, Turkki

Turkin Patara beachillä on tilaa myös naturisteille

Patara beachillä on tilaa nakuilla

Patara Beach on Turkin Rivieran ylpeys: 12 kilometriä pitkä, valkohiekkainen ranta on maan pisin hiekkaranta. Upeudestaan huolimatta ranta on säilynyt luonnontilassa, kiitos alueella sijaitsevien raunioiden sekä rannalla munivien kilpikonnien. Ranta ei ole virallinen nudistiranta, mutta kokonsa ja ainutlaatuisen luonnonmukaisuutensa vuoksi rannalla on helppo heittää vaatteet pois ja nauttia luonnon rauhasta ilman rihman kiertämää.

Etsi lennot läheiseen Antalayaan Etsi hotelli Patara beachilta

Seurasaari, Helsinki, Suomi

Seurasaaren nudistirannalla on erikseen alueet miehille ja naisille

Jännittääkö? Seurasaaressa voit nakuilla vain saman sukupuolen kesken

Helsingistä löydät kaksi nakuilulle pyhitettyä uimarantaa: Pihlajasaaren itäisen osan naturistirannan sekä Seurasaaren nudistirannan. Helsingin nakurannoista Seurasaaren uimala on armollisempi ensikertalaisille ja niille, joita nakuilu julkisella paikalla jännittää: Seurasaaressa on erikseen aidatut alueet miehille ja naisille, joten täällä voit paistatella päivää vain saman sukupuolen kesken. Keskiviikkoisin ja sunnuntaisin uimala on yhteiskäytössä, ja tuolloin alueella on käytettävä uimapukua.

Seurasaaren uimarannalla on pitkä historia, sillä se on perustettu jo 1906 – myös sukupuolet erottavat aidat ovat tuon ajan peruja. Uiminen historiallisissa puitteissa ja luonnon helmassa on kuitenkin vapauttava ja voimaannuttava kokemus, ja Seurasaaren uimalan rauhallisuus sekä lisäävät kokemuksen ainutlaatuisuutta. Heitä siis vaatteet nurkkaan ja pulahda Seurasaaren virkistäviin vesiin!

Etsi hotelli Helsingistä

Kiehtooko rantaelämä? Suunnitellessasi seuraavaa rantalomaa inspiroidu ainakin näistä artikkeleista!