Pohjoismaiden parhaat laskettelukeskukset: Top 10

Rinteeseen lähtö on helpompaa, kun edullisia lentoja ja hotelleja on saatavilla enemmän kuin koskaan. Valitsimme Pohjoismaiden parhaat laskettelukeskukset näppärän Trip Finderimme avulla.

Jos haluat lisää vaihtoehtoja hiihtolomakohteen valitsemiseen, tutustu hiihtoloma-sivustoomme ja inspiroidu!

Riksgränsen, Ruotsi

Riksgränsen on niin pohjoisessa, että saatat löytää aivan uuden maan siellä käydessäsi. Jos ajoituksesi osuu oikeaan, voit mennä rinteeseen keskiyöllä revontulien loisteessa. Kokeneet laskettelijat viilettävät jyrkissä rinteissä, mutta tutkimushaluisille riittää laskupaikkoja rinteiden ulkopuolellakin. Hissit narisevat, keskus itsessään on kuin kärttyisä vanha ukko ja sää yrittää viedä sinulta hengen. Mutta olet maailman huipulla – kirjaimellisesti.

Etsi lento Kiirunaan
Lue lisää: Nuku revontulien loisteessa: 9 parasta revontulihotellia

Trysil, Norja

Kuin ikuinen origamiprojekti, jokainen neliösentti Norjan Trysiliä on käsinmuotoiltu täydelliseksi kokemukseksi. Mutta rakenteellisella täydellisyydellä on korkea hinta, johon vain äveriäillä perheillä on varaa. Lumitykkien armeija pitää rinteet valkoisina, mutta laskut ovat kaukana sotaväen harjoitusradasta. Täällä kokeneet laskijat etsinevät haasteita ennemmin murtomaahiihdosta tai lumilautailusta. Suurin osa rinteistä on puurajan alapuolella, mutta ylhäällä pääset ottamaan joulukortin arvoisen selfien kahlaten puolen metrin puuterissa.

Etsi lento Osloon

Ylläs, Suomi

Ylläs jää mieleen ja aina talven tullen sinne tekee mieli palata. Syy lienee violetinkeltainen taivas. Ja loputtomat rinteet. Ja off-piste -retket läpi kuusikkojen, suomaan, tundran ja taigan. Lisäksi unisessa kylässä voi liikkua kaikkialle suksilla. Ylläs on ihmemaa, joka ei jää pohjoismaisten laskettelukeskusten kisassa hännille, päinvastoin. Revontulet loimuavat ja porot jolkottavat metsikössä. Vaikka pakkanen paukkuisi, ylhäällä tunturissa saattaa olla monta astetta leudompaa lämpimän ilman kohotessa ylöspäin – suuntaa siis rinteeseen! Tai hiihtoretkelle, potkukelkkailemaan, pyöräilemään, lumikenkäilemään… tekeminen ei taatusti lopu kesken!

Etsi lento Kittilään

Idre, Ruotsi

Ruotsin eteläinen kaunotar, Idre, on hyväkäytöksinen ja vieraanvarainen. Mäkiä on tarjolla kaikkiin ilmansuuntiin ja arkkitehtuuri muistuttaa koristeellista lumikupolia. Paikka on lapsiystävällinen, mutta tarjoaa myös seikkailuja – täältä löytyy paljon puhuttu Skandinavian jyrkin “shokkirinne”. Vauhtihirmut kokoontuvat täällä tavoitellen maailmanennätyksiä ja keräten huomiota aloittelijoilta, jotka tuijottavat silmät levällään matkalla rinnettä ylös. Muille löytyy tekemistä pelihuoneesta tai keilaradalta.

Etsi lento Kittilään

Geilo, Norja

Norjan Geilo on hiihtokeskusten klassikko. Sen rinteet ovat niin leveitä ja tasaisia, että ei ole väliä vaikka epäröivä aloittelija, pullea tenava tai ärhäkkä eläkeläinen kurvaisi eteen – tilaa on kaikille. Etenkin loppukaudesta, kun talvi on menettämänssä otteensa, ja paikalliset odottavat kesää palatakseen koskenlaskun ja pyöräilyn pariin. Valonheittimien kiilat iltaisin sekä laskettelukeskusta ympäröivät Hardangerviddan ja Hallingskarvetin kansallispuistot takaavat elämystentäyteisen matkan – jatka siis alas vapaalla.

Etsi sijaitsevaan Osloon

Levi, Suomi

Aika rinteessä kiitää nopeasti ja sää on epävakaa, joten Levillä täytyy nauttia hetkestä. Levi voi olla myös lempeä. Silloin se tarjoaa kauneimmat näkymät lapin hiiskumattoman hiljaiseen erämaahan. Kun rinteet sulkeutuvat ja pakkanen kiristyy, voit rentoutua lämpöisessä mökissä tai viettää aikaa muissa Levin aktiviteeteissa, esimerkiksi tutustuen upeaan lumikylään.

Etsi lento Kittilään

Åre, Ruotsi

Jos Alpit ovat viski jäillä, Åre on kermaisa, makea shotti. Se siis sopii aloittelijoille. Missä muualla voit tutkia jäisiä luolia, syödä kotoisaa pataruokaa ja ajella koiravaljakolla saman päivän aikana? Onko meno suksien päällä hataraa? Koita laskettelua Åre-Björnenissä. Näytät varsin ammattimaiselta vanhempien ja punaposkisten tenavien joukossa samanlaisissa lasketteluasuissaan. Laskun jälkeen – tai sen sijaan – ihaile maisemia ja nauti kuppi kaakaota Ruotsin korkeimmalla sijaitsevassa kahvilassa Åreskutanin huipulla.

Etsi lento Östersundiin

Hemsedal, Norja

Vanhan tarun mukaan joku irrotti palan Alpeista eräänä yönä ja salakuljetti sen Norjaan. Pitkäraajainen, kuvauksellinen ja kookas Hemsedal on vuorien supermalli. Jokaisella on oma suosikkirinteensä Hemsedalissa. Siitä saat varmasti kuulla ‘rømmegrøt’ -lautasen (Norjalainen puuro) ääressä vanhanaikaisella tilalla vuoren juurella. Käperrytkö illalla mieluiten kodikkaaseen mökkiin rinteiden viereen, tanssitko elävän musiikin tahtiin Skistuassa Hemsedalin kylässä, vai väännnätkö kättä viikinkityylisessä Stavkroan simasalissa? Kaikki on mahdollista – yöaikaan tämä supermalli avaa tukan nutturalta.

Etsi lento Osloon

Himos, Suomi

Himos on laskettelijan vastine minigolfille. Rinteet ovat lyhyitä ja mäet tuskin näkyvät kartalla, mutta täällä on kyse lähipelistä: tarkkuus on tärkeintä. Vaikka rinteet ovat lyhyitä, ne soveltuvat hyvin varmoille laskijoille – ja taidokkaita lautailijoita Himoksella riittää. Mutta täällä on paljon muutakin kuin rinteitä. Hanki vaikkapa endorfiiniryöppy jäisestä järvestä ja saunasta. Curlingissa voit testata keilaustaitojasi hyisellä pinnalla, ja hirvisafarit ja peikkometsän seikkailut ovat pienten makuun. Himos on ennemmin kärpänen kuin härkänen, mutta se todistaa, että myös pieni voi olla kaunista ja erittäin toimivaa.

Etsi lento Jyväskylään

Sälen, Ruotsi

Sälen, Ruotsin laskettelukeskusten Ikea, on pullollaan iloisia perheitä, puuhirsiä ja vohvelikioskeja. Paikka on niin putipuhdas, että voisit luulla lumesta paljastuvan sairaalan. Kun lapsia on näinkin paljon, yöelämä loppuu ajoissa, ja tarjolla on terveellistä lapsille sopivaa puuhasteltavaa. Muutama klubi ja baari rikkoo yksitoikkoisuuden, mutta voit kuulla perheiden yhteislaulujen kantautuvan ruotsalaisten snapsilaulujesi taustalla. Olet joka tapauksessa jalkeilla varhain ja valmiina runsaaseen aamupalapöytään ja rinteisiin.

Etsi lento Moraan

Haluatko lisätietoja maailman laskettelurinteistä?