DiscoverAinutlaatuiset majoitukset

Suomen lumoavat kartanohotellit – näin yövyt kuin aatelinen

Ihastuitko Downton Abbeyhyn ja haikailet menneen ajan kartanoromantiikan perään? Ihan sarjan kaltaisia kivilinnoja on Suomessa harvakseltaan, mutta tunnelmaan pääsee taatusti ihanissa kartanohotelleissa eri puolilla maata. Lue vinkkimme, missä Suomen erikoisista hotelleista voit yöpyä ja lomailla kuin kartanonrouva tai -herra!

Töyrylän kartano, Artjärvi

Töyrylän kartano tarjoaa ylellistä kartanomajoitusta lähellä Helsinkiä

Töyrylän kartano sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Helsingissä, mutta Artjärvellä tunnelma on kuin menneessä maailmassa. Kartanon historia on jäljitetty aina 1500-luvulle saakka, ja kartanon saleissa käyskennellessä menneisyyden voi suorastaan aistia. Oikeanlaisen tunnelman luomiseen on panostettu huolella, ja kaikki huoneet on sisustettu omanlaisikseen. Oman vivahteensa hotellille tuo se, että kartanon omistaja asuu siellä myös itse – kodikas tunnelma on siis myös taattu! Hinnat alkaen 130 euroa / yö, sisältäen kartanoaamiaisen.

Varaa huone Töyrylän kartanosta

Hirvihaaran kartano, Mäntsälä

Hirvihaaran ihastuttava kartanohotelli sijaitsee Mäntsälässä

Hirvihaaran kartano Mäntsälän Hirvihaarassa on kokonaisvaltainen elämys. Upean kartanorakennuksen lisäksi siellä on panostettu ihanaan puutarhaan ja kartanomaisen tunnelman luomiseen. Kartano pyrkii pitämään yöpyjistä huolta kokonaisvaltaisesti, ja viehättävien huoneiden lisäksi tarjolla onkin savusauna, day spa ja upea ravintola, joka hyödyntää annoksissaan kartanon oman puutarhan antimia. Hinnat alkaen 182 euroa / yö, sisältäen kartanoaamiaisen.

Varaa huone Hirvihaaran kartanosta

Tertin kartano, Mikkeli

Vietä maalaisromantiikkaa huokuva yö Tertin kartanossa Mikkelissä

Tertin kartano Mikkelissä huokuu maalaisromantiikkaa ja ihanaa tunnelmaa. Hotellissa on vain viisi huonetta, ja jokaiseen sisältyy oma veranta josta voi ihailla ympärille avautuvaa puutarhaa. Ihanassa neljän hehtaarin puutarhassa kasvaa muun muassa kartanon oma ruusu, ja siellä käyskennellessä muu maailma unohtuu ja mieli lepää. Kartano on tunnettu ruoastaan, ja ravintola panostaakin muun muassa lähiruokaan sekä oman yrttipuutarhan tuotteisiin. Hinnat alkaen 89,50 euroa / yö, sisältäen maalaisaamiaisen.

Varaa huone Tertin kartanosta

Mustion linna, Raasepori

Mustion linna tarjoaa kartanomajoitusta Raaseporissa

Mustion linna on nimensä veroinen, ja varmasti yksi vaikuttavimmista kartanohotelleista Suomessa. Varsinainen päärakennus toimii nykyisin museona, kun taas itse hotelli muodostuu viidestä erillisestä rakennuksesta, jotka ovat aikoinaan toimineet rautaruukin työläisten asuntoina. Rakennukset ovat ihanan yksilöllisiä ja mukaan mahtuu niin upea kivirakennus kuin talonpoikaisromanttinen tupa. Sekä linnaa että hotellirakennuksia ympäröi yksi Suomen suurimmista yksityisistä puistoista, jonka kiemurtelevia polkuja käyskennellessä on helppo kuvitella itsensä parin sadan vuoden päähän. Hinnat alkaen 95 euroa / yö, sisältäen aamiaisen.

Varaa huone Mustion linnasta

Kartanohotelli Karolineburg, Kajaani

Kartanohotelli Karolineburg on Kainuun ainoa varsinainen kartano

Kartanohotelli Karolineburg taitaa olla pohjoisin Suomen kartanomajoitusta tarjoavista hotelleista, ja samalla myös Kainuun ainoa varsinainen kartano. Yli 180-vuotias kaunokainen on toiminut hotellina 1990-luvulta saakka, ja sen historiaan liittyy muun muassa romanttinen tarina kartanon nimestä. Kartanolta on myös lyhyt matka Kajaanin linnan raunioille, jos kaipaat lisää historiallista tunnelmointia. Kartanorakennuksen huoneet on sisustettu ihanan vanhahtavaan tyyliin, kun taas pihapiirissä olevan toisen rakennuksen huoneet ovat modernimpia. Aamiainen tarjoillaan valoisassa ja tunnelmallisessa ruokasalissa. Kartanohotellin hinnat alkaen 120 euroa / yö, sisältäen kartanoaamiaisen.

Varaa huone Kartanohotelli Karolineburgista

Haikon kartano, Porvoo

Haikon kartano tarjoaa hulppeaa kartanomajoitusta Porvoossa

Haikon Kartano Porvoossa lienee Suomen tunnetuin kartanohotelli. Eikä syyttä, ylellinen tunnelma ja miljöö kartanossa on yöpyjiä palvelevaa butleria myöten hiottu. Suomen ensimmäisen kartanohotellin historia ulottuu aina 1300-luvulle saakka, vaikka nykyinen päärakennus onkin vuodelta 1913. Haikon Kartano koostuu itseasiassa kahdesta hotellirakennuksesta: kartanohotellissa on 24 ihanan romanttista huonetta, viereisessä kylpylähotellissa taas 185 modernimpaa huonetta. Aamiainen kartanoravintolassa, sisäänpääsy kylpylään ja kuntosalille sekä ilmainen pysäköinti sisältyvät kaikkiin yöpymisiin, mutta varausta tehdessä kannattaa siis olla tarkkana, mikäli haluaa yöpyä nimenomaan kartanon puolella. Kartanohotellin hinnat alkaen 198 euroa / yö, sisältäen aamiaisen.

Varaa huone Haikon Kartanosta

Mukkulan kartano, Lahti

Mukkulan Kartano on upea juhlatila häille tai muille juhlille

Onko hakusessa romanttinen hääpaikka tai tunnelmallinen tila muihin juhliin? Tilauksesta avoinna olevan Mukkulan Kartanon historia ulottuu aina 1460-luvulle saakka. Hotellina kartano on toiminut vuodesta 2015 alkaen, jolloin se remontoitiin nykyiseen loistoonsa. Kartano ja sen puutarha-alueet ovat silmiä hivelevän kauniit, joten puitteet erilaisille juhlille ovat ikimuistoiset. Jos uskaltaa, kannattaa ottaa selvää myös kartanon omasta kummituksesta! Hotellissa on 17 huonetta, joissa on yhteensä 33 vuodepaikkaa.

Varaustilannetta ja hintoja voi tiedustella suoraan Mukkulan Kartanosta.

Westerby Gård, Inkoo

Westerby Gård tarjoaa rauhaisaa kartanomajoitusta Inkoossa

Inkoossa kartanomajoitusta tarjoava Westerby Gård on varsinainen rauhan tyyssija. Kartanon sijainti on syrjäinen, mutta mikäli etsit luonnon rauhaa ja hiljaisuutta, olet saapunut oikeaan paikkaan! Tilan vanha päärakennus on lähes 300 vuotta vanha, nykyinen päärakennus on taas 1800-luvulta. Hotellirakennus on vuodelta 2008, mutta huoneet on sisustettu ihanan maalaisromanttisesti eri teemoja mukaillen. Kartanon keittiö on kehuttu, mutta on tällä hetkellä avoinna ainoastaan ryhmille tilauksesta. Hinnat alkaen 70 euroa / yö, sisältäen aamiaisen.

Varaa huone Westerby Gårdista

Etsitkö kartanoromantiikan sijaan jotain muuta? Katso vinkkimme hurmaaviin ja ylellisiin hotelleihin Suomessa, joista voit varata hotellihuoneen poreammeella!
Liittyvät
Lomavinkit ja niksit Lisää
Matkailu ja työ -indeksi
lue 1 min

Matkailu ja työ -indeksi