Uskalla unelmoida: suunnittele road trip, joka täyttää kaikki toiveesi

Road tripit ovat ehdottomasti yksiä parhaista matkoista, sillä ne ovat erittäin joustavia. Voit rakentaa matkasi omien toiveidesi mukaan, joten halusitpa sitten kiertää ulkomailla käyden läpi vaikkapa kaikki Skotlannin viskitislaamot tai Uuden Seelannin vesiputoukset tai vaihtoehtoisesti nähdä kaiken haluamasi Suomessa, voit yksinkertaisesti tutkia karttaa ja suunnitella ajoreitin mieleiseksesi. Voit myös vaihtaa suunnitelmia lennossa, jos näet kyltin mielenkiintoiseen paikkaan tai jos sääennuste ei olekaan suotuisa. Halutessasi inspiraatiota matkasi suunnitteluun, tässä hieman ideoita!

Road trip -kuningas: USA rannikolta rannikolle

Road trip halki USA:n

Road trip –matka Amerikassa on varmasti käväissyt monenkin seikkailunhaluisen reissaajan mielessä ja usein saakin kuulla tämän unelman toteuttaneiden upeimpia matkakokemuksia. Auton vuokraaminen ja Yhdysvaltojen valloittaminen itärannikolta länsirannikolle – tai halutessasi päinvastoin - on jännittävä tapa tutustua useisiin osavaltioihin. Rannikolta rannikolle voi matkustaa hyödyntäen monta eri reittiä: Route 66 on lähes kulttimaineessa oleva reitti Chicagosta Kalifornian Los Angelesiin, ja matkan varrella pääsee ihmettelemään muun muassa upeaa Grand Canyonia, kun taas esimerkiksi Southern Pacific on reitti etelän osavaltioiden läpi.

Voit totta kai suunnitella myös aivan uuden reitin, ja yhdistää lomaasi kaikki mielenkiintoiset kaupungit ja kohteet! Monien suosikkireitti on myöskin ikoninen, länsirannikkon rantoja nuoleva Highway 1, joka kulkee Los Angelesista San Franciscoon. Tutustu kahteen suurkaupunkiin ja poikkea matkan varrella pienissä, viehättävissä surffaajien kansoittamissa rannikkokaupungeissa. Jos aikaa riittää, ota kurvaus sisämaahan ja ihastu Yosemiten kansallispuiston maisemiin!

Etsi lennot Yhdysvaltoihin

Autolla Eurooppaan

Skotlannin viskireitti

Vaikka ajatuksissamme Suomen ja Euroopan välissä on aina meri, myös omalla autolla on yllättävän helppoa lähteä automatkalle Eurooppaan! Road trip voi alkaa Suomenlahden ylityksellä Tallinnaan, josta pääsee helposti ajamaan baltiaan ja siitä itäisen Euroopan läpi esimerkiksi Puolaan – tai jos aikaa ja halua riittää, vaikka Kroatiaan! Matkan voi aloittaa myös ottamalla laivan Ruotsiin tai Saksaan, tai ajamalla Pohjois-Suomesta rajan yli. Juutinrauman siltaa pitkin pääset Ruotsista Tanskaan Kööpenhaminan lähettyville, ja siitä matkaa on helppo jatkaa esimerkiksi Legolandin kautta Ranskaan tai muualle Keski-Eurooppaan. Luonnollisesti voit tietysti vuokrata auton vasta kohteessakin.

Espanjaan tai Italiaan suuntaava matkailija voi odottaa herkullista ruokaa sekä elämää sykkiviä kaupunkeja, ja reitistä riippuen pääset nauttimaan joko auringon paisteessa kimmeltävän Välimeren tai Atlantin tarjoamista erinomaisista surffausaalloista. Voitkin vuokrata itsellesi tarpeeksi ison auton vesiurheiluvälineitä varten, ja helpottaa näin matkan logistiikkaa huomattavasti!

Vertaa vuokra-autojen hintoja

Road trip USA:n kanjonimaisemiin

Road trip USA:n kanjonimaisemissa

Vuoret, aavikot ja kanjonit odottavat sinua Utahin, Coloradon, Nevadan ja Kalifornian osavaltioissa. Lue lisää!

Autoloma USA:n länsirannikon ruskassa

Autoloma USA:n länsirannikolla

Oranssin eri sävyissä loistavat viinitarhat ja rehevät metsät kutsuvat syksyiselle automatkalle. Lue lisää!

Hyppää rattiin ja koe aito, monipuolinen Florida

Road trip Floridassa

Kierrä teemapuistot ja ruuhkaiset rannat kaukaa - näiden vinkkien avulla tavoitat aidon Floridan tunnelman. Lue lisää!

TV-sarjojen jalanjäljissä

Road trip USA:ssa tv-sarjojen kohteissa

Moni TV-sarja House of Cardsista Breaking Badiin on kuvattu Yhdysvalloissa. Mielenkiintoinen road trip syntyy, kun matkaat lempisarjasi kuvauspaikalta toiseen. Lue lisää!

Löydä aito USA

Road trip aidossa USA:ssa

Jos et tahdo kulkea aina valmiiksi tallattuja polkuja ja mennä sinne, minne kaikki muutkin menevät, lue tämä artikkeli, joka johdattaa sinut USA:n aitoon ja alkuperäiseen tunnelmaan. 

Ihmeellinen Islanti

Autolla Islannissa

Jokaisen tulisi kokea tämä karun kaunis tuliperäinen ihmemaa ainakin kerran elämässään. Kun tutustut Islantiin autolla, pääset sujuvammin ja joustavammin paikasta toiseen. Lue lisää!

Ihastu ikihyviksi idylliseen Toscanaan

Road trip Toscanassa

Kun pääset Toscanan historian, kulttuurin ja paikallisen keittiön makuun, et takuulla tahdo enää kotiin. Lue lisää!

Via Balticaa pitkin Eurooppaan

Via Baltica autoloma

Via Baltica tarjoaa monenlaista nähtävää! Tällä matkalla tärkeintä on poiketa reitiltä - lue lisää! 

Kuva: Mantas Volungevicius

Hurmaava Romantische Strasse

Saksan Romantische Strasse

Saksan kauneimmaksikin tieksi kutsuttu Romantische Strasse vie autolomailijan upeiden linnojen ja laaksojen maisemiin. Lue lisää!

Seikkailulle upeaan Transilvaniaan

Road trip Transilvaniassa

Vieraile upeissa linnoissa Draculan maisemissa ja koe maailman huikein tie Transfăgărășan - lue lisää!

Aistit avoinna läpi Skotlannin viskireitin

Road trip Skotlannissa

Tällä reissulla sinua ja matkaseuraasi lämmittävät niin upeat maisemat kuin tislaamoiden herkut - lue lisää!

Kruisaile pitkin kaunista Korsikaa

Autoloma Korsikan saarella

Välimeressä loikoileva Korsikan saari hurmaa kävijänsä luonnollaan ja monipuolisuudellaan - lue lisää!

Koe uskomattomat Lofootit ja Pohjois-Norja

Leknes, Lofootit

Road tripille ei tarvitse lähteä valtameren taakse, vaan voit napata oman tai vuokra-auton alle ja suunnata esimerkiksi pohjois-Norjaan. Henkeäsalpaavan kauniille Norjan rannikolle pääset helposti Lapin kautta. Mikä parasta, road tripillä määränpää on itse matka ja jo Suomen puolella toinen toistaan kauniimpi järvimaisema ja ympäröivän luonnon muutokset pitävät ajomatkan mielenkiintoisena!

Suuntaa Jäämerelle, jonka rannalla sijaitseva Tromssa on pohjoisen Norjan suurin kaupunki, ja erinomainen välietappi matkalla Lofooteille, mutta matkan varrelta löytyy myös paljon muita suloisia kohteita kuten Henningsværin kalastajakylä. Matkaan voi yhdistää patikointia, sillä Lofooteilta löytyy lukuisia eri tasoisille vaeltajille suunnattuja reittejä.

Löydä lennot Leknesiin, Lofooteille

Automatkailu Suomessa – koe kotimaa!

Automatkalla Suomessa

Suomi on pitkä maa, jonka monet valtatietkin kulkevat mutkitellen metsien keskellä. Nämä kaksi seikkaa tekevätkin kotimaastamme erinomaisen kohteen road tripille! Valtateiden lisäksi erilaiset pikkutiet vievät mansikkapeltojen, tuhansien järvien sekä hauskojen nähtävyyksien luokse.

Oletko käynyt Suomen keskipisteessä? Vaikka road tripillä itse ajomatka on tietysti se juttu, löytyy Suomesta paljon kiinnostavia kohteita, joissa vierailla ja yöpyä. Linnoja, markkinoita, vanhoja vankiloita ja kaivoksia – nappaa allesi auto ja tutustu lumoavaan Suomeen! Yöpyisitkö matkan varrella jossain näistä kartanohotelleista? 

 

Etsi & varaa majoitus Suomessa

Etelä-Afrikka ratin takaa

Etelä-Afrikka autolla

Garden Route tarjoaa hengästyttäviä näkökulmia Etelä-Afrikkaan ja Western Capen alueeseen. Poimi matkasuunnitelma tästä ja etsi lennot Kapkaupunkiin!

Jännittävä Länsi-Australia

Road-trip Länsi-Australiassa

Australian itärannikko on se tutumpi puoli monelle, ja siksi maan länsirannikko kätkeekin helmoihinsa monenlaisia helmiä, joita harvemmat turistit vielä ovat löytäneet. Matkaan siis!

Upea Uusi-Seelanti

Matka Uuteen-Seelantiin

Ihmeellinen Uusi-Seelanti tarunomaisine maisemineen on monen unelmakohde. Ehdottomasti eniten saat siitä irti kun vuokraat auton ja olet oman aikataulusi herra. Lue lisää!

Vinkkejä autoloman suunnittelijalle

Majoittuminen autolomalla

Road trip -reitti kannattaa suunnitella realistisesti – oletteko lähdössä reissuun kenties lasten kanssa, vauvan kanssa tai jopa koiran kanssa, kuinka paljon jaksat ajaa ilman pysähdyksiä, entäpä kuinka pitkän matkan ehtii ajaa yhden päivän aikana? Näin matka pysyy sekä miellyttävänä että turvallisena.

Entäpä mitä mukaan automatkalle? Etenkin lämpimämmissä kohteissa välimatkat voivat olla uuvuttavia, joten matkalle kannattaa ottaa mukaan viihdykettä, kuten erilaisia hauskoja pelejä tai luettavaa. Autoon on helppo pakata muutama ylimääräinen kirja tai korttipakka!

Entäpä sitten ne käytännön asiat? Jos lähdet matkaan omalla autollasi, on tärkeää varmistaa, että autovakuutus ja auton varusteet ovat tarpeeksi kattavat. On hyvä tutustua kohdemaan tai -maiden ajokulttuuriin ja erilaisiin liikennesääntöihin ja tehdä niistä pienoinen muistilista, olitpa sitten lähdössä matkaan omalla tai vuokratulla ajoneuvolla. momondon autonvuokraustoiminnolla etsit kätevästi itsellesi vuokra-auton koko lomasi ajaksi – ja mikä parasta, vertauksessa näkemäsi hinnat ovat lopullisia, joten kustannuksiin ei tule yllätyksiä!

 

Majoittuminen automatkalla

Majoittuminen autolomalla

Autonvuokraus hoidettu, lennot varattu – entäpä majoitus? Budjettia on helppo kontrolloida kiinnittämällä jokaisella etapilla huomiota majoituksen hintaan – näin matkakustannukset pysyvät parhaiten kurissa. Koska olet matkalla autolla, esimerkiksi suurkaupungeissa ei tarvitse – eikä välttämättä kannata – asua kalliissa hotellissa keskikaupungilla.

Hotellien lisäksi kannattaa aina tutustua myös motellien tai hostellien tarjontaan. Road trip -reissussa kannattaa uskaltaa heittäytyä paikalliseen tunnelmaan ja kokeilla kaikkea mahdollista - pienemmissä B&B-paikoissa tai motelleissa saatat kuulla mitä hauskempia tarinoita!

Patikointimatkalla autoon on helppo pakata teltta ja makuupussi, ja seikkailunhaluisimmat nukkuvat vaikka autossa – muista kuitenkin aina tarkistaa, että tämä on sallittua, sillä suomalaiset jokamiehenoikeudet ovat kansainvälisellä areenalla melko ainutlaatuinen juttu. Esimerkiksi USA:ssa saat isot sakot, jos poliisi löytää sinut yöpymästä autossasi yleisellä parkkipaikalla. Ainakin jenkeissä siis kannattaa pää painaa tyynylle virallisilla leirintäalueilla!

Tällaisia motelleja voit löytää autolomalla USA:ssa!

Suunnittele autoloma huolellisesti

Vinkkejä autolomalle

Tutustu 17 vinkkiimme tien päälle niin road trip sujuu mukavammin alusta alkaen - lue lisää!

Hyödyllistä tietoa autonvuokrauksesta

Tietoa autonvuokrauksesta

Tutustu tietopakettiimme autonvuokrauksesta, joten tiedät mistä puhutaan ja vältät sudenkuopat. Lue lisää!

Hyvä tietää matkavakuutuksesta

Hyvä tietää matkavakuutuksesta

Ennen autolomaa on myös hyvä selvittää, mitä oma matkavakuutus kattaa ja mitä ei. Lue lisää!

loka
2017
marras
joulu
tammi
2018
helmi
maalis
huhti
touko
kesä
heinä
elo
syys
10.000 HUF
100.000 HUF
5300 DKK
 • Lajittele
  • Halvin
  • Lämpimin
  • Lumipäiviä
  • Sosiaalinen
  • Hieno
  • Kulttuuri
  • Perhe
  • Paikallinen
  • Romantiikka
Lajittele:

Suosittuja matkakohteita

Katso lisää

Etsit nähtävästi paikkaa, jollaista emme ole vielä löytäneet...

Kokeile muuttaa hakukriteerejäsi.

Cookies

momondo.fi käyttää evästeitä

Lue lisää

Sulje