Löydä parhaat kesän 2018 matkat ja lomakohteet

Miltä kesälomasi näyttää tänä vuonna? Etsi momondon avulla parhaat kesälomakohteet ja räätälöi unelmiesi kesäloma.

Tutustu kesälomallasi kiehtoviin kaupunkikohteisiin naapurimaissa, lumoudu luonnonnähtävyyksistä tai tunne tuuli hiuksissasi vaikka roadtripilla Euroopan halki...tai vietä kerrankin kotoisa ja kiireetön kesäloma Suomessa. Tervetuloa inspiroitumaan, meiltä eivät kesälomaideat lopu kesken!

Kesäloma Euroopassa

Kesäloma Euroopassa

Minne matkustaa kesällä Euroopassa? Parhaat kesän matkakohteet Euroopassa sijaitsevat lyhimmillään vajaan tunnin lentomatkan päässä Helsingistä, ja korkeintaan kolmen tunnin lentomatkan päästä löytyy jo koko joukko hurmaavia kaupunkikohteita, jotka tarjoilevat roppakaupalla nähtävyyksiä, upeita maisemia, hyvää ruokaa ja unohtumattomia elämyksiä – mitä muuta kesälomalta voi toivoa?

Jos etsit vilkasta kaupunkitunnelmaa, hauskaa kesälomatekemistä, shoppailua ja yöelämää, odottavat parin tunnin lentomatkan päässä esimerkiksi häkellyttävän kaunis Budapest, merellinen Hampuri, mutkaton Amsterdam ja charmantti Praha

Kun etsit kesälomaltasi lämpöä, rantoja ja turkoosinkirkkaita vesiä, ovat Adrianmeren huikaisevan kauniit Kroatia ja Montenegro sinun juttusi. Ota Kroatiassa tukikohdaksi monipuolinen Split, josta voit tehdä helposti päiväretken esimerkiksi Krkan kansallispuistoon tai Trogiriin, ja nauti Montenegrossa paikoin lähes koskemattomasta luonnosta, historiallisista kaupungeista sekä edullisesta hintatasosta. 

Kreikan lumoavat saaret ovat aina hyvä idea, ja mukavuutta haluava voi valita leppoisan loman omassa huvilassa Espanjassa

Kokeile rohkeasti uusia eurooppalaisia lomakohteita

Kesälomakohde Sisilia

Monet huikeat kesälomakohteet Euroopassa odottavat vasta löytäjäänsä. Tutustu vaikka Italian, Ranskan tai Espanjan viinitiloihin. Esimerkiksi Pohjois-Espanjassa sijaitsevan La Riojan viininviljelyalue tarjoaa uniikin ja romanttisen kesäloman viinitiloineen ja niiden väliin jäävine vanhoine pikkukylineen. Jos kesän matka ajoittuu myöhempään ajankohtaan, monet viinitilat ottavat sadonkorjuun aikaan mielellään vapaaehtoisia töihin ruoka- tai majoituspalkalla. Vehreinä kumpuilevien viinilehtojen keskellä koet varmasti erilaisen kesäloman poissa suurkaupungin kiireistä, ja kotona voit loistaa kaikella oppimallasi viini-tietoudella.  

Jos koko maailma on avoin kesälomasi suhteen, aloita suunnittelu tutustumalla hieman erilaisiin kesälomakohteisiin maailmalla. Ehkä löydät itsesi tänä kesänä jostain aivan uudesta kohteesta, jota suuret turistimassat eivät ole vielä löytäneet!

Baltian maat ja Puola kesäkohteena

Toteuta viimein roadtrip, josta olet aina haaveillut! Esimerkiksi Via Baltica tarjoaa nopeimman reitin Suomesta Keski-Eurooppaan maanteitse, ja sen varrelle osuvat Baltian maiden ja Puolan suurkaupungit kuten Tallinna, Riika, Kaunas, Vilna ja Varsova, sekä monta muuta upeaa nähtävyyttä ja oikoreittiä, joita ei matkaoppaissa mainita. Löydä parhaat rannat, leirintäalueet ja paikallisten suosimat kesälomakohteet momondon Via Baltica -oppaasta.

Kesän juhlat ja ikimuistoiset tapahtumat

Jos olet onnellisessa asemassa suunnittelemassa häitä tai polttareita tälle kesälle, kannattaa katsastaa myös huikeat häämatkakohteet Euroopassa sekä ideamme tekemisestä ja kohteista, jos päätät järjestää ikimuistoiset polttarit ulkomailla

 

Kesäloma Suomessa

Kesäloma Suomessa Porvoossa

Suomi on parhaimmillaan kesällä, ja kaikki ainekset onnistuneeseen kesälomaan voivat löytyä myös aivan läheltä. Niin huikeita elämyksiä kuin ulkomaan matkat tarjoilevatkin, on kauas matkustaminen joskus rasittavaa. Entä jos viettäisit kerrankin kesäloman Suomessa?  

Suomen juhlavuosi on loistava ajankohta tutustua upeaan kotimaahan, joka on täynnä kiehtovia kaupunkikohteita, huikeita luonnonnähtävyyksiä ja mielenkiintoisia tapahtumia. Perinteisen kesämökkeilyn rinnalla suositaan yhä enemmän liikkuvampaa kesälomaa: nyt sotketaan fillarilla Suomen läpi ja yövytään matkan varrella hostelleissa, retkeilymajoissa tai luonnonhelmassa, tai lähdetään reissuun matkailuautolla, jota on povattu kesämökin uudeksi tulemiseksi.

Missä sitten ovat parhaat kesälomakohteet Suomessa? 

Kesäloma Suomen kartanohotelleissa

Aloita kesäloma Helsingistä ja koe vanhojen torien ja kauppahallien tunnelma, uudet urbaanit satama-altaat ja raitiovaunun ikoninen kolina kesäillassa. Kolua Helsingin kauneimmat puistot ja rannat, ja nauti raukeista kesäpäivistä Suomenlinnassa tai jossakin Helsingin edustan monista saarista. Kun herkuttelet Helsingin kansainvälisissä ravintoloissa, on olo oikeastaan jo kuin ulkomailla.

Tai ota suunnaksi Turku, ja hyödynnä kaupungin runsas kulttuuritarjonta, tunnelmoi kesäiltaa jokilaivojen reunustamalla Aurajoella ja vaikutu Turun saariston kauneudesta ja vanhoista pitsihuviloista. Ota talteen myös kulttuurivinkkimme Turkuun

Tampereella kannattaa katsastaa persoonalliset vintagepuodit, nauttia korttelibaarien livekeikkatarjonnasta ja testata jotakin monista yleisistä saunoista, joista esimerkiksi perinteikäs Rauhanniemen kansankylpylä sijaitsee Näsijärven rannalla ja mahdollistaa virkistävän kastautumisen saunomisen jälkeen. Psst! Tsekkaa loputkin paikallisten vinkit Tampereelle

Romanttinen Porvoo on myös kesälomakohteena ohittamaton vanhankaupungin kujineen ja jokibulevardeineen, ja Järvisuomen sykähdyttävät maisemat lyövät laudalta monet muut kesän matkat.  Älä jätä myöskään välistä Suomen kesätapahtumia: Savonlinnan oopperajuhlat ovat mahtava tapa fiilistellä historiallista Olavinlinnaa ympäristöineen, ja kivenheiton päästä löytyy myös Wanha Savonlinna tunnelmallisine mukulakivikatuineen, kahviloineen ja putiikkeineen. 

Hienostunutta, hieman satumaistakin tunnelmaa halajava varaa yön jostain Suomen lumoavista kartanohotelleista.

Lappi kesällä on satumainen, eikä Koli jätä kylmäksi

Jos taas haluat kokea pohjoisen taianomainen keskiyön auringon, suuntaa Lappiin, joka tarjoaa runsaasti erilaista ja monipuolista kesälomatekemistä.  Tutustu Lapin upeisiin maisemiin patikoiden, ja tsekkaa myös Sodankylän elokuvajuhlat kesäkuussa. Jos et halua ajella aivan Lappiin saakka, tarjoaa Itä-Suomi myös huikeita maisemia. Ota suunnaksi Kolin kansallispuisto ympäristöineen, missä tekemistä riittää niin patikoinnista koskenlaskuun kuin luolaseikkailuihin.

 

Kesäloma perheen kanssa

Kesäloma lasten kanssa

Niin Suomesta kuin ulkomailta löytyy hyviä kesälomakohteita koko perheelle. Vaikka tärkeintä on toki yhdessäolo, on kesäloman aktiviteetteja hyvä suunnitella etukäteen.  

Kesäloma lasten kanssa Suomessa

Kotimaassa ei taida sellaista kaupunkia ollakaan, jossa ei jollain muotoa olisi panostettu lapsiin. Helsingissä lukuisat museot, Korkeasaaren eläintarha ja Linnanmäen huvipuisto pitävät huolta siitä että kesälomatekemistä riittää loman jokaiselle päivälle, ja kaupungin rannoilla, puistoissa ja saarilla viihtyy koko perhe.

Tampereella puolestaan Särkänniemi, Pyynikin näkötorni (ja munkit!), järviseudun monet aktiviteetit sekä monet kulttuurikeskukset ja museot takaavat elämyksellisen kesäloman. Esimerkiksi museokeskus Vapriikissa, Poliisimuseossa sekä Vakoilumuseossa riittää mielenkiintoista tutkittavaa koko perheelle. 

Turun seudulla lapsille mieleistä tekemistä löytyy vaikkapa Turun linnan Pikkuritarikierrokselta ja huippusuositusta Naantalin Muumimaailmasta, jota aikuisetkin (ainakin salaa) fanittavat.  

Perheloma ulkomailla lähikohteissa

Kesälomakohde Tukholma Gröna Lund

Ja jos haluat viettää kesäloman ulkomailla, löytyy jo ihan läheltä mainioita kohteita lapsiperheille. Esimerkiksi Ruotsi, Tanska ja Viro ovat loistavia kesälomakohteita, sillä maat ovat turvallisia ja mielenkiintoista puuhaa löytyy taatusti koko kesäloman pituudelle. Näihin kohteisiin pääset Suomesta myös autoillen, jolloin matka itsessään on jo osa kesälomaa – ja kohteessa liikkuminen kätevämpää.

Jos suuntaat Kööpenhaminaan, tarjoaa Kööpenhaminan eläintarha verrattomia elämyksiä aikuisillekin: vai oletko muka Suomessa nähnyt eläintarhassa kirahveja ja elefantteja? Kööpenhaminan Tivoli on niin ikään tunnelmallinen kohde koko perheelle, ja Kööpenhaminan liepeiltä löytyy myös maailman vanhin huvipuisto, Bakken.

Tukholmassa koko perhe ihastuu varmasti Djurgårdenin saaren ulkoilumahdollisuuksiin, museoihin ja eläinpuistoon, sekä tietenkin ja Gröna Lundin huvituksiin. 

Tallinna on sen sijaan helppo kohde lähellä, ja sieltä löytyy lapsiperheelle valtavasti mielenkiintoista tekemistä. Kun olet ylittänyt Suomenlahden kerran, mikset toisaalta ajelisi pidemmällekin Viron kesään. 

Helppoja kesäkohteita lapsiperheille Etelä-Euroopassa

Myös Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Kroatia ovat mainioita kohteita lapsiperheille. Lapsirakkaan ilmapiirinsä lisäksi kesälomaa sulostuttavat näissä kohteissa aurinkovarma ilmasto ja rantaelämä loputtomine aktiviteetteineen. Historiaa, kulttuuria ja luonnonihmeitä riittää myös tutkittavaksi koko perheelle, ja eri alueiden herkulliset paikalliskeittiöt vievät perheen pienimmätkin makumatkalle, joka säilyy mielessä pitkään.

Lasten kanssa on toki mahdollista toteuttaa eksoottisemmatkin kesän lomamatkat. Poimi momondon vinkit parhaisiin perhelomiin.   

Edulliset kesän matkat ja kesälomakohteet

Edulliset kesälomakohteet, Gdansk

Halvat kesän lomamatkat löytyvät läheltä. Pohjoismaat ovat loistavia kesälomakohteita, ja lennot Tukholmaan, Kööpenhaminaan sekä Gdanskiin ovat halvimmat kesän matkat, mitä Helsingistä voi tehdä lentäen.  

Monipuoliset Tukholma, Kööpenhamina ja Gdansk

Tukholmassa voit nauttia kesästä shoppaillen, nähtävyyksiä katsellen ja rentoutumalla vaikka jossakin kaupungin monista kylpylöistä. Tukholmalaisen päivetyksen saa pintaan vaikka Clarion Sign -hotellin Selma City Span ulkoilma-altaalla tai perinteikkään Central Badetin kattoterassilla.

Kööpenhaminassa nautit Pohjolan eteläisimmästä ja rennoimmasta menosta, ja lyhyiden välimatkojen ansiosta tutustut myös muihin Själlannin saaren mielenkiintoisiin nähtävyyksiin, kuten Hamletin linnaksi kutsuttuun Kronborgiin Helsingørissä, tai vaikuttaviin kalkkikivijyrkänteisiin Mønin saarella.

Gdanskiin lennät edullisesti niin Helsingistä kuin Turusta, ja kaupunki yhdistää sulavasti tunnelmallisen keskieurooppalaisen kaupunkitunnelman leppoisaan rantalomaan. Suosittu rantakaupunki Sopot on Gdanskista vain lyhyen matkan päässä. Sekä majoitus että muu tekeminen on Puolassa edullista, joten tämä kesälomakohde tulee edulliseksi kaikin puolin. Poimi parhaat vinkkimme lomalle Gdanskiin!  

Baltian maat ovat edullisia kesälomakohteita

Edullinen kesälomakohde Vilna Liettua

Myös Viro on loistava kesälomakohde lähellä, josta löytyy monipuolista kesälomatekemistä. Tallinnan vanhankaupungin kadut täyttyvät kesäisin tapahtumista, musiikista ja matkailijoista kaikkialta maailmasta, ja täältä teet helposti päivän tai parin retken viehättävään merenrantakaupunkiin Haapsaluun tai vaikka Pärnun hiekkarannoille.

Alle tunnin lentomatkan päässä Helsingistä sijaitsee Viron tapahtumapääkaupungiksi ristitty Tartto, joka on täydellinen kesälomakohde kylpylöineen, söpöine puutalokortteleineen ja jokilaivoineen. Tarton vilkas kulttuuri- ja yöelämä tarjoaa lisäksi loputtomasti kesälomatekemistä.

Liettuan pääkaupunki Vilna vain odottaa päästäkseen hurmaamaan kävijänsä kotoisalla, kulttuuria ja historiaa tihkuvalla tunnelmallaan.

Suunnittele kesäloma huolella, paljon voi tehdä ilmaiseksi

Monissa matkakohteissa kannattaa hyödyntää kesällä tasokkaat festarit, konsertit ja muut tapahtumat, joihin saa usein lippuja Suomen hintoja edullisemmin. Õllesummer-festarit tuovat säpinää Tallinnaan heinäkuussa, ja esimerkiksi Prahassa, joka kuuluu niin ikään Euroopan edullisimpiin kesälomakohteisiin, pääset kesäkuun loppupuolella nauttimaan kansainvälisten artistien esityksistä ilmaiseksi 4 päivän ajan United Islands of Praque -ulkoilmafestareilla.

Vinkki: Halvat kesän matkat vaativat toteutuakseen lopulta vain vähän suunnittelua. Poimi momondon vinkit ilmaiseen tekemiseen eri matkakohteissa.

 

Löydä kesän jännittävimmät matkakohteet momondon TripFinderilla

Toivottavasti olet inspiroitunut kesälomaideoistamme ja olet valmis suunnittelemaan oman, ikimuistoisen kesälomamatkasi!

Mutta miten löytää parhaat kesän matkat? momondo tarjoaa kätevän työkalun kesäloman suunnitteluun: Trip Finderin avulla voit etsiä sopivaa kohdetta matkakohteen, matkustusajankohdan, budjettisi ja kiinnostuksenkohteidesi mukaan. Haitpa sitten vilkasta kaupunkielämää, upeita rantoja, sykähdyttäviä luonnonnähtävyyksiä, tai matkakohdetta, joka tarjoaa parhaat shoppailu- ja huvittelumahdollisuudet, momondon Trip Finder auttaa sinua löytämään parhaat kesän matkat.

Kokeile TripFinderia alla, tai etsi suoraan lentoja ja majoitusta valitsemaasi kesälomakohteeseen momondon lento- ja hotellihaulla sivun alussa!

 • Lajittele
  • Halvin
  • Lämpimin
  • Lumipäiviä
  • Sosiaalinen
  • Hieno
  • Kulttuuri
  • Perhe
  • Paikallinen
  • Romantiikka
Lajittele:

Suosittuja matkakohteita

Katso lisää

Etsit nähtävästi paikkaa, jollaista emme ole vielä löytäneet...

Kokeile muuttaa hakukriteerejäsi.

Cookies

momondo.fi käyttää evästeitä

Lue lisää

Sulje