Lennot Venäjä

Meno-paluu
1 aikuinen
Economy
Mistä?
Kohde?
su 5/12
su 12/12

Halvimmat lennot Venäjä kaupunkeihin

Napsauta alla olevia kaupunkeja saadaksesi tietää, milloin lennot ovat halvimmillaan reitillä Suomi-Venäjä
Moskova
Moskova

Hyödyllistä tietoa lennostasi kohteeseen Venäjä

Katso vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin, jotka koskevat lentämistä kohteeseen Venäjä
  • What are the most popular cities to visit in Venäjä?

    Some of the world’s most well-traveled cities are in Venäjä. The most popular city to travel to in Venäjä is Moskova, which momondo users choose as their landing destination 1 242% more often than other cities. The next most popular cities in Venäjä are Pietari and Sotši.

  • What is the cheapest flight to Venäjä?

    The cheapest flights to Venäjä recently found by momondo users are 41 € with Pobeda, 62 € with Nordwind Airlines, and 80 € with Wizz Air UK.


Suositut kaupungit ja nähtävyydet

Matkakohteena Venäjä? Tutustu näihin kaupunkeihin ja löydä maan suosituimmat nähtävyydet

Viimeisimmmät löydetyt lennot suosittuihin Venäjä kaupunkeihin

Löydä lennot näihin suosittuihin Venäjä kaupunkeihin lähimmältä lentokentältäsi.

Halvat lennot Venäjä: halvimmat lentoreitit

Näillä reiteillä on halvimmat lennot kohteeseen Venäjä, jotka momondon käyttäjät ovat löytäneet maasta Suomi
LähtöMatkakohdeNopein aikaParas hinta
HelsinkiPietari1t 00m108 €
HelsinkiMoskova4t 40m152 €
HelsinkiMahatškala7t 55m235 €
HelsinkiKazan7t 50m243 €
HelsinkiSamara24t 45m250 €
HelsinkiTšeljabinsk8t 30m257 €
Kokkola-PietarsaariMoskova3t 45m284 €
VaasaMoskova25t 10m301 €
HelsinkiKrasnoyarsk14t 20m332 €
HelsinkiIrkutsk12t 40m337 €
HelsinkiJekaterinburg25t 50m338 €
HelsinkiSotši6t 40m376 €
HelsinkiSaransk16t 25m687 €

Venäjällä on matkailijoille valtavasti tarjottavaa kaikkina vuodenaikoina. Venäjä on maailman suurin valtio, ja maan tarjoamat matkailumahdollisuudet sen mukaiset. Ilmasto vaihtelee alueelta toiselle siirryttäessä hyisestä Siperiasta Mustanmeren lämpimiin rannikkokohteisiin. Värikäs metropoli Moskova ja historiallinen, kulturelli Pietari ovat Venäjän suosituimpia matkakohteita, mutta muista myös Venäjän muut mielenkiintoiset kaupungit. Esimerkiksi Samara, Kazan ja Jekaterinburg kuuluvat maan kiehtoviin kaupunkikohteisiin. Tyynenmeren äärelle matkailijoita kutsuu Vladivostok. Mustanmeren rannalla sijaitsevassa Sotšissa voi viettää kesäisin rantalomaa, kun taas talvisin matkailijoita kutsuvat kaupunkia ympäröivät Kaukasusvuoret talviurheilumahdollisuuksineen. Suomalaisille rakkaisiin matkakohteisiin kuuluu myös Viipuri. Lentoyhteydet Suomesta eri puolille Venäjään ovat erinomaiset, ja etenkin Moskovaan ja Pietariin lähtee Helsinki-Vantaan lentoasemalta useita suoria lentoja päivässä. Venäjä on suomalaisille helppo kohde vaikkapa viikonloppulomalle, sillä suorat lennot maahan ovat nopeita ja vaivattomia. Matkat Venäjälle ovat suosittuja etenkin kesäkuukausina, noin toukokuusta elokuuhun, ja vuodenvaihteessa eli joulu-tammikuussa. Näinä kuukausina säät ovat maassa lämpimimmillään ja vastaavasti lennot ja hotellit eri puolilla maata kalleimmillaan. Erityisen halvat lennot Venäjälle saat yleensä helpoiten kevättalvelle, helmi-huhtikuulle, tai loppusyksylle, syys-marraskuulle.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät suoraan Venäjälle?

Suomen ja Venäjän välinen lentoliikenne on tiivistä, ja lentoliput Venäjälle on helppo napata suorinkin yhteyksin. Halpoja lentoja Venäjälle liikennöivät Suomesta suorilla lennoilla suomalainen Finnair ja venäläinen Aeroflot. Helsinki-Vantaalta Pietariin operoi Finnair. Suoria Pietarin lentoja on tarjolla päivittäin yleensä vähintään kolme, ja Pietarissa Finnairin lennot ottaa vastaan Pulkovon kansainvälinen lentoasema (Pulkovo International Airport). Helsinki-Vantaan lentoasemalta Venäjän pääkaupunkiin Moskovaan lentävät suorin yhteyksin Finnair ja Aeroflot. Finnair lentää suoria Moskovan yhteyksiä vähintään noin kolme päivässä. Määränpäässä Moskovassa lennot laskeutuvat Šeremetjevon kansainväliselle lentoasemalle (Sheremetyevo International Airport). Finnair tarjoaa Helsinki-Vantaan lentoasemalta suoria lentoja myös Jekaterinburgiin, Kazaniin ja Samaraan. Näihin kaupunkeihin operoidaan suoria lentoja yleensä useita kertoja viikossa. Pääset Venäjän eri kaupunkeihin kätevästi myös välilaskullisin yhteyksin. Esimerkiksi Sotšiin lentävät yhden välilaskun lennoilla Aeroflot ja latvialainen halpalentoyhtiö airBaltic.

Milloin on paras aika matkustaa Venäjälle?

Lennot Venäjälle ovat suosittuja etenkin loppukeväästä kesään. Maan vilkkain matkailusesonki alkaa toukokuun tuntumassa ja jatkuu noin elokuun loppuun asti. Kevät- ja kesäkuukausina matkailijoita kutsuvat Venäjälle etenkin lämpimät säät. Esimerkiksi Moskovan alueella nautitaan kesäkuukausina keskimäärin noin 22–25 lämpöasteesta ja Pietarissa noin 20–23 asteen lämpötiloista. Mustanmeren äärellä sijaitsevassa Sotšissa lämpötilat kipuavat lähemmäs 30 astetta. Lämpöä etsiville monet Venäjän alueet sopivat siis kesälomakohteeksi, ja rannikkokohteissa voit halutessasi nauttia myös rantalomasta. Lentojen hinnat ja majoituspalvelut ovat kesäkuukausina keskimääräistä kalliimpia. Jos kuitenkin varaat lentosi ja hotellisi ajoissa, voit saada ne kohtuulliseen hintaan. Talvella halvat lennot Venäjälle ovat kesäkautta helpommin saatavilla, tosin esimerkiksi joulukuu ja vuodenvaihde ovat suosittua matkustusaikaa. Talvimatkat maahan kannattaa suunnata kaupunkikohteisiin tai vuoristoalueille, joissa voit nauttia talviurheilulajeista. Varaudu kuitenkin pakkassäihin, sillä lämpötilat tippuvat talvella käytännössä kaikissa Venäjän osissa pakkasen puolelle. Mikäli haluat nauttia edullisista lennoista ja leudoista säistä, kannattaa Venäjän reissut suunnitella esimerkiksi loppukeväälle tai alkusyksylle, eli huhti-toukokuulle tai syyskuulle.

Kuinka kauan kestää lento Venäjälle?

Koska Venäjä on suuri maa, lentoajat Suomesta Venäjälle vaihtelevat kohdekaupungin mukaan. Parhaimmillaan suorat lennot Venäjälle ovat kuitenkin todella nopeita. Helsinki-Vantaan lentoasemalta Pietariin lentoaika on suorilla lennoilla alkaen vain noin yksi tunti, eli matka-aika on sama kuin monilla Suomen kotimaan lennoilla. Moskovaan lentoaika Helsinki-Vantaan lentoasemalta on hieman pidempi, alkaen noin yksi tunti ja 40 minuuttia. Helsinki-Vantaan lentokentältä Samaraan lentoaika on suorin yhteyksin noin kaksi tuntia ja 30 minuuttia. Mikäli haluat tutkia Venäjää tarkemmin, käytä hyväksesi Venäjän sisäisiä kotimaan lentoja. Lentämällä liikut helpoiten maan alueelta toiselle. Venäjän sisäisiä lentoja liikennöi esimerkiksi Aeroflot.

Tarvitaanko Venäjälle passi tai viisumi?

Matkat Venäjällä vaativat esivalmisteluja, sillä Suomen kansalaisten on hankittava maahan matkustaessaan viisumi. Viisumivaihtoehtoja on erilaisia. Turistit hankkivat lomamatkaansa varten yleensä kertaviisumin, jota on mahdollista anoa enintään kuukauden (30 päivän) pituiselle lomalle. Viisumia anotaan Venäjän viisumikeskuksesta Helsingissä, ja viisumiasioita hoitavat myös monet matkatoimistot. Viisumia anoessa sinulla on oltava passi, jonka on oltava voimassa vielä puoli vuotta matkan jälkeen. Tarvitset myös matkavakuutuksen. Viisumin hinta on noin 84 euroa, ja tavallinen käsittelyaika viisumille on noin kahdeksan päivää. Pikaviisumin voit saada tarvittaessa noin kahdessa päivässä. Muista ottaa passi mukaan Venäjän matkalle, sillä maahan ei voi lentää pelkän henkilökortin turvin.


Venäjä: lennot eri kohteisiin

Vertaa lähimpien lentokenttien meno- ja paluulentoja löytääksesi halvimmat lennot ja parhaat lentoajat
Kokkola-Pietarsaari - Moskova reitin lennot
Lyhyin lentoaika3t 45m
Halvin hinta284 €
Helsinki - Pietari reitin lennot
Lyhyin lentoaika1t 00m
Halvin hinta108 €
Helsinki - Moskova reitin lennot
Lyhyin lentoaika4t 40m
Halvin hinta152 €
Helsinki - Mahatškala reitin lennot
Lyhyin lentoaika7t 55m
Halvin hinta235 €
Vaasa - Moskova reitin lennot
Lyhyin lentoaika25t 10m
Halvin hinta301 €
Helsinki - Jekaterinburg reitin lennot
Lyhyin lentoaika25t 50m
Halvin hinta338 €
Helsinki - Samara reitin lennot
Lyhyin lentoaika24t 45m
Halvin hinta250 €
Helsinki - Kazan reitin lennot
Lyhyin lentoaika7t 50m
Halvin hinta243 €
Helsinki - Sotši reitin lennot
Lyhyin lentoaika6t 40m
Halvin hinta376 €
Helsinki - Irkutsk reitin lennot
Lyhyin lentoaika12t 40m
Halvin hinta337 €
Helsinki - Krasnoyarsk reitin lennot
Lyhyin lentoaika14t 20m
Halvin hinta332 €
Helsinki - Tšeljabinsk reitin lennot
Lyhyin lentoaika8t 30m
Halvin hinta257 €

Aloita matkan suunnittelu - Venäjä