Halvat lennot Eilat

pe 20.9.
pe 27.9.
Kaikki kuukaudet
Vertaile vs. momondo |

Milloin on paras aika matkustaa Eilatiin?

Punaisenmeren rannalla, aivan Israelin eteläosissa sijaitseva Eilat on yksi maan kauneimmista rantakohteista. Sää on mukavan lämmin vuoden ympäri, minkä ansiosta Eilatia voi harkita matkakohteeksi mihin vuodenaikaan tahansa. Talviaikaan, marraskuusta maaliskuuhun, keskilämpötila on rantakaupungissa noin 17–22 astetta. Sateita alueella esiintyy vain harvoin edes talvisin. Kesät ovat aina kuumia keskilämpötilan pyöriessä noin 27–33 lämpöasteen paikkeilla.

Mikäli pidät kuumista lomasäistä, kannattaa hankkia halvat lennot Eilatiin kesäksi. Mikäli hieman leudommat lämpötilat ovat mieleesi, lentoliput kaupunkiin on paras varata kevääksi tai syksyksi. Alueella on paljon mahdollisuuksia liikkua ja harrastaa luonnossa. Niin kevät kuin syksykin ovat aktiviteettien kannalta ihanteellista aikaa. Kesäkauden ulkopuolella kaupungin hintataso laskee, joten hotellin ja lennot voi saada erityisen edullisesti kesän lomasesongin ulkopuolella. Talvikaudella lennot ja majoitukset ovat halvimmillaan joululomaviikkoja lukuun ottamatta. Etenkin marraskuu on halpaa aikaa lentää kaupunkiin.

Mitä aiemmin matkat varaat, sitä enemmän sinulla on valinnanvaraa edullisten lentoreittien suhteen. Tavallisesti lennot ovat edullisimmillaan noin kaksi kuukautta ennen matkan ajankohtaa.


Mitkä lentoyhtiöt lentävät Eilatiin?

Suomalaiskaupungeista Israelin Eilatiin ei ole tarjolla suoria lentoja. Yhden tai kahden vaihtokentän kautta kaupunkiin voi kuitenkin löytää kätevän lentoreitin. Helsingistä lähtevät Eilatin lennot liikennöidään lähes aina useamman kuin yhden lentoyhtiön voimin. Edullisia lentoja reitille tarjoavat muun muassa Finnair, Israir Airlines, airBaltic, El Al Israel Airlines, Aeroflot, Turkish Airlines ja monet muut lentoyhtiöt. Lentoaika Helsingistä Eilatiin on alkaen 10 tuntia. Matka-aika riippuu kuitenkin reittivalinnasta ja vaihtoaikatauluista lentokentillä. Eilatiin lähtevät lennot nousevat Suomessa matkaan Helsinki-Vantaan lentokentältä. Lentoyhtiötä valitessasi kiinnitä huomiota paitsi lennon hintaan myös lentoon sisältyviin palveluihin ja sallittujen matkatavaroiden määrään. Muista, että halvimmat liput eivät usein sisällä ruumaan meneviä matkatavaroita.


Miten pääsen lentokentältä Eilatin keskustaan?

Alta löydät kaikki lentokentät kaupungin Eilat lähellä sekä niiden etäisyydet keskustasta
Elat
0 km keskustasta
Eilat Ramon Intl
19 km keskustasta
Eilat Ovda
42 km keskustasta

Eilatin lennot ovat laskeutuneet perinteisesti kahdelle kentälle: Eilat- ja Ovda-lentoasemille. Eilat Airport -lentokenttä sijaitsee aivan keskustan tuntumassa, ja Ovda Airport -sotilaslentokentältä pääsee keskustaan Egged-bussiyhtiön linja-autolla numero 282. Lähiaikoina käyttöön otetaan kuitenkin kaupungin uusi kansainvälinen lentokenttä, Ramon Airport. Uuden kentän avauduttua muut kaksi matkustajalentokenttää, Eilat ja Ovda Airport, suljetaan. Tarkista siis ennen matkaan lähtöä, onko uusi lentokenttä jo toiminnassa. Uusi Ramon Airport -lentokenttä sijaitsee noin 18 km Eilatista pohjoiseen. Nykyaikaiselta kentältä matkustajia kuljettaa kaupungin keskustaan shuttle-bussipalvelu. Edulliset linja-autot starttaavat kentältä kaupunkiin noin 15 minuutin välein. Keskustassa bussit kiertävät kaikki kaupungin tärkeimmät hotellit.


Liikkuminen Eilatissa?

Rantakaupungin kauniit bulevardit suorastaan houkuttelevat kävelemään ja pyöräilemään. Välimatkat eivät ole Eilatissa pitkiä, joten moneen paikkaan pääsee helposti jalkaisin. Useimmat hotelleista sijaitsevat lähellä kaupungin kauniita rantoja, joten kävelyretket Punaisenmeren äärellä kuuluvat erottamattomasti lomapäiviin Eilatissa. Jos haluat tutustua kaupunkia ympäröiviin alueisiin, hyvä vaihtoehto on vuokrata auto. Eilatin alueella on jonkin verran julkista liikennettä, mutta vuokra-autolla seudulla pääsee liikkumaan paljon joustavammin.

Eilatissa liikennöi myös julkista bussiliikennettä. Esimerkiksi bussi numero 15 kulkee bussiasemalta hotellialueelle ja kaupungin rannoille. Bussi numero 16 kulkee saman reitin vastakkaiseen suuntaan. Bussiliput ovat kohtuullisen halpoja, sillä kertalipun hinta on noin 4,20 sekeliä. Rav Kav -kortille, jonka voit ostaa bussiasemalta, voit ladata esimerkiksi päivälipun. Päivän ajan busseilla saa ajella noin 8 sekelin hintaan. Kaikki kaukolinjojen bussit lähtevät matkaan kaupungin keskusbussiasemalta, joka sijaitsee HaTmarim-kadulla. Egged-bussiyhtiön linja-autot liikennöivät kaupungista esimerkiksi Tel Aviviin ja Jerusalemiin päivittäin. Bussiliput kannattaa ostaa mieluiten aina etukäteen, sillä linja-autot voivat olla lomasesonkien aikaan täysiä. Sapattina ja muina juhlapäivinä julkinen liikenne pysähtyy.


Tarvitaanko Eilatiin passi tai viisumi?

Lähi-idässä sijaitseva Israel on tunnettu tiukoista turvatoimistaan lentokentillä. Eilatin matkoilla on aina oltava mukana passi. Matkailijan kannattaa ottaa huomioon, että passin on oltava voimassa vielä kuusi kuukautta lentolipussa mainitun paluupäivän jälkeenkin. Tavallisille turistimatkoille (kesto alle 90 päivää) ei vaadita viisumia. Sitä pidemmille matkoille viisumi on tarpeen. Lisätietoa viisumiasioista saa Israelin suurlähetystöstä Helsingistä. Passi on pidettävä mieluiten mukana myös israelilaiskaupungeissa ulkosalla liikkuessa. Henkilöllisyys on pystyttävä todistamaan aina viranomaisten pyynnöstä. Muista ottaa passista sähköinen tai paperinen kopio esimerkiksi katoamistapauksen varalta.


Lentolippu varattuna kohteeseen Eilat? Aloita matkan suunnittelu!


Vinkkejä Eilatiin matkustavalle

Miten löydän halvimmat lennot?

Halvimmillaan lentoliput Eilatiin ovat kesäkauden ulkopuolella. Etenkin huhtikuu sekä kesä-elokuu ovat hintavaa aikaa lentää kaupunkiin. Edullisimmillaan liput ovat tavallisesti marraskuussa sekä tammikuusta maaliskuuhun. Tavallisesti arkilennot ovat halvempia kuin viikonloppulennot. Lisäksi iltalennot ovat edullisempia kuin aamulähdöt. Käytä hakuamme ja vertaa eri lentoreittien, lentoyhtiöiden ja lähtöaikojen eroja kätevästi.

Kiinnostavatko Eilatin nähtävyydet?

Rantojen lisäksi varaa aikaa myös luontokohteisiin tutustumiseen. Vieraile esimerkiksi Timnan kansallispuistossa. Dolphin Reefissä pääset uimaan delfiinien kanssa.

Mitä mukaan matkalle Eilatiin?

Rantakohteeseen kannattaa pakata mukaan ilmavia, auringolta suojaavia asuja ja tietenkin aurinkosuojavoidetta. Hyvin paljastavaa pukeutumista kannattaa Israelissa välttää. Rannalla tosin voi hyvin olla uima-asussa.

Matkapuhelimen käyttö ja mobiilidata Eilatissa

Kysy matkapuhelinpalveluiden hinnoista Israelissa suoraan omalta operaattoriltasi. Paikan päällä Eilatissa on mahdollista hankkia paikallinen prepaid-liittymä. Muista hyödyntää ilmaisia wifi-yhteyksiä esimerkiksi hotelleissa.

Onko Eilatissa turvallista?

Eilat on rauhallinen rantakohde. Jos matkustat muilla Israelin alueilla, turvallisuustilanteesta on hyvä ottaa etukäteen selvää.

Voiko Eilatissa juoda kraanavettä?

Kraanavettä voi juoda, vaikka matkailijat mielellään käyttävätkin pullotettua vettä.

Tippi ja juomarahakäytännöt Eilatissa?

Israelissa juomarahan jättäminen kuuluu hyviin tapoihin. Esimerkiksi Eilatin ravintoloissa sopiva tippi on kymmenisen prosenttia laskun loppusummasta.

Millainen on Eilatin hintataso?

Eilatissa hintataso on vaihteleva. Hinnat voivat olla Suomen tasolla, usein hieman korkeampiakin, mutta esimerkiksi edullisia ravintoloita on mahdollista löytää.

Mikä on aikaero Suomi-Israel?

Aikaeroa ei ole.

Mikä on etäisyys Helsinki-Eilat?

Välimatka on suoraa reittiä noin 3490 km.


Lennot muihin kaupunkeihin Israel

Sittenkin jotain muuta, kuin Eilat? Katso, mihin muihin kaupunkeihin voit lentää Israel
*Lentojen hinnat kohteeseen Eilat perustuvat economy-luokan lippuihin, joita momondon käyttäjät ovat löytäneet edellisten 72 tunnin aikana tehtyjen hakujen kautta. Nämä hinnat eivät ole välttämättä enää saatavilla.