Romanttinen kylpyläloma Suomessa: 6x hemmotteluloma kahdelle

Kun kaipaat irtiottoa arjesta, kylpyläloma Suomessa on täydellinen idea. Valitsimme tunnelmallisimmat Suomen kylpylät sinulle ja kumppanillesi romanttiseen viikonloppuun.

Kylpyläloma Suomessa oman kullan kanssa hipoo täydellisyyttä Långvikin kylpylähotellissa Kirkkonummella

Kuuletko jo Långvikin kylpylähotellin porealtaan kutsun? © Långvik Congress Wellness Hotel

Kategoria Hotellisuosituksia Romantiikka

Päivämäärä 14/10/2016

Takkatuli, sauna ja poreallas, missä ajantaju katoaa. Lasissa helmeilee kuohuva, kiire katkeaa. Kylpyläloma Suomessa on täydellinen tapa irrottautua arjesta ja nauttia hemmotteluviikonlopusta kahden kesken tai vaikka ystäväporukalla.

Mutta missä ovat Suomen parhaat kylpylät aikuiseen makuun? Kotimaan kylpylävalikoima on jopa hämmästyttävän laaja, ja rauhoittumista kaipaavan voi olla vaikea löytää itselleen parhaiten sopiva kohde. Valitsimme viisi tunnelmallista ja persoonallista kylpyläkohdetta kotimaassa, jotka tarjoavat tasokkaan ja unohtumattoman elämyksen.

Långvikin kylpylähotelli, Kirkkonummi

Pidä taukoa kylpemisestä ja siemaile juomaa jacuzzi-baarin takkatulen äärellä Långvikin kylpylähotellissa
Pidä taukoa kylpemisestä ja siemaile juomaa jacuzzi-baarin takkatulen äärellä © Långvik Congress Wellness Hotel

Vain kivenheiton päässä Helsingistä sijaitseva Långvik Congress Wellness Hotel tarjoaa viihtyisät ja tyylikkäät puitteet hemmotteluviikonlopulle kaukana kaupungin kiireistä. Rauhallinen sijainti meren rannalla, luonnonkauniit maisemat ja kylpylähotellin monipuoliset palvelut tekevät Långvikistä nappivalinnan, kun haussa on tasokas kylpyläloma Suomessa aikuiseen makuun.

Älä kuitenkaan anna hotellin kolkon julkisivun lannistaa: 70-luvulta peräisin oleva vanha kurssikeskus kätkee sisäänsä modernin ja elegantin helmen, jonka tilat on kunnostettu hyvällä maulla. Långvikissä myös vesiliukumäet ja muovipalmut loistavat poissaolollaan, ja tasokkaat kylpyläpalvelut tarjoavat astetta paremman spa-elämyksen.

Långvikin kylpyläpalveluihin kuuluu saunojen, altaiden ja elämyssuihkujen lisäksi ihania yhteisiä hemmotteluhoitoja pariskunnille, sekä elämyshoitoja kuten suolahuone ja kylmähoito. Erityisesti Långvikin kylpyläosaston tarpeeksi pitkä uima-allas saa kiitosta, sillä se mahdollistaa uimisen pelkän kastautumisen sijaan. Ja jos olet privaatimpaa sorttia, valittavana on myös huoneita, joissa on oma sauna ja poreamme.

Rentouttavan kylpylähetken jälkeen voit nauttia lasillisen kuohuvaa allasosaston lämmittävän takkatulen äärellä, tai siirtyä viihtyisään Långvik Bistroon illalliselle. Kokeile pöytäseurueen kesken esimerkiksi Långvikin bravuuria, herkullista maistelumenua viineineen. Tunnelmallisessa Lounge Barissa voit jatkaa vielä iltaa lasillisen äärellä. Långvikissä vietetyn päivän jälkeen nukut taatusti makeammin kuin pitkään aikaan!

Varaa kylpyläloma Långvikistä

Hotel & Spa Resort Järvisydän, Rantasalmi

Vietä erilainen kylpyläloma Suomessa kylpylähotelli Järvisydämessä
Järvisydämen kylpylässä hyödynnetään pitkälti luonnonmateriaaleja © Henriikka Simojoki

Kauniin Linnavuoren kansallispuiston alueella, Saimaan upeissa maisemissa sijaitsee ehkä Suomen ainutlaatuisin kylpylä, Hotel & Spa Resort Järvisydän. Elämyshotellin pääasiallisena rakennusmateriaalina hallitsevat mahtipontiset, yli 500 vuotta vanhat uppotukkirakenteet ja itse kylpyläalue on louhittu kallioon – jo pelkät puitteet luovat ainutlaatuiset puitteet rentouttavaan kylpylälomaan kahden kesken.

Kylpyläelämyksestä on haluttu luoda mahdollisimman luonnonläheinen, eikä pelkästään rakennusmateriaalien puolesta. Osassa altaista kylvet nimittäin Saimaan järvivedessä. Hukkaa ajantaju lipuessasi kuudesta erilaisesta rentoutumisaltaasta toiseen, välillä pysähtyen erilaisissa saunoissa, kuten kivisaunassa, höyrysaunassa, uppotukkisaunassa tai infrasaunassa. Halutessasi voit ottaa päivän kruunaukseksi rentouttavan hieronnan, turve- tai kasvohoidon.

Päivän hemmotteluhetkien jälkeen on aika täyttää vatsansa hotellin paikallisista ruoka-aineista annoksia loihtivassa, tunnelmallisessa Ravintola Piikatytössä, ja sitten siirtyä lakanoiden väliin joko Elämyshotellin kauniisti sisustettuihin huoneisiin, tai omaan huvilaanne aivan hotellin pihapiirissä.

Vaikka lapsillekin on kylpylässä oma alueensa, sopii Järvisydän aikuiseen makuun kuitenkin myös siksi, että maanantaista lauantaihin klo 18-20 se on avoinna vain yli 18-vuotiaille. Suuntaa siis auton nokka kohti erilaista kylpyläkokemusta Saimaan rannalla.

Varaa kylpyläloma Järvisydämestä

Koli Relax Spa hemmottelu- ja maisemakylpylä, Koli

Vietä ihana kylpyläloma ja irtaudu arjesta Koli Relax Span lempeissä kylvyissä
Irtaudu arjesta Koli Relax Span lempeissä kylvyissä © Koli Relax Spa

Kolin kansallispuiston komeissa maisemissa sijaitsee Koli Relax Spa, joka luo uniikit puitteet eksoottiselle kylpyläkokemukselle kotimaassa. Break Sokos Hotel Kolin yhteydessä sijaitseva Koli Relax Spa on uudehko elämyskylpylä, joka tarjoaa sielua ja ruumista helliviä tasokkaita spa-elämyksiä: kokeile esimerkiksi omaa saunapolkua, jonka varrella voit valita mieleisesi altaat ja saunat, tai nauti eteesi levittäytyvästä sykähdyttävästä kansallismaisemasta vaikkapa höyryävän kuumassa ulkopaljussa. Ulkopaljun taika toimii myös erityisen hyvin kirkkaan tähtitaivaan alla tai revontulien satumaisessa loimussa.

Koli Relax Spa soveltuu täydelliseksi retriitiksi esimerkiksi romanttiseen viikonloppuun, kaveriporukan illanviettoon tai työryhmien virkistäytymiseen, ja sen aikuiseen makuun sopivaa tunnelmaa varjellaan myös asiaan kuuluvalla tavalla: klo 16 jälkeen ei alaikäisillä ole kylpylään asiaa.

Täällä kylpyläkokemuksesta on tehty asiakkaalle mahdollisimman kokonaisvaltainen ja mutkaton, eikä tullessaan tarvitse tuoda kuin uimapuku: kaikki saavat vierailun ajaksi oman hemmottelupakkauksen, Kolin Kylpykiulun, joka sisältää laadukkaita kotimaisia tuotteita, sekä pehmoisen kylpytakin ja kylpypyyhkeen. Lisäksi haluamiaan virvokkeita voi tilata baarista kätevästi puhelimitse – mitä luksusta!

Koli Relax Spa tarjoaa taatusti uudenlaisen irtautumisen arjesta, jollaista et ole ennen kotimaassa kokenut: Kolin kansallispuiston ja Pielisen riipaisevan kauniit maisemat, alueen loputtomat ulkoilu- ja aktiviteettimahdollisuudet sekä tasokkaat kylpyläpalvelut tarjoavat juuri sitä, mitä lomalta saattaa toivoa: elämyksiä, rentoutumista ja uudistumista.

Vinkki: Katso, mitä elämyksiä ja aktiviteetteja Kolilla on vierailijalle tarjottavanaan.

Varaa kylpyläloma Break Sokos Hotel Kolista

Haikon Kartano ja Kylpylä, Porvoo

Haikon Kartanon korea ulkokuori ei petä, vaan kätkee sisäänsä ihanat kylvyt, saunat ja ravintolan herkut
Haikon Kartanon korea ulkokuori ei petä, vaan kätkee sisäänsä ihanat kylvyt, saunat ja ravintolan herkut

Haikko Manor & Spa on elegantti klassikko kotimaan kylpylöiden joukossa. Porvoossa meren rannalla sijaitseva vanha kartanomiljöö on vain puolen tunnin ajomatkan Helsingistä, ja sen on ollut pitkään suomalaisten suosiossa niin henkilökohtaisena lepokeitaana kuin yritystenkin virkistäytymispaikkana. Eikä suotta, sillä viehättävä kartanomaisema rauhoittaa mielen tehokkaasti, ja jo päivänkin irtiotto arjesta virkistää kummasti tässä perinteikkäässä kylpylähotellissa. Kun täällä pujahtaa hotellin kylpytakkiin ja tohveleihin, on loma virallisesti alkanut.

Haikon Kartanon kylpyläpalveluihin kuuluvat muun muassa pieni mutta monipuolinen allasalue, erikoissaunat ja -suihkut, kylvyt ja hieronnat sekä suositut – joskin kukkaroa melkoisesti velottavat kasvohoidot. Kokeile esimerkiksi aromaattisen tuoksuvaa ja jännittävää parikylpyä, taivaallista intialaista päähierontaa, tai uutta kylmähoitoa, joka saa veresi taatusti kiertämään ja takaa vähintäänkin hyvät yöunet!

Haikon Kartano on erityisesti pariskuntien suosiossa, mutta tänne on helppo tulla myös yksin kun haluat ladata akkuja, hemmotella itseäsi tai päästä vain valmiiseen aamiaispöytään kauniissa miljöössä. Täällä olet myös lähellä Porvoon nähtävyyksiä ja elämyksiä: muun muassa vanhakaupunki ja sen söpöt mukulakivikadut puutaloineen ja jokilaivoineen odottavat vain kymmenen minuutin päässä ja mahdollistavat samalla tunnelmallisen pikkukaupunkiloman.

Illan tullen Kartanon viihtyisä ravintolasali kutsuu nauttimaan illallisesta, joka kruunaa täydellisen joutilaan ja ihanan päivän. Ja mikä parasta, täältä ei tarvitse lähteä pois: sen kuin kömpii pehmeään vuoteeseen uutta nautinnollista hemmottelupäivää odottamaan.

Varaa kylpyläloma Hotelli Haikon Kartanosta

Hotelli Anttolanhovi, Mikkeli

Lekottele Hotelli Anttolanhovin kylpylän altailla kuin Saimaannorppa konsanaan
Lekottele altailla kuin Saimaannorppa konsanaan © Hotelli Anttolanhovi

Mikkelissä Saimaan rannalla sijaitseva Hotelli Anttolanhovi on romanttinen lomakohde, jossa täydellinen hemmotteluloma kahdelle onnistuu helposti. Luonnonkaunis sijainti keskellä kauneinta Järvi-Suomea tarjoaa hotellivieraalle paitsi mykistävän upean maiseman myös lukuisia virkistäytymis- ja ulkoilumahdollisuuksia. Tasokkaiden kylpyläpalvelujen ja hemmotteluhoitojen lisäksi pääset nauttimaan paikallisten lähitilojen, -järvien ja -metsien puhtaista herkuista, jotka vievät kielesi mennessään. Kokeile esimerkiksi Anttolanhovin noutopöytää, joka notkuu eteläsavolaisia herkkuja ja on laajalti paikallistenkin suosiossa.

Anttolanhovi on laadukas ja moderni hyvinvointikeidas, jossa yksityisyyttään vaaliva vieras voi valita mieleisensä majoituksen esimerkiksi omasta järvenrantahuvilasta, jonka perusvarustukseen kuuluu muun muassa oma sauna, polkupyörät, soutuvene – ja lumikengät! Anttolanhovin erikoisuuksiin kuuluu myös sen tunnelmallinen savusauna, josta voi pulahtaa suoraan Saimaaseen myös talvella. Kun istut savusaunan lempeiden löylyjen jälkeen takkatulen äärellä ikkunasta näkyvää järvimaisemaa katsellen, et voisi lomaltasi enempää pyytää.

Anttolanhovin huikean kaunis miljöö, uniikit ja erilaiset majoitusvaihtoehdot, herkulliset maalaismaut ja muut monipuoliset palvelut muodostavat lyömättömän yhdistelmän, joka päihittää monet Suomen kylpylät ja vie kylpyläkokemuksen aivan uudelle tasolle. Täältä saat mukaasi palan kauneinta Suomea, joka jää mieleesi pitkäksi aikaa.

Varaa kylpyläloma Anttolanhovista

Kasnäsin kylpylähotelli, Kemiönsaari

Kylpyläloma Suomessa voi olla todella eksoottinen kokemus esimerkiksi Kasnäsissä, missä nautit saariston rauhasta ja pimenevästä illasta kylpylän lämmössä
Nauti saariston rauhasta ja pimenevästä illasta kylpylän lämmössä © Hotel Kasnäs

Kemiönsaaren eteläkärjessä, pikkuruisessa Kasnäsin kylässä sijaitseva Kasnäsin kylpylähotelli on virkistävän erilainen kylpyläkohde pittoreskissa saaristolaismaisemassa, jonka viipyilevä tunnelma sopii täydellisesti pariskunnille ja romanttiseen irtiottoon. Rauhallinen saaristokylpylä on ihanteellinen kohde hiljentymiseen, ja kehon- sekä mielenhuoltoon perinteisine kylpyläpalveluineen. Luksuskylpylän tunnelmaa täältä ei kuitenkaan kannata lähteä hakemaan; Kasnäsin kylpylä on enemminkin perinteinen terveys- ja virkistyskylpylä, ja kenties juuri siksi niin vähäeleisen viehättävä – kuin saaristo itse.

Kylpylävieraat majoittuvat omissa simpukanmuotoisissa mökkimajoituksissaan (simpukka on Kasnäsin tunnus), ja kaikissa mökeissä on merinäköala, terassi, sekä joissakin oma keittonurkkaus. Paikka on toki ihanteellinen myös lapsiperheille, mutta saaristossa hiljenee etenkin talvikaudella, jolloin kylpylähotelli voi olla todellinen retriitti omaa rauhaa kaipaavalle. Rantasauna lämpiää vuoden ympäri, ja rohkeimmat kastautuvat saunan jälkeen meressä talvellakin. Kemiönsaarelle on helppo saapua siltayhteyden vuoksi kaikkina vuodenaikoina, ja esimerkiksi Helsingistä mantereen kautta matka taittuu autolla noin kahdessa tunnissa.

Kasnäsin satamasta teet kätevästi myös päiväretken esimerkiksi upealle Örön saarelle tai Rosalaan sekä Bengtskärin majakalle. Sesonkiaikaan Kasnäsin satamassa toimii vierasvenesatama, sekä useita paikallisia pienmyymälöitä ja kahviloita.

Varaa kylpyläloma Kasnäsin kylpylähotellista
Löytyikö oma kylpyläsuosikki? Jos yleisen kylpylän sijaan kaipaat vain kahdenkeskistä aikaa kultasi kanssa, katsasta nämä Suomessa sijaitsevat hotellihuoneet, joissa on oma poreamme. Jos kaipaat lisää inspiraatiota romanttiselle lomallesi, katso myös nämä romanttiset hotellit Euroopassa, ja inspiroidu romanttisista revontulihotelleista maailmalla.
Tai ehkä haaveiletkin rentoutuvasi porealtaassa jossain muualla kuin Suomessa? Tutustu siis myös näihin:
Budapestin kylpylät
Parhaat kylpylät Tukholmassa
Kylpyläloma Virossa

Alunperin julkaistu

14/10/2016