Kevään ja alkukesän parhaat musiikkifestivaalit Euroopassa

Festivaalikausi on jo lähtökuopissaan! Tässä luettelo kevään ja alkukesän parhaista musiikkifestivaaleista Euroopassa, jonne on pakko päästä – party on!

Aloita festivaalikausi tänä vuonna aikaisin jollakin tämän kevään musiikkifestareista @ DGTL Amsterdam.

Aloita festivaalikausi tänä vuonna aikaisin jollakin tämän kevään musiikkifestareista @ DGTL Amsterdam.

Kategoria Kaupunkilomat

Päivämäärä 06/02/2017

Laita vipinää punttiin tämän kevään parhailla musiikkifestivaaleilla Euroopassa. Jos haluat päästä tunnelmaan ennen festarikauden alkua, kuuntele soittolistaamme, josta saat esimakua kevään musiikkifestareiden tarjonnasta.

Lisboa Dance Festival – Lissabon, Portugali

Lisboa Dance Festival -tapahtumassa voit sukeltaa syvälle elektronisen musiikin maailmaan.
Lisboa Dance Festival -tapahtumassa voit sukeltaa syvälle elektronisen musiikin maailmaan. @ Lisboa Dance Festival

Tanssi maailman parhaisiin kuuluvien konemusiikkiartistien tahtiin vanhassa teollisuusrakennuksessa, josta on tehty luovan työn keskus (Lx Factory).

Nyt toista kertaa järjestettävässä Lisboa Dance Festival -tapahtumassa on hyvä kattaus esiintyjiä elektronisen musiikin eri genreistä. Musiikin kuuntelun lisäksi voit osallistua musiikkialan kursseille tai keskusteluihin, joita pitävät elektronisen musiikin ja urbaanin kulttuurin tärkeimmät tähdet.

Aika: 10.–11. maaliskuuta 2017

Pääesiintyjät: Hercules & Love Affair, Marcel Dettman, Tokimonsta, Mount Kimbie

Varaa liput osoitteesta Festicket.com

Etsi lento Lissaboniin

Sónar – Istanbul, Turkki

Sónarin ensimmäiset festivaalit Istanbulissa venyttävät uteliaisuutesi rajoja. @ Sonar Istanbul
Sónarin ensimmäiset festivaalit Istanbulissa venyttävät uteliaisuutesi rajoja. @ Sonar Istanbul

Ensimmäisten Istanbulissa järjestettävien Sónar-festivaalien musiikkitarjonta on pääasiallisesti elektronista, ja järjestäjät sanovat festivaalien olevan musiikin, luovuuden ja teknologian juhlaa. Näillä festivaaleilla voit todellakin nauttia musiikista, sillä ne järjestetään intiimissä tilassa (Zorlun esittävien taiteiden keskuksessa, johon mahtuu noin 5 000 henkeä), jossa on huippuakustiikka. Lisäksi festivaalien esiintyjäkaarti herättää varmasti mielenkiintosi.

Sónar-brändi perustettiin Barcelonassa vuonna 1994, ja se on järjestänyt tapahtumia yli 50 paikassa eri puolilla maailmaa. Lisäksi se järjestää vuosittain kesäkuun puolivälissä Sónar Barcelona -festivaalit.

Aika: 24.–25. maaliskuuta 2017

Pääesiintyjät: Roisin Murphy, Moderat, Nina Kraviz

Varaa liput osoitteesta Festicket.com

Etsi lento Istanbuliin

Horizon Festival – Andorra

Suuntaa Andorran Horizon Festival -tapahtumaan, jos haluat pitää hauskaa lumessa.
Suuntaa Andorran Horizon Festival -tapahtumaan, jos haluat pitää hauskaa lumessa. @ Horizon Festival

Andorran Horizon Festival järjestetään Arinsalin laskettelukeskuksessa, johon pääsee sekä Barcelonasta että Toulousesta.

Nämä festivaalit, jotka ovat kuin valtavat after ski -bileet, eivät sovi heikkohermoisille. Onneksi tapahtumaan osallistuminen ei edellytä laskettelutaitoa – alueen rinteiden vaikeus ja jyrkkyys vaihtelevat, joten sieltä löytyy kaikkea off-piste-alueista leppoisiin, aloittelijoille sopiviin vaihtoehtoihin.

Yhdistä Andorran-matkaasi etkot Barcelonassa 25.3., jos haluat ottaa vähän vauhtia etukäteen. Festivaaleja voit piristää vaeltamalla salaisessa metsässä järjestettäviin reiveihin, tai jos haluat pukeutua kuin imperiumin iskujoukot, osallistu metsässä järjestettävään värikuulasotaan. Kun olet laskenut ja juhlinut tarpeeksi tämän vuoden kirjavan esiintyjäkaartin tahtiin, Andorran lukuisat tax free -kaupat tarjoavat rahoillesi kunnolla vastinetta.

Aika: 26. maaliskuuta – 2. huhtikuuta 2017

Pääesiintyjät: Motor City Drum Ensemble, Ben Ufo, Floating Points

Varaa liput osoitteesta Festicket.com

Etsi lento Barcelonaan

Rewire – Haag, Alankomaat

Tanskalainen bändi Efterklang tekee vaikutuksen yleisöön Rewire-festareilla.
Tanskalainen bändi Efterklang tekee vaikutuksen yleisöön Rewire-festareilla. © Pieter Kers

Haagin Rewiren kokoon parsitulta vaikuttavan festivaaliohjelman ei pitäisi periaatteessa toimia, mutta se vain toimii: indie-rock bändejä soittaa kosmisten jazz-kombojen, modernien klassisten orkestereiden ja kasaripop-trubaduurien välissä kantakaupungin lavoilla.

Kun kaupungin valtaa festareiden moninaisten soundien kirjo, voit helposti unohtaa, että nautit marginaalikulttuurista yhdessä maailman merkittävimmistä hallinnollisista keskuksista. Sen sijaan, että virkamiesmäinen ympäristö latistaisi festivaalitunnelmaa, se vain lisää Rewire-festivaalien jännittävää charmia – nämä festivaalit kapinoivat järjestelmän sisältä käsin!

Aika: 31. maaliskuuta – 2. huhtikuuta 2017

Pääesiintyjät: Arca & Jesse Kanda, SUMS: Kangding Ray & Barry Burns (Mogwai), Forest Swords

Varaa liput osoitteesta Festicket.com

Etsi lento Amsterdamiin

Snowbombing – Mayrhofen, Itävalta

Valmistaudu bilettämään rinteessä Snowbombing-festareilla Mayrhofenissa Itävallassa
Valmistaudu bilettämään rinteessä Snowbombing-festareilla. © Snowbombing

Rakastatko musiikkia? Rakastatko lumilautailua? Siinä tapauksessa sinulle sopii Snowbombing Itävallan Mayrhofenissa, joka on yhdistänyt nämä kaksi elementtiä jo vuodesta 2000.

Kun rinteitä on vihreästä mustaan ja musiikkitarjontaan kuuluu tekno-DJ:itä ja indie-bändejä, jokaiselle on todellakin jotain. Juttu vain paranee, sillä festivaalin järjestäjät ottavat hyödyn irti vehmaasta Itävallan länsiosan ympäristöstä, ja bändit ja DJ:t soittavat mitä oudoimmissa paikoissa, esim. hakkuualueilla, alppitiloilla ja iglukylässä.

Aika: 3.–8. huhtikuuta 2017

Pääesiintyjät: Chase & Status, Run The Jewels, De La Soul

Varaa liput osoitteesta Festicket.com

Etsi lento Mayrhofeniin

Lost & Found – Malta

Välimeren välitöntä tunnelmaa Maltan Lost & Found Festivalissa.
Välimeren välitöntä tunnelmaa Maltan Lost & Found Festivalissa. © Lost & Found Festival

Lost & Found Festival palaa tänäkin vuonna Maltan paratiisisaarelle dancekeikkojen, venebileiden ja koko yön kestävien reivien muodossa – mutta entistäkin ISOMPANA.

Upea BBC Radio 1:n DJ Annie Mac valikoi esiintyjät, ja festivaali tuo paikalle klubikulttuurin tämän hetken suurimpia nimiä pitämään 4-päiväiset bileet käynnissä. Pakkaa aurinkovoide, -lasit ja vesipatja, ja suuntaa tähän välimerelliseen juhlaan.

Aika: 13.–16. huhtikuuta 2017

Pääesiintyjät: Annie Mac, Jamie Jones, Andy C, David Rodigan

Varaa liput osoitteesta Festicket.com

Etsi lento Maltalle

DGTL Festival – Amsterdam, Alankomaat

Haasta itsesi. DGTL Amsterdam luo kokemuksia, jotka ylittävät musiikin rajat.
Haasta itsesi. DGTL Amsterdam luo kokemuksia, jotka ylittävät musiikin rajat. @ DGTL Amsterdam

”Enemmän kuin pelkkä festivaali” -mainoslause on klisee, jolla festivaaleja on markkinoitu viime aikoina. DGTL Amsterdamin tapauksessa on kuitenkin selvää, että tapahtuman järjestävät ovat nähneet vaivaa varmistaakseen, että tapahtuma saa ihmiset toimimaan vielä pitkään bileiden päättymisen jälkeen.

DGTL pyrkii saamaan festivaaleilla aikaan muutoksen, minkä vuoksi tapahtuman ruoka on esimerkiksi sataprosenttisesti vegaanista ja festivaalialueelle on aseteltu runollisesti taideinstallaatioita. Lisäksi et tarvitse tapahtuman aikana lainkaan käteistä, vaan kaikki maksut tehdään festivaalirannekkeeseen upotetulla RFID-teknologialla.

Festivaalin musiikkitarjonta on pitkälti elektronista. Tapahtuma järjestetään teollisessa ympäristössä, joka inspiroi ja haastaa yleisöä samanaikaisesti.

Aika: 15.–16. huhtikuuta 2017

Pääesiintyjät: Black Coffee, Fort Romeu, Tiga

Varaa liput osoitteesta Festicket.com

Etsi lento Amsterdamiin

Groezrock – Meerhout, Belgia

Norjalainen punkbändi Turbonegro tekee vaikutuksen yleisöön Groezrockissa.
Norjalainen punkbändi Turbonegro tekee vaikutuksen yleisöön Groezrockissa. © Achim Raschka

Jos ajatus raikkaan kevätviikonlopun viettämisestä moshpitissä pogoillen kuulostaa hauskalta, lähde Groezrock-festareille Belgiaan.

Tänä vuonna Antwerpin provinssissa sijaitsevaan viehättävään Meerhoutin kylään odotetaan 40 000 musafania nauttimaan raskaasta musiikista. Groezrockissa on artisteja punkin eri genreistä emosta screamoon ja hardcoresta skahan, ja tapahtuman ilmapiiri on sähköinen. Kasvavasta suosiosta huolimatta Groezrock on ideologialtaan edelleen ystävällinen, paikallinen ruohonjuuritason festivaali, joka houkuttelee rokin riehakkaimpia kapinallisia irokeeseineen.

Aika: 29.–30. huhtikuuta 2017

Pääesiintyjät: Anti-Flag, The Flatliners, Bouncing Souls

Etsi lento läheiseen Antwerpeniin

Nuits Sonores – Lyon, Ranska

Nuits Sonores -musiikkifestivaali järjestetään Ranskan Lyonissa
Nuits Sonores -tapahtuman audiovisuaalinen runsaudensarvi © Brice Robert

Jos satut olemaan Ranskan kakkoskaupungissa toukokuun lopussa, siellä saattaa olla meneillään Nuits Sonores -festivaali.

Tämä uraauurtava monialainen festivaali ottaa Lyonin haltuunsa vyöryen kaupungin 40 julkiseen tilaan, entisestä hehkulampputehtaasta Musée des Confluences-tiedeinstituuttiin, ja luovuttaa ne elektronisen musiikin ja visuaalisten taiteiden kiinnostavimpien nimien käyttöön.

Festivaali houkuttelee vuosittain 80 000 kävijää, ja sen toiminta-ajatus on edistää keskustelua ja uteliaisuutta. Mukaansatempaavan tunnelman ja harvinaisen hyvän ohjelman ansiosta Nuits Sonores on kulttuurin suurkuluttajien unelma.

Aika: 24.–28. toukokuuta 2017

Pääesiintyjät: Jon Hopkins, The Black Madonna, Nina Kraviz

Varaa liput osoitteesta Festicket.com

Etsi lento Lyoniin

The Great Escape – Brighton, Iso-Britannia

Musadiggareita kokoontuu katsomaan kun "seuraava iso juttu" esiintyy The Great Escape -musiikkifestareilla
Musadiggareita kokoontuu katsomaan kun ”seuraava iso juttu” esiintyy © The Great Escape -festareilla

The Great Escape – tapahtuman nimi kertoo kaiken. Tuhannet musiikin ystävät jättävät hetkeksi arjen kiireet ja uppoutuvat musiikkiin näillä Brightonin rannikkokaupungissa järjestettävillä festivaaleilla (30 minuutin junamatkan päässä Lontoon Gatwickin lentoasemalta).

Ja millaisen musiikin! Joka vuosi The Great Escapen asialle omistautunut järjestäjäryhmä kerää kokoon parasta uutta musiikkia esittelevän esiintyjäkaartin. Yli 450 genrejä kaihtavaa esiintyjää nousee yli 30 eri lavalle – ruhtinaallisesta Brighton Dome -konserttisalista paikallisen pubin takahuoneeseen sulkemisajan jälkeen. Festivaaliin kuuluvat myös arvostetut musiikkialan yrittäjämessut, joihin kuuluu paneelikeskusteluja, haastatteluja ja puheenvuoroja musabisneksen johtohahmoilta ja tyylivaikuttajilta.

Haluatko tietää, ketkä tulevat olemaan pinnalla vuonna 2018? The Great Escape -festareilla voit nähdä heidät jo tänä vuonna.

Aika: 18.–20. toukokuuta 2017

Pääesiintyjät: The Age of L.U.N.A, Sigrid, Hannah Georgas

Varaa liput osoitteesta Festicket.com

Etsi lento läheiseen Lontooseen

CLICK Festival – Helsingør, Tanska

CLICK-festivaalit järjestetään Tanskan Helsingørissä
Kurkottamassa tähtiin Tanskan CLICK-festivaalilla. © Mathias Vejerslev/CLICK festival

Leukaansa sukiville, mutta hauskanpidon päälle ymmärtäville musadiggareille suunnattu CLICK on kuin festivaali tulevaisuudesta. CLICK ei ole yhtä suosittu kuin muut tanskalaiset festivaalit, minkä vuoksi festareilla on ainutlaatuinen ja jopa kodikas tunnelma, jota vielä korostavat sen erilaiset osa-alueet. CLICK on kokonaisvaltainen kokemus, johon kuuluu kirjallisuutta, taidetta, animaatiota, työpajoja ja puheita, joten utelias festarivieras löytää sieltä monenlaista tekemistä ja nähtävää. Festivaaleille saapuu kansainvälisiä performanssitaiteen, tieteen ja teknologian ammattilaisia pitämään tuotantotyöpajoja ja seminaareja ja järjestämään unohtumattomia, ainutkertaisia esityksiä.

CLICK järjestetään Helsingør’s Kulturværftet -kulttuuripihalla vain 45 minuutin junamatkan päässä Kööpenhaminan keskustasta. Festivaalin lisäksi kävijät voivat myös tutustua Tanskan historiaan: Hamletin linnana tunnettu Kronborg ovat kävelymatkan päässä.

Aika: 20.–21. toukokuuta 2017

Pääesiintyjät: This is Not This Heat, Yves Tumor, Anna Zaradny

Etsi lento Kööpenhaminaan

We are FSTVL – Upminster, Iso-Britannia

Ison-Britannian We are FSTVL -festivaaleilta ei puutu jännitystä.
Ison-Britannian We are FSTVL -festivaaleilta ei puutu jännitystä. © We are FSTVL

We are FSTVL hehkuu nuoruuden energiaa, joka elävöittää Itä-Lontoossa sijaitsevaa Upminsterin kaupunkia joka kevät. Näiden festivaalien musiikkitarjonta on monipuolinen ja helposti lähestyttävä, ja pääset nauttimaan siellä myös kaikista leiriytymisen eduista. Tapahtuman arvostus ja suosio kasvavatkin vuosi vuodelta.

Jos ajatus naimisiinmenosta ilmatäytteisessä kirkossa kiehtoo (ihmiset tekevät sitä oikeasti) tai haluat hemmotella itseäsi liikuteltavassa glitterpisteessä tai kauneussalongissa, kannattaa tutustua Upminsteriin tänä keväänä.

Majoitusvaihtoehdot vaihtelevat hulppeista huvilateltoista perustelttoihin, joissa pääset nauttimaan perinteisestä festarielämästä (eli purkkitonnikalasta ja kumisaappaista).

We are FSTVL on voittanut viime vuosina lukuisia alan palkintoja, kuten vuoden parhaan keskikokoisen festivaalin palkinnon vuonna 2015 ja parhaan uuden festivaalin palkinnon vuonna 2013. Käy itse katsomassa, onko tapahtuma maineensa veroinen.

Aika: 26.–28. toukokuuta 2017

Pääesiintyjät: Carl Cox, Armand Van Helden, Jamie Jones

Varaa liput osoitteesta Festicket.com

Etsi lento läheiseen Lontooseen

Primavera Sound – Barcelona, Espanja

Brittiläinen rockbändi Savages esiintyy innokkaalle yleisölle Barcelonan Primavera Sound -festivaaleilla.
Brittiläinen rockbändi Savages esiintyy innokkaalle yleisölle Barcelonan Primavera Sound -festivaaleilla.  © Primavera Sound

Primavera Sound on yksi Barcelonan lukuisista tunnetuista kulttuurin vientituotteista. Nyt viidettätoista kertaa järjestettävä festivaali tunnetaan omaperäisyydestään, ja siitä on tullut malli eri puolilla maailmaa järjestettäville urbaaneille festivaaleille.

Primaveralta voit odottaa sekä tähtiesiintyjiä että toistaiseksi tuntemattomia suuruuksia. Primavera Soundia pidetäänkin yleisesti yhtenä maailman suurimmista indien ja vaihtoehtomusiikin vaikuttajista. Yli 200 000 henkeä vetävä Primavera sound on täydellisen vapauttava elämys, joka pyyhkii kylmän ja pimeän talven mielestä.

Aika: 31. toukokuuta – 4. kesäkuuta 2017

Pääesiintyjät: Bon Iver, Frank Ocean, Grace Jones, Aphex Twin

Varaa liput osoitteesta Festicket.com

Etsi lento Barcelonaan

Distortion – Kööpenhamina, Tanska

Distortionin katubileet Kööpenhaminassa kuuluvat Pohjoismaiden tunnetuimpiin.
Distortionin katubileet kuuluvat Pohjoismaiden tunnetuimpiin. © Jacob Schjørring

Distortion on hallittua kaaosta, joka alkaa kaksipäiväisenä festivaalina Kööpenhaminan eri kaupunginosien kaduilla ja huipentuu loppubileisiin Refshaleøenin saarella, joka on entinen telakka.

Festivaali esittelee Kööpenhaminan katu- ja klubikulttuuria. Se aloitti hyvin vaatimattomasti vuonna 1998, mutta on kasvanut huomattavasti ja houkuttelee nyt kaduille yli 100 000 äänekästä hedonistia.

Jos sinua houkuttaa ajatus katubileistä, joissa on juhlaväkeä tungokseen asti ja joissa voit siirtyä intiimiltä lavalta toiselle aina halutessasi, suuntaa Kööpenhaminaan kesäkuun alussa. Huomaa, että vaikka katubileet ovat maksuttomia (ja monen paikallisen mielestä tapahtuman parasta antia), loppubileisiin on hankittava lippu, jos haluat jatkaa bilettämistä.

Aika: 31. toukokuuta – 4. kesäkuuta 2017

Pääesiintyjät: Tällä hetkellä on esiintyjistä on varmistunut Mike Skinner – muut esiintyjät ilmoitetaan myöhemmin

Etsi lento Kööpenhaminaan

Elbjazz – Hampuri, Saksa

Hampurin Elbjazzissa esiintyvät genren parhaat artistit taustanaan kaupungin teollisuusalue.
Hampurin Elbjazzissa esiintyvät genren parhaat artistit taustanaan kaupungin teollisuusalue. © Elbjazz

Hampurin Elbjazz on jazzin mekka. Nämä kevätfestarit tuova rannikkokaupungin telakoille ja satama-alueelle yli 50 artistia, jotka edustavat jazzin ja sen alalajien rentoja rytmejä.

Festivaali järjestetään Elbphilharmonie-konserttisalissa ja Blohm + Vossin telakalla, missä voit nauttia innostavasta ja joskus kokeellisestakin musiikista mielenkiintoisissa paikoissa. Nauti omista ajatuksistasi ja mukavasta ajanvietosta Elbejoen rannalla sijaitsevassa kaupungissa, jolla on pitkä teollisuushistoria.

Aika: 2.–3. kesäkuuta 2017

Pääesiintyjät: Akua Naru, Nina Attal, Anna Lena Schnabel

Varaa liput osoitteessa Festicket.com

Etsi lento Hampuriin

Papillons de Nuit – Saint-Laurent-de-Cuves, Ranska

Papillons de nuit (yöperhoset) järjestetään hiljaisessa Saint-Laurent-de-Cuvesin kylässä.
Papillons de nuit (yöperhoset) järjestetään hiljaisessa Saint-Laurent-de-Cuvesin kylässä. © Papillons de Nuit

Yleensä Normandiassa sijaitseva Saint-Laurent-de-Cuvesin viehättävä pikkukylä on hiljainen ja häiriötön, ja elämä on siellä rauhallista. Keväällä kylän väkiluku nousee kuitenkin reilusta 500:sta yli 70 000:een festivaalivieraiden saapuessa paikalle kuuntelemaan monipuolista esiintyjäkaartia. Tapahtuma järjestetään rauhoittavassa ympäristössä idyllisen arkkitehtuurin keskellä.

Jos etsit suurta festivaalia, jossa on intiimi ja läheinen tunnelma, tämä tapahtuma on sinua varten. Runollisesti nimetyn Papillons de Nuit (yöperhoset) -festivaalin tunnelma on niin mukaansatempaavan henkilökohtainen, että monet keväiset musiikkifestivaalit Euroopassa kadehtivat sitä. Pariisista pääset matkustamaan Saint-Laurent-de-Cuvesiin junalla tai vuokra-autolla.

Aika: 2.–4. kesäkuuta 2017

Pääesiintyjät: Matmatah, Jain, Renaud

Varaa liput osoitteesta Festicket.com

Etsi lento Pariisiin

Rock am Ring – Nürburg, Saksa

Nimensä mukaisesti Nürburgin Rock am Ring -musiikkifestivaali on rockin raskassarjalainen.
Nimensä mukaisesti Nürburgin Rock am Ring on rockin raskassarjalainen. © Rock am Ring

Rock am Ring on yksi harvoista vain rockmusiikkiin keskittyvistä kevään musiikkifestareista Euroopassa, joten se on niin nuorten kuin vanhojenkin rockin ystävien paratiisi. Tämä saksalainen mammuttifestivaali järjestetään samanaikaisesti Nürnbergin Rock im Park (rockia puistossa) -festivaalin kanssa, ja tapahtumissa esiintyvät käytännössä samat artistit.

Vaikka tämän vuoden esiintyjäluettelossa on enemmän valtavirtaa edustavia esiintyjiä kuin aiemmin, siellä voi nähdä edelleen erinomaisia rockartisteja.

Aika: 2.–4. kesäkuuta 2017

Pääesiintyjät: Frank Carter & The Rattlesnakes, System of A Down, Rammstein

Varaa liput osoitteesta Festicket.com

Etsi lento läheiseen Kölniin

Rock in Vienna – Wien, Itävalta

Rock in Vienna on vähitellen vakiinnuttamassa asemaansa rockfestivaalikalenterissa.
Rock in Vienna on vähitellen vakiinnuttamassa asemaansa rockfestivaalikalenterissa. © Rock in Vienna

Rock in Vienna tuo rock- ja metallimusiikin parhaat esiintyjät pääkaupunkiin, joka tunnetaan rockin sijaan klassisesta musiikista.

Nyt kolmatta kertaa järjestettävä festivaali on vakiinnuttamassa asemaansa yhtenä Euroopan suurista festivaaleista ja näyttää siltä, että siellä on tänäkin vuonna hyvä valikoima rockartisteja ja jopa monia isoja nimiä. Huhujen mukaan pääesiintyjä on The Rolling Stones, mutta festivaali ei ole vielä vahvistanut tietoa.

Rock in Vienna järjestetään Donauinsel-saarella, joka on pitkä ja kapea saari Tonavassa.

Aika: 2.–5. kesäkuuta 2017

Pääesiintyjät: Kings of Leon, Macklemore & Ryan Lewis, Die Toten Hosen

Varaa liput osoitteesta Festicket.com

Etsi lento Wieniin

NOS Primavera Sound – Porto, Portugali

Kuplia ja tsillailua Porton NOS Primavera Sound -festareilla
Kuplia ja tsillailua Porton NOS Primavera Sound -festareilla © Hugo Ima

Vuonna 2012 Barcelonan Primavera Soundin pienempänä portugalilaisena sivuprojektina alkaneet Porton festarit eivät ole mikään sivujuttu. Se toki tulee aina jäämään suuremman Espanjalaisen sisarfestivaalinsa varjoon, mutta tämä huvin täyteinen viikonloppu onnistuu noukkimaan ison kourallisen Barcelonan festarin parhaita esiintyjiä, sekä muutamia upeita paikallisia kykyjä (musiikin ja viininvalmistuksen suhteen), ja tarjoaa tuon kaiken indie-musiikin ystäville puoleen hintaan.

Festivaalipöhinöiden lisäksi tämä on täydellinen mahdollisuus tutustua yhteen Etelä-Euroopan arkkitehtonisesti rikkaimmista ja romanttisimmista metropoleista.

Aika: 8.–10. kesäkuuta 2017

Pääesiintyjät: Aphex Twin, Sampha, Flying Lotus

Varaa liput osoitteesta Festicket.com

Etsi lento Portoon

Sideways – Helsinki, Suomi

Sideways musiikkifestarit järjestetään joka kesä Helsingissä
Sideways © Vilma Timonen

Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettävä Sideways oli menestys ensimmäisestä kerrasta lähtien. 12 000 hengen yleisö kasvoi viime vuonna jo 15 500 festivaalikävijään ja määrän odotetaan jälleen kasvavan. Teurastamolla järjestettävä Sideways tarjoaa kävijöilleen kotimaisen vaihtoehtomusiikin lisäksi tunnettuja kansainvälisiä indienimiä. Viime vuonna festivaaleilla oli myös levykojuja keräilijöitä varten ja retrokolikkopelihalli.

Toimi nopeasti! Liput viime vuoden Sidewaysiin myytiin loppuun reilusti etuajassa. Kerää tyylipisteitä käymällä uusilla festareilla ennen kuin muut hipsterit löytävät ne.

Aika: 9.–10. kesäkuuta 2017

Pääesiintyjät: Editors, Dinosaur Jr., The Radio Dept., Disco Ensemble, Huoratron

Varaa liput osoitteesta Festicket.com

Etsi lento Helsinkiin
Tutustu festarirepun pakkausohjeeseemme ja fiilistele musiikkia lukemalla maailman musiikkikaupungeista.

Alunperin julkaistu

06/02/2017