momondo ambassadors 2017 – Suomen bloggaajalähettiläämme

Valmistaudu huikeisiin nojatuolimatkoihin sekä vakavaan matkakuumeeseen: hyppää momondo ambassador -bloggaajiemme matkaan!

momondo ambassadorit ovat momondon arvojen mukaisia bloggaajia, jotka matkustavat mielenkiintoisiin kohteisiin ja avartavat maailmaamme

Tässäpä muutamia momondo ambassadoreiden tärkeitä välineitä

Kategoria Vinkit ja niksit

Päivämäärä 16/02/2017

Erittäin ylpeinä ja innoissamme saamme esitellä tuoreet bloggaajakumppanimme, eli momondo ambassadorit 2017:

Urbaani viidakkoseikkailijatar -blogia kirjoittava Laura Santanen, Aamukahvilla-blogin takana oleva Henriikka Simojoki, sekä nimeänsä kantavia blogeja pitävä pariskunta Stella Harasek & Jarno Jussila.

Kaikki kutkuttavan huikeat kumppanimme ovat pitkän linjan bloggaajia, ahkeria matkustajia, avarin mielin maailmaa tutkivia seikkailijoita, joiden arvot ja elämänasenne istuvat momondon kanssa sulavasti yhteen. Alla esittelemme kunkin bloggaajan paremmin ja löydät myös linkit heidän blogeihinsa.

Tulemme raportoimaan heidän matkoistaan niin blogissamme kuin sosiaalisen median kanavissamme, ja momondon kanssa yhteistyössä tehtävistä projekteista ja reissuista pääset tietysti lukemaan yksityiskohtaiset kertomukset heidän omista blogeistaan ja some-tileiltään.

Laura Santanen – Urbaani viidakkoseikkailijatar

”Mitäpä en tässä maailmassa haluaisi kokea?”

Urbaani viidakkoseikkailijatar -blogin Laura Santanen on momondo ambassador -bloggaaja 2017
Laura Malesian Langkawilla syntymäpäiväreissullaan valmiina seikkailuun © Laura Santanen

Kerro itsestäsi muutamalla lauseella

Maailma rinkka selässä ja spontaanisti tutkiva urbaani viidakkoseikkailijatar ilmoittautuu intoa ja seikkailumieltä puhkuen tehtävään momondon lähettiläänä.

Olen nuoreksi itseni mieltävä, 34-vuotiaan ikään kerennyt, Keski-Suomesta maailman kautta hensinkiläistynyt nainen. Arjen päivät hääräilen kauneuden parissa kampaajana ja illat hyggeilen jaetussa matkailijan kodissani.

Millainen olet matkailijana?

Etsin elämästä koruttomienkin hetkien kauneutta, enkä halua jättää ainuttakaan elämystä kokematta. Viihdyn boheemien suurkaupunkien sykkeessä katutaidetta bongaillen ja lattea hörppäillen, nukun mielelläni persoonallisissa hostelleissa tai riippumatossa ja seikkailen niin villissä viidakossa kuin rauhoittavassa metsässäkin. Suuret ketjuhotellit tai tyypillisimmistä tyypilliset lomakohteet eivät lähtökohtaisesti ole minun juttuni.

Etniset rytmit pistävät varpaani naputtamaan vasten lattiaa ja jooga pitää levottoman mieleni kasassa. Mieli poukkoilee jatkuvasti kaukaisilla mantereilla ja päässäni pyörii aina unelma uudesta, eksoottisesta matkakohteesta. Samaan aikaan yritän nautti käsillä olevasta hetkestä.

Matkailijana olen avoin ja tutkiskeleva. Hakeudun aitojen asioiden äärelle ja haluan kokea ja tuntea, en vain nähdä. Identiteetiltäni olen soolomatkailija, mutta matkustan sekä yksin että seurassa. Yksin matkustaessa tutustuu paremmin myös itseensä ja voi mennä täysin oman mielen sekä fiilisten mukaan.

Mitkä ovat olleet unohtumattomimpia matkakokemuksiasi tähän mennessä ja miksi?

Unohtumattomimpiin seikkailuihini ja elämäni suurimpiin tekoihin kuuluu ehdottomasti ensimmäinen suuri matkani, vaihto-oppilasvuosi Yhdysvalloissa. Tuon vuoden aikana pääsin maailman makuun, siitä reissuni vasta alkoivat.

Ensimmäinen kaukomatka soolona ja rinkka selässä Malesian kautta Indonesiaan ei koskaan unohdu. Viidakossa vietetyt hetket, haiden keskellä sukeltelut sekä surffilaudan päällä kiikkumiset ovat jättäneet mieleeni pysyvän jäljen. Yö Saharan tähtien alla, Montenegron vuoristoseudut, Malediivien paratiisirannat  ja karavaanausreissut pitkin Etelä-Euroopan kauniita maisemia ovat omia reissusuosikkejani, joitakin mainitakseni.

Mitkä ovat unelmakohteitasi, jonne vielä haluaisit matkustaa ja miksi?

Unelmakohteisiini kuuluvat tälläkin hetkellä lähes kaikki maailman eksoottiset saarivaltiot. Haluaisin kokea Madagaskarin monipuolisen luonnon ja Tyynenmeren saarten trooppisen kauneuden. Unelmoin toisaalta myös tanssikurssista syvällä Afrikassa sekä Bolivian suola-aavikosta. Mosambikin valashait ja Papuan perhoset, Panaman saaret sekä Uuden-Seelannin luonto. Mitäpä en tässä maailmassa haluaisi kokea?

3 asiaa, mitä ilman et lähtisi matkalle?

Matkalle pakkaan aina mukaan kameran. Rakastan hetkien ikuistamista, hetken kauneuden vangitsemista. Laukussani kulkee aina mukana myös pieni muistikirja, jonne rapustelen tunnelmia matkalta. Riippumatto on päässyt matkoilleni mukaan myös usein, sen uumenissa on hyvä mietiskellä syntyjä syviä ikimuistoisten elämysten ja suurien seikkailuiden välillä.

Lauran Urbaani viidakkoseikkailijatar -blogiin pääset tästä

Henriikka Simojoki – Aamukahvilla

”Luulen vähän, että olen koko maapallolle avoin.”

Aamukahvilla-blogin Henriikka Simojoki on momondo ambassador -bloggaaja 2017
Tässä Kuhmon kesämökillä kesäyössä otetussa kuvassa kiteytyy Henriikan mukaan hyvin hänen matkustajaluonteensa: luonnonlapsi uteliaalla mielellä ja katseella. © Henriikka Simojoki

Kerro itsestäsi muutamalla lauseella

Henriikka, 26-vuotias bloggaaja ja viestinnän ammattilainen Helsingistä. Olen väsymätön projekti-ihminen ja armoton fiilistelijä. Sydäntä lähellä ovat outdoor-elämä, taide, urbaani kuljeskelu ja tietysti kaiken maailman matkustus.

Millainen olet matkailijana?

Utelias: Haluaisin oppia kaikesta kaiken ja mieluiten kokemalla asiat itse.

Kontrastinen: Vaikka usein olenkin seikkailunhaluinen reppureissaaja, niin joskus viiletän Pariisin katuja hillittömissä koroissa tai lekottelen luksuslomalla Viron kylpylöissä.

Selvitän vasta paikan päällä: olen huono ennakkovalmistelija. Jos aika vain suinkin antaa periksi, tykkään sukeltaa kohteeseen ensin ja miettiä vasta sitten, mitä tehdä.

Mitkä ovat olleet unohtumattomimpia matkakokemuksiasi tähän mennessä ja miksi?

Trans-Siperian junamatka ja erityisesti Baikal-järvi ja Mongolia upposivat. Sen lisäksi esimerkiksi Etiopiassa vietetyt kolme kuukautta ja ensirakkauden New Yorkiin muistan ikuisesti. Palaan Kööpenhaminaan aina uudestaan.

Mitkä ovat unelmakohteitasi, jonne vielä haluaisit matkustaa ja miksi?

Tämän vuoden tammikuussa listasin eniten kiinnostaviksi kohteiksi Jordanian, Kanadan, Irlannin, Kreikan ja Intian. Lisäksi haluaisin lähteä Trans-Siperian junamatkalle uudestaan, päätyen tällä kertaa Pekingin sijasta Vladivostokiin. Luulen vähän, että olen koko maapallolle avoin.

3 asiaa, mitä ilman et lähtisi matkalle?

Vihko ja kynä. Kirjoitetut sanat ovat itselleni paras tapa purkaa tuntoja ja ajatuksia reissatessa.
Kamera. Ei haittaa vaikka olisi kymmenen euron kertakäyttökamera, kunhan on kamera.
Purkka ja hammasharja. Jos tapaan uusia ihmisiä, en halua henkeni haisevan.

Henriikan Aamukahvilla-blogiin pääset tästä

Stella Harasek & Jarno Jussila

”Löydämme pienen palan kotia joka puolelta maailmaa.”

Stella Harasek ja Jarno Jussila ovat momondo ambassador -bloggaajia 2017
Yksi Stellan ja Jarnon unohtumattomin matkakokemus on ollut aamuratsastus afrikkalaisella rannalla © Stella Harasek & Jarno Jussila

Kertokaa itsestänne muutamalla lauseella

Olemme taiteilijasieluinen pariskunta, jota yhdistää moni asia: rakastamme musiikkia, matkustamista ja vapaata elämäntapaa, jossa työ ja vapaa-aika sulautuvat toisiinsa. Työksemme valokuvaamme ja kirjoitamme, molemmilla meistä on myös blogit. Asumme tällä hetkellä Helsingissä, mutta haaveilemme kodista tai kakkosasunnosta jossain lämpimämmässä paikassa.

Millaisia olette matkailijana?

Olemme rentoja ja seikkailunhaluisia reissaajia, jotka ovat nähtävyyksiä enemmän kiinnostuneita paikallisesta arjesta ja ihmisistä. Kohtaamiset ja spontaanit käänteet kiehtovat, samoin kontrastit: vaatimattomalla telttamajoituksella ja viiden tähden hotellilla on molemmilla aikansa ja paikkansa. Olemme molemmat esteetikkoja, kamera kulkee mukana kaikkialla. Reppuun mahtuu kaikki mitä tarvitaan. Löydämme pienen palan kotia joka puolelta maailmaa.

Mitkä ovat olleet unohtumattomimpia matkakokemuksianne tähän mennessä ja miksi?

Yhteisten reissujemme hulluimpia hetkiä oli varmasti se, kun olimme aamutuimaan ratsastamassa afrikkalaisella saarella ja päädyimme hevosten kanssa uimaan valtavaan aallokkoon. Monet muutkin matkojen kohokohdat liittyvät hevosiin, kuten Vieques-saaren villihevosiin, joiden hirnahteluun heräsi aamuisin.

Jarnolla on lempimuistoja Uudesta-Seelannista, jonka hän kiersi puolessa vuodessa ja ehti mm. hypätä laskuvarjolla, työskennellä kiivitarhassa, asua autossaan ja kiivetä vuoren huipulle.

Mitkä ovat unelmakohteitanne, jonne haluaisit vielä matkustaa ja miksi?

Matkahaaveita on paljon ja jatkuvasti keksimme niitä myös lisää. Juuri nyt kiehtoo erityisesti Meksiko ja Marokko, jossa olemme molemmat halunneet kauan vierailla. Etelä-Afrikassa kiinnostaa luonnon monimuotoisuus ja kulttuurin rikkaus. Haluamme matkustaa lähiaikoina myös Australiaan, jossa Stella vietti lapsuutensa.

3 asiaa mitä ilman ette lähtisi matkalle?

Kamera on molemmille meille ehdottomasti tärkein! Muuten varustaudumme melko mutkattomasti: varvastossuilla ja pillifarkuilla pääsee pitkälle. Kirjoja, korvakuulokkeita ja musiikkia tarvitaan pitkiä lento- ja junamatkoja varten.

Stellan blogiin pääset tästä

Jarnon uusi blogi avautuu lähiaikoina tässä osoitteessa

Odotamme innolla Lauran, Henriikan, Stellan ja Jarnon tulevia seikkailuja ja tarinoita. Seuraa bloggaajalähettiläitämme, inspiroidu heidän matkoistaan ja vertaa halvat lennot, parhaat hotellit ja ala suunnitella omia tämän vuoden seikkailujasi!

Alunperin julkaistu

16/02/2017