Tyylikäs illallinen: Los Angelesin 7 parasta ravintolaa

Mietitkö, missä saisit tyylikkään illalliskokemuksen Kalifornian miljoonakaupungissa? Tässä valintamme seitsemäksi parhaaksi ravintolaksi Los Angelesissa.

Älä anna leikillisen sisustuksen hämätä, 'The Ivy' on huippusuosittu julkkisten keskuudessa

Kategoria Kaupunkilomat Ruoka & juoma

Päivämäärä 29/03/2016

LA on tulvillaan loistavia ravintoloita, joihin hipstereitä, luovan alan ihmisiä ja julkkiksia kokoontuu hyvälle aterialle. Jos tiesi johtaa Enkelten kaupunkiin, käy tutustumassa valintoihimme Los Angelesin seitsemäksi parhaaksi ravintolaksi, jotka on huolella valittu ilmaisesta Los Angelesin momondo places -kaupunkioppaastamme iPhonelle (saatavilla englanniksi).

Bäco Mercat

Baco-los-angelesin-parhaat-ravintolat
Nappaa mukaan herkullinen ’bäco sandwich’ Bäco Mercatista

Keittiömestari Josef Centenon Bäco Mercat esittelee kausittain vaihtuvan menyyn, joka voisi toimia fuusioruoan määritelmänä: länsi- ja itämais-välimerellisissä annoksissa yhdistellään eri ainesosia ja makuja.

Koita paikan omia ohutpohjaisia ’bäco’ -leipiä. Leipä itsessään on annoksen pääosassa, ja se tarjoillaan joko klassisesti sandwichina tai aivan ohueksi kaulittuna ja paistetaan uunissa herkullisilla päällisillä.

Kaupungin virkailijoita ja muita ammatti-ihmisiä parveilee Bäco Mercatissa, kuten myös pariskuntia ja ystävyksiä haukkaamassa purtavaa ennen Broadway-esitystä. Tee varaus viikkoa aiemmin sähköpostitse yli kolmen hengen ryhmiä varten.

Missä: 408 S. Main St.
Puh.: +1 213 687 8808
Lähin pysäkki: Pershing Square Station

SQIRL

Sqirl-los-angelesin-parhaat-ravintolat-los-angelesissa
Kaikki hillon ystävät: SQIRL tarjoaa kaupungin parhaat hillopaahtoleivät

East Hollywoodin ja Silver Laken nuoret ja trenditietoiset asukkaat kokoontuvat SQIRLiin hemmottelemaan itseään kun haluavat jotain hieman tavallisesta kahvilasta poikkeavaa.

Paikan omistaja perusti ensin menestyksekkään pienen hillobisneksen, joka tuli tunnetuksi luovalla ainesosien yhdistelyllään, kuten mustikkahillon ja timjamin tai tomaattihillon ja korianterin yhdistelmillä. Luonnollisestikin paikan hillopaahtoleivät ovat aika ilmiömäisiä.

Istumapaikkoja on rajoitetusti korkeaan asiakasmäärään nähden, mutta korkealaatuinen kahvi, vegaaniset ja vegetaariset kasvisruokavaihtoehdot ja ylipäänsä monivivahteinen, herkullinen ruoka ovat odottamisen arvoisia.

Missä: 720 N. Virgil Ave.
Puh.: +1 323 284 8147
Lähin pysäkki: Vermont/Santa Monica Station

The Ivy

The-Ivy-los-angelesin-parhaat-ravintolat-los-angelesissa
Illasta julkkisten parissa LA:n kuuluisassa ’The Ivyssa’

Liity The Ivyn tähtikaartiin. Illasta ulkosalla ravintolan suositulla etuterassilla, jonka valkoisen lauta-aidan sisäpuolella tunnelma on viihtyisä. Paikka on Los Angelesin hohdokkuuden ruumiillistuma, ja paparazzeja näkee usein väijymässä ulkopuolella, sillä tähän julkkisten kantapaikkaan tullaan nähtäväksi.

Ravintola tarjoaa hyvän kalifornialaisen ruokalistan maukkailla jälkiruoilla, ja sisustus muistuttaa viehättävän vanhahtavaa brittiläistä teehuonetta: kukallisia ja ruutukuvioisia pöytäliinoja, nojatuoleja ja tyynyjä, sinistä ja valkoista posliinia seinillä, kukkia maljoissa ja muita kitsahtavia sisustuselementtejä.

Missä: 113 N. Robertson Blvd.
Puh.: +1 310 274 8303
Liikenneyhteys: Bussit 14/37/220 pysäkille Robertson/Beverly

The Hudson

Pidätkö gourmet-burgereista? The Hudson on kaltaisesi paikka!
Pidätkö gourmet-burgereista? The Hudson on kaltaisesi paikka!

Kieltolakia edeltävän chicagolaisen baarin malliin tehty The Hudson tarjoaa erinomaista ruokaa ja loistavia cocktaileja (häppäri klo 16-19). Ruokailijat istuvat nahkaverhoilluissa looseissa, ja paljaat vanhanaikaiset hehkulamput huokuvat lempeää hehkuaan katon puupalkeille yläpuolella. Kun katsot ympärillesi, huomaat, että kaksi valtavaa puunrunkoa nousee katon läpi: The Hudson on käytännössä puumaja – miellyttävä West Hollywoodin piilopaikka, DJ:llä varustettuna.

Asiakaskunta koostuu useimmiten tyylikkäistä luovien alojen ihmisistä ja rennoista hipstereistä. Ruoaksi on burgereita, fried chicken -annoksia, ranskalaisia ja kalatacoja. Brunssilistalla on mimosa- ja beermosakannuja.

Missä: 1114 N. Crescent Heights Blvd.
Puh.: +1 323 654 6686
Liikenneyhteys: Bussit 4/218 pysäkille Santa Monica/Crescent Heights

L&E Oyster Bar

L&E-Oyster-Bar-parhaat-ravintolat-los-angelesissa
Miten sitten nautitkin osterisi – raakoina, uppopaistettuna tai grillattuina – L&E Oyster Bar tarjoaa kaikkea

Osterien valmistuksen kulinaariseen taitoon erikoistuva Silver Laken L&E Oyster Bar yhdistelee mestarillisesti ylellistä kalaruokabistroa ja rentoa baaritunnelmaa.

L&E Oyster Bar houkuttaa paikalle hyvin pukeutuneita paikallisia illastajia, jotka mielellään suovat itselleen herkutteluhetken moninaisten osterivaihtoehtojen riemujuhlassa. Voit tulla tänne aurinkoisena iltapäivänä osterihäppärille (klo 17-19) ja istua ulkona jalkakäytävälle sijoitetuissa pöydissä nauttien lasillisen viiniä ostereiden kera.

Listalla on myös muutamia muita kala- ja lihavaihtoehtoja, kuten simpukkakeitto ja pihvileipä.

Missä: 1637 Silverlake Blvd.
Puh.: +1 323 660 2255
Liikenneyhteys: Bussi 201 pysäkille Silver Lake/Effie

The Church Key

The-Church-Key-parhaat-ravintolat-los-angelesissa
Suosittu ja räiskyvä ’The Church Key’ yhdistelee fine diningia leikkimielisyyteen

Harva ravintola voi sanoa tarjoilijoidensa työntelevän Pan Am -lentoyhtiön kärryjä ympäri salia entisissä lentohenkilökunnan univormuissa. The Church Keyssä kärryt kuitenkin liikkuvat jatkuvasti ympäri ravintolaa, pysähtyen tarjoamaan erikoispieniä suupaloja koetettavaksi aterian kanssa. Tämä erityisen hyvännäköistä asiakaskuntaa houkutteleva korkealuokkainen ’amerikkalainen dim sum’ -ravintola on onnistunut osumaan nappiin samalla erikoisen ja herkullisen ruoan saralla.

Himmeä valaistus täydentää modernia sisustusta, johon kuuluu tuoleja ja sohvia, puuparkettia, valkoiseksi maalattuja tiiliseiniä ja iso takka.

Missä: 8730 Sunset Blvd.
Puh.: +1 424 249 3700
Kulkuyhteys: Bussit 2/302 pysäkille Sunset/Horn

Bottega Louie

Bottega-Louie-los-angeles-kalifornia-parhaat-ravintolat-los-angelesissa
Italialainen ravintola Bottega Louie tarjoaa joka makuun jotakin

100-vuotiaassa Brockman Buildingissä sijaitseva monipuolinen ja tilava Bottega Louie on italialais-amerikkalaisen ravintolan ja leivos- ja herkkumyymälän yhdistelmä (täältä saat monia erikoisherkkuja).

Eloisassa avoimessa tilassa on enemmänkin pariisilaisen ’brasserien’ tuntua valkoisine marmoripintoineen, puuhuonekaluineen ja tuoreine kukkineen. Saavu paikalle ajoissa, sillä varauksia ei oteta vastaan. Jos pöytää joutuu odottamaan, ahmi sillä välin silmilläsi värikästä jälkiruokalasikkoa, äläkä unohda napata mukaan laatikollista macaron-leivoksia ravintolasta poistuessasi.

Päälle kolmekymppisiä kokoontuu tänne varhaiselle aamiaiselle tai myöhäiselle illalliselle. Jos haluat pelkästään jälkkäriä, baarin lähellä oleviin pöytiin voi vapaasti istua, jos tilaa on.

Missä: 700 South Grand Ave.
Puh.: +1 213 802 1470
Lähin pysäkki: 7th Street/Metro Center

Löydä lento Los Angelesiin
Haluatko tutkia lisää? Lue vinkkimme sisätekemiseen LA:ssa tai lataa ilmainen Los Angelesin momondo places -kaupunkioppaamme iPhonelle (saatavilla englanniksi).

Alunperin julkaistu

29/03/2016