Los Angelesin nähtävyydet, jotka koet ilmaiseksi

Los Angelesista eivät nähtävyydet lopu kesken, mutta niihin uppoaa helposti pitkä penni. Me kerromme, mitä Los Angelesissa voi tehdä aivan ilmaiseksi!

Los Angelesin nähtävyydet, joista nautit täysin ilmaiseksi

Henkeäsalpaavan kaunis näkymä – eikä maksa mitään.

Kategoria Kaupunkilomat

Päivämäärä 06/07/2017

Los Angeles on auringon, rantojen, julkkisten ja kulttuurin unenomainen ihmemaa. Siellä saa helposti palamaan tukuittain rahaa, mutta paikallisen asiantuntijamme vinkkien avulla voit kokea Losin kukkaroa keventämättä. Paljastamme, mitkä ovat Los Angelesin parhaat ilmaiset nähtävyydet.

Lataa myös yli 200 paikallisten antamaa vinkkiä sisältävä ilmainen Los Angelesin kaupunkiopassovellus, momondo places, suoraan iPhoneesi.

Kävele rantapromenadia pitkin Santa Monicasta Venice Beachille

Venice Beachillä kuljeskelu ja ihmisten katselu on mainiota ilmaista tekemistä Los Angelesissa
Ihmettele paikallista maailmanmenoa Venice Beachillä kuljaillen.

Losissa käydessä on aivan pakko nähdä Santa Monican puulaituri ja ikoninen maailmanpyörä. Itse laituria kannattaa ehkä välttää, sillä se on yleensä tupaten täynnä turisteja, mutta kävely, rullaluistelu, skeittaus tai pyöräily Santa Monicasta Veniceen rantapromenadia pitkin on Losin rantaelämää parhaimmillaan.

Santa Monican puolella on kauniita hotelleja, ja Venicestä löytyy liuta katutaiteilijoita ja kaupustelijoita – ja tietysti legendaarinen julkinen kuntosali Muscle Beach (”lihasranta”). Venice Beach tarjoaa ainutlaatuisen, boheemin tunnelman, jollaista ei pääse kokemaan Beverly Hillsissä tai West Hollywoodissa. Kannattaa käydä samalla reissulla Venicen kanavilla, joihin on haettu inspiraatiota Italian Venetsiasta.

Näe kaupunki lintuperspektiivistä Griffithin observatoriosta

Griffithin observatorio on yksi Los Angelesin nähtävyyksistä ja näköalapaikoista
Griffithin observatoriosta näkee koko kaupungin paraatipaikalta.

Los Angeles on suuri, laajalle levittynyt kaupunki, ja sen katselu yläilmoista antaa paremman kuvan kaupungin kaavoituksesta. Griffithin observatorio on ehdottomasti kaupungin paras näköalapaikka.

Odota, että kohdalle sattuu pilvetön päivä, ja ota suunnaksi Los Feliz Hills. Ylös observatoriolle voi joko patikoida Fern Dell Drivelta (ota aloituspisteeksi Trails Cafe) tai ajaa autolla Vermont Avenueta pitkin.

Griffithin observatorio on ikoninen maamerkki, joka on tuttu myös esim. klassikkoelokuvasta Nuori kapinallinen ja äskettäin kuvatusta La La Land -elokuvasta. Sukella sisään ja ota kaikki irti planetaarion maksuttomista näyttelyistä.

Koe ikoninen Mulholland Drive

Tutustu Hollywoodiin omatoimisesti kuuluisalla Mulholland Drivella.
Tutustu Hollywoodiin omatoimisesti kuuluisalla Mulholland Drivella.

Los Angelesista tulevat todennäköisesti ensimmäisinä mieleen julkkisten kodit, palmut ja tietysti Hollywood – voit nähdä kaikki nämä ikoniset Los Angelesin nähtävyydet yhdellä iskulla Mulholland Drivella. Hollywoodin Cahuenga Passista Sherman Oaksin Sepulveda Passiin ulottuva Mulholland Drive on kuin kaupungin kattoterassi – siltä avautuvat näkymät pohjoiseen laakson puolelle ja etelään kaupungin puolelle eivät varmasti jätä kylmäksi.

Monet kadun varrella kohoavista upeista taloista ovat julkkisten koteja. Mulhollandin itäpuolelta näkyy Los Angelesin keskusta ja kuuluisa Hollywood-kyltti. Kannattaa ehdottomasti piipahtaa myös Hollywood Bowl Outlook -näköalapaikalla. Pakkaa auto, kajauta musiikit soimaan ja ota kaikki ilo irti Mulholland Drivesta. Suosittelemme avoautoa.

Nauti The Broadin näyttelyistä

The Broad -museo tarjoaa ilmaista tekemistä Los Angelesissa
Roy Lichtensteinin töitä The Broad -museossa © Bruce Damonte

Vuonna 2015 avattu The Broad on yksi Los Angelesin uusimmista ja yksi kaupungin harvoista maksuttomista museoista (käynti varattava etukäteen). The Broadin tarjonta vaihtuu tietyn ajan välein, ja museossa pääsee aina näkemään upeita nykytaiteen näyttelyitä.

The Broadin museorakennus on jo itsessään hieno nähtävyys, ja naapurissa komeilee kirsikkana kakun päällä arkkitehtuurisesti upea Walt Disneyn konserttisali. Jos olet arkkitehtuurin ja taiteen ystävä, The Broad on aivan pakollinen nähtävyys Los Angelesin keskustassa käydessä. Ilmaisen sisäänkäynnin voi varata museon nettisivuilta thebroad.org.

Lämmittele nuotion ääressä Dockweiler Beachillä

Grillaa hodareita ja s’moreja nuotion ääressä Dockweiler beachilla Los Angelesissa
Grillaa hodareita ja s’moreja nuotion ääressä. © katsniffen

Suurin osa Losin rannoista on julkisia, mutta Dockweiler on ainoa, jolla nuotiot ovat sallittuja. Sytytä rannalle oma nuotio tai tee tuttavuutta paikallisten kanssa. Paikalle kannattaa saapua jo ennen pimeän tuloa, jotta saat varmasti nuotiopaikan. Dockweiler sijaitsee LAX-lentokentän läheisyydessä, joten aaltojen kohinan lisäksi pääset nauttimaan näystä, kun lentokoneet nousevat Tyynenmeren ylle. Rantanuotio on todellinen Kalifornian klisee, joten kun etsit ilmaista ja tunnelmallista tekemistä Los Angelesissa, pakkaa mukaan lämmin viltti ja koe jokaisen teini-ikäisen unelma.

Hollywood Farmers’ Market

Hollywoodin Farmer's Market on mainio tapa viettää sunnuntaita Los Angelesissa
Tuoreita tuotteita ja julkkisjahtia – mainio tapa viettää sunnuntaita © Clinton Steeds

Sunnuntaiaamuisin Hollywoodin sydän muuttuu vanhanaikaisiksi maalaismarkkinoiksi. Markkinat ovat loistava tilaisuus maistella Kalifornian tuoreinta antia ja kokea Hollywoodin rauhallisempi, helpommin lähestyttävä puoli. Paikalla näkee usein myös julkkiksia nauttimasta maalaismarkkinoiden leppoisasta tunnelmasta.

Toisin kuin monille muille Los Angelesin nähtävyyksille, Hollywoodin maalaismarkkinoille pääsee helposti pikaraitiotievaunulla, joten jäljelle ei jää yhtään tekosyytä jättää markkinat väliin. Siinäpä siis loistavaa tekemistä sunnuntaipäivälle Los Angelesissa.

Patikkaretki paikallisten suosimalle Runyon Canyonille

Vaellus Runyon Canyonilla on mukavaa tekemistä Los Angelesissa
Vaella vartalosi Hollywood-kuntoon Runyon Canyonilla.

Losissa käydessä kannattaa ottaa mallia paikallisista. Patikointi on epäilemättä yksi Los Angelesin asukkaiden mielipuuhista, ja Runyon on kaupungin suosituin patikkareitti. Päräytä päivä käyntiin terveellisellä tavalla ja suuntaa Santa Monican vuoristoon.

Älä huoli – patikkatarjonta sisältää sekä helppoja että haastavia osuuksia. Monet valitsevat helppokulkuisen reitin lähtiessään leppoisalle lenkille kavereiden kanssa. Vaikeakulkuisemmalla reitillä taas voi haastaa itsensä kunnon kuntorääkkiin. Matkan varrella on useita näköalapaikkoja, mutta parhaat näkymät avautuvat luonnollisesti huipulta.

Kävele Echo Park Lake -järven ympäri

Los Angelesin sydämessä sijaitseva Echo Park Lake tarjoaa tilaisuuden hengähtää kaupungin hulinasta.
Kaupungin sydämessä sijaitseva Echo Park Lake tarjoaa tilaisuuden hengähtää kaupungin hulinasta. © Sterling Davis

Vasta uudistettu Echo Park Lake on Los Angelesin tuorein helmi. Järveä reunustavat upeat palmupuut, ja lumpeenlehdet koristavat järven pintaa. Järven toisesta päästä avautuu myös hieno näkymä kaupungin keskustaan. Kun kaipaat leppoisaa tekemistä vastapainoksi kaupungin vilinästä, kävele järven rannalla tai loikoile viltillä puiston ruohikolla. Venesatamasta voi myös vuokrata polkuveneitä pientä maksua vastaan.

Echo Park sijaitsee aivan Eastside-alueen sydämessä, joten puistovierailun jälkeen kannattaa tutustua myös läheisiin Silverlaken ja Angeleno Heightsin alueisiin.

Tutkaile LACMA:n ympäristöä

Urban Light (”urbaani valo”), Chris Burdenin 202 valosta koostuva teos Los Angeles County Museum of Artissa
Urban Light (”urbaani valo”), Chris Burdenin 202 valosta koostuva teos © JayD Photography

Los Angeles County Museum of Art -taidemuseon sisätiloissa oleviin näyttelyihin on ilmainen sisäänpääsy vain joka kuukauden toisena tiistaina, mutta museon pihaan ja siellä oleviin teoksiin pääsee tutustumaan vapaasti ilman sisäänpääsymaksua. Taideteokset Levitated Mass (”levitoiva massa”) ja Urban Light (”urbaani valo”) ovat koko kaupungin suosimia vierailu- ja valokuvauskohteita. Levitated Mass tarjoaa tilaisuuden kävellä valtavan kivenmöhkäleen alta, ja parhaat valokuvat siitä saa päivänvalossa. Urban Light taas nousee todelliseen loistoonsa pimeän tullen.

Huristele Pacific Coast Highwaytä Venice Beachilta Malibuun

Avaa ikkunat ja nauti tuulenvireestä Pacific Coast Highwayllä kruisaillen.
Avaa ikkunat ja nauti tuulenvireestä Pacific Coast Highwayllä kruisaillen.

Pacific Coast Highway – tästä eivät Los Angelesin matkakokemukset parane. Edes kaupungin pahin liikenneruuhka ei pysty lannistamaan mieltäsi, kun huristelet menemään Yhdysvaltojen länsirannikkoa pitkin.

Nimillä ”PCH” tai ”The 1” tunnettu valtatie on legendaarinen osa eteläistä Kaliforniaa. Jos haluat ajaa merenrannan puolella, aja Malibusta etelään Venice Beachille. Matkan varrella näet Malibun laiturin, lukemattoman määrän rantataloja, surffaajia vahaamassa surffilautojaan ja kuivattelemassa märkäpukujaan ja ihmisiä loikoilemassa rannalla päivänvarjojen alla. Tämä on sitä aidointa Kaliforniaa.

Etsi lento Los Angelesiin
Kaipaatko lisää matkainspiraatiota? Illasta tyylillä Los Angelesissa tai tutustu näihin Los Angelesin nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin sisätiloissa.

Alunperin julkaistu

06/07/2017