Suljettujen ovien takana: 10 parasta asiaa, joita voit tehdä Los Angelesissa

Subtrooppinen ilmasto voi saada Los Angelesin tuntumaan kuumalta ja nihkeältä. Nauti ilmastoinnista ja kulttuurista samanaikaisesti näissä 10 upeassa sisäkohteessa, jotka löytyvät momondon Los Angeles -kaupunkioppaasta. Lataa heti – opas on ilmainen!

Opettavaista hauskanpitoa veden äärellä Kalifornian tiedekeskuksessa.

Opettavaista hauskanpitoa veden äärellä Kalifornian tiedekeskuksessa.

Kategoria Kaupunkilomat

Päivämäärä 27/10/2015

Monelle tärkein syy vierailla Los Angelesissa saattavat olla kaupungin länsirannikon upeat rannat ja kaunis luonto, mutta tässä loisteliaassa kaupungissa tapahtuu myös paljon suljettujen ovien takana. Varaa halpa lento ja pramea hotelli ja lähde tutustumaan LA:n parhaisiin sisätiloissa sijaitseviin nähtävyyksiin.

1. Bergamot Station

Pidätkö taiteesta? Vieraile Bergamot Stationissa, Los Angelesin suurimmassa ja parhaassa taidemyymälässä!
Pidätkö taiteesta? Vieraile Bergamot Stationissa, Los Angelesin suurimmassa ja parhaassa taidemyymälässä!

Siinä ei ole mitään uutta, että taiteilijat esittelevät töitään käyttämättömissä kattohuoneistoissa, varastoissa, tehtaissa tai vanhoissa rakennuksissa. Se on maailmanlaajuinen ilmiö, jonka tuloksena on usein upeita näyttelyitä, joissa näyttelytilaa käytetään osana taide-elämystä.

Vanhaan rautatieasemarakennukseen perustettu Bergamot Station ei ole perinteinen galleria vaan kokoelma arkkitehtonisesti kiinnostavia uudelleen käyttöön otettuja teräsvarastoja, jotka muistuttavat enemmän omituista taidekaupunkia. Tässä nerokkaassa taideyhteisössä on noin 30 galleriaa, joiden näyttelyt vaihtuvat säännöllisesti. Jatkuvasti muuttuvissa näyttelyissä esitellään taidetta laidasta laitaan, mukaan lukien valokuvia, modernia taidetta, veistoksia, impressionismia jne. Kaikki näyttelyt ovat ilmaisia.

Paikka: 2525 Michigan Ave
Puh.: +1 310 453 7535
Lähin asema: Paikalle pääsee parhaiten autolla

2. Cinefamily Silent Movie Theatressa

Kurkista Cinefamily-mykkäelokuvateatteriin.
Kurkista Cinefamily-mykkäelokuvateatteriin.

Vanhaa Hollywoodia ja avantgardea kaipaavien kannattaa tutustua Cinefamilyyn. Se on voittoa tavoittelematon järjestö, joka haluaa elävöittää elokuvateatterikokemusta ja vaalii yhteisöllisyyttä ja löytämisen iloa.

Kitsch-henkisessä Silent Movie Theatressa on viikoittain 14 näytöstä, ja siellä esitetään indie-elokuvia ja klassikoita, minkä lisäksi ohjelmaan kuuluu erikoisvieraita, elävää musiikkia, tanssibileitä ja muita tapahtumia. Salin etuosan sohvilta tai takaosan perinteisemmiltä istuimilta yleisö voi nauttia klassisista elokuvista, kuten joka kuukauden toisena lauantaina esitettävistä mykkäfilmeistä, perjantai-illan kauhuleffoista ja taide-elokuvista.

Paikka: 611 N Fairfax Ave
Puh.:
+1 323 655 2510
Lähin asema:
Paikalle pääsee parhaiten autolla

3. Los Angelesin piirikunnan luonnontieteellinen museo

Dinosaurukset odottavat sinua Los Angelesin luonnontieteellisessä museossa.
Dinosaurukset odottavat sinua Los Angelesin luonnontieteellisessä museossa.

Valtavissa jälkipolville säilyneiden luonnonhistoriallisten näytteiden ja artefaktien kokoelmissa on jotakin erityistä. Los Angelesin luonnonhistoriallisessa museossa on pysyviä näyttelyitä kolmessa kerroksessa, mikä tekee siitä kultakaivoksen niin lapsille kuin aikuisillekin.

Museon kauniissa alkuperäisessä, vuonna 1913 rakennetussa, rakennuksessa esitellään eläinten elinympäristöjä, dinosaurusten luita ja esikolumbiaanisia jäänteitä. Lisäksi siellä on pieni hyönteisnäyttely, jossa on eläviä ötököitä, sekä arvokkaiden jalokivien holvi. Ulkopuutarhoissa ja laboratoriossa vierailijat voivat tutustua LA:n omaan eläimistöön. Museo tarjoaa aina erilaisia seikkailuja, joten se on hauska paikka koululaisryhmille ja perheille. Museossa järjestetään opastettuja kierroksia koko päivän ajan. Eräs museon vetonauloista on tarkkailualue, jossa voit seurata museon arkeologeja työskentelemässä dinosaurusten fossiilien parissa.

Paikka: 900 Exposition Blvd
Puh.:
+1 213 763 3466
Lähin asema:
Expo Park/USC

4. Walt Disney Concert Hall

Los Angelesin keskustan yksivärinen ihme.
Los Angelesin keskustan yksivärinen ihme.

Bunker Hillin huipulla olevassa koristeellisilta metallilastuilta näyttävässä rakennuksessa kohtaavat arkkitehtuuri, taide ja musiikki. Los Angelesin filharmonikkojen koti, Frank Gehryn suunnittelema Walt Disney Concert Hall, on LA:n moderni maamerkki.

Rakennus on ulkopuoleltakin upea, mutta sen todellinen hienous paljastuu konserttisalissa, jonka avoin puinen tila on visuaalisesti ja akustisesti suurenmoinen. Walt Disney Concert Hallin urut ovat myös esteettisesti vaikuttavat. Urkujen alapuolella orkesterin takana sijaitsevat istuimet tarjoavat hyvän näkymän esiintyjiin, mutta jos et pääse seuraamaan itse esitystä, konserttisaliin voi tutustua myös osallistumalla ilmaiselle opastetulle kierrokselle tai itsenäisesti ääninauhan avulla.

Paikka: 111 S Grand Ave
Puh.:
+1 323 850 2000
Lähin asema:
7th Street/Metro Center

5. The Getty

The Gettyn huikea keskuskäytävä. Odotahan, että pääset sisälle...
The Gettyn huikea keskuskäytävä. Odotahan, että pääset sisälle…

Korkealla 268 metrin korkeudessa sijaitsee moderni Akropolis, josta on näkymä Brentwoodiin. Getty Center on arkkitehti Richard Meierin moderni mestariteos, jossa sijaitsee J. Paul Getty Museum. Museolle pääsee vain ilmatyynyjunalla, ja sen rakennukset on rakennettu travertiinista, joka on peräisin samalta louhokselta kuin Rooman Kolosseumissa käytetty kivi.

Museossa on länsimaista taidetta keskiajalta nykyaikaan, ja siellä voi viettää koko päivän ihastelemassa taidetta, paviljonkeja, Robert Irwinin suunnittelemaa kaunista keskuspuutarhaa ja tietysti upeita näkymiä. Museoon on ilmainen pääsy, joten maksat vain pysäköinnistä.

Paikka: 1200 Getty Center Dr
Puh.:
+1 310 440 7300
Lähin asema:
Paikalle pääsee parhaiten autolla

6. Huntington Library

Miellyttävä kävely yhdessä Huntington Library -kirjaston puutarhoista.
Miellyttävä kävely yhdessä Huntington Library -kirjaston puutarhoista.

Henry B. Huntingtonin vuonna 1919 rakennetusta tilasta tuli maailmankuulu museo ja kirjasto, jossa on harvinaisia kirjoja ja kasvitieteellisiä puutarhoja (muun muassa aavikko, japanilainen puutarha, ruusutarha, kiinalainen puutarha, palmuja, viidakko ja yrttitarhoja) sekä taidegalleria, esiintymissali ja opetus- ja tutkimusinstituutti.

11 metriä korkea lasikupoli ja tyylikäs palmujen ja saniaisten koristama suojaisa piha toivottavat vieraat tervetulleiksi. Museossa on 1700-1800-lukujen brittiläisten ja ranskalaisten sekä 1690–1950-luvun amerikkalaisten taiteilijoiden teoksia. Alueella kuljeskellessa voit pysähtyä myös ihastuttavassa kahvilassa puiden varjostamalla pihalla ja pitää pienen tauon taiteen ihailemisen lomassa. Tarkasti ottaen suuri osa museon tarjonnasta ei ole sisätiloissa, mutta puutarhat tarjoavat luonnonläheisen pakopaikan Los Angelesille tyypillisestä hälinästä.

Paikka: 1151 Oxford Rd, San Marino
Puh.:
+1 626 405 2100
Lähin asema:
Paikalle pääsee parhaiten autolla

7. Audiences Unlimitedin TV-ohjelmien nauhoitukset

Audiences Unlimited on hyvä paikka päästä seuraamaan yleisön edessä tallennettuja TV-ohjelmia Los Angelesissa.
Audiences Unlimited on hyvä paikka päästä seuraamaan yleisön edessä tallennettuja TV-ohjelmia Los Angelesissa.

Kun istut paikallesi ja valot himmenevät, odottava hiljaisuus valtaa yleisön ennen kuin ohjaaja huutaa ”action!”. Näyttelijöiden ja työryhmän seuraaminen komediasarjan nauhoituksissa on kiehtova ja hauska kokemus, kun pääset näkemään, mitä kulissien takana todella tapahtuu.

Audiences Unlimited tarjoaa mahdollisuuden päästä studioyleisöön. Liput ovat ilmaisia, mutta niitä jaetaan saapumisjärjestyksessä, joten lipun saaminen voi olla epävarmaa. Kun pääset sisään, voit päästä seuraamaan jotakin yli 30 TV-sarjasta, joihin kuuluvat muun muassa Rillit huurussa ja Miehen puolikkaat.

Paikka: Burbank, California
Puh.:
+1 818 260 0041
Lähin asema:
Paikalle pääsee parhaiten autolla

8. Los Angelesin piirikunnan taidemuseo

Kulttuurin kohtaaminen LACMA-museossa.
Mietitkö, mitä tehdä Los Angelesissa? Suuntaa Los Angelesin piirikunnan taidemuseoon kulttuurikohtaamiseen.

LACMA on Yhdysvaltojen länsirannikon suurin taidemuseo, ja sen huomaa. Tämä Museum Row -alueella Hancock Park -puiston ja tervahautojen lähellä sijaitseva rakennusryhmä on ulkoapäin arkkitehtonisesti kiinnostava, ja sisältä se suorastaan pursuaa luovaa neroutta.

Museo on jaettu kooltaan helposti käsiteltäviin osioihin, ja se koostuu näyttelyitä sisältävistä rakennuksista ja ulkoalueista. LACMA eroaa tyypillisistä museoista siten, että siellä on paljon erilaisia tiloja, joten se kiinnostaa myös lapsia. Museon sulkeutuessa kello 17 voit suunnata Ray’s and Stark -baariin viettämään iltaa.

Paikka: 5905 Wilshire Blvd
Puh.:
+1 323 857 6000
Lähin asema:
Paikalle pääsee parhaiten autolla

9. GRAMMY-museo

Tapaa rockin kuninkaalliset GRAMMY-museossa Los Angelesissa.
Tapaa rockin kuninkaalliset GRAMMY-museossa Los Angelesissa.

STAPLES Center Arenan lähellä sijaitsevan GRAMMY Museumin neljässä kerroksessa voit tutustua interaktiivisesti kaikkeen musiikkiin liittyvään. Museon näyttelyt kattavat kaikki mahdolliset musiikkityylit, ja museokierros sisältää tietoa musiikin historiasta luovaan prosessiin, äänittämiseen ja GRAMMY-palkintojen historiaan.

Museo tarjoaa jotakin kaikille musiikin ystäville musiikkimakuun tai ikään katsomatta. Museossa on informatiivisia ja viihdyttäviä interaktiivisia soitinpisteitä, äänityskoppeja ja visuaalisia näyttelyitä 1940- ja 1950-luvuilta nykypäivään. Kokeile heavy-laulamista Scream Boothissa, kitaran efektipedaaleja lavalla tai rumpujen soittamista kappaleen mukana.

Paikka: 800 W Olympic Blvd
Puh.:
+1 213 765 6800
Lähin asema:
7th Street/Metro Center

10. Kalifornian tiedekeskus

Näkymä Los Angelesissa sijaitsevan California Science Centerin huipulta.
Näkymä Los Angelesissa sijaitsevan California Science Centerin huipulta.

LA:ssa on niin paljon museoita, että niiden asettaminen paremmuusjärjestykseen on vaikeaa, mutta California Science Center on listan kärkipäässä. Se tarjoaa innoittavan elämyksen kaiken ikäisille ja hurmaa interaktiivisuudellaan jopa vähiten tiedonhaluiset.

Museossa voit tutkia pelien ja laitteiden kautta erilaisia maailmoja, kuten luovaa maailmaa, jossa pääset itsekin osallistumaan tekemiseen. Merenelävien lumoava elinympäristö, upea levämetsäakvaario, on aina vierailun kohokohta. Keskuksessa on myös vaikuttava kokoelma lentokoneita ja avaruusaluksia, esimerkiksi Endeavor, joka on pakko nähdä.

Lisäksi keskuksessa on paljon muuta mielenkiintoista nähtävää, ja sisäänpääsy on ilmainen!

Paikka: 700 Exposition Park Dr
Puh.:
+1 323 724 3623
Lähin asema:
Expo Park/USC

Haluatko tietää lisää enkelten kaupungista? Lataa ilmainen momondo places Los Angeles -kaupunkiopassovellus, joka sisältää tarkkaan valittuja kohteita ja paikallisia vinkkejä.

Alunperin julkaistu

27/10/2015