20 parasta sovellusta matkailuun

Yksi lomamatkojen jännittävimpiä asioita on itse matkan odottaminen. Liput ja hotellit on varattu, matkaoppaat on ostettu ja luettu moneen kertaan jo ennen lähtöä. Enää puuttuvat nämä näppärät ja hyödylliset mobiilisovellukset kännykästäsi.

Olemme tutustuneet valtavaan määrään matkailusovelluksia ja valinneet niistä 20, jotka haluamme esitellä sinulle. Riippumatta siitä, mihin ja milloin olet matkustamassa tai siitä, käytätkö iOS- vai Android-laitetta, asenna nämä sovellukset – et tule katumaan sitä.

1. Kindle

Vaikka vannoisitkin perinteisten painotuotteiden nimeen, et voi kieltää, etteikö Kindlen käyttäminen matkalla olisi paljon helpompaa kuin kymmenen kovakantisen mukana raahaaminen. Vaikket voikaan tehdä vaihtareita paikallisissa kirjakaupoissa, korvaa helppous kaiken muun. Jos lataat Kindle-sovelluksen, et tarvitse edes Kindleä, vaan pelkkä älypuhelin riittää. Vaikket pääsekään Kindleä käyttäessäsi vaihtamaan kirjoja muiden kanssa hotelleissa ja hostelleissa, sovelluksen käytön helppous tekee siitä pakollisen hankinnan iPhonelle tai Androidille.

2. SAS Survival Guide

Hän teki itselleen riippumaton kalanperkeistä. Hän on selviytyjä

Tunnetko tärkeimmät morseaakkoset? Osaatko sytyttää tulen ilman tulentekovälineitä? Tämän sovelluksen kanssa osaat. Jos retkeilet vähänkin kauempana kansoitetuista alueista, kannattaa tämä sovellus ladata kaiken varalle kännykkääsi. Sisällöstä vastaa entinen SAS sotilas ja kouluttaja, ja sovellus sisältääkin satoja selviytymistaitoja, joista on hyötyä niin kotona kuin matkalla. Saatat toki majailla 5 tähden hotellissa New Yorkin Greenwich Villagessa, mutta ei vara venettä kaada, vai mitä? (iOS ja Android).

3. FlightAware

Nyt sinun ei enää tarvitse ladata erillisiä sovelluksia jokaista lentoasemaa ja lentoyhtiötä varten – FlightAwaren avulla voit seurata kaikkia lentoja reaaliaikaisesti, saada hälytyksiä ja tarkastella tietoja viivästymisistä eri lentoasemilla (iOS ja Android).

4. LoungeBuddy

Onko edessä pitkä välilasku, ja haluat epätoivoisesti rentoutua rauhassa / olla yksin / käydä suihkussa? Miksi et hyödyntäisi lentoasemien loungetiloja? LoungeBuddyn avulla pääset 170 loungeen maailmanlaajuisesti kertamaksulla. Etsi vain loungetilat, joita haluat käyttää välilaskusi aikana, ja varaa ne (iOS ja Android).

5. Google Translate

Google Translate on jo (Internetin mittakaavassa) vanha klassikko, mutta siinä on ominaisuus, joka on kuin suoraan tieteisfiktiosta: reaaliaikainen offline-käännöstoiminto. Lataa tarvitsemasi kieli ja suuntaa kamera käännettävään tekstiin. Näet käännöksen välittömästi (iOS ja Android).

6. Duolingo

”Kuinkahan

Duolingon pienpelien ja oppituntien avulla opit lukemaan, kirjoittamaan, kuuntelemaan ja puhumaan haluamaasi kieltä – mukaan lukien klingon). Aloita perusverbeistä, -ilmaisuista ja -lauseista, niin opit kielen alkeet alta aikayksikön (iOS ja Android).

Lue lisää: Etkö pidä Duolingosta? Valitse jokin näistä mahtavista kielten opiskeluun tarkoitetuista sovelluksista.

7. TripIt

Oletko valmistautumassa matkaan, joka sisältää useita hotelleja tai lentoja, tai oletko muuten vain huono muistamaan varausnumeroita? Jos näin on, TripIt on tästä lähtien paras kaverisi. Lähetä vahvistussähköpostit eteenpäin sovellukseen tai salli TripItin käyttää sähköpostisi tietoja, niin sovellus luo sinulle yksinkertaisen matkustussuunnitelman karttoineen. Nerokasta (iOS ja Android).

8. XE

Jos olet, kuten useimmat meistä, etkä osaa laskea päässä, kuinka monta euroa 1 343 958 Vietnamin dongia on, laske kurssit XE-valuutanvaihtosovelluksella. Muista päivittää kurssit juuri ennen matkaa, jotta saat varmasti mahdollisimmat tarkat kurssit (iOS ja Android).

9. AroundMe

AroundMe listaa sijaintisi perusteella lähimmän pankin, baarin, huoltoaseman, sairaalan, hotellin, elokuvateatterin, ravintolan, supermarketin, teatterin ja taksitolpan. Kätevää, jos haluat käydä elokuvissa – elintärkeää, jos sairastut ulkomailla. Lataa se iPhonelle tai Androidille.

10. Wifispc

Vaikka WLAN-yhteys ei olekaan lomalla välttämätön, on se silti mukava lisä. Wifispc avulla pysyt verkossa eri puolilla maailmaa, sillä sovelluksen käyttäjät päivittävät siihen jatkuvasti uusia WLAN-verkkoja ja -salasanoja (iOS ja Android).

11. Yuggler

Etsi paikallinen huvipuisto ja väsytä lapsesi. Väsytä heidät kunnolla.

Yuggler on taivaan lahja lasten kanssa matkustavilla vanhemmille, sillä se auttaa löytämään kaikki lapsiystävälliset kohteet lähelläsi. Lukemalla vinkkejä, katselemalla valokuvia ja käyttämällä hakusuodattimia löydät varmasti aktiviteetteja, joista lapsesi pitävät ja jotka sopivat heidän ikäisilleen. (Vain iOS! Android-versio on tulossa.)

Lue lisää: 25 vinkkiä lasten kanssa matkustamiseen.

12. Touchnote

Touchnote-sovelluksessa yhdistyy vanha ja uusi – sen avulla voit lähettää itse suunnittelemiasi postikortteja käyttämällä omia kuviasi. Avaat vain sovelluksen, valitset kuvan, lisäät tekstiä ja osoitteen, ja lähetät kortin minne päin maailmaa tahansa. Lataa se iPhonelle tai Androidille.

13. Flush – WC-haku

matkailusovellukset

Kun hätä on suuri, on apukin lähellä. Asenna Flush, laita GPS päälle, ja löydä lähin huusi 190 000 sovelluksesta löytyvän joukosta (määrä lisääntyy jatkuvasti). Aika kätevää “Delhi belly” -hetken sattuessa… Lataa sovellus iPhonelle tai Androidille.

Lue lisää: Harmillisista – mutta väistämättömistä – vatsataudeista huolimatta, Intia on ihmeellinen. Käy lukemassa: 14 ohittamatonta paikkaa Intiassa

14. Prey Anti Theft

Yksi huolista kalliin älypuhelimen kanssa matkustaessa on, että se varastetaan, tai että hävität sen. Jos näin käy, Prey Anti Theft auttaa löytämään puhelimesi, lukitsemaan laitteen, laukaisemaan hälytyksen ja paljon muuta. Sovellus on täysin ilmainen ja äärimmäisen käyttökelpoinen. Lataa se iPhonelle tai Androidille.

Lue lisää: Valmistaudutko matkalle? Tutustu matkailijan muistilistaamme – se kattaa kaiken rokotuksista vakuutuksiin.

15. CityMapper

Kaaos Grand Central Terminalissa.

CityMapper-sovelluksessa näet kaikki tietyssä kaupungissa käytettävissä olevat liikennevälineet, jotta voit valita parhaan tavan matkustaa paikasta toiseen. Sovellus kattaa 36 kaupunkia ja määrä kasvaa koko ajan. Yksinkertaista, helppoa ja tehokasta! Kannattaa kokeilla (iOS ja Android).

16. WeatherPRO

hyödylliset-sovellukset

Kaikilla on oma suosikkinsa sääsovelluksista, mutta me tykkäämme WeatherPROsta. Se on erittäin yksityiskohtainen ja sisältää laskettelusään, rantasään (UV-indeksillä ja veden lämmöllä), ja mikä tärkeintä, se on tarkka. Lataa se iPhonelle tai Androidille.

17. MAPS.ME

parhaat-sovellukset-matkalle

Olemme kaikki olleet tilanteessa, jossa vastahakoisesti avaamme puhelimen asetukset ja laitamme datan päälle. Se maksaa kyllä maltaita, mutta on vain myönnettävä: olemme eksyksissä. Voit heittää hyvästit ylihintaiselle datayhteydelle, sillä MAPS.ME tarjoaa offline-karttoja (varmista vain, että lataat tarvitsemasi kartat ennen lähtöä seikkailuun!). Lataa se iPhonelle tai Androidille.

Lue lisää: Oletko innokas pyöräilijä? Tutustu 14 kauniiseen pyöräilyreittiin ympäri maailmaa – nyt et ainakaan pääse eksymään.

18. First aid

Toivottavasti sinun ei koskaan tarvitse avata tätä sovellusta. Olet ehkä käynyt ensiapukurssin tai kaksi, mutta on silti eri asia, miten kukin meistä käyttäytyy todellisen hätätilanteen tullen. Asenna siis tämä sovellus, ja sinulla on aina kaikki ensiapuohjeet helposti saatavilla, kaiken varalta (iOS ja Android).

19. Skype

Sen lisäksi, että Skype on oleellinen apuväline yhteydenpitoon ystävien ja perheenjäsenien kanssa – varsinkin jos matkustat yksin – tekevät videopuhelut kotiväen järjettömän kateelliseksi. Ja mikä parasta: se on ilmainen. Lataa se iPhonelle tai Androidille.

Lue lisää: Jos matkustat yksin, mikset kävisi lukemassa 20 arvokasta vinkkiä yksin matkustamiseen

20. momondo places

momondo places -kaupunkioppaiden offline-kartat, yli 200 tarkkaan valittua paikallista vinkkiä ja värikoodatut suodattimet tekevät uuteen kaupunkiin tutustumisesta helppoa. Kaikki on värikoodattu, joten voit rajata hakutuloksia helposti mielialasi ja matkustustyylisi mukaan. Lataa sovellus (vain iOS).

Onko kaikki asennettu? Sitten olet valmis. Nyt on aika lähteä tutkimaan maailmaa – äläkä unohda lähettää äidille postikorttia!

BONUS: momondon oma mobiilisovellus

Lista tärkeimmistä mobiilisovelluksista matkailuun ei olisi täydellinen ilman mainintaa momondon omasta lento- ja hotellihakusovelluksesta.

Olemme hiljattain uudistaneet sekä iOS- että Android-versiot, mutta sovelluksen ulkonäkö ei ole muuttunut, vaan sen toiminnallisuudet ovat parantuneet entisestään. Parannuksia on tehty niin käyttöliittymään, designiin ja toimintoihin, ja mukana on lisäksi uusia ominaisuuksia. Haluamme tarjota parhaan matkahaku- ja varauskokemuksen ja markkinoiden intuitiivisimman matkahakusovelluksen. Lataa iPhonelle tai Androidille!

Tarvitsetko muutakin kuin sovelluksia? Lue, mitkä ovat 10 tärkeintä apuvälinettä matkustamiseen, ja selvitä myös, mitä on hyvä tietää vuokratessa auto lomamatkalle.
*Roaming-maksuista luovutaan kesäkuussa 2017 – tosin Iso-Britanniassa tilanne saattaa muuttua, kun maa jättää EU:n. Sen jälkeen tilanne on siellä avoin.
Liittyvät
7 parasta matkakohdetta syksylle
— 4 mins lue

7 parasta matkakohdetta syksylle