Minne suomalaiset matkustavat: suosituimmat, edullisimmat ja nousevat kohteet 2018

Suomalaisten ulkomaanmatkat lisääntyvät vuosi vuodelta, ja matkalaiset ovat entistä kiinnostuneempia siitä, mitkä matkailutrendit ovat nousussa. Nyt paljastamme vuoden 2018 lentohakudataamme perustuen, minne suomalaiset matkustavat tällä hetkellä – lue siis sisäpiirin suosikkinähtävyydet, vinkit ja näkemykset siitä, kuinka viettää aikaa suosikkikohteissa. Ja kun olet valmis varaamaan seuraavaa lomamatkaa, suuntaa momondon sivuille varaamaan lennot ja hotelli!

Vuoden 2018 edullisimmat lentokohteet

Lomailu sopii myös tarkan markan matkaajalle, sillä tiukemmallakin budjetilla voi päästä huimiin kohteisiin. Selvitimme vuoden 2018 suomalaisten suosimat matkakohteet, jonne on halvinta lentää. Näissä budjettilentomatkaajan kohteissa lomailet tyylillä!

1. Kööpenhamina

Kööpenhamina on edullinen lentokohde, minne suomalaiset matkustavat mielellään

Nyhavn on yksi Kööpenhaminan suloisimmista kadunpätkistä

Tanskan pääkaupunki on ollut yksi suosituimmista suomalaisten matkakohteista jo kauan, eikä vuosi 2018 tuonut muutosta tullessaan. Rento Kööpenhamina onkin mitä täydellisin lähimatkakohde: Kaupunki on pullollaan herkullisia ravintoloita, trendikkäitä kauppoja ja budjettiystävällisiä baareja. Herkuttele perinteisillä smørrebrød-voileivillä Torvehallerne-kauppahallien kuhinaa seuraten, ja ime itseesi tanskalaista hygge-tunnelmaa kaupungin ihanissa kahviloissa.

Kööpenhaminan ydinkeskustassa selviät kävelemällä paikasta toiseen. Pidä hengähdystauko Kongens Have -puistossa ihaillen Rosenborgin linnaa, tai suuntaa viereisen kasvitieteellisen puutarhan vehreyteen. Ehdottomiin nähtävyyksiin kuuluu myös Kööpehaminan Tivoli, maailman toiseksi vanhin huvipuisto. Kaupunginosista Nørrebro on trendikkäin – täältä löydät tyylikkäät pikkuputiikit, etniset ravintolat sekä parhaat baarit.

Refshaløenillä sijaitsee uusi katuruuan mekka Reffen, hauska kokoelma Street Food -kontteja ja rentoa tunnelmaa. Vanhoihin teurastamorakennuksiin syntynyt Kødbyen Vesterbron kaupunginosassa tarjoilee ehtaa hipsteritunnelmaa ja laajan kattauksen Kööpenhaminan parhaita ravintoloita. Herkuttelijan valinnat tässä kaupungissa ovat vaikeita!

Tsekkaa myös, mitä Kööpenhaminassa voi tehdä ilmaiseksi!

Varaa lennot Kööpenhaminaan Varaa hotelli Kööpenhaminasta

2. Oslo

Suomalaisten ulkomaanmatkat suuntautuvat usein edullisiin lentokohteisiin kuten Osloon

Oslon kaupungintalo Aker Bryggen satama-alueen edustalla

Oslon keskusta-alue ei ole kovinkaan laaja, joten siihen on helppo tutustua myös kävellen. Kiipeä Oopperatalon katolle ja ihaile toisella puolella avautuvia vuononäkymiä sekä toisen puolen urbaaneja maisemia yli Oslon kaupungin. Hieman keskustan ulkopuolella sijaitseviin kohteisiin pääsee helposti raitiovaunulla. Käy ainakin Vigelandin veistospuistossa, jonka 212 patsasta esittävät ihmisen elämänkaaren syntymästä kuolemaan. Mykistävä puisto sijaitsee Frognerparkenissa, joka on kesäisin ihana piknikpaikka. Piknikille voi suunnata myös Oslon vuonon saarille, jotka ovat suosittuja päiväretkikohteita ja täydellisiä uimiseen ja rentoutumiseen.

Syöminen on luultavasti Oslon matkan suurin menoerä. Parhaan katsauksen Oslon ruokakulttuuriin saat suuntaamalla Mathallen-kauppahalliin, jonka kojuista löydät sekä perinteisiä norjalaisia herkkuja, että kansainvälisiä makupaloja. Jos taas haluat kiristää kukkaronnyörejä, suuntaa Grønlandin kaupunginosaan, josta löydät edullisia etnisiä ravintoloita. Myös Oslon Kallio, Grünerløkka, on vierailun arvoinen – täältä löydät paitsi huokeita ravintoloita, myös ihania pikkuliikkeitä ja vintageputiikkeja.

Varaa lennot Osloon Varaa hotelli Oslosta

3. Tukholma

Suomalaiset matkustavat mielellään edullisen lentomatkan päässä sijaitsevaan Tukholmaan

Tukholmasta voi löytää joka vierailulla uusia näkökulmia

Aina yllättävä Tukholma on metropoli pienoiskoossa, ja vuodesta toiseen myös suomalaisten ulkomaanmatkojen suosikki – yhteydet kaupunkiin ovat helpot ja edulliset, mutta kulttuuritarjonta ja ostosmahdollisuudet ovat Suomea paremmat. Ensikertalainen ihastelee vanhankaupungin kujia ja kuninkaanlinnan loistoa, Tukholman konkari taas tekee täsmäiskuja suosikkikohteisiinsa. Jos haluat nähdä kaupunkia useammalta kantilta, ota alle kaupunkipyörä ja tutustu Tukholman katuihin polkemalla.

Tukholman Fotografiska on yksi maailman parhaimmista valokuvataiteen museoista, ja sen vaihtuvat näyttelyt jaksavat kiinnostaa yhä uudelleen ja uudelleen. Kun nälkä yllättää, suuntaa johonkin kaupungin lukuisista kahviloista fikalle – isompaan nälkään toimii brunssi, jossa Tukholman parhaimmistoa on STHLM Brunch Club. Södermalm on Tukholman edelläkävijä, ja sieltä löydät kaupungin parhaat putiikit ja vintageliikkeet sekä liudan kutsuvia kahviloita, baareja ja ravintoloita.

Tukholmaan voi tutustua myös rentoutuen: kaupungista löytyy useita kylpylöitä, joissa voit viettää koko päivän saunoen ja uiden. Kokeile esimerkiksi historiallista Centralbadetia, tai ylellistä Sturebadetia, johon Tukholman kerma kokoontuu pulikoimaan.

Ota myös talteen vinkit, mitä Tukholmassa voi tehdä ilmaiseksi!

Varaa lennot Tukholmaan Varaa hotelli Tukholmasta

4. Gdansk

Mariacka-katu Gdanskissa, yhdessä suomalaisten suosimista matkailukohteista

Nauti arkkitehtuurista kahvikupposen kera pittoreskilla Mariacka-kävelykadulla Gdanskin keskustassa

Suomalaisten matkakohde edullisessa Puolassa on perinteisesti ollut kaunis Krakova, mutta viime aikoina hansakaupunki Gdansk on nostanut profiiliaan. Matkusta Gdanskiin, jos rakastat historiaa henkiviä katuja ja kauniita taloja – sekä tietysti huokeita hintoja. Kaupungissa tuoksuukin sen historia: suolainen meri, terva sekä tuhti ruoka. Käy ainakin vanhankaupungin keskellä kohoavassa Mariankirkossa, joka on hallinnut Gdanskin kaupunkikuvaa jo yli 500 vuotta. Suuntaa myös joen rannalle ihailemaan vanhoja rakennuksia sekä keskiaikaista, edelleen toimivaa nosturia.

Gdanskin matkan yhteydessä kannattaa piipahtaa myös viereiseen Gdyniaan, joka on Gdanskia modernimpi satamakaupunki, sekä kaupunkien väliin jäävään Sopotiin, jonka pitkät hiekkarannat ovat antaneet sille maineen myös Puolan Rivierana. Kesäaikana alueen iltaelämä on keskittynyt Sopotin ravintoloihin ja baareihin.

Vanhankaupungin kujilta löydät autenttisimmat ostokset, kun taas ketjuliikkeet ovat keskittyneet ostoskeskuksiin. Puolalainen keittiö on melko raskas ja lihapitoinen, mutta myös kevyempiä vaihtoehtoja on tarjolla. Maistele katukeittiön meheviä, pieniä juustonyyttejä, jotka vievät nälän taatusti mennessään. Ravintoloista autenttisimpia ovat ”maitobaarit”, joissa tarjotaan edullisia, usein maitopohjaisia perinneruokia.

Lue lisää vinkkejä särmikkääseen ja tunnelmalliseen Gdanskiin!

Varaa lennot Gdanskiin Varaa hotelli Gdanskista

5. Berliini

Berliinin tv-torni häämöttää vanhan sataman taustalla

Berliinin tv-torni häämöttää vanhan satama-alueen taustalla

Rosoinen ja boheemi Berliini on keikkunut jo kauan kaupunkikohteena, minne suomalaiset matkustavat mielellään. Kaupunki onkin hieno yhdistelmä monipuolista kulttuuria, dramaattista historiaa sekä huokeita baareja ja ravintoloita. Metrolla eli U-Bahnilla liikkuminen on kätevää, mutta jos haluaa imeä itseensä mahdollisimman paljon Berliiniin tunnelmaa, hyppää kaupunkipyörän selkään.

Jos Berliinin historia kiinnostaa, saa sen päänähtävyyksistä hyvän kuvan kulkemalla Alexanderplatzin TV-tornilta museosaaren kautta Unter den Linden –katua Brandenburgin portille. Portin vierestä löydät Tiergarten-puiston ja vaikuttavan juutalaisten muistomerkin. Muista käydä myös East Side Galleryssa, joka on pisin jäljellä oleva yhtenäinen pala Berliinin muuria.

Berliinin ruokatrendeissä saksalainen ruoka on aallonharjalla, samoin kuin israelilainen ja vietnamilainen. Jos et jaksa juosta trendien perässä, suuntaa aina pintansa pitävälle döner kebabille, jota saa hyvin myös kasvisversiona. Berliini hellii muutenkin kasvisyöjää, sillä kaupunki on pullollaan vege- ja vegaaniravintoloita sekä myös vegaanisia vaatekauppoja. Älä unohda myöskään vierailua kirpputoreilla, jotka valtaavat Berliinin puistot ja torit sunnuntaisin.

Löydä kiehtovan kaupungin monet kasvot ja lue lisää vinkkejä Berliinin nähtävyyksiin!

Varaa lennot Berliiniin Varaa hotelli Berliinistä

Vuoden 2018 suosituimmat kaupunkikohteet

Vuoden 2018 suosituimmat kaupunkikohteet ovat niin Euroopan ihania kaupunkeja kuin kaukaisempiakin kohteita. Nämä suomalaisten matkakohteet tarjoavat roppakaupalla tekemistä ja elämyksiä, halusit sitten lomailla kaupungin sykkeessä tai lekotella rannalla.

1. Málaga

Matkailutrendit muuttuvat mutta aurinkoinen Málaga pysyy suomalaisten suosikkimatkakohteena vuodesta toiseen

Nauti lämmöstä Málagan aurinkoisella rantapromenadilla

Keskellä Espanjan Aurinkorannikkoa sijaitseva Málagan monipuolinen kulttuuritarjonta, herkullinen ruoka sekä hyvät shoppailumahdollisuudet houkuttelevat suomalaisia matkailijoita – kaupungissa paistaa myös aurinko noin 300 päivää vuodessa, joten vilukissa kehrää Málagan lämmössä!

Málagan kaupunkikuvaa hallitsevat pitkä rantaviiva ja keskustan suuri härkätaisteluareena. Kiipeä läheiselle Gibralfaron kukkulalle, niin näet Málagan lintuperspektiivistä. Kukkulalla sijaitsee myös upea, keskiaikainen linnoitus – jos historia on sinun juttusi, muista käydä myös kukkulan juurella sijaitsevassa Alcazaban linnoituksessa, joka on kuin aikamatka menneeseen.

Málaga on Pablo Picasson synnyinkaupunki, ja taiteilija tuleekin vastaan eri yhteyksissä. Käy ainakin vaikuttavassa Picasso-museossa, sekä taitelijan synnyinkodissa, joka niin ikään toimii museona. Kun kulttuurikohteet alkavat puuduttaa, pyörähdä keskustan tuntumassa sijaitsevalle Malaguetan rannalle hengähtämään.

Málagassa ei tarvitse olla nälissään: Herkuttele kauppahallien tapas-annoksilla tai rantapromenadin kalaravintoloissa. Espanjalaiseen tyyliin kaupunki herää eloon auringon laskettua, joten illan ruokailu kannattaakin ajoittaa myöhäisempään ajankohtaan. Herkuttelun ja paikallisen sangrian ääressä ilta vierähtää helposti pikkutunneille!

Lue lisää aurinkoisen Málagan nähtävyyksistä!

Varaa lennot Málagaan Varaa hotelli Málagasta

2. Lontoo

Suomalaisten ulkomaanmatkat suuntautuivat tänä vuonna usein Lontooseen

Koe Lontoo toisesta näkökulmasta Thames-joelta käsin

Alati sykkivä Lontoo pitää pintansa kohteena, minne suomalaisten matkailu suuntautuu vuodesta toiseen. Monipuolisen kaupungin kulttuuritarjonta sekä lukemattomat kaupat ovat vertaansa vailla Euroopan mittakaavassa. Kaksikerroksisilla busseilla ja maanalaisella pääset liikkumaan kätevästi, mutta kaupunkipyöräilyä suosittelemme vain kylmähermoisimmille, sillä vasemmanpuoleinen liikenne saattaa yllättää!

Läpileikkauksen Lontoosta saa kävelemällä joenrantaa, South Bankia, pitkin aina Parlamenttitalolta Tate Modern –museolle saakka. Jos nälkä yllättää, jatka matkaa vielä suositulle Borough Marketille saakka herkuttelemaan eri kojujen antimilla. Herkuttelun siivillä kannattaa vierailla myös jossain kaupungin tuhansista pubeista – tunnelma on parhaimmillaan alkuillasta, kun lontoolaiset suuntaavat työpäivän jälkeisille after workeille. Käy myös Portobello Marketilla, jota ympäröivät värikkäät talot ihastuttavat takuulla. Suuntaa samalla läheiseen Hyde Parkiin, jossa voit joko nauttia piknikistä ruohikolla tai käydä soutelemassa järvellä.

Asialleen vihkiytynyt shoppailija suuntaa Westfieldin ostoskeskukseen, joita löytyy sekä Itä- että Länsi-Lontoosta. Parhaat vintageliikkeet taas sijaitsevat Brick Lanen ympäristössä – tänne mennään myös rosoisen kaupunkikulttuurin sekä viimeisimpien trendien perässä.

Lue lisää eloisan Lontoon nähtävyyksistä!

Varaa lennot Lontooseen Varaa hotelli Lontoosta

3. Bangkok

Bangkok on yksi suosituimmista kohteista, minne suomalaiset matkustavat

Kelluvat markkinat ovat Bangkokia aidoimmillaan

Värikäs Bangkok on hengästyttävä sekoitus vanhaa ja uutta, ja monet menettävätkin kaupungille sydämensä niin, että matkaavat sinne aina uudelleen. Kaupungin historialliset temppelit, sen maailmankuulu katuruoka, hyvät ostosmahdollisuudet ja värikäs yöelämä saavatkin aikaan sellaisen elämyksien ilotulituksen, että pää on pyörällä vielä hyvän aikaa loman jälkeen.

Bangkokissa lomaillessasi käy ainakin Suuressa palatsissa, joka toimi aikoinaan Siamin kuninkaan entisenä kotipalatsina. Valkoisena hohtava muuri ja kullatut katot sekä eri aikakausina rakennetut temppelit luovat suorastaan mykistävän kokonaisuuden. Myös palatsin vieressä sijaitseva Wat Pho –temppeli on vierailun arvoinen.

Bangkok on myös väsymättömän shoppailijan paratiisi. Suuntaa sokkeloisiin ostoskeskuksiin, joiden kaupparivistöt tuntuvat vain jatkuvan tai jatkuvan. Toisenlaisen, mutta yhtä eksoottisen kokemuksen saat markkinoilla, joiden pikkukojuista löydät kaikkea maan ja taivaan väleiltä. Markkinoilla saat myös kosketuksen Bangkokin katukeittiöön, jossa herkuttelua ei kannata jättää väliin.

Lue lisää Bangkokin parhaista nähtävyyksistä! Monelle Bangkok on myös ensimmäinen pysäkki matkalla muihin Thaimaan kohteisiin – tutustu Thaimaan kätkettyihin helmiin täältä!

Varaa lennot Bangkokiin Varaa hotelli Bangkokista

4. Berliini

Boheemi Berliini kuuluu paitsi vuoden 2018 edullisimpien lentokohteiden, myös vuoden 2018 suosituimpien kaupunkikohteiden joukkoon. Lue lisää Berliinin vinkkejä ensimmäisestä osiosta!

Varaa lennot Berliiniin Varaa hotelli Berliinistä

5. Barcelona

Suomalaisten suosimiin matkakohteisiin kuuluu myös iki-ihana Barcelona

Barcelonaa kannattaa ihastella myös lintuperspektiivistä käsin

Barcelona on kulttuurinnälkäisen sekä vilkkaasta yöelämästä pitävän luottokohde, jossa monien nähtävyyksien lisäksi matkailijaa ihastuttavat kaupungin ja lähialueiden rannat, rikas ruokakulttuuri sekä monipuoliset ostosmahdollisuudet. Kätevimmin liikut kaupungissa jalan tai metrolla.

Barri Gòtic, eli goottilainen kaupunginosa on kaupungin vanhin sekä vilkkain tienoo, jonka kiemurtelevat mukulakivikadut ovat täynnä viinibaareja ja tapasravintoloita. Tule tänne viettämään iltaa ja ihastelemaan Barcelonan ainutlaatuista tunnelmaa, sekä nauttimaan Barcelonan tarjoamista herkuista. Kuuluisimmat Barcelonan nähtävyydet taas ovatkatalonialaisen arkkitehdin Antoni Gaudín luomuksia. Gaudí on Barcelonan symboli, ja taiteilijan värikäs kädenjälki on kaupungissa läsnä kaikkialla. Käy ainakin Sagrada Familian katedraalissa sekä satumaisessa Güellin puistossa.

Barcelonan visiittiin kuuluu oleellisesti myös rantaelämä: kaupungin suosituin ranta, Barceloneta, sijaitsee aivan keskustassa, vain kivenheiton päässä goottilaisesta kaupunginosasta. Jos Barcelonan yöelämä kiinnostaa, jää tänne rantapäivän päätteeksi juhlimaan.

Lue lisää vinkkejä Barcelonan nähtävyyksiin aina taiteesta tapaksiin!

Varaa lennot Barcelonaan Varaa hotelli Barcelonasta

6. Amsterdam

Amsterdam on yksi suosituimmista kaupunkilomakohteista, minne suomalaiset matkustavat

Amsterdamissa kannattaa paikalliseen tyyliin hypätä pyörän selkään

Rento ja huoleton Amsterdam on parhaimmillaan keväällä, kun kaupunki kylpee auringonvalossa ja kukkaloistossa. Kevät on kuitenkin suosituin aika matkustaa kaupunkiin, joten jos haluat välttää suurimmat turistimassat, suuntaa Amsterdamiin johonkin muuhun vuodenaikaan.

Amsterdamiin tutustut helpoiten samalla kulkuneuvolla, millä paikalliset liikkuvat: pyörällä. Pyörätieverkostot ovat kattavia ja selkeitä, ja yhdessä hujauksessa pääset kohteesta toiseen. Amsterdamin kaupunginosista tunnelmallisin on kenties perinteinen työläiskaupunginosa Jordaan, jonka sokkeloisille kujille ja lukuisille kanaville on ihana eksyä. Täällä sijaitsee myös ihastuttava Noordermarkt-tori, jonka kojujen penkomisessa vierähtää helposti tunti jos toinenkin. Älä unohda myöskään Amsterdamin puistoja: kaupunkilaisten olohuoneena toimiva Vondelpark on aina täynnä elämää.

Amsterdam on myös ruokamatkaajan paratiisi: ravintoloita löytyy laidasta laitaan, aina brunssista illalliseen. Suuntaa ainakin suositulle Foodhallen-ruokamarketille, jonka kojuilla voit tehdä kulinaarisen maailmanympärimatkan. Kansainvälinen keittiö on muutenkin Amsterdamin parasta antia: herkullisia indonesialaisia ravintoloita löytyy joka puolelta kaupunkia.

Lue lisää matkavinkkejä Amsterdamiin, kukkien ja polkupyörien kaupunkiin!

Varaa lennot Amsterdamiin Varaa hotelli Amsterdamista

Vuoden 2018 nousevat matkakohteet

Maailma muuttuu, ja matkailutrendit muuttuvat sen mukana. Suomalaisten matkat seuraaviin kohteisiin ovat kasvaneet eniten kuluneen vuoden aikana verrattuna edelliseen vuoteen. Tutustu siis matkakohteisiin, joihin suomalaiset matkustavat yhä enemmän, ja ala suunnitella matkaa kauas tropiikkiin, ennen kuin kaikki muutkin ovat siellä!

1. Kap Verde

Santa Marian hiekkaranta Suomalaisten suosimassa matkakohteessa Kap Verdellä

Santa Marian pitkät hiekkarannat Salin saarella kutsuvat polskimaan

Länsi-Afrikan rannikolla, muutaman sadan kilometrin päässä Senegalista sijaitseva Kap Verden saarivaltio viehättää matkailijoita kauneudellaan, mutkattomuudellaan ja läpi vuoden lämpimällä ilmastollaan. Kap Verde on täydellinen kohde auringonpalvojille, surffaajille ja sukeltajille, mutta paljon muutakin puuhaa löytyy. Kahdesta saariryhmästä koostuva valtio käsittää yhteensä 10 saarta, ja saatkin eniten irti Kap Verdestä vierailemalla useammalla eri saarella.

Esimerkiksi Sal koostuu suurimmaksi osaksi hiekkadyyneistä, mutta on siitä huolimatta yksi suosituimmista lomasaarista Boa Vistan tavoin – eikä vähiten silmänkantamattomiin jatkuvien hiekkarantojensa ansiosta. Santiagon saarella voit kokea paikallista elämänrytmiä ja tutustua pääkaupunki Praiaan. Kiipeä Fogon saaren tulivuorelle tai lähde patikoimaan Sao Antãon saaren vehreään maastoon. Tutustu Fortalezan linnoitukseen, vieraile historiallisessa Mindelon satamakaupungissa São Vicenten saarella tai ihmettele Cabo de Santa Marian aavemaista hylkyä Boa Vistan saaren edustalla.

Saaren siirtomaamenneisyyden vuoksi sen pääkieli on portugali, mutta kulttuurissa on sekä afrikkalaisia että portugalilaisia vaikutteita. Tämä heijastuu muun muassa musiikkiin sekä herkulliseen, merelliseen ruokakulttuuriin. Muista siis tutustua matkallasi myös Kap Verden maukkaaseen keittiöön!

Varaa lennot Kap Verdelle Varaa valmismatka Kap Verdelle

2. Ruanda

Vuorigorilloja Ruandassa, yhdessä nousevista matkakohteista, jonne suomalaiset matkustavat

Parc des Volcans -kansallispuistossa voit kohdata harvinaisia vuorigorilloja

Lähes päiväntasaajalla sijaitseva pieni keskiafrikkalaisvaltio Ruanda kätkee sisälleen hurjan historian, upean luonnon ja ystävällisen kansan. Tässä vanhassa Belgian siirtomaavaltiossa pärjää ruandan ja swahilin lisäksi myös englannilla ja ranskalla.

Tuhansien mäkien maana tunnetussa Ruandassa on monta upeaa kansallispuistoa, joista erityisen suosittu on tulivuorien sylissä lepäävä Parc des Volcans – sen lisäksi että se on upea patikkakohde, siellä voit myös bongata myös harvinaisia vuorigorilloja. Nuyngwen sademetsässä samoillessa on mahdollisuus tavata erilaisia apinalajeja, ja Akageran kansallispuistossa pääset näkemään luonnossa Afrikan mahtavimmat eläimet. Merenrantaa maalla ei ole, mutta veden äärelle halajavat suuntaavat Kivujärvelle. Siellä suosittelemme kohteeksi pientä Gisenyitä, missä on hyvä rentoutua järven vehreydessä, läheisen Nyiragongo-tulivuoren luodessa iltaisin punaista kajoaan.

Ehdottomasti vierailun arvoinen on pääkaupunki Kigali, jota luonnehtii pikemminkin seesteisyys ja puhtaus kuin kaaos, ruuhkat ja saasteet, jotka helposti yhdistää Afrikan suuriin pääkaupunkeihin. Kannattaa myös maistella kaupungin nousevan kahvilakulttuurin antia! Kigalissa ollessa on syytä myös tutustua surullisiin lähihistorian tapahtumiin, jotta ymmärtää paremmin maan nykytilaa ja sitä, mitä paikalliset ovat joutuneet käymään läpi. Hyvä paikka tähän on Kigali Genocide Memorial, kansanmurhan muistomerkki. Kaikesta huolimatta maa on toipunut järkyttävistä tapahtumista nopeasti ja sen kehitysvauhti monella saralla on Itä-Afrikan mittapuussa hyvin edistyksellistä.

Lisää tietoa Ruandasta matkakohteena ja paljon konkreettisia vinkkejä reissuun löydät Ruandasta kertovasta artikkelistamme.

Varaa lennot Ruandaan Varaa majoitus Ruandasta

3. Malediivit

Olhuveli resort Malediiveilla, joka kuuluu suomalaisten kasvaviin matkailutrendeihin

Olhuvelin beach & spa resort on yksi monista Malediivien paratiisimaisista lomakohteista

Intian eteläkärjen lounaispuolella sijaitseva, yli tuhannesta pienestä atollista ja saaresta koostuva Malediivit tuo lähes kaikille mieleen helmenvalkeat hiekkarannat, joille kirkas, lämmin vesi laiskasti lyö laineitaan, palmupuiden hikoillessa porottavassa auringossa. No tämä mielikuvahan vastaa totuutta hyvin pitkälti, joten ei ole ihme, että yhä useampi on halunnut tehdä haaveesta totta ja matkustaa Malediivien paratiisisaarille.

Majapaikkojen kirjo vaihtelee pienten yksityisomisteisten atollien lomaresorteista paikallisten asuttamien saarten hotellitarjontaan, ja hintojen vaihtelu on sen mukainen. Joka tapauksessa majoittua kannattaa pienemmillä saarilla, sillä esimerkiksi pääkaupunki Malessa ei ole juuri palveluihin panostettu, vaan turismi keskittyy kaupunkien ulkopuolelle.

Malediivien maanpäällisen paratiisin lisäksi kannattaa matkailijan kurkistaa pinnan alle, nimittäin vedenalainen elämä on atolleilla omaa luokkaansa. Jos olet joskus harkinnut laitesukelluskurssia, on Malediivit oiva paikka sen toteutukseen. Myös snorklausretkellä pääsee hyvin kosketuksiin vedenalaisen maailman kanssa, tai voit lähteä myös opastetulle retkelle bongaamaan kilpikonnia! Kovin monipuolista loma-aktiviteettien kirjoa Malediiveilta ei kannata odottaa, mutta se onkin yksi syy saarten suosioon. Teeskentelemätön paratiisi tarjoaa oman yksinkertaisen kauneutensa koettavaksi, ilman kiirettä ja rakennettuja viihdekeskuksia.

Varaa lennot Malediiveille Varaa valmismatka Malediiveille

4. Mauritius

Suomalaisten matkailu suuntautuu yhä useammin kaukokohteisiin kuten Mauritiukselle

Mauritius on rantaparatiisi vailla vertaa

Intian valtameressä, Madagaskarista itään päin sijaitsee toinen maanpäällinen paratiisi: tuliperäinen, vehreä, koralliriuttojen sylissä lepäävä Mauritius. Maantieteellisesti Afrikkaan kuuluva Mauritius on harmoninen sekoitus muun muassa ranskalaisia, brittiläisiä, intialaisia, kiinalaisia kuin afrikkalaisia vaikutteita. Nämä tekevät saaren kulttuurista kuin keittiöstäkin vastustamattoman eksoottisen sekoituksen, joka viettelee sopuisalla monimuotoisuudellaan.

Useimmat matkailijat kietoo pauloihinsa kuitenkin ennen kaikkea Mauritiuksen kaunis ja ainutlaatuinen luonto harvinaisine kasvi- ja eläinlajeineen ja kirkkaine vesineen. Monelle saaren tärkeintä antia ovatkin toinen toistaan kauniimmat hiekkarannat, joista kauneimpia ovat monen mielestä länsirannikon Le Morne -vuoren kupeessa sijaitsevat rantakaistaleet. UNESCOn maailmanperintökohteisiin listattu Le Morne, on myös suosittu patikkakohde sekä vapauden symboli, joka muistuttaa saaren orjakauppamenneisyydestä.

Vesiurheilulajien määrä Mauritiuksella on lähes rajaton, mutta kuivalla maallakin on paljon nähtävää. Ihaile Black River Gorges -kansallispuiston ainutlaatuista flooraa ja faunaa, tai lähde Île aux Aigrettesin saarelle ihmettelemään jättiläiskilpikonnia. Tutustu maan sokeriruo’onviljelyn historiaan L’Aventure du Sucre -museossa, ja sukella paikalliseen markkinakuhinaan pääkaupunki Port Louisin vanhalla, vuodesta 1844 asti toimineella keskustorilla.

Varaa lennot Mauritiukselle Varaa valmismatka Mauritiukselle

5. Sambia

Victorian putouksetSambiassa ovat kohde, jonne suomalaiset matkustavat enenevissä määrin

Victorian putoukset ovat yksi Sambian matkan kohokohdista

Kun haluat kokea aidon afrikkalaisen kulttuurin ja luonnon ilotulituksen samalla reissulla, suuntaa Sambiaan. Maassa, jossa sijaitsee useita luonnonsuojelualueita ja kansallispuistoja sekä mahtavat Victorian putoukset, ongelmaksi jää vain valinta, minne suunnata, sillä etäisyydet maassa ovat suuret ja matkanteko ottaa aikansa pienten ja huonokuntoisten teiden vuoksi. Yöpyisikö Kafuen kansallispuistossa Lusakan lähellä, jossa asustaa esimerkiksi gepardeja, leijonia ja leopardeja, vai lähtisikö kävelysafarille Etelä-Luangwan kansallispuistoon, jossa voit kohdata muun muassa kirahveja, virtahepoja, norsuja ja seeproja. Valinta on sinun!

Ehkä hengästyttävin nähtävyys Sambiassa on kuitenkin Victorian putoukset, joiden ylväys ja majesteettisuus lumoaa ja muistuttaa omasta pienuudesta luonnon äärellä. Putousten ympärille on kehkeytynyt monenlaisia aktiviteetteja – voit kokeilla koskenlaskua, hypätä benji-hypyn tai osallistua kävelyretkelle bongailemaan alueen luontokappaleita. Paras aika lähteä Victorian putouksille on kesä-syyskuussa, jolloin sumu ei estä näkyvyyttä.

Victorian putousten liepeillä sijaitsevasta Livingstonesta on tullut Sambian matkailun keskus, josta löytyy myös monipuolisia majoitusmahdollisuuksia ja museoita. Pistäydyhän myös Lusakassa meno- tai paluumatkalla, hanki käsiisi tuore ananasjuoma ja anna paikallisten torien äänien, värien ja tuoksujen imaista mukaansa.

Varaa lennot Sambiaan Varaa majoitus Sambiasta

Mikä hengästyttävä valikoima kohteita, jonne suomalaisten ulkomaanmatkat ovat suuntautuneet vuonna 2018! Jos kaipaat vielä lisää inspiraatiota, tsekkaa momondon valikoimat parhaat halvat lomakohteet vuodelle 2019! Ja kun alat suunnittelemaan matkaasi, suuntaa tuttuun osoitteeseen varaamaan lennot ja hotelli, tai pakettimatka!